icon

Nemám rada návštevy. Ako s tým žiť?

4. okt 2025

Nemám rada návštevy, ako s tým existovať?
Od mladosti nemám rada, keď niekto ku mne príde domov, netuším prečo.
So svojimo známymi sa stretávam vonku, na káve, hocikde. Keď žili rodičia, chodila som ja ku nim, oni boli u mňa 3x asi. Ale problém nastáva s priateľom. Bohužiaľ, ani tu nechcem veľmi aby ku mne chodil a už vonkoncom, aby u mňa spal. Pritom ja ku nemu prídem v pohode. Ale spím najradšej doma u seba. Má to niekto podobne? Divná som, čo vám poviem.

bielasovicka
4. okt 2025
@haley7897

@anonym_autor trochu odveci otazka ale kolko mas rokov? Nemusis presne aspon vekovu kategoriu. Pises, ze sa poznate 20 rokov a 4 ste spolu zili? A podla tvojich slov planujete v buducnosti spolu znova zit. Preco ste prestali spolu zit ak sa ti chce zdielat? Zvlastna situacia. Ale k povodnej otazke, ja ta v znacnej miere chapem. Tiez mam svoje sukromie nadovsetko rada. A tiez si neviem (alebo sa mi nechce) predstavit, ze by mi mal niekto iny narusit moj klud. Mam pocit, ze to ide aj s vekom.

@haley7897 myslím, že už môže mať tak dobre po 50.to už by som ani ja nechcela bývať s nijakým chlapom. 🫣Lebo 30nicka ešte takto nerozmýšľa.

mandzula
4. okt 2025

Nerozumiem, co riesis, ked je s tym priatel v pohode. Pises, ze v suvislosti s nim nastava problem a potom, ze on je s tym v pohode, tak nechapem, o co ti vlastne ide.

haley7897
4. okt 2025
@bielasovicka

@haley7897 myslím, že už môže mať tak dobre po 50.to už by som ani ja nechcela bývať s nijakým chlapom. 🫣Lebo 30nicka ešte takto nerozmýšľa.

@bielasovicka pravda. Tiez by som sa uz nechcela nikomu prisposobovat. Vlastny klud je 🤌🏼

autor
4. okt 2025
@bielasovicka

@bielasovicka mam 41 rokov, a doma chcem mat svoj svaty pokoj 😉 vonku je vonku…

madeincssr
4. okt 2025

Damy, len ci by ste to rovnako zhovievavo chapali, keby muz bol takyto ("ano, mam ju rad, ale u seba doma ju nechcem", aj jej to (vraj) takto vyhovuje). Hoci aj vo vyssom veku. Nenazyvali by ste to potom kamaratstvom s vyhodami? Tu je to zrazu v pohode prijatelne (ved to vyhovuje obom)? Tak je to vztah, ci KsV?

maranta_leuconeura
4. okt 2025

Ved pises, ze ste s tym obaja ok, tak co riesis? Fungujte tak dalej.

Ak chces nazor priemerneho zlovaka na vas vztah tak si to vies aj domysliet, nie? Nikam to nevedie, takze okamzite chystaj svadbu, kupuj dom na hypo za 500tis a porod aspon dve deti (jedno nestaci, nema surodenca!).

maranta_leuconeura
4. okt 2025
@madeincssr

Damy, len ci by ste to rovnako zhovievavo chapali, keby muz bol takyto ("ano, mam ju rad, ale u seba doma ju nechcem", aj jej to (vraj) takto vyhovuje). Hoci aj vo vyssom veku. Nenazyvali by ste to potom kamaratstvom s vyhodami? Tu je to zrazu v pohode prijatelne (ved to vyhovuje obom)? Tak je to vztah, ci KsV?

@madeincssr ved sa tak na tom dohodli. Asi by som.nebola s partnerom, s ktorym sa na takejto veci nezhodneme. Ci?

anonym_2cc9be
4. okt 2025
@bielasovicka

@bielasovicka ja to mam tak od detstva, som tazky introvert, takto mi to vyhovuje, s vekom to nemá nič spoločné.

anonym_1366fd
4. okt 2025
@anonym_autor

@haley7897 nebudem sa k tomu vyjadrovat 🙂 @earlgrey priateľ je s tým v pohode, pozná ma, až veľmi dobre, vie že mám rada svoj pokoj a kľud. Preto spolu nebývame. Sme 5 min od seba, ale takto je to fajn.

