icon

Nepoznám svojho otca

smiesneusko
5. máj 2014

Pred pár dňami som sa dozvedela, že môj otec bol niekto iný ako som si myslela, ale mama mi nechce nič povedať o ňom. Tento jej muž bol neplodný a ona chcela veľmi dieťa, ale ako ku mne prišla to neviem. Či to bolo len za účelom otehotnieť, alebo náhoda, alebo niečo dlhšie s tým druhým... Už ani neviem ako sa mám cítiť. Najradšej by som roztrhala rodný list a napísala si tam - otec neznámy. Cítim sa ako bastard bez rodokmeňu, lebo väčšina ľudí si môže dať zistiť rodokmeň pomerne aj dosť ďaleko, no ja sa zastavím hneď pri prvom bode. Neviem ani jeho meno, nemám fotku, neviem ani ako som bola urobená. Je mi z toho nanič. O to viac, že môj akože otec, o čom vedeli všetci aj celá rodina, že môj otec nie je, bol alkoholik a nemám na neho ani žiadnu peknú spomienku. Nemal ma rád keďže som nebola jeho a musela som ho len znášať a trpieť jeho alkoholické výstupy. Teraz mi je z toho nanič, že som to trpieť ani nemusela a nemala. Nechápem prečo mi mama klamala celý čas. Deti vznikajú aj takto, ale aspoň poznajú pravdu väčšinou. Mám pocit, že mama mala radšej toho alkoholika ako mňa, pretože mne to nepovedala, až rok a pol po jeho smrti. Čo by ste robili vy? Ako by ste sa cítili a čo by ste si mysleli? Ja už som z toho úplne na dne.

smiesneusko
autor
6. máj 2014

@jahodka8 Nie ja si myslim, ze mozno on ani nevie ze ma niekde dceru... Lebo moja mama nemala dovod mu to hovorit ked mala manzela s ktorym chcela byt. A urcite jej neprispieval, lebo mi hovorila ako bola prvy rok uplne bez penazi, lebo ani tento moj tatko jej nic nedal, kedze som nebola jeho... A ona od toho bio nikdy nic nechcela, to viem iste, ale ci on uz o mne vie alebo nevie to neviem, ale ak by aj vedel, tak urcite sa dohodli, ze sa budu tvarit akoby nic. Ja si najskor myslim to, ze ona chcela dieta tak sa s nim vyspala. Ci uz jemu o svojom zamere povedala to neviem. Tento jej muz aj tak nemohol mat deti a vtedy neviem ci sa nejake umele oplodnovania robili a na co to tak robit ked sa to da aj takto a zadarmo. 😀 Tiez by som to urobila takto, keby hladam len darcu, lepsie ako zo skumavky. 🙂

keram3053
6. máj 2014

@smiesneusko
ja tiez nepoznam svojho otca, mamka mi uz zomrela ale vobec to neriesim, nezatazujem sa tym, mam svoj zivot...ak bude chciet donho vstupit tak ho nepozeniem.....
podla mna zmen svoje zmyslanie a budes spokojna....🙂
neviem ci dobra rada, ale takto to je u mna

smiesneusko
autor
7. máj 2014

@keram3053 Ano ano uz sa s tym zmierujem, uz si zijem ako sa mi paci. 🙂 Len mi je luto ze som to nevedela v detstve ale co uz s tym spravim. Aspon realne vidim ze deticky chapu. Nie ako si dospeli myslia, ze im nic nemozu povedat. Podla mna mozu a uplne vsetko. Len to treba prisposobit ich svetu, chapaniu a citlivo povedat. Mozno trochu prifarbit ale povedat pravdu. A to vacsina nevie, preto radsej klame.

anatalia77
7. máj 2014

@smiesneusko nemusia klamat,len niektore veci je tazko povedat detom..
Tvoja mama to mohla zaobalit do vysvetlenia,ze trebars bola s muzom rozidena,a mala znamost.Ostala tehotna,ta znamost sa nevydarila,a ona sa rozhodla pre teba,a muz ju v tom podporil.To,ze to casom nezvladol,je krute/alkohol/,ale pre nu bola prvorada rodina a ty.
Ja by som to povedala takouto formou,ked by som sa uz rozhodla odkryt karty.

