icon

Neohlásené návštevy

1. máj 2023

Ahojte, chcela by som poprosit o rady, ako presvedcit manzela, aby sa choval rozumne a zavolal k nam navstevy (jeho kamarati, rodina) a mne o tom normalne povedal. Dostal si totiz do hlavy, ze ja som pred kazdou navtevou nervozna, lebo musim upratovat a chystat nieco na pohostenie a on chce mat klud a pokoj a preto k nam nikoho nevola, resp. ked zavola, tak mi o tom povie pol hodinu dopredu.
Vcera sme sa pohadali, lebo o 14 mi povedal, ze 14.30 pride kamos na kavu. Dohodli sa uz cez tyzden! Najskor som zobrala normalne, ale potom ma to nahnevalo, ze ma tak berie, ze preco mi to nepovedal, ked o tom vedel, ze nabuduce sa uz nastvem a asi odidem prec (to som ho chcela postrasit), ze sa nech sa chova rozumne a normalne so mnou komunikuje, ze ja nie som ziadna furia, co tu bude robit sceny, ze nemam dokonale upratane a nachystane… A on sa na mna urazil a hucal po mne, ze vedel som ze zas budes vyvadzat, uz nikdy nikoho nezavolam, nikdy!… zase to dopadlo ako vzdy! namiesto vdaky, ze som vsetko nachystal, iba vycitky! …
Byt upratoval vcera od rana z vacsej casti on, ja som v sobotu dostala menstruaciu a byva mi dost zle (endometrioza), tak som bola rada, ze som navarila, upratala kuchynu a zahrala sa zo synom (4roky). Aj mi bolo divne, ze upratuje, lebo 90% casu upratujem ja… nabuduce (ak nejake bude) budem vediet, co chysta… No a keby viem aspon hodinu dopredu, aspon do obchodu zbenhem kupit tycinky a dzus a tak… nemali sme doma nic, som mu dala aspon gulas z obedu a nakrajala jablko 🙂
Proste ked k nam niekto pride, aspon zakladne veci chcem mat upratane (kupelna,wc, dlazky) a rada sj nieco upeciem, nachystan. Fakt rada. Ale muz to berie, ze zas cely den lietas a chystas kvoli navsteve a vecer budes nervozna, lebo budes unavena… je extra vztahovacny, uz z mojich oci rozozna ked som nervozna - vraj zas mas sikme oci, ja som vedel ze budes nervozna! A to ani nic nemusim povedat…
Och asi je to skor taky moj vylev, asi som sa len potrebovala vystazovat a anonymne ponadavat na muza 🙂

caroline_
1. máj 2023

Vidís, aj ja som vahy a mam to rovnako :D

mirro
2. máj 2023

@autor tak sa nastav na režim, že rozhádzané hračky sú len prevádzkovým bordelom. Nežijete v špine. Do pol hodinky zvládate obaja spratať. Trochu zvolni.

bazarik456
2. máj 2023

Tak mňa by to vytočilo tiež. Nie si nesvojprávna, aby pred tebou zatajoval, že k vám niekto príde. Ja neznášam neohlásené návštevy, musím sa na to psychicky pripraviť, lebo mám rada svoj kľud, u mňa nejde ani tak o upratovanie, ale seba potrebujem nachystať, lebo doma máme viac-menej vždy poriadok, ale na úkor toho že nebehám doma ako z katalógu a necítila by som dobre sedieť s návštevou v teplákoch, nenamaľovaná s mastnými vlasmi. Ja by som sa asi zobrala preč, muž si zavolal návštevu, poupratoval aj keď nič nenachystal, nedal mi vedieť, tak vlastne ja o ničom neviem a mám už svoj program. Zatvorila by som sa do spálne alebo zobrala dieťa do záhrady/na ihrisko, možno je to pre niekoho detinské, ale pre mňa by to bolo veľké narušenie mojich hraníc, našťastie môj muž toto rešpektuje a práveže vie, aké “šikmé oči” by som mala ja, keby mi o návšteve nepovie😀

