icon

(Ne)pomoc od rodiny pred pôrodom

liliblacky
22. feb 2025

Ženy, musím to dostať zo seba von, lebo má už asi rozpuči.. Mám 2 týždne do porodu, manžel išiel na materskú, aby mi pomahal a prišli aj moji rodičia k nám, ak by som musela do pôrodnice, tak aby sme mali s kým nechať 2 ročnú (najmä teda ak by to na mna prišlo v noci)… Všetci sa hrdili, ako idu pomáhať, no mna už ide poraziť.. Muž je “stále nevyspatý” lebo po 2 rokoch prišiel na to, aké je to spat s dieťaťom v izbe, že ono sa aj budí, aj sa chce pritúliť aj všetko. Moja mama asi zabudla, že dieťa sa nedá odložiť a vymeniť za tablet.. A tak namiesto toho, aby som mala čas na seba, dokončiť čo mi treba (aj pracovne veci, keďže po pôrode som realista že urobim prd makový), tak neviem kde mi hlava stojí a asi mám toho aj viac ako keby som sama s malou… Každý prd musím riešiť v tejto rodine: čo jej obliest? čo jej dať jesť? čo s ňou robiť, čo sa bude obedovať, pracka je asi vynález čo pocuva len mna..dokonca muž má včera zdubal, že som mu nepovedala “ďakujem, že MNE vybral veci zo susicky”! alebo . včera môj drahý čakal s nahým dieťaťom asi 10 minút, kým som vyšla hore do spálne, lebo on nevie akým krémom ju má natrieť 🤦🏻‍♀️, podotýkam, že je tam 1 otvorený a každý večer ju ním natieram, za prítomnosti muža. To nie je o tom, že by nevedel, len proste lenivosť? Babka sa hrdi tým, ako sa postara kým budem v pôrodnici ale hlavne rano: chod za mamkou, nech Tá oblečie, chod za mamkou, nech Ti zuby vyčistí, náhodou ak ostanem hore (napr na wc) oni idu dole, už na mna kričí, že mám prísť okamžite dole, lebo 2,5 ročná si zobrala cukríky 🤦🏻‍♀️ to vôbec nebolo o tom, že by bol problém s dieťaťom, ale babka nemala rannú kávičku a cigaretku… Kedykoľvek mala odijde z izby už ťahá tablet, lebo jej zdochnu imaginarne sliepky na farme 🤦🏻‍♀️ Kým presvedčím niekoho, aby ju zobral von, trvá to hodinu a za 20 minút sú dnu, lebo vraj mala chce.. toto dieťa by von aj spalo.. muž nonstop telefón v ruke, baba tablet, dedo zatvorený v izbe na tablete.. A ešte som včera dostala zduba, že som nervózna a že mám “vypustiť paru”.. Tak mám 3 dospelych ľudí v dome na “pomoc” a ja nemám čas ani kedy si zbaliť veci pomaly.. Malú len každý odháňa, že chod za otcom, ten chod za babkou, ta chod za mamou alebo či sa nechce hrať ideálne s Albi knihou, nech dá pokoj.. A ak im niečo poviem, tak sa ešte urazia, že “už nech konečne pôrodim”.. Nervózna som ako pes, namiesto toho, aby som sa sustredila na blížiaci pôrod, mám len paniku, čo doma nájdem za tých pár dni, čo budem preč .. och..

Strana
z4
sima234
22. feb 2025

@liliblacky to rodičia byvajú tak ďaleko, že musia byť u vás už cca 2 týždne pred pôrodom?

dzulli1980
22. feb 2025

A prečo by Ti mala mama pomáhať? ... veď to nie je jej povinnosť ... mne nepomohol nikto pred ani po pôrode, svokre sme boli ukradnutí, moja mama sa starala o otca, ktorý v tom čase umieral na rakovinu, žiadne tetky, sesternice atď. ... sami s mužom sme na to boli ... a zvládli sme to ... a určite je nás tu viac, ktoré sme to zvládli samé.

mirro
22. feb 2025

Jednoduchšie by si mala, keby prišli strážiť malú, až keď budeš v pôrodnici.

moje2baby
22. feb 2025

Prepac, ale na co ich tam mas všetkých?! My sme v zahraničí, žiadna babka, svokra alebo manžel na “meterskej” 2 týždne pre termínom 🤷🏻‍♀️ vidis sama, ze ta len zbytočne znervóznuju… posli rodičov domov ved mas doma muža. Kľudne nech prídu (ak este budes chcieť) po pôrode

lonely66
Odpoveď bola odstránená
pribinak
22. feb 2025

Si nervózna to je fakt ….az to kričí z toho textu

Nechápem načo máš nasackovanych vašich 2 týždne pred porodom doma
Však môžeš aj 10 dni prenášať a dovtedy sa pozabíjate

No zle si si to zorganizovala.

