icon

Neférovosť voči manželovi

7. mar 2022

Ahojte, ako by ste reagovali na svokrovcov, ktori zdedeny byt darovali svagrinej a vasmu manzelovi, jej bratovi,ich synovi nedali nič. Vztahy s nimi uplne normalka bez problemov, stretavame sa pravidelne. Švagrina este k tomu nie je nejaka v nudzi ze by to potrebovala, je celkom prachata, keby je v nudzi, to by som este sa nejako snazila pochopit, ze sa voci mozovi zachovali takto nefer. Na jednu stranu ok beriem, je to ich vec, na druhu stranu moja vec je zasa, ze citim tuto nespravodlivost a asi sa nebudem k nim vediet spravat rovnako ako doteraz. Podotykam, ze my s manzelom sme si byt kupili sami na hypoteku, ktoru budeme este 20 rokov splacat, dojde mi to fakt nefer, jedno dieta nechat zadlzit a jednemu dat, a teda hovorim vztahy uplne ok, samozrejme ze svagrina je na navstevach u nich castejsie, celkovo je taka vychcana osobka, ktora ma prepocitane aj to, ze usetri, ked k nim ide na obed. Dik za nazory ….

moonlight1210
8. mar 2022

Ale rukav si si odtrhnut nedala, ked vam dali tych 30 000, ci hej?
Normalne si vzala. A este si bola rada.

A zrazu vidis, ako po case dcere dali viac a uz je ohen na streche.
Uz su hlupi, svagrina je vychcana manipulatorka.

Este ani vydata a tehotna nie je a uz vidis, ako sa raz jej detom budu kupovat plienky, kym vasemu nedali ani banan. A uz vies, ako sa ti este viac zhorsi vztah s nimi.

Vies preco zhorsi?
Lebo ho preratavas na to, co z toho vztahu mas. Ake vyhody. A ked ich nie je dost (podla mierky, ktoru si urcila sukromne ty sama - v tomto pripade porovnavanie sa so svagrinou), mozu si cely vztah k vam pekne nechat, ty on nestojis.

zuzki1
8. mar 2022

Podľa tých informácií co píšeš, je to nespravodlivé. Tieto veci ale ma riešiť s rodičmi manžel . Ty môžeš komunikovať s ním , zistiť či mu to vôbec vadí , či on náhodou v minulosti nedostal niečo viac atd.
A ak s tým nič nespravíte riaď sa radšej ako hnevom heslom : “Dopraj , a bude Ti dopriate.”

petricka22
8. mar 2022

Tiez sme pd svokry dostavali drahe dary alebo peniaze a nikdy som nepocitala, kolko dala nam a kolko druhemu synovi. Dostali ste pekny darcek, ak sa ti zda 30tis malo, tak si dost nenazrana s prepacenim. Vam dali, ked ste potrebovali, tak dcere dali tiez, ked sa chce osamostatnit. A mali akurat byt navyse, tak jej dali ten. Neviem, co riesis… bud vdacna za tych 30tis.
A to ze je svagrina u svojej mamy castejsie ako ty u svokry je hadam normalne. Predpokladam, ze ty castejsie chodis ku svojej mame ako ku svokre.
A navyse svokrovci este neumreli, mozno ak cosi nasetria, nabuduce daju zase vam…
Nechapem, ako peniaze a zavist takto ludom zatemnuje myslenie…

autor
8. mar 2022

@ukulela no prave ze by mali, oni zasa majú....

autor
8. mar 2022

@nyusika pekne ze sudis aká ja som otrasná a ona super, len z môjho príspevku.... Ale ze to je možno vo všetkom tak ze jej sa stále niečo dava, ci uz po materiálnej stránke alebo časovej, pozornosť ej všetkej a syn hra druhé husle ta asi nenapadlo... Ze mozno len uz je toto čerešnička na torte

autor
8. mar 2022

@janetinka27 ved ja im dam pokoj kludne, ale ci daju aj oni mne 🤔 nemyslim, ze svokra je vyslovene hlupa, jednoduchsia, proste ja keby davam jednemu decku vyrazne viac tak napriklad si dam pozor a nebudem o tom pred tym druhym rozpravat, ona je v tomto taka jednoduchsia, ze vlastne pred synom povie aj veci, ktore keby nepovie ani nezistime, len ona povie, a potom sa cuduje ze vsetko vieme take a ze potom muz ma dovod, aby ho to mrzalo, ked to vie

autor
8. mar 2022

@moonlight1210 ale ved to nie je zrazu ohen na strechce, ze raz jej dali viac a ja to riesim, ved stale jej davaju viac, vidime to, lebo ona to este pred nami hovori, ale tak hovorim nemali sme potrebu nikdy riesit, ze jej platia dovolenky, jedlo, ze jej perie a neviem co, nikdy ani pol slova sme nepovedali, aj ked sme to videli, ani nas to nenapadlo, vsak ani by sme nechceli aby nam taketo veci snad obstaravali preboha, sme samostatni, len teda toto nam dojde uz ako hrot, čerešnicka na torte toho vo sa deje v mensom stale, a teda manzel akoze fakt chudak, stale ma byt takto od nich ukrivdeny a ocividne tym ze nepovie nic, tak to ide do vacsich rozmerov ….