majlo1234
2. máj 2023

Ved to nie je tvoja navsteva, tak ti to moze byt jedno, len si to dovol 😃 mne ked maju prist kamosi/rodina, tiez rada vsetko chystam, peciem a varim, lebo rada hostim. Ale ked muzovi takto chodia neohlasene kamosi na kavu, neriesim nic, nanajvys uvarim kavu. Vcera dosiel s kamosom a ja som ani nohavice nemala, lebo som akurat douspavala dieta😃

ibrunova
2. máj 2023

@bazarik456 veď ale ak príde mužov kamarát na kávu, tak ty hádam nesedíš pri nich ako kvoka, hádam sa chcú oni porozprávať, myslím, že to aj ocení, ak sa zavrieš s deťmi inde 😂

jaroe
2. máj 2023

Tiež potrebujem o návšteve vedieť vopred. Pri deťoch sa neviem žiaľ spoľahnúť, že bude wc vždy čisté, aj keď ich samozrejme za to cepujem. Svojho času sme doma nedržali ani kávu. Pochutiny síce do zásoby nakúpiť viem, ale neviem ich dobre skryť pred deťmi, mužom a ani pred sebou. Takže mne by bola nečakaná návšteva tiež nepríjemná. Aj tie mastné vlasy by mi prekážali a to sa ja nejako špeciálne o seba nestarám.

bazarik456
2. máj 2023

@ibrunova autorka písala, že muž jej povedal, že jej nebude už dopredu hovoriť o žiadnych návštevách a ako príklad uviedla návštevu mužovho kamaráta, kedy to naozaj tak urobil, ja som nepísala nič o mužových kamarátoch, ale o návštevách všeobecne.

lujza123
2. máj 2023

No tiež som na strane tvojho muža, prepáč 😂 😂 😂 😂
Pripomínas mi moju sestru, ta je podobna povaha. Nanešťastie býva ďaleko takže návštevy su dlhé a aj s prespanim, a o to je to možno horšie...
Všetko musí mať prichystané, navarene, dokonale tip top, nebodaj si vypytas na pitie niečo čo nemá, to vidíš ako sa jej nešťastne pretiahne tvár ze niečo zanedbala ...
Boh chráň prísť o hodinu skôr (nestihla všetko) alebo neskôr (jedlo vychladlo).
Proste hrooozne vyšiluje z toho, my vieme ze to robí z lásky a chce si nás uctiť akurát tým svojim stresom a nervozitou nakazí všetkých okolo.
Jej muž hovorí ze takto jej šibe aj pred bežnými návštevami, tiež katastrofa koli tomu ze nemá aké tyčinky ponúknuť

belona
3. máj 2023

Urob nákup a daj bokom veci na "pohostenie" a pratať? Dlážky? Veď keď máte malé dieťa snáď nemáte hnoj na dlážke a wc od 💩🤣 hračky ešte nikomu nevadili a dajú sa raz dva upratať 🙃 keď doma priebežne upratuješ tak pred návštevou nemusíš nič luxovať a môže prísť hocikedy 🙂
Skús zavolať sebe návštevu a manžel uvidí, že nič neprehaňaš

vieronika14
3. máj 2023

Ved mal prist iba na kavu

katkami123
3. máj 2023

Mňa neustále zarážajú tie dogmy ohľadom chlapov, ktoré sa tu prezentujú. Že ako chlapi majú na háku, akí sú to pohoďáci a neriešia 😀 tak ste milé dámy nezažili mužské kolektívy, tie by vás vtrhli hneď do reality. To chlapi sú väčšie klebetnice ako ženy. A čo tí dokazu rozriešiť a rozoberať, by ste sa čudovali, chlapi ďaleko viac rozoberajú vzhľad žien ako samotné zeny medzi sebou. A áno, aj mna by nahnevalo oznamenie o návšteve iba pol hodiny do predu, nabudúce by som naozaj odišla namiesto zháňanie kofoly a chipsov, nech si muž rieši sám.