Proste viac zapoj muža, vašich pošli domov a ty sa ukludni

doriiis
22. feb 2025

Sčasti je to aj tvoja vina.Traja ľudia ti majú pomáhať,iba preto,že o dva týždne rodis? Nie je to troška prehnane?

really8
22. feb 2025

Posli ich prec. Nepotrebujes ich.

moje2baby
22. feb 2025

@doriiis možno o dva týždne rodí 🤷🏻‍♀️

kavasmliekom
22. feb 2025

@liliblacky nedocitala som to všetko. Proste rodičov posli domov, a ty sa zariad tak, že keď to na teba príde hoci aj v noci, oblečiete aj 2r a pôjdete všetci. Nebudete aj prví ani poslední, ktorí nemajú žiadnu pomoc. A vlastne, vy ste rodičia, vy si budete musieť poradiť sami, keď to teraz nedokážete, čo budete robiť s dvomi deťmi. Ja som mala doma ročného chlapca keď som rodila. Manžel chodil na turnusy, nikto doma nebol. Nevedel si vybaviť mesiac voľná len preto, že to môže hocikedy na mňa prísť.
Rodina 500km. Nikde nikoho. Manžel prišiel domov večer a ráno sme išli do pôrodnice, aj s ročným. Nikoho som na nič nepripravovala, neukazovala, kde má veci, kde sú hrnce, ani ako zapnúť práčku.
Posielal mi fotky, ako im je dobre, ako pekne jedia, ako syn spi vonku v kočíku, aj normálne oblečený,...neumrel nikto a svet sa nezrutil z toho, že 3 dní nebolo vypraté, ved mali čo nosiť.
Malému som ani nechýbala, a aj ten veľký si poradil 👍

fantaghiro21
22. feb 2025

Hm.Ja len pre porovnanie....
Ja som bola hospitalizovana od 21tt v nemocnici az do pôrodu-rodila som v 33tt a potom som ešte každý druhý deň minimálne mesiac jazdila do 100km aby som dcéru návštevila a doniesla jej mliečko odsate .
Po porode ma všetky práce čakali,nakoľko mi nikto nepomáhal....
Čo i len zohnať,oprať,ozehlit,....
Veci,čo som objednávala tak jedine cez eshop .Keď sa narodila dcéra,myslím ,že ešte ani posteľ nebola zložená.

Neviem čo chystáš,ale skús sa ukľudniť a zvolni.
Najpodstatnejšie je mať posteľ,nejaké body,pančuchy, dupačky,pyžamko, svetrík, potreby na prebalenie plienky,krém ,odsávačku,fľašku (ak by dojčenie nešlo) lyžičku a to je asi tak všetko.....

liliblacky
autor
22. feb 2025

@sima234 áno, sú od nás 4,5 hodiny cesty autom

liliblacky
autor
22. feb 2025

@mirro hej, len chceli prísť skôr, aby si mala na nich zvykla. Lenže to by museli s ňou pracovať.. kebyže viem, že je to takto tak mám rovnaký názor..

pribinak
22. feb 2025

@liliblacky nemáš žiadnu kamosku ktorá keď pôjdeš do pôrodnice ti postráži na pár hodín dieťa ?

januska12323
22. feb 2025

Nebuď nervózna a rodičov proste pošli domov, tatka nauč čo má s dieťaťom robiť a nerieš ak to nespraví presne podľa teba.

lenkakravcova
22. feb 2025

@liliblacky to je zbytočne mať viac ľudí v dome. Jednoduchšie to budeš mať keď prídu až v deň keď budeš rodiť. Zatiaľ ich pošli domov.