@anonym_autor ja to mám na 100% rovnako ako ty, a aj s tým priateľom som to mala rovnako. Ale žiaľ mne to došlo, že takto to vyzerať asi nemá a tak som ten vzťah ukončila. Ja proste musím mať svoj pokoj a mať k tomu ešte aj vzťah mi nehralo do karát. Zvyčajne som doma a keď sa mám stretnúť tak sa stretneme von 🙂

haley7897
4. okt 2025
@madeincssr

@madeincssr v oboch pripadoch by bolo otazne ci to tak naozaj vyhovuje obom. Alebo sa len jeden prisposobuje na vlastny ukor. A je rozdiel "kamaratstvo s vyhodami", kde he vztah otvoreny a vylucny vztah kde dvojica zije oddelene kvoli komfortu. Ak to vyhovuje obom = moj idealny vztah 😆

maranta_leuconeura
4. okt 2025

Odveci, ale ja zas neznasam chodit do podnikov do mesta 🤣 neviem sa tam uvolnit, ved tam clovek musi sediet aj v topankach aj vsetko... radsej chodim k niekomu domov alebo ked k nam niekto pride. Pohodlicko na gauci

anonym_2cc9be
4. okt 2025
@madeincssr

@madeincssr myslím, že to vyhovuje najmä ženám. Tie spoločným bývaním vždy viac strácajú, ako nachádzajú. U mužov je to opačne. V mojom veku keby som ostala sama, tak by som sa určite nechcela k nejakému muzovi sťahovať, ani by som si ho nenasackovala ku mne

madeincssr
4. okt 2025

Hmmm, tak potom obojstranne dohodnute, verne KsV je uz vlastne (aj v zenskom ponimani) vztah.

liusa82
4. okt 2025
@maranta_leuconeura

Odveci, ale ja zas neznasam chodit do podnikov do mesta 🤣 neviem sa tam uvolnit, ved tam clovek musi sediet aj v topankach aj vsetko... radsej chodim k niekomu domov alebo ked k nam niekto pride. Pohodlicko na gauci

@maranta_leuconeura presne. Toto nemám rada ani ja.Niet nad domáce pohodličko.Ja sa vonku neviem ani riadne uvolniť.Stále mám dojem že niekto načúva od vedlajšieho stola alebo ja neviem ak by sme sa bavili aj o vážnych témach.Proste takto teda nie..čo to tam sedieť na tvrdej stoličke nech si nechajú.Ja sa chcem rozvaliť na gauči alebo vo fotelke 😄

zuzanita1609
4. okt 2025
@anonym_2cc9be

@madeincssr myslím, že to vyhovuje najmä ženám. Tie spoločným bývaním vždy viac strácajú, ako nachádzajú. U mužov je to opačne. V mojom veku keby som ostala sama, tak by som sa určite nechcela k nejakému muzovi sťahovať, ani by som si ho nenasackovala ku mne

@anonym_2cc9be opačne, muži,chlapi prídu o svoje "súkromie",aj v kúpeľni o dosť miesta na hygienické produkty. Chlapom stačí jeden sprchový gel+šampón a nejaké mydlo,kefka...príde žena a zrazu nemá toľko priestoru na svoju hygienickú výbavu 🤭. Taktiež odkladací, úložný priestor...vystačil si s komodou a jednou skriňou,zrazu je málo úložného priestoru a treba vstavať ďalšiu skriňu(obuv ani nevravím) 😁. Ten,kto chce s niekym byť,aj spať,aj "prdieť"😂🤭,nemá problém sa podeliť o svoje súkromie a rozložiť sa na gauči vedia aj dvaja, plus deti a iní členovia (chlpatí)😅.

sszuzu8
4. okt 2025

Ja nerada dakde chodím a zároveň nerada keď je dakto u mňa 😃 poznám to veľmi dobre. Radšej chodíme von a našťastie nemá kto ku mne veľmi chodiť.

anonym_6322f7
4. okt 2025

Ja tiež nemám rada návštevy u mňa doma a tak ich neumožňujem.

lindous
4. okt 2025
@madeincssr

Hmmm, tak potom obojstranne dohodnute, verne KsV je uz vlastne (aj v zenskom ponimani) vztah.

@madeincssr je úplne jedno ako sa to nazve, no pokiaľ sa dvaja ľúbia a nestretávajú sa iba kvôli sexu, nejde podľa mňa o kamarástvo s výhodami, vzťah môže mať rôzne podoby a dôležité je, že sú v tom obaja vedome, dobrovoľne a spokojní... ak by autorka napísala, že jej partner s tým má problém, myslím, že väčšina by ho tu podporila... ja by som takto fungovať nevedela, ale ako som už písala vyššie, nemusím rozumieť všetkému...

anonym_2cc9be
4. okt 2025
@madeincssr

@zuzanita1609 závisí to aj od toho, kto sa ku komu sťahuje.
@madeincssr ak to vyhovuje obidvom, nevidím najmenší problém. Mame známeho, tazky workoholik, on nechce žiť so ženou, lebo je furt zahrabany v práci. Ale na dovolenke, výlete, koncerte,, v kine a pod. ho vidíme s priateľkou. On ma doma kľud a môže sa venovať svojej firme a ona ide spokojne domov, nezaujíma ju, čo bude jesť, či má umyté okná a čisté košele. Obaja sú spokojní.