michaelkanr
7. máj 2014

Ja si na rozdiel od vacsiny myslim ze je potrebne aby si situaciu vyriesila. Cele ta to tazi, potrebujes odpovede, hladas vlastnu identitu. Ked toto nevyriesis, moze sa to s tebou tahat cely zivot. Necudujem sa ze nie si pripravena na dieta, vlastnu rodinu. Kym nevies kto si, nemas nieco uzavrete, tazko sa zacina nova kapitola. Sadni s matkou a vysvetli jej, ze ked sa chces posunut dalej, potrebujes iste veci vyriesit, ako to citlivo vnimas. Ako matka by ta mala/mohla pochopit. Nevzdavaj sa, zasluzis si pravdu, zasluzis si poznat svojho otca. Vela sil ti zelam!

jalucija
7. máj 2014

@smiesneusko ja by som uplne salela keby som nevedela kto je moj otec. Mna napadaju crazy situacie, ale co ak je tvoj pribuzny niekto s kym spavas/chodis atd. Mame by som prikazala mi to prezradit. Mas na to predsa pravo. to ze ona z neviemakeho dovodu sa hanbi ci co skryva by som vobec neakceptovala. Hadam si to nechce zobrat do hrobu! Normalne by som z nej neustale tahala, odkial je, krstne meno, ci bol fesak..pomaly pomalicky
btw ci ta urovila cielene alebo nahodou sa takto rovno nepytaj :D skus nejak jemnejsie obklukou!

smiesneusko
autor
12. máj 2014

@michaelkanr
@jalucija
Ďakujem vám dievčatá, presne aj ja to takto vnímam, že neviem kto som, na druhú stranu zase môžem byť kto chcem ked sa ani sama nepoznam. 😀 Co ma zastavi? 😀 No ja uz sa mame prosikat nebudem, ked nechce, tak nechce. No ved to ze ona si to skoro aj do hrobu zobrala minuly rok skoro zomrela... Ale sa z toho dostala a aj tak jej trvalo rok kym mi to vobec povedala. A to je tento jej chlap uz 2 roky po smrti a ja mam 29 rokov, ale ona mi nikdy skoro ziadne veci nechcela hovorit lebo si myslela, ze som decko. Jej problem. Ja uz sa prosit nebudem. Aj tak keby som to vedela co spravim? Jeho fotku nema a hladat by som ho asi nehladala na co by mi teraz bol nejaky "otec"... Tak chcela by som ho vidiet na foto a poznat meno to je asi vsetko. A mozno by mi to potom nestacilo a chcela by som sa s nim rozpravat ale asi tak, ze on by nevedel kto som. Lenze to nemam sancu sa k nemu tak dostat. Ako sa len tak nenapadne dostat do reci s chlapom cudzim starsim vyrazne. Mama mi povedala ze keby bol moj frajer moj brat tak jeho tatko by mi to uz davno povedal... No zhodou okolnosti sa moj origoš tato a jeho tato volaju rovnako Jozef. 🙂 Co mam robit, musim to ial uz len nechat tak. Nepomoze mi ist ani do posty pre teba, mozno by s anejaky chlap prihlasil, ze spal som niekedy s touto zenou, ale tak co ju mam akoze teraz strapnit pred celym sk? To nemozem. 🙂 No takze nemam sancu sa nic dozvediet. Jasne to je dovod preco mi nic nepovedia mama ani babka, lebo si myslia ze by som ho hladala a on urcite zije, inak by nemali dovod mi nic nepovedat. Iba chcu chranit jeho, jeho zenu, rodinu, deti a mozno aj mna. Proste chce asi aj mama zabudnut, ale urcite ju to cely zivot trapilo. Tento opilec jej sem tam vykrikoval ze je k... a sem tam precedil ze ja nie som jeho dcera, no aspon viem, ze opilci fakt hovoria pravdu, len mi nikdy nenapadlo tomu verit, lebo vela toho potrepal co aj pravda nebola. 🙂

smiesneusko
autor
12. máj 2014

No a ked sa nieco pytam, riesila som to asi 2 dni po tom co som sa dozvedela o tejto skutocnosti, tak mi len vycitali, ze co sa stale vraciam do minulosti. Tak ano pre nich minulost 30 rocna, ale pre mna pritomnost 2 dnova... resp. teraz 2 tyzdnova cca. Uz nemam na nich ani naladu sa pytat a doprosovat.

