Nenávidím štvorročného brata môjho priateľa
Ahoj. V prvom rade by som chcela, aby ste ma neodcudzovali.. Môj problém spočíva v tom, že na nejaké 4 dni k nám má prísť priateľov malý 4 ročný brat, lebo jeho rodicia majú rodinný problém tak to decko musí byť u nás. Ide o to, že to malé hnusne spinave (doslova) a brutálne rozmaznane decko nenávidím. S frajerom bývame v 1 izb. byte s mačkou, do ktorej to dieťa zvyklo kopnúť keď uz bol párkrát u nás. Rozmýšľala som ze keď mi tak vadí, že by som na tie dni niekam odišla ale nemám kam a navyše robota mi to nedovoľuje, aj keď v nej nebudem dlho, a chcem predísť tomu aby sa stalo niečo mojej mačke. S inými deťmi problém nemám, deti mám rada ale toto dieťa neznášam. Jeho rodicia ho brutálne rozmaznavaju, a mysli si, že aj nám môže skákať po hlave. Navyše nám ostalo 10e na týždeň na jedlo a ja nie som ochotná minút posledné peniaze na to dieťa. Ako to mam zvládnuť? Co máme s nim robiť, kam ho zobrať atď..? Uz kvôli tomu ani nespim..
@katrinka8 a navyse je podla mna uplna blbost, aby nieco take riesila jedna dospela zena, totiz normalna zena, by zatala zuby a tie styri dni prezila a hotovo a nie, ze ide riesit na toto forum, ze ho nenavidi...
@maminuska celkovo som tym chcela povedat, ze vacsina deti skor posluchne cudzieho niekedy ako rodica, proste niekedy staci u niektorých deti, ze napr. niekto cudzi ho upozorni, ze nieco nesmie robit a robit to nebude, neplati to pausalne, ale su deti, ktore sa napr. inde spravaju ok a doma vyvadzaju, alebo naopak, deti co su doma ok a inde zase naopak, same problemy. A ano aj tu plati stare zname krestanske: Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš?
@salfusco - išlo o to, že niektoré baby tu boli označené titulom "Mengeleho sestričky" (že ich môžu robiť) preto, že im nevadilo či sa nezdalo nevhodné titulovanie toho chlapca zakladateľkou témy ako "špinavý retard" a pod. 😉
A mňa zaujalo skôr to, akáže to téma sa objavila na FUNku? 😀 😀 😀
Ženy, ale mňa by celkom zaujímal pohľad rodičov toho chlapca na danú situáciu 😉
@maciatkolulu pekne napísané, 🙂 ale tie občianky si si mohla odpustiť. 😉
@katrinka8 áááále tema ,,kvapka na trenkách,, https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/kvapka-na-trenkach/
mozeš čítať
@sardinka336 - heh, ďakujem, idem sa pobaviť na chviľočku 😀 😀 😀 😀
@sardinka336 - no dobrý bože, ešte som len na začiatku a už mrem 😀 😀 😀 😀
@katrinka8 je to pakareň ale aspon zabavna....lepšia ako toto vlakno to na 100% ...
@zuzana76 presne, často deti posluchnu skor cudzieho človeka - nepoznaju ho, nevedia čo čakat. Bola som tak na oslave u jedných znamych kde sa bavim s jednou mamičkou a to jej dieta do nej furt niečo hudlo ale tak drzo ze ja som len čumela ako puk z ladu ze čo si to dovoluje a nakoniec mu hovorim, ,,,ze to ako sa rozpravaš s mamou?,, Maly pozeral ako pero z gauča a prestal....a podla mna su emocie ako hnev, nechut, neochota a ,lezenie n anervy,, uplne normalne a netreba sa hnabit za to ze ich citime, ale treba s nimi pracovat a nepodlahnut nejakemu nespracovanemu hnevu a podobne.Ja nemam problém povedat ze su niektore deti ktore nemusim - ale zvyčajne maju ,,šlahnutých,, rodičov 😀 😝 takze ake moze byt to dieta ze? Ale kedze som profesionálka tak s kludom angličana neriešim čo viem ze nemam šancu zmenit. Ja som mala vzdy dobre deti a tých par vymyselnikov som rychlo spacifikovala...pripadne proste neriešim, uz som sa obrnila, decko spravi evidentne zle a matka len utrusi, ze ,,a čo máááám s nííím robííít,,?? To uz viem ze tu je cesta zarubana a je zbytočne niečo riešiť.
@sardinka336 - a preco tej matke neporadis "cooo s niiiim ma robiiit"... castokrat su niektore matky uz fakt zufale a vyskusali vsetko... napr. take adhd deti...
@reklamka to vyslovene vidiš, ze či chce radu alebo nie, ta čo chce radu sa uplne inak sprava, inak komunikuje, ma ine gesta, mimiku a dava otazky, zivo sa zaujima... ako ta čo radu nechce len čumi ako prihoreta...za tie roky to poznááááám, kto si čo pod fasadou myslí a do očí sa usmieva a za rohom si myslí ,,ty chudera,, 😉 Nemam problém poradit, stale hovorim ze x rodičov s ktorými sa dobre pracuje, su ochotný, milý a uplne v pohode ale najde sa par rodičov ze ,,dovi dopo,, a to je hadzanie hrachu na stenu. A neboli to deti ADHD, boli to normalne deti.
viem, ze deti vedia vytocit...ale ak niekto povie na 4 rocne dieta ze je retard, spinavy, a co viem co tak to silna kafe .... 😔 😔 😔 nebojis sa ze si to priatel precita?
