Neférovosť voči manželovi
Ahojte, ako by ste reagovali na svokrovcov, ktori zdedeny byt darovali svagrinej a vasmu manzelovi, jej bratovi,ich synovi nedali nič. Vztahy s nimi uplne normalka bez problemov, stretavame sa pravidelne. Švagrina este k tomu nie je nejaka v nudzi ze by to potrebovala, je celkom prachata, keby je v nudzi, to by som este sa nejako snazila pochopit, ze sa voci mozovi zachovali takto nefer. Na jednu stranu ok beriem, je to ich vec, na druhu stranu moja vec je zasa, ze citim tuto nespravodlivost a asi sa nebudem k nim vediet spravat rovnako ako doteraz. Podotykam, ze my s manzelom sme si byt kupili sami na hypoteku, ktoru budeme este 20 rokov splacat, dojde mi to fakt nefer, jedno dieta nechat zadlzit a jednemu dat, a teda hovorim vztahy uplne ok, samozrejme ze svagrina je na navstevach u nich castejsie, celkovo je taka vychcana osobka, ktora ma prepocitane aj to, ze usetri, ked k nim ide na obed. Dik za nazory ….
a tvoji rodičia vám dali čo či nič nerypem len sa tak pýtam.
@mariaveronikag ano, oni to tak vnimaju asi, ze on sa tak neciti, ale on je velmi aj taky, ze aj ked nieco vidi neda to na sebe poznat, nepovie, niekedy v slabej chvilke z neho nieco vypadne a len pozeram, skorej si myslim, ze aj jeho matke hlavne to vyhovuje, ze je takyto, ze ma ako keby pocit, ze vsak ked nic nehovori, nemusim si vycitat, ze by som bola nejaka nefer, aj ked si podla mna toho vedoma je
@lienka.7 ano, beriem to presne takto, ze ak manzel nepovie nic, tak proste ak budu nieco potrebovat, nech sa paci obratte sa na svoju super dceru, ktora si narozdiel od vasho syna zasluzila viac, dovidenia
@dilino nasi nam dali nove auto a nabytkove vsetko zariadenie do bytu a oni prerabku
@lienka.7 to som si ani nepomyslela, že by autorka závidela. Len sa snažím rozmýšľať, čo sa tu dá robiť. Ako je to nefér, jasné, len keď sa na to muž neozval, najlepšie hneď po zistení a sám od seba, teraz čo...
@zmrzlinka2021 Manzel sa zatial nepytal, ale predpokladam, ze by sa tvarili, ze vsak ide sa vydavat, tak nech maju byt, ale keby sa manzel opyta ok, ved nech si kupi na hypo ako aj my, tak neviem co by povedali
keď Ti to fakt nedá a myslíš, že im to treba povedať, tak im to povedz. Lebo zase chodiť tam a tváriť sa, že všetko ok, keď Ťa to škrie...len neviem, či sa tým nevyprovokuje hádka iba.
@mariaveronikag akoze ja by som nechcela ze hadku, ale chcela by som asi, aby vedeli, ze sme si to vsimli ten rozdiel a ze sa nam zda velky, nech len proste vedia, ze nie sme hlupi, ze by sme si taky rozdiel nevsimli
@mariaveronikag zažila som daco podobne s ex a jeho sestričkou... my sme sa vedeli postarať, nam není treba. Chuderka Lucinka (meno vymyslene) nema, nemoze, neda sa... dokonca jej platili dovolenku s frajerom, lebo nemajú a musia si predsa oddýchnuť. Nam nedali ani svadobný dar, lebo my predsa nepotrebujeme. A moj drzal hubu, este ja som bola ta zla nakoniec. Neriesila som, pokial sa ma nezačali týkať ine veci.. a aj preto je ex uz exom 👌
Skus ty so svagrinou mozno... nie nepriamo, ale okľukou... aký ma názor, postoj a uvidis.
tak pri najbližšej návšteve to povedz. A bude. Možno ich bude aspoň trošku mrzieť, keď uvidia, ako to vidíte Vy. Ale nech aj muž niečo povie, aby nesedel pri tebe bez slova.