kika147
3. máj 2023

Tak si kup do zasoby nieco naco sa stresovať hodinu pred návštevou 🤦🏾‍♀️ a upratane maj kazdy den teda povysavane , umyté wc a dlážky a nebudes musiet byt v strese ze toto treba urobit a a tamto…

ludmila73
3. máj 2023

Ach jaj 😳. Prečo si takto komplikuješ život ? U nás sa toto deje bežne a nerobím z toho vedu. Ponúknem čo máme , ak nemáme nič ( čo sa skoro nikdy nestane ) dáme iba kávu alebo čaj .. prepac , ale aj ja z duše neznášam strojene návštevy keď sú na stole chlebíčky ako z katalógu a koláče narezane podľa pravítka .. a hlavne , ak idem na návštevu idem za ľuďmi ktorých mám rada. Najem sa aj doma… kľud a Spomaľ 🙏

akvi
3. máj 2023

Ja ťa chápem, muži to berú proste inak. A neriešia ani neporiadok a ani to, že doma nič nie je, čo sa dá ponúknuť. Ja som sa už dávno obrnila a keď príde návšteva, ako jeho kolega, kamaráti a pod, tak ja nehnem ani prstom a po rokoch som sa dostala do stavu, že mi je jedno, čo si kto myslí, že prečo je u nás ako po výbuchu. Pred ohlásenými návštevami poupratujem aj nachystám, ale inak nie a väčšinou sa ani nezúčastním konverzácie, ak mám na tú chvíľu naplánované niečo iné. Už sa mi stalo, že som návštevu aj s mužom poslala preč z obývačky, lebo som tam mala niečo rozrobené a ich by to rušilo. Akože fakt to netreba nejako prežívať. Ale to príde vekom. Takže radu nemám, ale pochopenie áno, chápem, že si vo fáze, keď to proste takto prezivas a muž by si mal uvedomiť, že to sa nedá len tak zmeniť, že ok, od dnes to mám na háku. Btw, čím viac neohlasenych návštev k vám bude chodiť, tým je väčšia šanca, že to už nebudeš tak prežívať, takže muž by mal zvoliť opačnú taktiku a každú chvíľu dakoho dotrepat neohlásene 😂😅😁

julliska
3. máj 2023

Ja nejak nechápem.. Upratujes len vtedy keď ma prísť návšteva? Niečo navyše pod zub máš len pre návštevy?
Ja mam tiež 4rocne dieťa, každý víkend sme mimo domu a mam každý deň upratané, vysavam každý deň, 2x týždenne pretriem podlahu, kuchyňu po každom varení upracem, okná umývam min 2x ročne, hračky ma mala aj v obývačke a to ze ich rozhadze na bomby je naucena aj upratať. V špajzi mam vždy niečo pod zub v prípade návštevy, príp. suroviny na rýchly koláč..
Poriadok robím pre to aby sme sa MY cítili doma dobre predsa..
Píšeš o mastných vlasoch.. Tie si taktiež neumyvam kvôli návšteve..
Moc to prežívaš všetko, ved to sú všetko veci, ktoré by mali byť v domácnosti samozrejmosť a nie luxovat dom kvôli návštevam 🙄

tipstertime
3. máj 2023

@marca12 u nas to robi svokra. Pride po pol roku neohlasene s tym, ze zaklope na dvere jednou rukou a druhou ich už otvara. Ponazera do každej izby. Ked nemam doma muza, mam pocit, ze sa snazi najst dakeho milenca 🤦‍♀️

00kvetinka00
3. máj 2023

Žena je človek ktorý chce mať pred návštevou všetko TIP TOP ... ani len sieťkou na zemi všetko zoradené v kominkoch

Ja som to isté keď niekto ma prísť mením koberčeky v kupelke schovávať zubné kefky drhnem WC aj keď som ho drhla ráno..... kričím na chlapa do druhej izby že aj pod sedačkou treba povysavat nie len tak naoko🤣😂

