Nemám finančnú oporu vo svojom rozvedenom priateľovi
Zdravím žienky z mojím priateľom sme spolu cca 2 roky..Priateľov predošlý vzťah trval necelých 20 rokov po ktorom sa mi sťažoval ako musel všetko hradiť len on ako vyplácal svojej ex jej dlhy,ako všetko musel kupovať žene to čo jej na očiach videl atď... Pointa je v tom že ja keď niečo chcem hoc aj maličkosť alebo niečo iné tak si to kúpim radšej za svoje keď vidím že nemá už na mňa ako sám hovorí peniaze 💸 Pretože po svojom rozvode nechal všetko svojej ex a svojím 4 deťom a zo svojho zárobku platí hypotéku,alimenty, atď atď Pričom mu ostáva iba 300-350€ a z toho len za cigarety minie 80-90€, benzín do práce keďže dochádza ďaleko 90€ a ostatné má na stravu..Proste poviem to na rovinu..Nie som žiadna zlatokopka ale strašne mi vadí že v ňom nevidím finančnú oporu ako aj v mojich predošlých vzťahoch kde som pomáhala finančné väčšinou ja... Mám zlosť na to že tá jeho ,,ex,,v ňom oporu mala a ja nie...Toto má strašne štve pretože s ním čakám dieťa a nemôžem si dovoliť po pôrode sedieť doma pretože mám ešte aj svoj nájom ktorý si platím a držím pretože stále mám v hlave že budem radšej bývať sama s malím ako doteraz a nespoliehať sa na nikoho keď nevidím oporu oporu oporu
@lujza123 presne, za tým bude niečo iné. Neexistuje, že veľkorysý chlap jednej žene necha majland a druhu necha padať na hubu a necha ju bez centu
Alebo ju nema rad alebo klame s tym majetkom. Možno by nebolo odveci popýtať sa prvej ženy, ako si rozdelili majetky, ešte vyjde najavo nejedno prekvapenie
@00mana20 mas svoj najom?Akoze si podnajomnik u niekoho,realne sa tam nezdrziavas, ale platis si to?Ci tvoj byt a prenajimas?S priatelom ste vo vlastnom?My sme podobne zmiesane manželstvo.Mame 4 deti.Co kupi a dopraje svojim neriesim,ako aj mne by zle padlo,keby riesil co dam a kupim mojim.Zaklad je,ze mame spolocny ucet a nedelime moje a tvoje ci uz peniaze,veci,deti.To sme si dohodli este pocas chodenia.Tiez viem,ze prvej zene doprial vela hmotnych a drahych záležitostí.A je mi to jedno.Je doba aka je a vtedy bola ina,aj ja som zila inym stylom.Tiez mi nekupuje drobnosti a ani o to nestojim ako ked som mala 20r,vazim si,ze sme sa nasli a je nam spolu dobre.Nema tolko penazi co mal pri nej kedysi,no pracuje,snazi sa.Ber to vsetko cele medzi vami ako spoločné.Aj ked ti to mozno pride nespravodlivé.Ty ak by si mala 4 deti niekde,tiez by si ak by boli dobre vzťahy im posuvala zrejme financie..ale v kazdej rodine inak samozrejme.
Nájom si zatiaľ nechaj... Zjavne spolu nežijete a zaidaj o výživné keď sa diwta narodí..
@00mana20 Už len to, že si si začala s chlapom, čo platí alimenty na 4 deti je zúfalstvo 😢 Len aby aj tebe neurobil aspň tri ☹
@karolinakr Máš úplnú pravdu a ešte ma napadlo, ako je to s tými 2x200€ pre dospelé deti, ktoré už pracujú...
Kokos, čo je toto tu za úroveň... tak keď ma chlap 4 deti, nevyšiel mu vzťah a rozviedol sa, tak je to taký strašný netvor a žebrák, že s ním už nikdy žiadna žena nesmie mať dieťa?! Múdre ste tu teda riadne. končím uz s týmito verejnými diskusiami. Končím.
Autorka - takto to s rozvedeným mužom je, sú tam určite mínusy, tie sú každému jasné. Ale pokiaľ je to dobry chlap, určite bude dosť peňazí na vaše dieťa. Nemusia dnes deti chodiť v teplakoch za 30 eur a dovolenky za 1000 eur na osobu. To len dnešná doba je taká zvláštna. Zmeňte hodnoty, priority a bude pohľad na svet lepší. Vaše dieťatko bude šťastné aj z menej peňazí
@00mana20 si to zober z druhej strany. Ty si s ním 2 roky. S minulou rodinou bol 20 rokov. Má deti, ktoré finančne podporuje stále. koľko je takých rodičov, ktorí finančne podporujú aj svoje plnoleté deti. Veľa. Niektorí tým, že mladých nechajú bývať u seba, niekto tým, že im prispieva. Mali to tak zaužívané. A príde zrazu nejaká ako ty, ktorá už má jedno dieťa a on zrazu má zmeniť niečo, čo mal zaužívané roky. Prečo? Že si tu ty, že s ním čakáš dieťa? Ty by si to vôbec nemala riešiť. Nie si jeho manželka ani nič. Akurát máš suvenír zo vzťahu dieťa. A jeden veľký kríž vo vzťahu a to sú financie, ktoré budete riešiť po celý čas, čo budete spolu. Ak spolu vôbec budete. On tie deti bude mať stále, aj keď budú mať 20 rokov alebo 30 rokov, stále ich môže finančne podporovať, keď bude chcieť. Do toho ty mu nemôžeš nič vravieť.
