icon

Nenávidím nevlastné dieťa

lupenica
26. máj 2016

Cauki, mam taky problem s priatelom zijeme spolu uz 2 roky ma ceru so vztahu predtym 3 rocnu a syna 2 rocneho, pocas tehotenstva sa dal dokopi so mnou ked bola jeho zena tehotna. bohuzial zena sa prestala one starat a ceru ma v starostlivosti uz pol roka a syna 2 mesiace. malu mam rada je to strasne mile dievcatko sikovne slusne. ale ten maly to je cisti satan neda sa na nho ani len pozret on vkuse vresti stale je zaveseni na priatelovi teraz mal kvoli nemu dovolenku. ked nieco chce hned mu to ide kupit iba abi neplakal je to s nim strasne. chapem ze mu chiba mama ja som toho maleho za ten mesiac ale tak znenavidela skusali sme po dobrom neslo to skusali sme po zlom ani tak to neslo naozaj na neho nic neplati. v obchode ked mu nieco nekupim zacne hned revat. ja studujem este stale tak bi som s nim rada bola doma a starala sa o neho pokial nepojde do skolky ale to sa neda. ukracuje ma o cas s priatelom viem davala som sa s nim dokopi a vedela som ze ma 2 deti aj ho lubim len uz som zufala ako si najst k tomu satanovi cestu. muz je z neho zufali a ja to iste neviem co s nim robila za tie 4 mesiace jeho zena kym on cera bola u nas. ja som neni slovenka preto sa ospravedlnujem za pravopis a gramatiku moj otec je vietnamec a nevidela som ho od narodenia tiez som vyrastala bez otca a viem ho pochopit ale preco je ten mali taki zly.

oli18
5. jún 2016

@lupenica tie kopance si zaslúžiš, to dieťa si urobila nešťastným. Máš, čo si chcela. Otca máš síce Vietnamca, ale mamu Slovenku. iste chodíš do slovenskej školy a žiješ na Slovensku. Takže pravopis neospravedlňuj otcom Vietnamcom. Miesto učenia lietaš za ženáčmi ! Neviem, čo môžeš študovať s takou gramatikou. Asi osobitnú školu, aj tvoje správanie tomu nasvedčuje.

liv1
5. jún 2016

@oli18 dieta urobila nestastnym matka ozranka ktora sa vzdala vlastnych deti. Som zvedava co urobi s tym tretim chudatom co caka s inym muzom...

oli18
5. jún 2016

@liv1 Nepoznáme názor druhej strany, myslím tej "ožranky". Tiež to nemusí byť také, ako píše zakladateľka témy. A deti chudáci sú, keďže nežijú s vlastnou matkou.

lenka_21
5. jún 2016

@lupenica necitala som vsetko, ale teba ospravedlnuje jedine vek (teda verim, ze si velmi mlada, lebo zrela zena nemoze napisat to co ty) a to, ze mas nulove skusenosti s detmi....

Co sa tyka maleho, spravanie ma uplne normalne na 2 rocne dieta. Obdobie vzdoru plus rodina situacia sa na nom prejavu a preto sa sprava ako sa sprava...to ty vsak ako zena co nema deti nemozes vediet. Preto mu na vysetreniach nic nezistili, lebo mu NIC nie je!!! Proste je len vo veku, kt.treba zvladnut a ty momentalne na to nemas - dovody mozu byt rozne, ale ja skor tipujem, ze si este velmi mlada...

Mam naozaj jedinu radu co ti tu davali baby...zbal kufre, zamavaj priatelovi adijos amigos a zi svoj zivot. Najdi si seberovneho priatela a raz mozno ked budes skutocna matka pochopis aku velku chybu teraz robis... Takto si to len nepravom odtrpia deti tvojho priatela a mne len nezostava nic ine, len dufat, ze on je zrelsi a rozumnejsi ako si ty.... Lebo zvazovat ustav len kvoli tomu co tu pises nie je uplne v poriadku...