Poviem jak to je chlap je tvor jednoduchý stačí ze je leda bolo upratané viac si nevšíma 🤣 ale to my ženy ideme do extrémov.
Môj mi to račej povie doobeda lebo vie ze mu to aj zopár rokov budem vyčítať ze návšteva prišla do bordelu a nič pre nich nachystané už sa naučil až ze aspoň na benzínke niečo kúpi len abu som neprijala. Ale vie ze mam vždy tajnú zásobu tajnej zásoby takže vždy niečo nájdem doma 🤣

Ja byt chlap asi ma aj prejde chuť dakoho volať keď viem ako sa občas chovám. Vecinou chodíme mi na návštevu nech nemusím "lietať nervacit" ja ale niekto iný alebo jednoducho káva vonku

zoeeoz
3. máj 2023

Mne osobne by to tiez vadilo 😊

akvi
3. máj 2023

@kika147 toto na pobavilo, aj keď viem, že niekde to tak funguje, ale napríklad u nás úplne sci-fi, že mať niečo do zásoby kúpené. My napríklad nekupujeme žiadne také veci, ako tyčinky a pod. Keď má niekto z nás chuť na také, tak si kúpi a zje. Ak by som kúpila "do zásoby", behom pár dní sa to zje, čiže nejakú neohlásenú návštevu by to určite nepockalo. A vysávať každý deň? To vážne niekto robí? Tak možno v 2i byte, ale v dome si to fakt neviem predstaviť. Ja každý deň upracem niečo. Čiže vlastne nikdy nie je upratané všetko. To by som nič iné nerobila.

aileen_mt
3. máj 2023

@autor chcela som ti poradit, aby si proste par krat pozvala niekoho na navstevu ty a nepratala pred tym. Najlepsie nejaku kamosku s detmi, aby si fakt ani tie roztahane hracky neboli problem 🙂 ale citam, ze v okoli nemas nikoho, tak tato moznost asi pada. Jedine, ze by si teda pozvala niekoho z muzovych znamych...
Ale chcem ta aspon pochvalit, mne nepripadas hysterka, naopak, pises celkom milo a trpezlivo vysvetlujes o co ti ide a ako to u vas funguje. Chcela si len radu, kusok zenskeho dovtipu a dostalo sa ti podla mna absolutne neadekvatnych urazok. A to pekne odpisujes, obvykle sa autorky na prvej strane diskusie urazia, na druhej nadavaju a na tretej idu mazat temu :D

romanadam1626
3. máj 2023

Ahoj, chápem Ťa!
A ženy ostatné, čo jej tu píšete prečo ste k nej také hnusné,tvrdé?
Tvoj chlap je podľa mňa riadny nervák, nemáš to ľahké.
Možeš spravit takú vec, že pôjdeš so synčekom von na prechádzku a nech sa on venuje svojej návšteve.
Nech sa stará.
Ty nič nechystaj, keď si to a ani Teba neváži ...
A asi ho nezmeníš.
Drž sa! 🙏🙂

nikolka1986
3. máj 2023

Kúp pre návštevu do zásoby, pizza sa dá objednať v každom meste/dedine, udržiaval čisté spoločenské priestory ( obývačka, kúpeľňa, WC ) inde nemá návšteva čo robiť.

lopuch22
3. máj 2023

Tiež neznášam (ne)ohlásené návštevy.A tiež máme doma nonstop neporiadok,kopa deti,kopa povinnosti,cez víkend vonku.Ale,neuraz sa,wc a kúpeľňa musia byť čisté vždy a zaschnuty 3 dňový riad hádam tiež neskladuješ.A taká mini rada,mne keď niekto nesadne alebo je to fakt prepadovka,nechám návštevu nech sa motá s mužom,ja si idem po svojom

katkami123
3. máj 2023

Byť tebou, manželovi nič nedokazujem ani ženám tu. Urobila by som presný opak toho, čo chceš robiť ty, ale zato je 100% efektívny. Ak ti manzel nabudúce oznámi nečakanú návštevu, nezachranuj za neho situáciu. Pol hodina predtým je ideál dať rýchlu sprchu, umyť vlasy, vyfénovať, obliecť sa, dať si špirálu a ísť niekam von. Manželovi povedať - ako si si zariadil, tak máš, čo si nachystal, tým ich pohostíš s kludom Američana. A nebolo by ma zo 3-4 hodiny.

