icon

Neľúbim svojho partnera

istibitsi
27. apr 2015

Ahojte, ani neviem čo očakávam, že mi poradíte, najskôr ma mnohé odsúdite, no potrebujem to asi dostať zo seba von. Môj jediný problém je, že neľúbim svojho partnera, s ktorým sa už schyľuje aj k svadbe a čakáme dieťa. Spoznali sme sa cez net-zoznamku. Prišla som do BA za prácou z iného mesta a nikoho som tu nepoznala. Bola som tu sama. Naše zoznámenie bolo také, že po prvom telefonáte, kedy sa mi uz "nezdal", som sa mu mesiac neozvala. No po mesiaci som sa ozvala asi zo zúfalstva a nudy. Na stretnutí som bola aj milo prekvapená výzorom, podľa fotky som očakávala horšie. Prvé týždne by som povedala, že tam bola nejaká vášeň alebo priťahovanie z mojej strany, no veľmi rýchlo to vyprchalo. No bolo mi s ním celkom fajn, trávili sme spolu čas a aj sme spolu bývali, nakoľko sme mali obaja podnájom, ja som si síce svoj ešte rok platila, ak by niečo, aby som mala zo dňa na deň kde prespať... no prespávala som u neho. No a takto išiel čas a trvá to už 6 rokov, čo som síce nespokojná, lebo mi chýba láska, no na druhej strane mi nechýba nič iné, problém prečo som stále s ním je ten, že za ten čas sa povytvárali mnohé väzby, spoločná kúpa domu, spoločná firma, kde sú aj jeho peniaze a sama by som to neutiahla, nemala by som ho ani z čoho vyplatiť jeho podiel. To je ten problém, prečo som neodišla už dávno, pretože nemám na to peniaze, zrušiť firmu a ani kúpiť si sama bývanie. Plat v zamestnaní mám dosť nízky, z toho by mi ani hypotéku nikto nedal. No prácu by som si mohla nájsť inú možno, aj keď ľahké to dnes nie je, hlavne ak mám vyštudovaný odbor, v ktorom pracovať nechcem. ☹ Takto sa mi zrútil celý svet a nemám vôbec žiadne zázemie. No a teraz keď čakáme dieťa, už vôbec nemôžem od neho odísť. Nie je zlý, ani mi nič na ňom zásadne nevadí, ibaže mi nevonia, nepriťahuje ma, skôr mi smrdí, už sa s ním ani nebozkávam, lebo mu strašne smrdí z úst (odmieta ísť k zubárovi, lebo on chce len drahého a to sa stále vyhovára, že nemá na to peniaze, lebo kúpil bývanie atď...) a neprejavujeme si nežnosti. Iste je ľahké poradiť, že zvládnem to aj sama s dieťaťom, no on a jeho rodina sa na neho tiež tešia a ja si neviem predstaviť im ho dávať do striedavej starostlivosti a byť bez dieťaťa napr. 2 týždne... a ani tú finančnú stránku si veru predstaviť neviem, ako si zabezpečiť bývanie z ničoho... Mám pocit, že s ním žijem ako s bratom alebo so spolubývajúcim. Bohužiaľ nie je taký, akého by som si predstavovala, pričom nie som nejak extra náročná, muži čo by mi vyhovali sa dajú nájsť. Alebo by mi v každom vzťahu niečo vadilo? Možno áno, ale bez lásky je to ťažké, myslím si, že láska dokáže veľa vecí odpustiť, no ak tam žiadna nie je... On ma vraj ľúbi, no nie som si tým istá, podľa mňa si len vyhodnotil parametre akú ženu chce a keďže ich ja spĺňam, tak je spokojný. A čo vy, ľúbite svojich partnerov alebo máte tiež nejaký problém vo vzťahu? Pomohlo by mi vedieť ako to majú iní, či tiež nejaký problém/nesúlad v niečom alebo všetko je 100%. 🙂

nuvaring
28. apr 2015

Máš pocit že toto je moja diskusia?😀 ad: psychiater (už vcera bolo neskoro)B-)

istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
lucka1987
28. apr 2015

@istibitsi je taky pribeh...

pyta sa dcera matky : " mami, co je to prava laska ? ako si vedela, ze otec, je ten na ceny zivot ? "
a mama jej odpovedala : " pozri na toto pole kde rastu klasy zita... prejdi cez to pole a najdi si ten najkrajsi klas, no ked uz si jeden odtrhnes,a najdes krajsi neskor, nesmies sa pon vratit, musis ist stalevpred... "
a tak dcera posluchla.. sla cez pole, nasla hned na zaciatku krasny klas... no rozmysala ze pred sebou ma este par desiatok metrov pola, co ak najde krajsi... zahodila ho. a o par metrov naozaj, nasla este krajsi klas, velke zrna, nadherna zlata farba.. no opat myslienka, co ak ju tam v dialke caka este lepsi klas ? a este vacsi a krajsi ? a tak zahodila aj tento druhy... sla teda dalej a pozerala sa okolo seba.. cesta sa minala a ostavalo jej poslednych par metrov do konca pola... pocitila, ze by sa rada vratila pre druhy zahodeny klas,lebo ku konci pola ju uz cakali len okrajove, spinave od zaprasenej cesty... no vratit sa nemohla....
to je laska....