autor
8. mar 2022

@zuzki1 ved ja som rada tu za nazory a samozrejme budem k tomu teraz pristupovat tak, ze manzel by mal nieco ked tak naznacit, ze si vsimol tento rozdiel ale jasne ako s tym oni nalozia uz je ich vec a ako my nalozime s tym ze sa takto zachovali je tiez uz nasa vec …. Ako tu pisala jedna zienka, trhat sa urcite nebudeme, nech sa trha svagrina ….

autor
8. mar 2022

@petricka22 vyssie som spominala, ze ten byt mali uz ked sme sa my potrebovali osamostatnit …. Cize to mi dojde uplne take nepekne, ze teda synovi nedali, lebo vsak aby jemu nedali snad byt a dvere nie, ale jej uz dali a to uz neriesia, ze synovi nedali …. Samozrejme, ze ona tam je viac …. Ved ale to som pisala vyssie ze vidime aj taketo rozdiel, ze teda jej platia dovolenky a nie lacne teda a podobne, ale ze taketo veci sme nemali tendenciu ani riesit, ale toto nam uz dosla ceresnicka na torte no

petricka22
8. mar 2022

A vies co, cim viac si citam tvoje komenty, ako si len hladis ego komentami v tvoj prospech, ze chces len pocut, aka je to nespravedlnost, ze si chuderka dostala len 30 tis 🤦‍♀️
Ty sa nestaraj kto komu co dava, toto je ZAVIST nie princip, ako si to ty obhajujes. Je kazdeho vec kolko komu da. Nemuseli vam dat nic. Ty si zodpovedna za scoj zivot, dlhy, hypoteky, nie svokrovci ani tvoji rodicia… tak makaj, aby si nemusela vyplakavat, ze musis plati hypo 30rokov…. Ved to dnes tak maju vsetci, nie si jedina.

nyusika
8. mar 2022

Ako verklik dokolečka-dokola.

Hamižna, nepríjemná osoba....na majetok žijúcich rodičov tvojho manžela nemáš absolútne žiadny nárok.

maciatkolulu
8. mar 2022

Koľko ma švagriná rokov? Vaše dieťa má koľko?

autor
8. mar 2022

@petricka22 jasne ze to tak maju vsetci, ved to ja sa netvarim, ze my sme chudatka, ze mame hypo ako vacsina …. Mne len dojde nefer, ze rodic moze pomoct detom, ma nieco k dispozicii a pomoze len jednemu …. Tento princip, ze ja si neviem predstavit ze by som mala dvoch synov a jednemu dam byt cely a druhemu poviem ty si nakasli, splacaj si cely zivot 🤦‍♀️ Ja by som sa s tym ako matka necitila ok a mala by som urcite vycitky ako sa za to citi ten chudak syn ….

kormino
8. mar 2022

Milá autorka,nechcela som sa zapájať do témy,lebo je to dosť ťažké pre mňa.Nechcem to tu rozoberať,len toľko,že moja matka predala raz polku domu a teraz nedávno ďalší celý a ja som nedostala nič.Ani cent .Vzťahy sú také vlažné ,ale posledné roky už nie až také zle .Nepovedala som ani slovo.Takze sú všelijaké príbehy.

autor
8. mar 2022

@maciatkolulu svagrina ma 23 a nase dieta ma 3 roky

autor
8. mar 2022

@maciatkolulu svagrina 28 a syn 3 roky, zle som napisala predtym a nejde mi to upravit

autor
8. mar 2022

@kormino ale urcite vas to tiez mrzi ci? Chapete ze to asi mojho muza musi trapit …. A osobne nechapem matky, ktore sa takto zachovaju a dokazu sa potom pozeram tomu dietatu do tvare

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
lutam12
8. mar 2022

Milá autorka, Napr. ja mám sestru. Keď sa vydávala prvá rodičia jej dali rodičovský byt/ ja som dostala o 3 roky neskôr finančné vyrovnanie za byt v hodnote ako mal byt keď ho odovzdávali sestre. A nebola to trhová cena bytu - toľko koľko rodičia mali. Chcem tým povedať, že mali jeden byt a otázku ako rovnako podeliť deti. Samozrejme, že hodnota bytu o 3 roky neskôr bola iná ako vyrovnanie, ktoré som dostala. Hádky mi nestáli za to, aby som sa na nich hnevala. Oni sa uspokojili s tým, že sa snažili nám dať rovnako. S láskou sa o nás starali rovnako, nikdy nepreferovali jednu z nás. Toto rozhodnutie vnímam, že jednoducho finančne neboli na tom tak aby bolo možné odovzdať dva byty alebo jeden byt a zobrať úver a finančne dorovnať. Celý život pracovali, nedopriali si veľa, dali nám čo mohli. Pokorne sme prijali to čo nám dali. Nemám to rodičom za zlé/ ani so sestrou nemáme pokazené vzťahy. Ale keby môj manžel kvôli tomu robil dusno v rodine, vyzeral by v ich očiach ako chamtivec. Tak ako ja sa nestarám do záležitostí v jeho rodine/ tak ani on do tých našich. Deti musia prijať od rodičov to , čo im ponúkajú a môžu dať. Tak vychovávam svoje deti - nech si nerobia nároky na niečo čo sami nevybudovali a nezískali. Chápem o čo Ti ide v príspevku - že sa nesprávajú rovnako. Ale možno oni to vnímajú ako moji rodičia, že dali max. koľko mohli.