jaskolka
4. okt 2025

Podľa mňa,ak to tak vám obom vyhovuje, tak nemusíš vôbec riešiť,ako to majú ini. Je to síce neštandardné "žitie vo vzťahu"ale ak obom viac vyhovuje,že bývate osobitne,tak prečo nie? Tuším že na to existuje aj výraz "mingle vzťah"

anonym_d95996
4. okt 2025

Toto je coraz beznejsie fungovanie ľudí 40+.Hlavne v zahranici, ale už aj na SK viac a viac.Neplanuju zakladat rodinu, deti žiadne ci uz vacsie, ci dospele.Kazdy je vo svojom, nemusia sa prisposobovat jeden druhemu, zena nemusi sa este o chlapa starat.No su muzi ktorí hladaju aj v tomto veku gazdinu, je po rozvode trebars, tak hlada novu sluzku, co operie a navarí..Muzi, čo dlhsie ziju samu, alebo stari mladenci su zvyknutí sa postarat sami o seba.Mne sa tento model velmi paci a tiez by som takto zila ak by som bola opat sama, nechcela by som mat chlapa v dome ale len na to pekne vylety, dovolenky, vecere v podniku, divadlo, kino.Autorka bud rada, že tvoj partner s tým suhlasi a tiez je rad vo svojom.

beckinka
4. okt 2025

Ja som tiež najradšej keď k nám nikto nechodí. Mám rada svoj kľud a pokoj. Ak sa stretnút, tak v meste. Som veľký introvert a nehanbím sa za to.

anonym_28b5a2
4. okt 2025

@anonym_autor Aj ja neznášam návštevy z jedného jediného dôvodu: je to robota - chystať pohostenie a potom bordel - 3 hodiny po nich upratovať. No ďakujem pekne. K nám už vôbec nechodia návštevy - chvalabohu.

motylik2559
4. okt 2025

@anonym_autor Ahoj autorka a chodi teda k tebe niekto? Ved s priatelom to mate ujasnene, suhlasi s tym. S kamoskou sa stretavas vonku. Tak teraz akosi nechapem, ...kde je problem? 🤷‍♀️ Ci len tak zalozena tema? Fakt nerozumiem🤷‍♀️

autor
4. okt 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka a chodi teda k tebe niekto? Ved s priatelom to mate ujasnene, suhlasi s tym. S kamoskou sa stretavas vonku. Tak teraz akosi nechapem, ...kde je problem? 🤷‍♀️ Ci len tak zalozena tema? Fakt nerozumiem🤷‍♀️

@motylik2559 no kamos sa chcel nominovat ku mne na kavu, dohodla som sa s nim vonku. Sesternica mi volala, ze by ma dosla pozriet k nam do mesta. Nemam v plane ju zavolat domov.

motylik2559
4. okt 2025
@anonym_autor

@motylik2559 no kamos sa chcel nominovat ku mne na kavu, dohodla som sa s nim vonku. Sesternica mi volala, ze by ma dosla pozriet k nam do mesta. Nemam v plane ju zavolat domov.

@anonym_autor No ved ale ked nejde ani jeden k tebe, tak kde je problem? Nevidim ho zatial nikde. Nerozumiem co potrebujes poradit/pocut, lebo bud sa stretavas vonku s kamosmi a s partnerom u neho. Nikto k tebe predsa nechodi, tak kde je problem?😄🙂

anna777115
4. okt 2025

Som hypersenzitivny introvert a jediná návšteva, ma dokáže totálne rozhodiť. Nemám rada, keď mi niekto nabúra moj osobny priestor. Mám to takto celý život.

anonym_e19d9d
4. okt 2025

@anonym_autor je to normálne. S priateľom budete "žiť" spôsobom LAT (living apart together), rozšírené skôr v Amerike. Proste budete spolu chodiť, ale nie bývať. Respektive sa väčšinou stretávať mimo domu. Je to normálne, aj ja som bola v takom vzťahu. Má to dosť veľa výhod, pokiaľ ovšem nechcete deti

anonym_ba4327
4. okt 2025

@anonym_autor tak potom bud sama a nikto ta nebude otravovať. A najmä sa PROSIM TA nevydavaj a nemaj deti. Aby si tu potom nevypisovala nezmysly, ze navsteva svokry 2x do roka je ok, nejako to pretrpis.

anonym_db32bd
5. okt 2025
@anonym_ba4327

@anonym_autor tak potom bud sama a nikto ta nebude otravovať. A najmä sa PROSIM TA nevydavaj a nemaj deti. Aby si tu potom nevypisovala nezmysly, ze navsteva svokry 2x do roka je ok, nejako to pretrpis.

@anonym_ba4327 k nám chodí svokra raz za rok a aj to je pre nás moc..🤣🤣🤣🤣🤣