jalucija
12. máj 2014

@smiesneusko neverim, ze uz nie si zvedava. SKus patrat v maminej rodine, medzi jej kamoskami mozno.

smiesneusko
autor
12. máj 2014

@jalucija Tak momentalne na to veru ozaj nemyslim, mozno ma to z casu na cas prepadne v buducnosti ze ktovie kto je moj otec, ale uz ho k zivotu nepotrebujem. Uz si zijem svoj zivot... A mozno mi je lepsie bez neho. Medzi kamoskami, mala jednu taku dobru ta by mohla vselico vediet, ta mala zase 2 deti kazdeho s inym chlapom zenatym a chlapa ziadneho. Vidis toto mi povedali, ale kto je moj otec to nie. Ci sa ona kamoske pochvalila to ja uz neviem. Ale pride mi ponizujuce sa pytat cudzich, ked mi mama nechce povedat. Cize ja sa tak znizovat nebudem ako nejaka zufalka co si surne hlada otca...

smiesneusko
autor
12. máj 2014

Je dost mozne ze on o tom ani nevie, ze existujem. To bybolo prekvapko. 🙂 Moja mama tipujem, ze to nepovedala nikomu komu nemusela, aby to udrzala v tajnosti. Povedat to tejto kamoske, to by vedelo cele mesto. Takze mozno ani ona nevie.

jalucija
12. máj 2014

@smiesneusko neni na tom nic ponizujuce, neber to tak. Totot je zakladna info. Ale tak cas ukaze ci budes v pohode zit bez toho

smiesneusko
autor
12. máj 2014

@jalucija Podla mamy a babky mozem... tak co ine mi aj ostava. 🙂

cta
15. máj 2014

@smiesneusko neviem presne čo od toho očakavaš? Chceš mu rozbiť rodinu? Tak ťa spoldil a? Teraz mu vbehneš do života ako vychrica a čo čakaš, že čo spravi? Ja neviem kebyže som na mieste toho chlapa tak sa skôr začnem báť že ti ide o peniaze alebo niečo. Moja sestra bola adoptovaná zistila si zo zdravotných záznamov čo bola zač jej ,, podarena" mamina (ťažka alkoholička a feťačka, sestra sa narodila vo väzení) a tatino (sedel za vraždu) a stačilo jej. Naši rodičia sú úžasny obetavý. A ako ona vraví v živote by hentu osobu čo ju porodila neoznačila za matku pretože počas tehotenstva fajčila a slopala jak duha a zrejme rozťahovala nohy každému za chlast a cigarety a sestra ma s toho následky doteraz. Každý deň sa modli aby ju nikdy v živote nevyhladala. A keby aj nikdy by s nou nič nechcela mať. Takže an tvojom mieste radšej nepichaj do osieho hniezda a buď rada za to čo maš!

michaelkanr
15. máj 2014

@cta ten chlap urobil nejakej zene dieta, ma zodpovednost, ci sa mu to paci alebo nie. Autorka diskusie nemusi zvazovat jeho sukromie, ak tak spravi, tak jedine z vlastnej dobrej vole. Myslis na jeho prava ale na jej prava uz nie. Ma pravo svojho otca spoznat a na zaklade informacii sa rozhodnut co dalej. Mozu to byt neprijemne zistenia, ale pokial citi ze ich potrebuje, aby sa mohla v zivote posunut dalej, tak po nich musi patrat.

