icon

Nemám kam dať deti

kristina0078
17. dec 2015

Ahoj mamule...mám problém.. Som po porode..ja zatiaľ ok aj malá horšie je ze moje staršie deti nemajú kde byť pretože muž síce chodí do práce ale bábka ochorela a nemá sa kto o ne postarať..rodinu mam 400 km preč..som schopná dochádza kojiť malú do nemocnice lebo ja som bezradna

majaxy
17. dec 2015

@fidka79 Páči sa mi tvoja odpoved, ale nebud krutá, žiadna matka nečaká dieťa ktoré bude choré, takže varianta B bude asi pasé

pribinak
17. dec 2015

co za pracu robi tvoj muz, ze si nemoze vziat ocr? on je riaditel zemegule?
by som mu urobila taky cirkus, ze by mu zle bolo
ak nechas babo same v porodnici, budes ako ciganka, zial

majaxy
17. dec 2015

Ano, možno ano, len ma nezabite.x..Ked manzel nemôže ísť naočr, predpokladala som že má dôležitú prácu, v tom prípade je aj dobre ohodnotená, lebo rodinu neposuniem na druhú kolaj za nič, takže nebudem sa prosiť príbuzenstvu ale si zaplatím opatrovatelku. Nejedná sa o nekonečno aspon dúfam, tak tých pár eur ma nezavbije..Aj vlk je sýty aj ovca celá, či mýlim sa?

moni244
17. dec 2015

@majaxy asi tak a ak deti chodia do skolky, skoly, tak by ani na dlho opatrovatelku nepotrebovala, mozno na 3-4 hodky denne

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zuzka_puska
17. dec 2015

Nechcem sudit, pises ze babka ochorela a nemoze byt s detmi... Ok, a druha babka??? Dedkovia?? Ak este ziju, ani jeden z nich nemoze postrazit 2 deti tie 2 dni, co budes v porodnici?? A manzel?? prepac, ale co robi, ze si nemoze na par dni vziat OCR alebo dovolenku??? Jasne, chapem ze mozno pracuje aj cez vikend, je vela profesii kde sa robi aj cez vikendy, takze to chapem..... Ale pre boha, ved na OCR s detmi ma pravo!!! Aj zo zakona! Takze ja nechapem, preco si to volno proste nezoberie a nie je s detmi doma??? Dnes si rodila? A s kym boli deti, kde su teraz??? Myslim, ze vobec ale vobec nie si v tak neriesitelnej situacii.... Nemas ziadne susedky, kamaratky?? Vsak zdvihnem telefon, a zavolam uz aj nejakej susedke, ze taka vec, rodila si dnes, a deti same,ci by ich nemohli 2 dni postrazit... popripade ta 400km vzdialena rodina..... Myslim, ze v otazke deti ti nikto nepovie nie.... A manzel, nic v zlom ale na OCR ma narok tak ja neviem na co caka, ved predsa si po porode, hadam necaka ze prides domov a budes si veselo hopsat a starat sa o 3 deti z toho jedno je novorodenec.... Myslim na to ze novorodenec ta bude potrebovat teraz maximalne..... Dobre, berme do uvahy ze manzel pracuje v zahranici, a na tu OCR ist naozaj nemoze.... Ale dochadzat do nemocnice kojit babatko, to snad nie ☹

zuzka_puska
17. dec 2015

@fidka79 mna napadlo,ze mozno je kdesi v zahranici,daleko, 5 tisic Km od slovenska.... jedine tak by som vedela pochopit, ze mu nedaju OCR 🙂 lebo ak robi na SR, je ocr s detmi dana aj zakonom.... Ale suhlasim s vami, v takej situacii by som oslovila aj susedy, kamaratky, ucitelku, hocikoho, aj by som zaplatila ale na tie 2-3 dni kym som v porodnici by som proste niekoho nasla..... ach