autor
8. mar 2022

@prasiatko30 ved keby to utratili, to by bolo super, to by urcite bolo lepsie, ako toto co spravili ten rozdiel medzi detmi ….

autor
8. mar 2022

@lutam12 ale to bolo od tvojich rodicov velmi pekne ze to chceli aspon vyrovnat a boli si vedomi, ze by to bolo nepekne …. Nam teda dali na prerabku, ale byt uz ked sme kupovali mal dost vysoku hodnotu, cize nie je to tak, ze my by sme kupili byt za almuznu a teraz su vyrazne drahsie, cize hypo mame dost velku teda …. A teda zatial sa muzovi neprihovorili, ze by si boli vedomi toho rozdielu a nejako to chceli dorovnat, a to viem, ze na to maju …. Cize chapem ze trhova hodnota bytu vasej sestry sa zmenil, ze to asi zamrzi, ale snazili sa to hned poriesit, aby sa mohli obi dvom pozriet s cistym svedomim do oci …. Ale tu mi to tak nepride, tu mi to pride ze manzel je ticho, tak netreba nic dorovnavat, netreba riesit, ze bol ukrivdeny, ked je ticho

kormino
8. mar 2022

@prasiatko samozrejme,že sú to jej peniaze ,ale ja keby že som dôchodkyňa ,zabezpečená a dostanem veľkú sumu ,rozdelím deťom.Nepatram kto dostal z tých peňazí.Ja keď mám dám dospelej dcére a tiež nie je na to odkázaná.

terezia323
8. mar 2022

Ty nemáš čo riešiť aby sa ICH deti cítili spravodlivo. Pred koľkým rokmi sme dostali od nich peniaze?

prasiatko30
8. mar 2022

Ale ty nechapes, ze vam dali cash na ruku bez dalsich vydavkov? Pre nich ten pomer - i ked v realnom svete nehnutelnosti je to mozno vo vas neprospech - ale ich ten byt nestal nic, poplatok za dedicske konanie a sudne poplatky. Kolko bude musiet vrazit svagrina do prerabky? O tom nepises. Zi a nechaj zit. A ak sa ti zda ze nedavaju tvojmu muzovi dostatok tak nech si to vybavi tvoj muz s jeho rodicmi a sestrou ale ty tam nemas co do toho hovorit

autor
8. mar 2022

@terezia323 dostali sme od nich tie peniaze 4 roky dozadu, cize naozaj hodnota penazi teda tak hore nesla, ze dnes by tych 30 000€ znamenalo byt v hodnote 150 000€ …

autor
8. mar 2022

@prasiatko30 do prerabky nevrazi nic, lebo aj tu jej urobia oni, lebo synovi prerobili tak aj jej …. Chapes? Ze ona dostane aj prerabku a este aj byt ….

kormino
8. mar 2022

Autorka ja už mám 50 rokov ,už som si za tie roky zvykla.Ked som bola mladá,malo peňazí,mrzelo.ma to ,že napr.dcere nekúpila ani hrkalku,ani jogurt ani nič.prscovala som so staršími ženami,videla som ako kupujú vnúčatám.Nechcela som nejaké dary,ale aspoň pančušky alebo niečo .Nikdy nič.Teraz mi to je už v podstate jedno

prasiatko30
8. mar 2022

🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️No nic dievca pokasli si najlepsie roky tvojho zivota tym, ze budes zavidiet aj nos medzi ocami a nezabudni pokaslat aj vztahy tvojho muza s rodicmi👍🏼

autor
8. mar 2022

@kormino tak to chapem, ze mrzalo, hlavne ked ste to videla v robote u inych, že to je inak 😏 akoze ja to vnimam, ze proste urcite toto na mne bude vidno v spravani, ja sa jednoducho nebudem vediet spravat ako nic, ked sa takto k muzovi zachovali a este ona nema problem to pred nami hovorit ako keby muz neni jej syn, ako keby to niekomu cudziemu hovori a ma len dceru, ktorej teda dala …. No neviem, cele zle

autor
8. mar 2022

@prasiatko30 ked ich niekto pokaslal, tak oni, ked sa takto nefer k nemu zachovali