cta
15. máj 2014

@michaelkanr ja viem ale v tej dalšej diskusii písal, že matka si dala urobiť dieťa a otca dieťaťa o tom neoboznámila. To ej v poriadku keď sa žena dobrovolne nechá nabuchať len aby mala dieťa otca dieťaťa ani neinformuje a hľa dievča ma 20 rokov a zrazu zisti, že ma biologického otca iného tak šup ideme hľadať? Podľa mna je to nezodpovednosť tej matky a nie ploditela. Veď to by musel potom asi obehať všetky s ktorými spal či nohou nemá vysledok.
Ja mám najradšej tie situácie keď žena nič nepovie chlapovi, za 10 rokov sa chlpaovi ozve potomok a rozbije mu manželstvo lebo doma má žiarlivu ženu ktorá nevie prekusnuť, že jej milý mužíček kdesi splodil dieťa a nevedel to. Vies aké sú ženy v tomto? Niekedy mi je až zle keď tu čítam tie témy.

michaelkanr
15. máj 2014

@cta ale co ma autorka diskusie s okolonostami za akych k tomu doslo? ved znasilneny nebol🙂 pre mna sa nic nemeni, aj ked o tom nevedel, predsa bol fyzicky pri jej splodeni. svoj pripadny hnev nech si on vybije na matke svojho dietata, nie dietati samotnom.
a kolko takychto pripadov v skutocnosti je, veru neviem-az doteraz som si naozaj myslela, ze je to vysada telenoviel a nie realneho zivota🙂

marikaema
15. máj 2014

Bud rada ze mas aspon maminu ktora sa o teba starala. Ja som poznala oboch a ako 6 rocna v skole som povedala ze ma v nemocnici zamenili. uz ako mala som sa hambila za nich,nestarali sa o nas,stale iba pili. Starka mala 75 rokov,keby niet jej tak nas zoberu do detskeho domova ako malych. Starka vladala do mojich 13 rokov,potom ochorela a nas suchli do detskeho domova. Rodicia mi uz neziju,sa prepili na smrt (nech im je zem lahka) ale som ich nemala rada. Na pohrebe som bola akoby cudzia,nevedela som slzu vyronit a aj napriek tomu som to platila ja. boli to proste moji akoze rodicia. Kolko krat mi bolo do placu a tisko zavidela spoluziakom ako chodia rodicia pre nich do skolky,skoly. A ja som sa nedockala a ked aj tak boli opity.