@mandarinka555 ale on neplatí na výživné na dospelé deti ale na tie 2 maloleté kt ma v striedačke aspoň tak som to pochopila ja
@basska_b Ved to, aj s piatimi detmi sa da zit, najma ak dve su uz dospele. Ludia ohrnuju nad kazdym nos a potom chodia vyplakavat, ze nemozu najst 'normalneho' partnera.
Kym ti dvaja spolu chodili, bolo vsetko v poriadku, chlap bol skvely aj so 4 detmi. Ked teraz prislo dieta, tak autorka zrazu dostava myslienky, ze jej bude samej lepsie. To bude rozhodenymi tehotenskymi hormonami, ze je rozcitlivena.
@sense Nie, ona písala, že prispieva aj tým dospelým + platí výživné na maloleté deti.
@mandarinka555 a kde to píše lebo ja ddom čítala ma neplnolete dvojičky v striedavke bez výživného aj tak im platí 200e
Ked to dame dokopy. Dve starsie deti su dospele a sebestacne. Stara sa striedavo o 2 deti a posiela na ne ex navyse 200 eur. Pri prijme 1300 eur mu zostava 1100 eur na bezne vydavky (hypo, najom, leasing auta, benzin, cigy, oblecenie pre 3 ludi, strava a rozne vydavky pre neho plus deti pocas 2 tyzdnov). Jedina "chyba" je, ze nechal byt ex a nevyhodil ju s detmi na dlazbu a nemusel by tolko fajcit.
Autorka zije v podnajme a citi krivdu, ze nie je tak hyckana ako ta predtym.
V tom pripade si autorka mala vybrat za partnera nefajciara, bez ziadnej partnerskej historie, bez deti. Inak bude clovek vzdy porovnavat ...
A neni to tak, že ho ona ošklbala ako husu? Nechal jej 3 izbovy byt al.4izbovy, plati alimenty, hypo - na koho byt- jej či svoj? všetko čo jej na očiach vidi + 400 eur na 2 dospele deti - inymi slovami blbec a na teba mu nezostane ešte ani na tie 2eura na kyticu. .... citiš sa ubližena...
To hypo plati za svoj novy byt, kt.si kupil po rozvode či byvalej dokonca? Na nove babo mu nezostane nič? Potom mu zakyvaj pa- pa a nech ide radšej naspäť
Vyzera to tak, že ťa nelubi vóbec, lebo keby ano tak nech urobi kompromis, že na dospele pracujuce deti nech neprispieva, a tebe da tych 400eur
Ta byvala ho dobre spracovala a on sa nechal
A to mu neni luto, že na nove babo mu nevystane?
Tiež si s tym suhlasila.Čiže ex vybehla s ním a on vybehol s tebou .Tak to v živote chodí vždy niekto na niekoho dopláca
Moj znamy tak dopadol, že všetky prachy minul na ženu a ked už nemal čo míňat, ona od neho odišla teraz je kvazi na mizine a hoci spava s druhym, stale sa jej drži ako kliešt a ospevuje ju do nebies ževraj to bola lepšia žena ako Angelina Jolie a chudak pravdu nechce vidieť, že ho zrejme len škaredo využila..Spieva na ňu ódy
@karolinakr kde si vyčítala že platí na dospelé deti 400e
@sense tam bolo že alimenty plus 2x200€
@karolinakr nie tam je ma deti v striedavke určené súdom a platí 200e aj tak a striedačku ma na neplnolete dvojičky, ..presnejšie ma 4 deti z toho 2 dospelé a dve neplnolete dvojičky tie ma v striedavke aj tak platí na ne 200chf
@sense jaj tak nič.Je švorc, autorka si musi zvyknuť 😃
Všetko sa da, keď sa chce, ale to je na inú debatu
Ahoj toto veľmi dobré poznám takéto prípady kde v prvej rodine sa dalo rozmaznávať a na tú druhú už nezostáva poriadne ani na chlieb 🍞.. Uvidíš časom či to výjde alebo nevyjde 🙂 A či nebudeš radšej sama
Nájdeš si chlapa čo má štyri deti a je to najväčší chudák na svete lebo platí alimenty hypotéku a má výdavky no tak to ti gratulujem bez komentára

Co myslíš tým ze ti nekúpi ani maličkosť? Napríklad ze keď tankuje na pumpe tak sebe kúpi kávu ale tebe nie? Alebo nejaké darčeky ti ma kupovať ci ako?
Ono je celkom možné že je proste lakomec. Ze všetko po rozvode nechal žene a deťom môže byť len jeho teória, veľa chlapov nerozumie významu slova bezpodielové spoluvlastníctvo. Nechápu že ich vyšší príjem a čas na kariéru mali práve vďaka žene ktorá sa starala o jeho zázemie, domácnosť a 4 deti. Myslia si ze keď viac zarobili, viac zaplatili na hypotéke tak je nehnuteľnosť ich a keď musia vyplatiť pri rozvode polku majetku svojej zene tak sa cítia ukrivdeny....
Taka zmena osobnosti podľa mňa neexistuje. Ze jednej žene dobrovoľne nechám dom za 200 000 a druhej mam problém kúpiť kávu za 1.20.