A propo, nedavno som tu citala pribeh jednej baby co mala podobny problem ako ty s priatelovym dietatom i ked sa vyjadrovala uplne inac ako ty... Skoncilo to nakoniec tak, ze aj ju priatel opustil ked jej urobil dieta...tiez ho vlacila po sudoch a domahala sa vyzivneho, kt.sa jej predtym zdalo straaasne vela ked ho pozadovala priatelova exmanzelka... Takze pozor, lebo ako sa u nas hovori, ake pozicaj, take vrat....

asimama
7. jún 2016

Vieš prečo ie zlý? Lebo potrebuje lásku... Lasku a ešte raz lásku... Pohladenie,pochopenie, lásku.... Potrebuje,aby ste sa mu venovali obaja..dávali mu najavo, že ho lubite.. Preboha..ako sa dá znenavidiet dieťa.. Moje malinke.. Bože však je to ešte bábätko ☹

adsumus
8. jún 2016

@asimama ona to tak nemyslela, prebožička, bola nasrdena, lebo jej tam vyhukoval tri hodiny, decko má rada a chce mu pomáhať nahradiť maminu, alkoholičku, ktorá ich opustila.

mircalla
8. jún 2016

@adsumus Ty tusim ozaj prispievas uplne vsade - ked mi tu blikne upozornenie,kazdy druhy prispevok je od teba

lupenica
autor
8. jún 2016

@lenka21 ich matka pije preto ich opustil takze nie aky pozicaj taky vrat. Nemam skusenosti cakala som ich od vas.

Ale uz som si poradila, spravila som im obidvom kazdemu zvlast izbu, malemu som podavala nalepky mimonov a cuduj sa svete zaspava aj sam, mam z neho radost a velku. Ani sa nebudi v noci. Akurat cez deň máva tie záchvaty ale uz je to lepsie, zacala som sa na to pozerat z inej stranky. 1 jula nastupujem do roboty a maly od septembra do skolky tak uz nebudem ani taka znervovana ked je po maturite.

adsumus
9. jún 2016

@lupenica gratulujem k zamestaniu a držím palce.

jajka257
9. jún 2016

@lupenica no vidos. Drzim palce, nech to dobre dopadne.😃

krajcikovad
9. jún 2016

@lupenica wau, nazvať dieťa satanom, a dávať ho niekam do ústavu???? 2 ročné dieťa je v období vzdoru, je bez mamy, a ty si očividne cestu k nemu ani nehľadáš, s takým malým chlapcom sa treba hrať, čítať mu knižky, ísť na prechádzku a nie s ním chodiť po vyšetrení, že nie je v poriadku, dieťa cíti, že nie je milované a preto sa takto správa...väčšiu hlúposť som tu už dávno nečítala... nenávidieť dieťa??? V každom dieťati i v tom vzdorovitom je niečo krásne, aj keď občas neposlúchajú, milujeme ich rovnako ako keď sú dobré ako med...

mimikarol
9. jún 2016

Tak ti treba, a ty sama si "satan", ked si si zacala s chlapom ktory ma rodinu. Karma je zdarma. Chudence deti.....

miriam11
9. jún 2016

@lupenica je mi do placu, ale jedine mi je luto tych dvoch deticiek a toho maleho zvlast. Chuda dieta, nastuduj si aspon nieco o spravani sa deti v tak malom veku. Je tu miliooooon tem, hlavne detsky vzdor si popozeraj a vstrebavaj vela, vela informaciii. Lebo o detoch nevies absolutne nic. Deti totiz vycitia vsetky emocie z dospelych a obzvlast negativne. Tebe ide neskutocne na nervy a on to citi. Nie som v tvojej kozi a ani nemam pravo sudit ta, viem aj ake je to tazke ovladat sa pri detoch. Zoberu vsetok volny cas, ak vobec je a ty si zjavne mala uplne inu predstavu o spoluziti s partnerom. Skus najst aj nieco dobre v tom malom drobcovi, nie je vsetko take ake sa zda. Ty si ho uz od zaciatku odpisala. Prepni sa prosim do ineho, hlavne kludneho a inteligentneho rezimu.

ellemell
9. jún 2016

Takéto dieťa treba zahŕňať láskou, čo najviac. Potrebuje to ako soľ. Keď bude cítiť lásku bude sa aj inak správať. Väčšinou je to tak, že čo dieťaťu dáš, to Ti vráti. Aspoň mne to tak mamina vždy hovorila. A verím, že je niečo na tom pravdy. A je jedno či ide o nevlastné alebo vlastné.