smiesneusko
autor
15. máj 2014

@cta Ja neviem co sa ty tu do mna obuvas... Keby si citala vsetko co som pisala, tak som pisala, ze ho kontaktovat ani hladat nebudem. Nemam ako ho najst ked mi mama nic nepovie. A serem na neho, som rada, ze som rada a ze ho nepoznam, urcite ho teraz zacnem hladat ked som ho cely zivot nepoznala nie? A na co? Aspon sa o neho nemusim starat na starobu ak zije. :D Co mna je po nejakom chlapovi je mi cudzi. Akurat som rada, ze ten alkoholik moj otec nebol. Je to rozhodnutie mojej mamy, ze mi nechce nic nepovedat, ja na nu tlacit nebudem. A aj ked nerobila vzdy vsetko tak ako by podla mna mala, urcite to robila s tym najlepsim umyslom pre svoje dieta, tak ako to robi vacsina mam, robia ako vedia a mozu. Ja uz planujem svoje babatko, svadbu, som stastna, takze tymto smerom sa idem orientovat. Nepotrebujem k stastia hladat nejakeho cudzieho chlapika, bohvie kto to je. Aspon mam vyhodu, ze mam sancu byt kym len chcem, kedze sama neviem kto som, kto je moj predok - moj otec, tak super, mozem si vyberat a poriadne na tom makat. 🙂 Mam este nejake sny a ciele, ktore chcem v zivote dokazat a spoznat teraz nejakeho mozno chuja by mi na nicom nepridalo, tak ho ho mozem predstavovat lepsie, resp. na neho ani nemyslim, tak ako aj on na mna pravdepodobne. Niekedy sa ma zo srandy pytala mama s babkou, ze po kom ja len som... Tak som im vzdy povedala, ze sama po sebe som. Tak isto moj frajer neslo mu do hlavy, ze otec alkoholik, podla neho sa aj tieto geny dedia, podla mna nie. Ale som rada, ze z neho nic nemam, lebo vzdy sme si boli cudzi, aj s celou jeho rodinou, aspon uz viem preco. 🙂 A vlastne sa na nich vobec nepodobam na ziadneho mojho bratranca sestranicu z tej strany... Uz mi to zacina davat apson zmysel. 🙂 A mam 29 rockov nie 20. Neviem ako to bolo, takze urcite sa nebudem pchat do inej rodiny... Neviem ako som bola urobena... Ak by som vedela ako, mohla by som podnikat dalsie kroky. Ale urcite nie som nejaka bestia, ze by som si narokovala na majetky... taka chudera ozaj nie som. Ked som otcovi nestala za to aby ma kontaktoval, ani on mi za to nestoji. Asi o mne nevie a ja to uz ozaj nemam chut riesit a nahanat ho. Nebol by mi na nic. Ktovie mozno by sa potesil, jeho zena a deti iste asi nie. Je len malo chlapov v tomto veku co by stalo za to, aby mi do zivota sa votreli, si myslim. Nevadi, som sama, bez minulosti, resp. polominulosti. 🙂 Aspon ma to nebrani v rozlete ked nic neviem. 🙂 Jedine co by som chcela je asi vidiet foto, poznat meno, nejake zakladne info, ale neviem si predstavit ho zaclenit do zivota, stretavat sa s nim, bolo by mi to velmi zvlastne. Takze toto uz nejde si myslim. Inac mam uja, mamin brat. Mal zenu, ktora skoncila v base za to ze sa nestarala o deti. A mal s nou jedno dieta. Ona mala dalsie 4 s inymi chlapmi. On sa sam o dieta postarat nevedel, robil aj v cechach, dal ho do domova. Teraz ju nahana vseliakade po nete, nasiel ju na azete podla mena alebo ako, aj na foto sa mu zdalo, ze by to mohla byt ona. Napisal jej, chcel jej aj prepisat byt po sebe a co si myslite, ze mu odpisala? Nie. Moze ho tak akurat tak teraz okakat, ked jej toto urobil. Ja by som si dieta do domova nedala, az tak zle na tom nebol. Bola by mu aj moja mama - jeho sestra, aj jeho mama - babka pomohla s malou jednorocnou... Moja mama by si zobrala aj k sebe, lenze tento moj "otec" alkoholik uz nemohol vystat ani mna, kedze som nebola jeho. Dve cudzie deti by uz bolo na neho prilis. Skoda. Velka skoda. Plno znicenych zivotov. Alkohol je svina. Keby moja mama mala normalneho muza, nemuselo toto vsetko byt. Kvoli jednemu alkoholikovi som mala aj ja znicene detstvo aj tato kocka moja sestranica z domova. Tiez ju vobec nepoznam. Nezostava mi nic ine, len si zalozit svoju rodinku a kaslat uz na vsetko co bolo. Niekedy mame ozaj len holy zivot. No aspon, ze som mala mamu, hoci nemusela byt na mna taka prisna, ale to robila zo strachu. Co uz, ja budem ina, ale urcite budem tiez robit nejake chyby asi, aj ked nie vedome. 🙂 Vedome budem robit najlepsie co si myslim. Tak ako aj moja mama tak robila. Hoci myslela zle, ale co uz.