snad vacsina pribeh pochopi.. kedze som ho prerozpravala, lebo nepamatam si ho presne.
no ide o to, ze ked si uz v zivote najdes svoj " klas " ine ta nezaujimaju, je pre teba ten naj , a svojimi ocami vidis jeho krasu .

lucinocka
28. apr 2015

@lucka1987 nevrav, ze si neposlintas, ked okolo teba prejde nejaky ten vyfesakovany KLAS:D

ada274
28. apr 2015

@istibitsi existencne problemy su zabijak vztahu. Tak to je super, ze si to otvorila a tvoj chlap sa z toho neruti, ale chce to riesit. To ste na pol ceste k neskorsej spokojnosti a aj k laske myslim si. Na laske a vzajomnej ucte sa da pracovat. A ked bude este aj dobry otec, tak parada. Ale pracovat na sebe musia obaja. Mali by sa chciet pacit jeden druhemu, ved aj intimny zivot je potrebny k spokojnosti v zivote.

lucka1987
28. apr 2015

@lucinocka 😀 😀 😀 😀 poslintam, ale to je ine.. tu sa hovorilo o pravej laske 😉
ale zas to neznamena, ze si dam klapky na oci a nepozriem po druhom, a nezhoditim aspon v myslienkach ako vyzera 😀 jeminenko, keby si ma niekedy videla, 😀 😀 😀 okomentujem aj ked ideme spolu s muzom 😀 on detto na druhe zenske 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
tomiholjubavi
28. apr 2015

@lucinocka ja by som si veru aj poslintala, ale ked je tak zalostne malo klasov podla mojho gusta 😀 naposledy som pekneho chlapa (okrem mojho muza) videla na vylete v ostrogu v ciernej hore. bol to rusky pravoslavny pop, co viedol skupinu veriacich dochodkyn na púť 😀 mal modre oci toho byzantinskeho typu ako Tomičko, cierne vlasy, briadku, bol vysoky a baculaty, s bruskom ... uplne ze zmes Tarabasa a mojho Tomiho 😀 tak som cumela, ze mi skoro oci vypadli 😀 odvtedy presiel uz skoro rok a ziadny pekny klas na dohlad 😀

Mam stastie, ze som si nasla Tomiho, lebo on je jeden z tych malo Top klasov :-P

fidka79
Odpoveď bola odstránená
ada274
28. apr 2015

@fidka79 ale no, naco take tvrde slova hned.

istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
maria1989
28. apr 2015

@istibitsi zamyslela si sa aj nad tým, že aj keby ste sa hneď a zaraz rozišli, budete mať spoločné dieťa... preto ho budeš vídať minimálne ďalších 18 rokov života? a ešte jedno: ako by si sa cítila, keby si po rozchode našiel novú partnerku? je ti tá predstava nepríjemná, či je ti to ľahostajné? 😉

istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
ada274
28. apr 2015

@istibitsi v sucasnosti zubari robia bezbolestne. Tie injekcie co pichaju, to je drobne bodnutie. Po zakroku bude strpnute usta asi hodinu, potom si da ibalgin a to uz prezije. Samozrejme denna hygiena bude nevyhnutna.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
fidka79
Odpoveď bola odstránená
istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
maria1989
28. apr 2015

@istibitsi tak ho ešte trošičku ľúbiš 🙂 keď žiarliš 😉 nebola by to škoda vzdať?

istibitsi
autor
28. apr 2015

@fidka79 On trapenie nema, jedine ho mam ja.

istibitsi
autor
Autor odpoveď zmazal
maria1989
28. apr 2015

@istibitsi v pohode, len keby si ho nemala ani trošku rada, nežiarliš. a možno ťa prekvapí, bude skvelý otec, popr. si dá spraviť chrup 😀 a ty si uvedomíš, že je s ním život fajn 🙂

ada274
28. apr 2015

@fidka79 zjavne nevies o com pises. Asi si necitala celu diskusiu, inak by si toto nemohla napisat. Nejdem zakladatelku obhajovat, myslim ze kto chcel pochopil. A ty vypust paru...

mala_hobitka
28. apr 2015

@istibitsi Bohuzial tazko ti pomoct. Co sa tyka tohto vztahu si urobila vela chyb, ktore ta vlastne priputali viac k chlapovi, ktoreho nechces - podla tvojich slov. Ake? Spolocne byvanie, spolocny dom, spolocna firma (alebo proste spolu v praci), dieta ktore cakas a planovana svadba. Behom 6 rokov si odsuhlasila vsetko vyssie uvedene napriek tomu ze si sa raz za cas chcela rozist. Ale on nechcel...tak ste proste isli do dalsieho kola - z prenajmu do kupy domu. Tejto logike nerozumiem. Nechala si to zajst moc daleko.
Co teraz? Napriklad nemusis planovat svadbu. Zit mozete spolu takto aj nadalej a mozno sa znovu zalubis a vezmete sa alebo zistit ze ta to takto ubija a nebudes musiet riesit rozvod.

granatove_jablko
28. apr 2015

@istibitsi toto je velmi zly postoj, brat hocikoho len aby som nezostala sama...namiesto neho si si mohla skor najst kamosky s ktorymi by si chodila von a urcite by si spoznala vela zaujimavych chalanov, takto ked si sa aj niekomu pacila ale videl ta s priatelom vzdal to hned na zaciatku 😖 je hlupost mysliet si ze by si si uz nikoho nenasla, hlavne v dnesnej dobe ked sa muzi zenia az okolo 40..