bmuller
9. jún 2016

@krajcikovad @mimikarol @miriam11 damy, ste na 21.stranke diskusie, veci sa uz kusok vysvetlili a posunuli o dost dopredu... 😉

maciatkolulu
9. jún 2016

@lupenica jeeeej to je super a kde ste zobrali na taky velky byt, ci byvalu vykopol z bytu a ty si im teraz vo vlastnom zariadovala izbicky, ake zvlastne 😉 inak gratulujem k praci, to bude tou super maturitou a to ked maly ide od septembra do skolky a ty nastupujes od 1.7 do prace, maly bude s kym? Cele je to super, fakt sa snazis kvalitne odrbkavat a je to naozaj velmi vtipne, ale ked si clovek, myslim tym inteligentneho cloveka, precita tvoje prve prispevky a dalsie a dalsie vidi, ze klames a snazis sa choro o rozprudenie diskusie, ci sa ti napokon podarilo, ale podla mna je to dost vazna diagnoza 😉 😉 😉 alebo skor ☹ ☹ ☹ Ale nech je akokolvek, nech sa ti v zivote dari a dosiahnes po com tuzis.

evkosca
11. jún 2016

Hlavním příznakem fetálního alkoholického syndromu je trvalé poškození centrální nervové soustavy, zejména mozku. Nezralé mozkové buňky v lidském plodu jsou velmi citlivé na alkohol a může u nich dojít k poruše, zpomalení či zastavení vývoje. To vede například k poruchám pozornosti či paměti, impulzivnímu chování a špatnému odhadu příčin a důsledků.

lucinkaboz
11. jún 2016

@renata5 niektore deti bohuzial take su...nie je jedina,kto to povedala

renata5
Odpoveď bola odstránená
ahojcek
16. jún 2016

@lupenica, ak bude malý dlhodobo "nezvládateľný", okolie ho bude považovať za extrémne "nevychovaného" a Teba bude naďalej "triafať šľak" z jeho správania na verejnosti, bude mať amoky v obchode, "bezdôvodne" biť deti, ... vyskúšajte ho dať diagnostikovať pre poruchy autistického spektra (na Slovensku je veľmi málo odborníkov v tejto oblasti, čakacie doby bývajú dlhšie). U dvojročných detí sa určí diagnóza z autistického spektra asi iba vo veľmi výnimočnom prípade - lepšie neskôr (aspoň 3-4r., ideálne aspoň 5-7r.). Možno má však naozaj iba veľký stres zo zmeny prostredia a potrebuje sa "preladiť". Držím palce 🙂.

lucinka511
16. jún 2016

@lupenica do ustavu.ty si normalna?tak najskor odpraces jeho mamu a potom toho maleho? tak skus byt viacejbtrpezlivejsia.

berilka
19. jún 2016

nečítala som všetky príspevky. Ale dám Ti radu, ak chceš: opusti čo najskôr tú rodinu - chlapa a aj tie detičky. Urobíš tak dobre sebe aj im. Aj tak sa len sťažuješ a nikdy nebudeš šťastná ani Ty ani oni. Ty nie si žena vhodná na výchovu dietí. Ty si ešte sebecky užívaj svoj život. Možno sa počas tej doby stane zázrak a pochopíš o čom život je. Ale je dosť možné, že aj nepochopíš. Ale ver, že čo človek seje - to bude aj žať. Moja - aj keď je Tvoja staroba ešte ďaleko - ver, že toto čo Ty teraz robíš tým deťom, to sa Ti všetko vráti aj s úrokami. A to si skutočne nemyslím, že ku svojmu dieťaťu by si bola iná. Iná budeš len do prvých problémov. len čo však problémy nastanú, Ty ich nebudeš schopná vyriešiť, ak najprv nepopracuješ na sebe. Ty potrebuješ psychológa, nie to dieťa.

berilka
19. jún 2016

@lenka_21 veľmi dobre napísané!!! Dúfam, že to slečna niekoľko krát prečítala a pouvažovala na Tvojou radou. Stotožňujem sa s každou vetou.