smiesneusko
autor
15. máj 2014

@marikaema Joj chudatko, ty si to mala tiez poriadne tazke. ☹

smiesneusko
autor
15. máj 2014

@michaelkanr No urcite by som nikoho nenechala si vybijat hnev na mojej mame! By som mu ja vylepila teda zopar!
Ak sa dohodli, ze jej len urobi decko, alebo ho ona zviedla za tymto ucelom, tak co ja mozem sa tam pchat k nemu? To bol len biznis... bez komplikacii... hadam mu ich nebudem robit?
Ak spolu nieco mali, tak aj tak to nie je moja vec sa do toho starat. Nebudem to riesit s nim, ked so mnou to mama neriesi.
Ked oni vsetci s tym mohli zit, ja uz ozaj mozem. 🙂 Urcite to mamu cele roky trapilo. Uz je dost chora, nebudem jej pridavat starosti dalsie. Hoci ak by bola pachana nejaka nepravost na nej a na mne, nejaky blbec co ju opustil a mna urobil, vedela by som mu to oplatit. 😀 A vobec by ma netrapila jeho dalsia zenuska ani deti starsie ako ja. To by som si vybavila s nim...

marikaema
15. máj 2014

@smiesneusko Tak lahke som nemala,ale teraz mam 2 krasne deticky ktore mi vynahradzaju vsetko to stastie. Mozno ze budu rozmaznany ale snazim sa im dat vsetko co som ja nemala. Sice nezijeme v luxuse ani nic podobne ale mame si dat co do ust a to je hlavne.

cta
15. máj 2014

@smiesneusko usko ja sa do teba nenavažam možno môj prispevok znel ako navazanie ale myslela som to v dobrom. Necitala som vsetky komenty len tie od teba asi sa mi to s niecim splietlo len som nepochopila tvoj prispevok či si sa chcela len vyrozpravat alebo ako to bolo myslene. Ja Ti držím palce moja určite to neber ako utok na tvoju osobu 😉

smiesneusko
autor
15. máj 2014

@cta Vieš čo písala som ho ked som sa to cerstvo dozvedela a bola nahnevana a nevedela osm co mam robit, ale po kratkom case som prisla na to, ze nemam co robit. 🙂 Len na to nemysliet... A dari sa mi to, bol to len chvilkovy sok, ale nakoniec aj ulava, ze on otec moj nebol a som aj rada, ze toho dalsieho nepoznam. Mat 2 otcov sa mi ani az tak nechce. 🙂 Uz si zijem aj bez neho nadherne. Hlavne teraz, ked sa blizi svadba a babo snad...

michaelkanr
15. máj 2014

@smiesneusko nemyslela som to tak ze jej ma nieco urobit-len logicky sa hnevat (ak teda sa bude) na nu a nie na teba, ty za nic nemozes!🙂

smiesneusko
autor
15. máj 2014

Viete ake je to teraz zaujimave, pozerat sa do zrkadla na svoju tvar a nevidiet tam ziadne spolocne crty s "byvalym otcom" a pozerat co mam asi po tom "novom"... 🙂 Dost casto ma to napada, vlastne skoro aj vzdy odkedy to viem... Hm je to zvlastne, pozeram sa na seba a pridem si taka cudzia...

mamulka211
30. máj 2014

Zaujimave je, ze to mama povedala Tvojmu, akoze otcovi, svojmu manzelovi, ked to tak strasne taji.Myslim, ze ked to dokazala jemu povedat, ze ho podviedla, tak nechapem, preco s tym ma problem teraz, povedat to tebe.Ked sa to teda Tvoj nebiologicky otec dozvedel, urcite patral po tom, kto je tvojim biologickym otcom, urcite by sa to roznieslo, takze je iste vela ludi, co o tom vedia, kto to bol.Este k tomu, ked Tvoj otec pil, co sa mu ani nedivim, kedze o tom vedel vsetkom, urcite v opilosti povykrikoval vsetko a vsetkym...nemyslim si, ze nikto o tvojom biologickom otcovi nic nevie.