V každom prípade ich to prekvapí a uvidíš reakciu...prinajmenšom sa budú cítiť trápne - aspoň by mali
@lienka.7 no toto dost podobne, toto su presne tie veci, ze jej sa platia dovolenky, strava, mobil snad vsetko pomaly 😅 nam svagrina inak tiez svadobny dar nedala, lebo vsak nech si setri, od nas sa urcite bude cakat a tak …. My si vsetko sami, dovolenky, zitie, no vsetko si proste sami no, ale hovorim to by som nejako prekusla, aj ked aj to mi je voci muzovi luto, ale teda takyto extrem to uz neriesit, to uz az take robenie debila z mojho manzela …. Tiez vacsinou sa ja ozvem a som zla, ked nieco nahodou …. Takze nakoniec ste zhodnotila ze s takym muzom, ktory je ticho sa neda? Alebo kvoli tej svagrinej a svokrovcom nieco?
@lienka.7 veď to, že nechápem z akého dôvodu je to vo viacerých rodinách : dcéra verzus nevesta. A nie dcéra a syn. V našej rodine bol môj otec takto okašľaný, ale nešlo až o také veľké finančné rozdiely.
@mariaveronikag presne o to mi ide, aby sa aspon trapne zacitili, ze syna nejako ukrivdili, ze on sa tak citi a ze im to neni blbé bez dovodu toto
tak si premysli a povedz im, priprav aj jeho, aby vedel reagovať a držať s Tebou, pridať sa aspoň, keď už nezačne. Odbijú Ťa zrejme tým, že ona potrebuje. Môžeš argumentovať, že Vy ste už rodina, máte syna a oni ani netušia, koľko výdavkov máte, lebo im o tom NIKDY nehovoríte. Nech si nemyslia, že žijete z lásky a účty platíte úsmevom.
@mariaveronikag mne nešlo o peniaze ale o princip... ked slo o "plody" tak bola dcerenka, ked o robotu tak som tu bola ja a syn. Vzdy som sa správala slusne a "držala hubu" a nestarala sa. A to bola chyba, lebo sa to len postuone nabalovalo... A povedala som si proste dosť jedného dna. Pomáhať neznamená vyuzivat
Rodičom podľa mňa tato skrivodlivost ani nedošla. V rodine aj u známych máme takéto prípady. Vždy sa nájde dieťa, ktoré vyplakava, ako je ťažko, alebo podvedome rodičov citovo vydiera. A keď si to dávam dokopy, vždy je to obľúbenejšie dieťa, ktoré už ako malé vedelo si obtocit rodičov okolo prstu, rozmaznanejsie. Rodičia si to nikdy nepriznajú, ani na staré kolená, aj keď im to viacerí priamo povedia. Vždy si nájdu pre to ospravedlnenie. Len ľutujú to chudatko. Bolo to v rodinách mojich rodičov, niektorí zo súrodencov to dodnes vyťahujú, hoci starkí z oboch strán sú vyše 10 rokov nebohi, niektorí sa cez to preniesli (inak, toto sú tí, ktorí nepasu po peniazoch, žijú skromnejšie, ale šťastnejšie). Preferovanie vidím už aj u sestry, má 3 školopovinné deti, a veru si odmietajú priznať, že najmladší s nimi kyva. A obávam sa, že to dospeje k podobnej situácii.
Zbytočne budeš v sebe živiť negatívne emócie. Ak tvoj manžel s tým nemieni nič spraviť, žite ako doteraz. Stretavajte sa, buďte vďační aj za tú nižšiu čiastku (napokon, svokrovcov nie sú povinní absolútne nič dávať). Už teraz počítaj s tým, že sa švagrinej rodičia postarajú o deti, a možno naozaj jej všetko pokupuju. Ešte raz, nezavid, zmier sa s tým vopred, lebo zbytočne budeš nešťastná.
Jedine, snaž sa vyvarovať sa byť takouto matkou. 😉
@mariaveronikag akoze tam staci si pockat, lebo jeho matka je tak sprosta, ze ona sama nema problem s takym niecim zacat, ze dali sme jej toto a toto a tak, ona je este taka hlupa, ze to pred tym mojim muzom aj hovori alebo teda hlupa neni, ale mysli si, ze je sprosty on a ze nic nepovie, ale tak ja si len pockam a nadviazem potom, ked nieco o tom vypusti predo mnou …. Ano to je najlepsie, ze my asi zijeme z lasky, ale ona co nema este rodinu a vydavky, treba jej vsetko aj dat o X 000€ viacej 🤔🤦♀️
@lienka.7 s nou o tom kecat to vobec nejde do uvahy to je taka arogantka drza, ta by ma rovno zrusila, ze co ja sa staram snad …. Lebo sak ona dostala tak ona sa nebude bavit o niecom, co vie ze je vyslovene v jej prospech, ona nebude zasa na to upozornovat, ze bola nejako zvyhodnena a bavit sa priamo ona so mnou o tom, ani s muzom by sa o tom nebavila alebo by mu povedala, nech si ide za rodicmi s tym ked ma problem …. No toto uplne to iste, dcerenka princezna, treba cicikat a nas nie ….