tova
Odpoveď bola odstránená
ivett1
18. dec 2015

@kristina0078 ahoj, hlavne kľud ... máš tu toľko dobrých rád, len si treba pomedzi tie "rady typu, veď si mala toto a veď si mala urobiť tamto a pod." vybrať ...trošku ti to zhrniem... 😉
-1. nevadí, že muž nemá dovolenku, nech si vezme OČR - a bude s deťmi, aspoň dovtedy, kým nepôjde na služobku...
-2. medzitým skús zavolať vašich, ak sú už na dôchodku, tak im to určite nebude robiť problém, aby prišli ...na tých pár dní...alebo si vezmu dovolenku...
-3. opatrovateľka je ďalšia možnosť (nájdeš isto niekde na webe nejaké ponuky...), ale len cez deň, na noc je to horšie...preto by si mala zavolať rodinu, ak to bude tak, že v nemocnici budeš dlhšie - 4-5 dní a tvoj muž bude už musieť odísť na služobku, aby nezostali deti samé doma (toto - žeby zostali deti samé doma - aj v noci- by som riskla len vtedy, keby mali 15 a viac...aj to s ťažkým srdcom...)
- 4. a ten nápad, žeby si chodila za malou do nemocnice- nie je vôbec zlý- skús sa spýtať, či by sa to nedalo zrealizovať personálu v nemocnici, keďže bývaš pár minút cesty od nemocnice... neboj sa, len im vysvetli, čo je vo veci...
- 5. ale aj to, čo ti radili mamičky, že skrátka sa dohodneš- podpíšeš tzv. reverz- pôjdeš s malou domov hneď ako to bude možné a na vyštrenia ju prinesieš na termín, je úplne super ... argumentuj hlavne tým, že bývaš veľmi blízko a nebude to pre teba problém ...
PS: skús najprv možnosť 4. a 5. ... a ak sa nebude dať, tak 1. a 2. ...tá 3. je fakt len na deň...

ak by babka nebola pripútaná na lôžko, tak potom by som ju poprosila, aby prišla aspoň na noc, aby deti neostali samé ... keď tvoj manžel odíde na služobku ...a cez deň, by som riešila tú opatrovateľku ...

tak držím palce, nech to nejako poriešiš...

luba41
18. dec 2015

ak je malá v poriadku, normálne chod s nou domov..to nie je zakázané, ani Ta tam nebudú držať nasilu..a určite nenechávať samé dieťa niekde v porodnici....vyšetrenia doriešiš po dohode hocikedy..

magmolatus
18. dec 2015

@charity ta dovolenka u nas nie je, tí blbci to totižto neschválili
http://najmama.aktuality.sk/clanok/235806/otcov...

mysicka36
18. dec 2015

To je taký problém aby išiel k obvodnej a zahral brutál chorobu bolesti hlavy kĺbov a všetkého čo sa nedá viedieť 😀 proste chrípka. A je doma s deťmi. Alebo OČR.

moniciatko9
18. dec 2015
Používateľ moniciatko9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moniciatko9.

presne nech ide k doktorke a nech on ostane doma

sandra551
18. dec 2015

@kristina0078 To ako vážne riešiš po pôrode organizačné veci ohľadom detí? Všetko mal riešiť manžel 🤐 OČR nech si vezme nie len ak má menší plat a "oplatí sa mu to". To akože ide preč keď máte doma novorodenca a ďalšie dve deti... to je dosť nezodpovedné... Keby si aj prišla na reverz domov, tak akože čo, budeš hneď SAMA hopsať okolo novorodenca a 2 ďalších detí? No neviem, to nie je bohviečo.
Alebo normálne - cez deň plaťte aupairku a v noci požiadaj susedu od vedľa, či by sa nevyspala u vás v byte a nedohliadla na deti. Samozrejme za odmenu. Babka možno nebude chorá tak dlho a bude môcť prísť aj skôr. Prúser je, že toto nevyriešil tvoj chlap...

piacere
18. dec 2015

@tova tak sprostý príspevok som už dávno nečítala....

piacere
18. dec 2015

Padol tú názor, či je manžel zakladateľky riaditeľ zemegule... ale mne sa po prečítaní príspevkov zdá, že práve na tomto fóre sú samé riaditeľky zemegule....
Chyba úvodného príspevku, kde kristína nenapísala viac.... takže netušíme o aké rodinné pomery skutočne ide.

majaxy
18. dec 2015

@piacere Možno nechce konkrétne prepierať svoje rodinné pomery na fore

piacere
18. dec 2015

@majaxy jasné... a práve preto je smiešne ju takto zhodiť pod čiernu zem a tváriť sa, že horšieho človeka - matky hádam ani niet.... otras...

magmolatus
18. dec 2015

@tova Nie kazdy ma okolo seba milion ludi ktory sa hrnu do toho aby sa ti starali o dieta.
Nechapem preco tu rozoberas ci chce/nechce dat na opatrovatelku.
Proste je preč lebo musí, nechápem prečo to tu niekto rovno škatulkuje, ze ak musi ist na sluzobku tak musi zarobit neviem ako vela.