smiesneusko
autor
30. máj 2014

@mamulka211 Tak on to vedel minimalne pre to, ze mal papier, ze je neplodny. A vedel to uz pri prvej zene s ktorou sa mal brat, uz vtedy chodil po doktoroch... A ta ho opustila pred svadbou. A mojej mame toto zatajil a neviem ci sa jej to bal povedat alebo co, ale mama bola potom nahnevana ze ju nechal chodit po doktoroch 5 rokov, ktori riesili, ze ona je neplodna, ma otocenu maternicu atd... A ona mi povedala, ze si nemyslela ze bude hned tehotna ked sa s niekym raz vyspi. Lenze mozno to planovala, kedze dieta moc chcela. Mozno sa nakoniec na tom aj s muzom dohodla a ten to potom nezvladol ked dieta doniesla domov... co ja viem. Ako to naozaj bolo to ja neviem. V opitosti vykrikoval akurat tak to, ze je k... obcas a mne mozno tak 3x za zivot ze nie som jeho dcera, comu som moc neprikladala vahu. Raz bol opity len tak polo a to povedal na co som mu povedala, ze chvalabohu jedina dobra sprava v mojom zivote. 😀 Mama bola pritom este to hovorila aj babke a napriek tomu mi to nepovedali! Dokonca aj toho akoze otca to zaskocilo, taka odpoved a bol ticho... 😀 No akoze aspon ked som uz odisla z domu po VS mi to mohli povedat, ale vlastne aj od narodenia mohli. Ale vidis nie som taka blba to dieta to citi... Od 6 rokov sa s nim nerozpravam, nakolko aj on na mna vzdy kaslal. Vsak co by so mnou riesil ked som nebola jeho... Je to smutne. Podla mna ked bol neplodny, sa mohol tesit zo mna, ale co uz.

smiesneusko
autor
30. máj 2014

@mamulka211 Teraz ked tak nad tym rozmyslam celym je mi z toho smutno. Je to teda dobre nafigu ze dospeli si robia s detmi co len chcu! A deti su take bezmocne!
Este si pamatam raz bola v telke taka scena kde decko bezalo za otcom, proste taka dojimava a on pri tom plakal a povedal mi, ze toho by sa on odomna nedozil... a ja som len v duchu krutila hlavou, ze co? Ja som na vine? Vsak ty si alkoholik, robis bordel, cely zivot ma ignorujes a ja som ta zla? Takze asi ho to trapilo, lenze ja sa za to vinna necitim, pretoze on zacal prvy mi robit zle... Ako malu ma zavrel na zachode po tme to som mohla mat 2-3 roky a on ozraty isiel spat... Az babka ma tak nasla... To si ja ani nepamatam, ale babka ma vseliake zazitky aj mama...

smiesneusko
autor
30. máj 2014

@mamulka211 Ked moja mama ta mi nikdy nic nechcela v zivote povedat. Ona ma chovala ako princeznicku, ani bezne veci mi nedala robit, aby som si neublizila, alebo to nepokazila...a tak isto sa spravala aj ked by mi bolo trebalo nieco povedat, tak ma stale videla ako malu a myslela si, ze to je na mna moc, ze to nepochopim (pritom bezne veci) a takto sa sprava dodnes... Urcite by jej bolo neprijemne sa mne spovedat zo svojho intimneho zivota ako ku mne prisla. Hoci by som si to zelela vediet, tak nemam sancu to od nej vymamit. A nechcem jej robit tu hanbu, ze sa zacnem pytat po rodine, to keby sa dozvedela, by ma asi zabila, alebo seba. Okrem toho neviem si predstavit, ze by to niekto vedel s kym sa ona vyspala raz, ak to tak bolo... Ani muzovi to nemusela povedat. Mne povedala, ze ona si myslela, ze tento jej muz od nas odide... Lenze on neodisiel, ona tiez nie, nakoniec sa z neho stal alkoholik. Doma bolo peklo a zase som si to odniesla len ja. Ja chapem aj ju, aj jeho, ale podla mna to cele nezvladli ani jeden. Teraz mi z toho vychadza horsia ona ako on. Ona proste zo svojej sebeckosti, ze ona chce dieta si ho urobi a vobec ju netrapi, ze mne tym ublizila najviac. Chcela to najlepsie aj pre neho aj mna, ale to sa nedalo. Teraz sa citim uz totalne ako osoba co za vsetko moze. Mozno keby ma nebolo by sa z neho nestal alkoholik. Aj ked si myslim, ze to bola jeho volba, ze sa s tym nezmieril a padol na dno. Ach je mi uplne do placu. ☹