@lilke presne toto, ona s nimi toči ale je to chudatko, vzdy, aj v situaciach uplne banalnych, nikdy by to nepriznali, moj muz je priamy, narovinu, ziadna pretvarka, preto takto na to doplaca …. A ja ani nehovorim, ja som taka priama ze dovi dopo a som potom za najvacsiu pi*u …. Ale sak aby raz na to nedoplatili, ked sa ta ich dcerenka, ktora si tak zasluzi viac ako moj muz raz na nich pekne nevykaslala
no veď len nech si začne kalkulovať, koľko jej dala...bude mať studenú spŕšku 🙂 keď už nič iné. Ešte je tu možnosť, že sa "uvedomia", ale asi im blbá hrdosť nedovolí uznať si to. A ešte aj tú prerábku Ti vyhodia na oči, že keby niečo - dali.
@mariaveronikag ved nech vyhodia, ja im zasa na to odpoviem, ze som im za to damozrejme vdacna a rada, len teda ze nechapeme, preco si ona zasluzi o tolko viac od neho …. A som zvedava, co by na to povedali … ale ja si myslim, ze hlavne svokra vie velmi velmi dobre, ze sa jej dalo a dava viac, len moj manzel je ticho, tak ona to berie, ze zakym je ticho, tak to moze robit bez vycitiek
Sama pises, ze dobre zarabate, netriete biedu, Vasi Vam kupili auto, nabytok, este ste dostali peniaze od svokrovcov, dokazete si zarobit, strasne zavidis svagrinej, vravis, ze zaraba viac ako Vy, nechce sa mi verit, ze kolko jej toho este mama kupuje, kde tie peniaze dava? Prepac, ale mat takuto nevestu, co sa atara do mojich penazi, tiez by som jej svoje povedala....
tak ju vyveďte z omylu, aj s mužom.
Nepísala si náhodou niekde vyššie, že máte dobré vzťahy v rodine?
Mne to po tvojich prispevkoch vôbec tak nepríde. Možno ste doteraz nešli do priameho konfliktu, tak to tak vnímaš. Ale z môjho pohľadu to ma veľmi ďaleko od dobrých vzťahov.
Ak ťa to hnevá, opýtaj sa na to svokrovciv... S kľudom. Ale nezabudni, že sú to ich peniaze a nie sú povinní vám ani nič vysvetľovať. Budete mať aspoň čistý stôl. Vzťahy sú podľa mňa už i tak narušené. Ukáže sa to možno až neskôr.
@maminkasisa tak to su veci ktore vieme, lebo hovorim, ze ona je taka hlupa, ze to pred nami este povie, co jej vsetko kupuje a plati …. Zarabame dobre, aj ona …. Nezavidim jej nic, nie je inak co …. Len proste si nemyslim, ze moj muz je nejaky zly syn, ked si zasluzil o tolko menej od nej …. Ze mi to dojde nespravodlive …. A teda to ze zaraba aj ona dobre hovorim preto, ze keby bola v nejakej nudzi a dali jej ten byt, tak by som to akceptovala a brala, ze fakt je to nejake logicke pre mna, ale vzhladom k tomu, ze naozaj mame s nimi dobre vztahy, zaraba dobre aj ona, tak nechapem tu nespravodlivost voci mojmu muzovi z ich strany
@mariaveronikag presne, vyvedieme ju, nech ma aspon tie vycitky ked tak, nech si nemysli, ze sme sprosti uplne a ze manzel si tuto rozdielnost nevsimol
Keď už máš ty všetko prepočítané, tak možno aj oni. Ako si sama povedala, si jedináčik, dostaneš od tvojich rodičov všetko a všetko dávajú tebe. Tak možno aj svokrovci s tým počítajú, že vy máte od koho dostať.
A kedy jej ten byt dali, teraz? Tak možno zmenili rozhodnutie aj o ich byte. Alebo sa možno dohodli s dcérou, že ich doopatruje

No dobre, ale povedali vam zoci voči čo bolo dovodom ze oni dostali cely byt a vy "len" 30 litrov?
Normalne im polozte tuto otazku