icon

Nemám rada návštevy

1. jan 2023

Je to normálne? Znesiem len rodinu. Mama mi oznámila,že mi prídu zablahoželať k narodeninám aj s bratom a jeho priateľkou zo zahraničia a už mam nenormálny stres. Od istého času neznesiem nikoho v byte. Okrem najbližších. Tak nový rok a hneď hádka. Vlastne pre nič. A všetci vedia,že nerada oslavujem od určitej smutnej životnej udalosti.

Strana
z2
autor
1. jan 2023

@h2 tak je. My nemáme čo ukazovať. Mama vraví,že to nie je o materiálne. Ja viem,že nie. Nie som takto založená. Uznávam iné hodnoty. Ale mnoho ľudí nie😟. Preto sa cítim trápne.

lavinis
1. jan 2023

@lilyianka a prečo by musela?

h2
1. jan 2023

Tak povedz mame, že žiadnu oslavu nechceš a nebudeš robiť a s bratom a jeho priateľkou by si sa radšej stretla u mamy, ak jej to nebude vadiť. Výročie otcovho úmrtia bude argument, ktorý môžeš použiť.

autor
1. jan 2023

@h2 👍❤️

klarolinne
1. jan 2023

Milá autorka, je mi ľúto tvojej straty. Je to nesmierne smutné a isto aj ťažké. Ale to aj pre mamu a brata.
Na druhej strane nechápem, prečo si tieto stavy robíš? Bratovi priateľku aj poznáš, či ešte nie? Plus teda, neviem, aj keby bola nóbl 🙄 tak je snáď slušne výchovana a taktná. Neviem, ale teda ja nemám potrebu posudzovať ľudí podľa toho ako majú zariadený byt a to si potrpim osobne na nejaký štandard. Zas iné je keď je humusak a má doma bordel. Ale ci máš novú komodu alebo po babke, to je väčšine ľuďom fuk. Riešia to len ľudia, ktorým samotným to vadí. 🤷‍♀️

dadaa1234
1. jan 2023

@pragmaticka to už je život introverta 😁 ja znesiem tak 2-3 ľudí na návšteve, a to ich môžem mať aj rada. Ďalšia vec, na Slovensku je to tak, že navstevy=alkohol, to je jeden z dôvodov, nenávidím alkohol. My keď niekam ideme veľmi sa mi nechce, ale už keď sme tam, tak ten čas zbehne. Veľmi záleží aj o koho ide. Vždy som potom ale strašne psychicky unavená, proste mi nerobí dobre spoločnosť viacerých ludi. Zaujímavé, že také výstavy, koncerty, kino, nákupné centrá mi vôbec nevadia, môže tam byť hlava na hlave. Tam si ide každý svoje, nikoho nezaujímam 😁🥳

zanka777
1. jan 2023

Ja tiež čím som staršia tým menej mám náladu na návštevy.... Radšej chcem mať svoj kľud pohodu... Neviem nebaví ma to proste už nejak 😂

ivik4
1. jan 2023

Nemala som navstevu hadam 2 roky , nenavidim to 😄
Stretavam sa s kamoskami v meste . Alebo u nich, im to nevadi 😄. Rodina by bola ok

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
drzaopica
1. jan 2023

Hladis iba na seba.Aj oni prišli o niekoho blízkeho.Ak by prišli o mesiac tak isto by Ti to vadilo.Mas narodeniny mama si porodila dieťa chce to s ním osláviť, brat tu má priatelku.Ona môže za to, že ty sa necítis dosť nóbl?Ľudia sú naozaj divní.Kazdy zalezeny vo svojej ulite.Je to tvoja najbližšia rodina tak sa vzchop a si pre tých čo Ťa majú radi a chcú s tebou tráviť čas.Moja sestra žije v USA dnes plakala v telefóne ako by prišla na rodinný obed

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
drzaopica
1. jan 2023

@elizabet173 tak mala povedať matke aký je dôvod, že dnes nechce návštevu a tá by ju mala rešpektovať.Tu si skôr myslím, že to nie je jediný dovod

lenka567899
1. jan 2023

To znie ako nejaká psychická porucha sorry, ale keď vlastného brata so svojou priateľkou neznies na pár hodín?? To je aká generácia?

slavomira236
1. jan 2023

@dadaa1234 u mňa je tiež alkohol jeden z dôvodov...a niektorá návšteva nevstane pokiaľ je fľaša na stole alebo už som zažila že šla ešte kúpiť aj muža volala....aj som zažila že som nenapísal tak jeden z návštevy odišiel do krčmy na pivo ktorú mám oproti domu🤦

daniela1911
1. jan 2023

Áno, každý chce svoj pokoj. Ale aby vám vlastná rodina brala energiu? Nechápem. Možno ak by chodili každý víkend, Ok. Ale raz za čas sa stretnúť doma pri káve, a nejaká 1-2 oslavy ročne v reštaurácii. Neviem. Mne to nevadí. Tiež sa s kamoškami a kolegami stretávam v meste, nechodíme si po domácnostiach. Ale najbližšia rodina keď príde na kávu a koláč na narodeniny ?
Chápem, že autorka prežíva aj smútok. Ale život ide ďalej.

svokrinjazykmonika
1. jan 2023

Tiež nemám rada návštevy. Ty znesieš aspoň rodinu, ja ani to 😅

lenkakravcova
1. jan 2023

Ak ti otec zomrel pred rokom, tak proste povedz, že máš ešte smútok a nechceš teraz ešte oslavovať (ak je to dlhšie a máš v tom nejaký blok, možno by si mala vyhľadať pomoc).
Ak oslavovať nechceš vôbec, lebo neoslavujem, mimo okrúhlych sviatkov, tak povedz, že neoslavujes, ale na návštevu prísť môžu a pôjdete napr niekam vonku.

lenkakravcova
1. jan 2023

@dadaa1234
@slavomira236
To treba návšteva vyjasniť. U nás vedia, že s alkoholom dnu nepôjdu. 🙂 (resp ostane zavretý a pekne si ho na konci odnesú).

bimbambom
1. jan 2023

@lenkakravcova ja napríklad tiež neoslavujem , na alkohol mám alergiu . Som si to nastavila tak , źe keď mňa pozvú tak sa prídem ukázať , donesiem jedlo aké si opýtajú . Inak si nedāvame darčeky ( som raz povedala dosť , čo som sa tak nazlostila) . A je to ok , nikto to nerieši .

Strana
z2