dia6
20. jún 2016

@lupenica NEDÁVAJTE HO PREČ!!! začína mu obdobie vzdoru a ešte k tomu zmena prostredia. My sme si adoptovali ročného chlapčeka a prvý mesiac aj pol stále plakal a keď sme ho dávali spať tak jedine na rukách a tak nás kopal až som mala samé modriny na rukách. Ale ako som už písala, trvalo to necelé dva mesiace a prešlo ho to. Len mal zmatok. Veď stratil rodičov... v tvojom prípade mamu. Daj mu najavo, že ty teraz možeš byť jeho mama.
A povedzme si narovinu, ktoré dieta nehodilo nikdy nič o zem. Všetky aj v tej čakárni u lekára. Moje deti ani jedno neusedia u lekára, a tak im beriem hračky a kreslenie, aby aspoň trošku obsedeli.
Dá sa to, len to chce lásku z tvojej strany, on ju časom príjme, ale nemožeš čakať, že ťa hneď začne milovať.

decembrovka77
20. jún 2016

@mima4 zase netreba tu slová mystifikovať :D aj ja zo srandy poviem, že moja malá je malý čert a čo...sú to LEN slová, moje činy a srdce sú dôležié

kateri29
20. jún 2016

Podla mna dalsia platena osoba, aby vytvorila diskusiu. Pocula som, ze na konovi to tak chodi. Plateny clovek napise hlupost a ked ludia reaguju, pise dalej...nechapem naco je to dobre..to pravda byt nemoze

timinka1984
21. jún 2016

Neverim,ze je to realne. ...najprv vsade kde sa pise y ,je uplnou nahodou? i :/ ku koncu uz je prispevok bez chyby :/ niekto sa tesi ....

marianna_11
21. jún 2016

myslim ze ziadny normalny clovek by taketo nieco nenapisal ze nenavidi vlastne dieta. Vsak to by mohla len osoba ktora nema chrbtovu kost. Je to uplne nenormalne

lenka_21
22. jún 2016

@lupenica ano cakala si radu, ale ked si o 10 rokov precitas co si napisala tak pochopis preco vacsina zien reagovala tak ako reagovala... Preto som ti pisala, ze teba ospravedlnuje vek - teda len tipujem, ze si relativne mlada a zamotala si sa do narocnej situacie... lebo toto je velmi tazka situacia a aj zrela zena ju nemusi zvladnut!!! Verim, ze tuto vec si uvedomujes...

To ako si to vyriesila je urcite riesenie, ale je to kratkodobe.... Proste starostlivost o deti je skoro na cely zivot, to nie je o tom, ze raz sa mi to paci a potom nie a pod. Ty si musis uvedomit, ze nikdy v takomto vztahu nebudes na prvom mieste, lebo v takomto vztahu su uz karty rozdane a rozhodnutie mat ci nemat deti si v tomto pripade vies zvazit - TY ANO, ale tvoj partner nie... On to rozhodnutie priviest na svet tieto deti urobil davno pred tebou a s inou osobou. Preto by pre neho mali byt deti tie NAJDOLEZITEJSIE a mal by sa v prvom rade starat o ne, poskytnut im bezpecny domov, riesit situaciu ohladom jeho zeny (preco pije, skusit jej pomoct a pod.) - raz dal slub v dobrom a zlom. Vsetci mozeme padnut na dno a vsetci potrebujeme pomoc. Stale ta jeho byvala zostane matkou jeho deti a deti ju budu stale vnimat ako matku. Toto by mali byt jeho prvorade veci, potom raz niekedy ked uz ma veci doriesene moze riesit novy vztah a pod. Teraz si z teba iba urobil osobu na ktoru prenasa svoje zodpovednosti a to je ta lahsia cesta... Je na tebe ci si ochotna v relativne mladom veku brat na seba zodpovednost...

A ak si myslis, ze detom das vlastnu izbu, zacnes chodit do prace, on zacne chodit do skolky a vsetko bude vyriesenie tak uz len tento fakt nasvedcuje tomu, ze vobec, ale vobec netusis do coho sa dievca pustas ... Proste teraz uz vzdy v zivote budes mat nepredvidatelne situacie, okolnosti, veci na ktore sa nevies pripravit a ktore ti budu do zivota zasahovat...o to viac to plati ak sa bavime o detoch 😅 😉 Je to iny zivot ked som sama popr.s partnerom a iny ked mam deti, partnera... A vsetky zeny co maju deti chapu a rozumeju tomu co pisem... 😉

levica202
Odpoveď bola odstránená