mamulienka30
18. dec 2015

@piacere ja som pisala a stojim si za tym, ze je SMUTNE, ze ona ubolena po porode s miminkom na prse musi riesit organizaciu a starsie deti.

kasiopeja01
18. dec 2015

No, je pravda, ze teraz to riesit je uz dost neskoro a mozno ste uz s babatkom aj doma. A v akom meste byvate? Opatrovatelku z nemocnice uz asi nezozeniete. Nemate nejaku kamaratku, alebo mozno poprosit nejaku mamku spoluziakov, ci by nemohli deti ostat u nich. Tie hlupe prispevky, ktore tu par ludi napisalo si nevsimajte. Nejako sa to urcite vyriesi. Ved ide len o par dni zatial, skuste sa spytat aj sestier v nemocnici, mozno vam poradia. Alebo ak moze, nech ostane manzel, ak mate jedneho z tych PAR lepsich. Ale do buducna by som urcite skusila zohnat aspon kontakt na nejaku opatrovatelku, pripadne sa opytala susedky, aby ste uz tieto veci nemusela riesit v case, ked toho mate uz i tak dost. Drzim palce a gratulujem k babatku 🙂.

sandra551
18. dec 2015

@magmolatus Tak ide tu podľa mňa skôr o to, že žena je po pôrode ubolená, unavená, citlivá, potrebuje nadviazať kontakt a postarať sa o novorodenca a keď príde z nemocnice tak si výdatne oddýchnuť a NIE riešiť to, či jej dve ďalšie deti nezostanú samé doma, prípadne pomaly hodinu po pôrode bežať a hopsať okolo detí. Ja by som sa na chlapa maximálne nahnevala, ak by čo i len zvažoval v termíne môjho pôrodu odísť preč, a nech je rovno aj riaditeľom zemegule, lebo tá zemeguľa by sa vtedy točila okolo mňa... Ide o princíp!

sharlotta
18. dec 2015

Ak ste obidve v poriadku, mozes ist domov na reverz. Nemas dovod byt v nemocnici len kvoli tomu, aby im poistovna zaplatila. V zahranici je uplne normalne, ze po fyziologickom porode, ked aj dieta aj zena su ok, idu druhy den domov.

99zuzula
18. dec 2015

Nemam kam dat deti?? ...no do mrazaka!! Ale vazne, zakladatelka caka co ze jej tu poradime? Sama napise ze babky, dedkovia, manzel..nikto nemoze. Takze rada neexistuje, mozno len pomoc. V tom pripade mala napisat do prispevku: byvam napr.Kosice, ulica Nejaka, deti maju napr.4 a 6. Je tu v okoli nejaka mamicka co mi pomoze? Postrazi, odvedie do skolky, do skoly? Zoberie si ich na tie dve noci, som chudobna, takze zadarmo, prip.za odmenu.....bla bla. Mozno by zakladatelka neverila kolko unudenych a napomocnych mamiciek by tu nasla. Ale takato anonymna diskusia je jej tak na PRD.

magmolatus
18. dec 2015

@sandra551 Ako jasne ze ide o princip, ja si vlastne ani nepamatam ako sme to mali mi a to bolo pred rokom, ale myslim ze som si zobral volno hned ako mala prist domov a slubil som im ze budem robit z domu ak budu cosi potrebovat.
A aj dalsi tyzden som sice bol v praci ale firemne auto cakalo pred dverami a ked bolo treba uz aj som letel domov. Ale zase mam pracu blizko a ak to firma toleruje da sa vsetko.

Mi mame zatial len jedno, takze sa s nou nemozem porovnavat, pri druhom to bude uz trochu ine.

Ale zase ho nemozes odsudit, ona nepise presne okolnosti okolo manzela, mozno ma novu pracu a je v skusobnej dome a musi odist aby ho z prace nevyliali. Možno to proste len tak zle casovo vystrelilo.
Nie vzdy sa da vsetko uplne idealne naplanovat, ako zase nezastavam sa ho len sa chcem zdrzat komentarov na jeho adresu koli tomu ze ona o tom nepise ze to je jeho chyba. Asi tak.

mima4
18. dec 2015

@kristina0078
ak to chápem správne, máš tri malé detičky a muža, čo NIDKY NEMOZE.

Budem uprimná, nerozumiem ženám ako si ty, čo si dajú narobiť deti s tým, že na všetko majú byť samé, majú súčasne zastupovať rolu otca... a za cca tri roky ešte stupať do práce....