@sardinka336 @katrinka8 odpadla som ako som to zacala citat 😀😀 a to niekto zverejnil vo fanku? No clovek sem kedysi chodil po rady ale teraz naozaj len sa pobavit 😀
@pink_lady priatel si to myslí tiez... 😀 😀 😀 😀 aaale nie, srandujem 😀 myslím si ze chlapi toto vobec takto neriešia a neprezivaju ako zeny. 😉
@momoqui sak si pozri niektore otazky, niektore temy....a potom sa ludia urazaju...nejaky sedliacky rozum sa uz davno stratil, nie nemyslím si, ze som požrala všetku mudrost sveta, mam rezervy, mam sa stale čo učit, ale kým ,,drisnem,, nejaku otazku, tak najprv sa snažím použiť tu gulu čo mam na krku - rozumej hlavu, pripadne si niečo prečitam, pohladam na nete, pospajam nejake suvislosti, pripadne doma mam celkom kvalitnu knižnicu, tak prelistujem knihu kde si myslím, ze by som k tomu niečo našla. A potom ma naozaj nenapadne sa pytat, či si mozem dať v 6tt. kusok udenej slaniny alebo či mozem používat mobilny telefon ked som tehotna alebo x otazok ze rozum sa zastavuje.
@mata3321 fuuuu, silne slova na adresu maleho dietata. Tolko hnusu a nenavisti sa len tak nevidi. To, ako si ho nazvala je problem a nie to, ze s nim musis 4 dni vydrzat. Nenapadlo Ta, ze to dieta moze mat nejaky napr. zdravotny problem? A by si tu pisala len o tom, aky je a ako sa chova, hned by Ti tu mamicky radili, ze ma ADHD, je autista... Treba s nim ist k psychologicke.... A som fakt prekvapena, kolko mamiciek Ti tu pritakava a zda sa im uplne normalne nazvat dieta spinavym retardom, ktoreho nenavidis! Tak, ked ho tak nenavidis, preco sa nezdekujes alebo to neodmietnes? Preco nezostanes so svojou milovanou mackou, ktoru povysujes nad ludsku bytost? Usetris to ubohe dieta traumy, ktoru bude mat, ked bude z Teba citit nenavist. A Tvoj priatel? Co si o Tebe pomysli, ked Ta uvidi, ako sa spravas k malemu dietatu? Ak je normalny, tak s Tebou deti nebude chciet mat. Nezvyknem takto reagovat tu na MK, ale ked som si precitala tuto diskusiu, zdvihlo ma zo stolicky.
tak po precitani, mne tato tema silno pripomina temu kde jedna zienka nazvala dieta "satanom"...
rovaky "rukopis"...
A len tak btw. nikto ta nemoze prinutit, aby si robila co nechces pokial sa naucis povedat NIE. Hoc to dieta bude "spratek" hoc aj "anjel"..ked raz nechcem tak ma nikto neprinuti hoc by aj "cigancata padali z neba"...tot vsjo.
@lubkavargova1 aj ja si pamätam tu temu. Ale vieš čo ona može ked priatelovi rodičia ho poprosia o strazenie? Chapeš, rodičom odmietne? No neodmietne...a na 4 dni idu na pohreb? A to kde je...v Afganistane?
@sardinka336 ja som vedela ze svadby byvaju tak 4 dnove a nie pohreby...ale asi iny kraj-iny mrav...
No, je to blba situacia, tak zatat zuby a ked je fakt take to dieta, tak by som maximalne angazovala draheho priatela naj braska osori...podla mna aj jemu by docvaklo kolkata bije. Neverim, ze chlapy su tak blby, aby im nedocvaklo.
@sardinka336 a ked uz idu na taku dlhu dobu na pohreb, tak moze ostat priatel s maly doma u rodicov a je po probleme, lenze tuto sa podla mna nejedna o brata a nejedna sa o par dni, podla mna sa jedna o bezne kazdodruho tyzdnove akcie....asi chapete 😉
@maciatkolulu tak asi ja si sedim na kabli....ake akcie?????
@lubkavargova1 ze sa nejedna o brata, ale o syna priatela a jeho navstevy u otecka...pretoze tie sa nedaju odmietnut, kdezto strazenie skoro svagra na styri dni nie je katastrofa a da sa odmietnut
@maciatkolulu jaaaaaaaaaaaaaj....uz som pochopila...dakujem za vysvetlenie...vidis aj to je mozne. No hold, potom ma dievca smolu.
@jabadaba nejdem teraz k téme; len poškrabok - "posledné, často s časovým odstupom narodené dieťa do rodiny" - slovník SJ. Sranda, ale možno niekto kto tento výraz nikdy nepocul, si môže popliest s vyskrabom. Nikdy ma to nenapadlo... Tiež ma zarazilo, že ti je toto slovo vycitane. Myslela som, že je všeobecne rozšírené a všetci ho poznajú....
@maciatkolulu mas pravdu ze to asi bude priatelov syn lebo inak by sa mala starat o svagra 😀

@mm2008 - názvy možno na prvé počutie nemajú spolu nič spoločné, ale úvodný príspevok vystihuje aj ten druhý názov. Je to tam aj doslova tak spomenuté, takže admini si len urobili reklamu. Ale podstata podľa mňa ostala - zakladateľka nenávidí 4-ročného brata svojho priateľa (sama to napísala), a nevie, čo s ním má robiť počas 4 dní. Čo sa toho názvu druhého týka, jej problém vystihuje oveľa viac - lebo podľa mňa je väčší problém to, že chlapca nenávidí ako to, že nevie, čo má robiť s jeho problematickým správaním počas 4 dní.