liliblacky
autor
22. feb 2025

@dzulli1980 tu nejde o to, že mi má mama pomáhať. Ale o to, že všetci prišli k nám mi pomáhat a nakoniec len ležia na tabletoch a mobiloch… a ja nechcem aby mi mama umývala okna ale ak je u nás a dieťa za ňou chodí, tak ju nebudem asi odháňať lebo som ešte nemala cigaretku

evaachesa
22. feb 2025

No len aby ti kvôli každej blbosti nevyvolávali do pôrodnice. 🤦🏻‍♀️ Radšej by som ich poslala domov a muža za ten čas vycvičila. Toto je na hlavu.🤷

liliblacky
autor
22. feb 2025

@lonely66 kebyže mám koho poprosiť, netaham rodičov. Presťahovali sme sa pred nedávnom a so susedmi sa max pozdravíme. Nemám ani kamosov tu, nemám sestru, mužova sestra žije v zahraničí a naši sú od nás 4,5 hodiny autom, takze asi by nestihli prísť

diewcatqoo
22. feb 2025

Akoze naco ti je cela pereput doma lebo mas dva tyzdne pred porodom? Vies o tom, ze mozes realne porodit estw dva tyzdne po termine?
Rodila som v lete, v najvacsich horucavach, tiez druhe babatko. Akukolvek rodinu mame od nas 500+ km. Dokazali sme prezit tak, ze ani tesne pred porodom, ani pocas porodu, ani po porode u nas nikto nebol a zvladli sme to sami, aj so starsim dietatom doma. Keby som mala doma nejakych dalsich ludi, ktori by mi "pomahali", porazilo by ma.

sima234
22. feb 2025

@liliblacky a nemáš niekoho kto by vám postrážil malú iba na ten čas, kým porodíš, nakoľko asi manžel bude pri pôrode?

gelifil
22. feb 2025

@liliblacky upln eta chapem a lutujem zaroven...k tym trom dospelym: mozu sa hanbit, hnidy jedny...a nechcem si predstavit, co to bude s 2 detmi, ked tatko nonstop na mobile

mandzula
22. feb 2025

Ved to vsetko vysmar a s malou ti bude pocas porodu muz, nemusi s tebou tlacit, ked to takto evidentne nefunguje. A nebude ani po porode.

pralinka86
22. feb 2025

Zle zorganizovane.. a ver svojmu muzovi, on to zvladne s dietatom aj sam, ked bude musiet.. teraz ta vola, lebo je to pohodlnejsie, ale ked bude sam, nebude, ved on to predsa zvladne sam 🙂
Vies urcite, ze rodis o2t? Lebo moze to byt aj o 3t, prenasa sa aj 10dni.. oni budu u vas mesiac? Dost dlho...
Potrebujes si to ulozit v hlave.. nikto nie je povinny vam pomahat, aj ked prisli s tym umyslom. Maju svoj vek, radosti, starosti, pohodlie, svoje deti uz odchovali. su stale len na navsteve. Takze nerataj s tým, ze bude ta pomoc taka ista ako keby ty robíš tie isté cinnosti. Dochodci su v podstate tiez male deti, len su velki.
Ak sa teda rozhodnete ostat takto este dalsie tyzdne, tak to musis nejak v sebe spracovat, prijat.. malej sa nic nestane ked raz nebude nakremovana, prezije cukrík ci albi knihu a byt vonku 20min. Prevrat oci, pomysli si co chces a ides dalej. Takto nejak to bude vyzerať aj po porode s 2 malymi detmi, bordel, šialenstvo, zufalstvo 🙈😃 ale sem tam aj jasno a sranda a dobre samozrejme

scacchi
22. feb 2025

@liliblacky bozeeeee 🙈

gelifil
22. feb 2025

inak...toto je moderna realita, mladi len prec, prec od starych...do sveta a potom nemame nikoho😢

oceanahory
22. feb 2025

Vsetky, co tu pisete, preco by jej rodicia mali pomahat a preco tam vobec chodili...no predpokladam, ze jej rodicia tuto pomoc ponukli a uprimne, ak by mne rodicia takuto pomoc ponukli a bola by som v situacii, v akej je autorka, tak by som to tiez urcite rada prijala a myslim, ze mnohe z vas by spravili rovnako 🤷.
To, ze to nakoniec dopadlo, ako dopadlo je zial smutne, ale realita je castokrat ina, ako si to naivne predstavime.
Autorka, prajem pevne nervy a teda...aspon mas ponaucenie do buducna. 🥴

dskjhfdlkdjhl
22. feb 2025

Keby bol funkcny manzel, tak by tam rodicia naozaj nemuseli byt. Mna by porazilo, keby nas bolo tolko doma a zaroven si neviem predstavit, ze by sa moj manzel nevedel o dieta postarat. To za tie dva roky co robil?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4