Manžel by si mal dať doporiadku priority v živote a ver mi, nikto nie je nepostradatelny a nenahraditelny... proste vzniknu situacie, kedy človek musí a musí a finito....

Jedine, co ti viem poradit, je zabezpecit si opatrovatelku. Kedze manzel pracuje ako drak, tak asi financny problem tam by nemal byt.

sandra551
18. dec 2015

@magmolatus Tak to si podľa mňa riešil správne, klobúk dole... Naozaj som zvedavá čo povie na obhajobu svojho manžela. Tiež ale písala, že on má dovolenku už komplet prečerpanú... Tak ja už neviem, má sa mi narodiť v decembri dieťa a nenechám si ani jeden deň nazvyš? Čo keď by sa dačo stalo? Každopádne môže čerpať OČR, tak dúfam, že to dáko vyriešia a hlavne dúfam, že mamička si tie prvé dni s novým dieťatkom patrične užije bez stresu. Len o to mi ide. Ja si to premietam na sebe, že by som takúto situáciu asi brala dosť stresovo...

magmolatus
18. dec 2015

@sandra551 Pokial nevieme preco ma precerpanu a podobne, to nema zmysel to ani riesit, asi to tak bolo treba, predsa pri dvoch detoch treba byt viac doma a obzvlast ked si nechces brat OCR si zoberies dovolenku koli peniazom. Ja som OCR nebol ani raz, vzdy to ide z dovolenky a aj u nas sa im OCR nepaci, mame si brat dovolenku, nikto sa nestara.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ivett1
18. dec 2015

prepánajána, baby, čo to tu furt máte s tými „susedami“ ... akože si myslíte, že každý býva s nejakou susedou a je s ňou tak dobrý kamarát, že jej zverí rovno dve deti? alebo, že len zavoláš kamarátke a požiadaš ju, že "moja, nabúral sa mi celý môj plán, môžeš prísť a povarovať mi deti?"...čo musí byť každá kamarátka zákonite na md?...veď ľudia chodia aj do práce... a to vám nenapadlo, že môže bývať v bytovke napr. so samými mladými ľuďmi ... ako napr. ja nad nami partia chalanov, pod nami podnájomníci (majitelia majú dom blízko mesta, kde bývajú) vedľa mladý párik, chodia sa domov len vyspať, alebo zasa so starými ... dôchodcovia, ktorí sú radi, že sú radi a deti už dávno nemusia ... alebo skrátka býva v dome, alebo v byte s takými susedmi, čo by im žiadna z nás nezverila ani psa, nieto ešte deti!... alebo ...zverím deti cudzej a neznámej mamičke, ktorú splaším na inzerát na webe...áááách ...taká naivita...

a čo stále kritizujete jej muža, veď asi to s ním riešila, veď písala, že jednak si už dovolenku vyčerpal a potom aj tak nemôže ísť na "tú dovolenku", ktorá bola kedysi zo zákona - po narodení dieťaťa, keďže bola zrušená, ako už spomínal vyššie @magmolatus a ona zrejme nevie, že by mohol jej muž ísť na očr, ale nie s nejakou vymyslenou chorobou, ale normálne očr na maloleté deti, keďže manželka je práceneschopná - akurát, že bude na to potrebovať potvrdenie z pôrodnice...

pozastaviť sa nad tým, že načo mali tretie dieťa a že čo je to za ženu, keď si nevie urobiť doma s mužom poriadok, že je radšej doma ona-žena s deťmi a on-muž zarába a asi ani nikdy nebol s deťmi na očr ... tak, podobne funguje kopec našich domácností ...sorry, ale nie vždy má žena takú dobrú prácu a plácu, aby mohla ísť do práce a muž by zostal doma s deťmi (ale poznám aj takú) ....každá rodina si zváži, čo je pre ňu z hľadiska financií lepšie riešenie...žena doma-zabezpečuje chod domácnosti a muž v práci-zabezpečuje financie...

a prečo si myslíte, že to s mužom neriešili a predpokladáte, že sa nedohodli? ... veď tá služobka mohla byť plánovaná aj polroka (rok) dopredu a napr. už boli hradené výdavky na cestovné, ubytovanie a náklady súvisiace so stornom celej služobky by musel znášať muž...(bežné, moji dvaja bratia robia v zahraničnej firme a majú to takto...)
možno by bol radšej doma s deťmi, ale ... a preto mali plán, že sa na tých pár dní mala o deti postarať babka ...