sono2
3. máj 2023

Ja ťa chápem, ja mam rada tiež tip top pred návštevou. A že si nervózna, no joj. Kto neni.
Ja som tiež väčšinou nervózna rovnaký muž 20 rokov, Kto by bol pokojný😂😂
Tak, ale ja zasa myslím, keď upratal a bola to vyložene jeho návšteva, by som to tak neriešila.

tipstertime
3. máj 2023

Mila autorka. Najmúdrejšía rada je nepytat sa cudzích ludi na nazor, pretoze akokolvek opises situaciu, kazda si vytvori o tebe obraz na zaklade vlastnej skusenosti. Urob tak, aby si bola v pohode. Clovek, čo pride na navstevu ma prist za vami, nie za vasim poriadkom/bordelom. Ak ide riesit to, ci mate upratane, tak je chudak. Nie si otrokom. Kup nejake zasoby na ponuknutie a skry ich na tajne miesto, pre pripad nudze. A keďže manzel poriadil, myslim si, ze chce naozaj iba domacu pohodu. Ale inak ta uplne chapem, tiez to mam doma podobne. A neznasam neohlasene navstevy. Ale panikou robis iba sebe zle. Manzel reagoval v hneve. Ani by som to neriesila. Ak ku vam uz nepozve navstevu, pre teba lepsie 😁

opica_skorica
3. máj 2023

Snazis sa mu dokazat, ze nie si hysterka a hystercis. Hmm, ved sa ukludni, rozmyslala si nad jogou? Alebo aspon uvedomele dychanie do brucha? By ti pomohlo skludnit a zivot bude pokojnejsi.

opica_skorica
3. máj 2023

A to, ze na teba hulakal, to neznaci o jeho povahe kludasa, ale hystercil tiez.
Mal ti o navsteve povedat dopredu. S tym, ze on si vezme na starosti upratat, aby si sa neustvala a oddychovala.

sissik
3. máj 2023

ak hladas rady a pocopenie na akomkolvek fore, pocitaj s tym, ze su minimalne 2 nazorove skupiny. Jedna, ktora ta chape a druha, ktora ta nechape. Samozrejme ta druha z teba bude robit hysterku cokolvek napises.
Ja tu konkretne popisanu situaciu vnimam tak, ze muz nieco dohodol a vedel, ze ti je zle, nechcel ta zbytocne zatazovat. Ale mohol dopredu povedat, ze nieco chysta a ze mas nechat vsetko na neho. Ked uz nechcel zdielat detaily. Toto je ale komunikacna vec, ktoru sa niektori ludia nenaucia za cely zivot a ini ludia maju taketo komunikacne veci vrodene.
Ty si mala MS, bolo ti zle, prekvapilo ta to, citila si sa zrejme zle, ze nemas co ponuknut. Ano, mnoho ludi je naucenych navsteve nieco ponuknut a hovori sa o nas ako o pohostinnom narode. Asi prave preto, ze ked niekto pride, radi nieco ponukneme. Tiez chapem aj to, ze ked nechcete doma jest sladkosti a slanosti, tak ich bezne nedrzite. Chce to len lepsiu komunikaciu a koordinaciu a urcite to do buducnosti pojde.
Teraz co mozes urobit je, ze prides za manzelom, povies mu, ze ta mzri, ze si vyskocila. Popises, preco si vyskocila, co sa ti nepacilo a navrhnes, ako by to mohlo byt do buducna. Ze napr. ak chce chystat on, nechas to na neho, ale potrebujes vediet cas aspon hodinu dopredu. To by mohlo ist.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená