Nepoznám svojho otca
Pred pár dňami som sa dozvedela, že môj otec bol niekto iný ako som si myslela, ale mama mi nechce nič povedať o ňom. Tento jej muž bol neplodný a ona chcela veľmi dieťa, ale ako ku mne prišla to neviem. Či to bolo len za účelom otehotnieť, alebo náhoda, alebo niečo dlhšie s tým druhým... Už ani neviem ako sa mám cítiť. Najradšej by som roztrhala rodný list a napísala si tam - otec neznámy. Cítim sa ako bastard bez rodokmeňu, lebo väčšina ľudí si môže dať zistiť rodokmeň pomerne aj dosť ďaleko, no ja sa zastavím hneď pri prvom bode. Neviem ani jeho meno, nemám fotku, neviem ani ako som bola urobená. Je mi z toho nanič. O to viac, že môj akože otec, o čom vedeli všetci aj celá rodina, že môj otec nie je, bol alkoholik a nemám na neho ani žiadnu peknú spomienku. Nemal ma rád keďže som nebola jeho a musela som ho len znášať a trpieť jeho alkoholické výstupy. Teraz mi je z toho nanič, že som to trpieť ani nemusela a nemala. Nechápem prečo mi mama klamala celý čas. Deti vznikajú aj takto, ale aspoň poznajú pravdu väčšinou. Mám pocit, že mama mala radšej toho alkoholika ako mňa, pretože mne to nepovedala, až rok a pol po jeho smrti. Čo by ste robili vy? Ako by ste sa cítili a čo by ste si mysleli? Ja už som z toho úplne na dne.
Inac, ked tvoja babka vie, ze ma rodinu a zije stastne, tak ho pozna urcite, cize aj mama ho poznala viac, nez len na jednu noc.
@smiesneusko
Nemyslím to v zlom, ale aj mne sa vidí, že sa zbytočne ľutuješ, akoby ťa to svojím spôsobom priam bavilo...
"Ona ma chovala ako princeznicku, ani bezne veci mi nedala robit, aby som si neublizila,"-mala si milujúcu matku, niektorí sem nemali ani otca(hoci s menom v RL, no áno, aká výhra), ktorý nemal záujem, a matka týrajúca psychopatka- alebo niektorí a mnohí nemali nikoho, zneužívané deti, týrané deti, anonymné deti z DD apod a pod...a Ty riešiš takéto???
Už to naozaj nechaj, dobre ti tu radia 😉
@mamulka211 Nie ani raz sa neprekecol. Len ked bol opity mozno 2x za zivot, ale keby si zila s opilcom by si vedela kolko toho ti potrepu 99% nie je pravda...
@svetluska131 Jasne ja sa zbytocne lutujem. No prepac, ze mi je to luto. Co teraz myslis, ze cely den sedim v kute a placem? Ja na to nemyslim vobec uz, ale ked si na to nahodou spomeniem, tak mi je to luto. A preco potom sa ludia hrabu v minulosti? Davaju si robot rodokmene kam sa az da? Ja by som skoncila hned na zaciatku. Ty by si akoze nechcela vidiet ani fotku svojho otca? Alebo keby si zo skumavky, alebo z domova, tak by Ta nenapadlo nikdy kto su Tvoji rodicia alebo preco a za akych okolnosti si sa tam dostala? Ja viem, ze su na tom ludia aj horsie, vzdy moze byt horsie...

smiesneusko: Vies, pises, ze mas 29 rokov, tak by si uz mohla byt emocionalne zrela. Je mi dost nejasne, ze si sa o tom, ze mas ineho biologickeho otca dozvedela az teraz par tyzdnov dozadu a celych 29 rokov si o tom nevedela, ked o tom vedel aj tvoj adoptivny otec, s ktorym si mala zle vztahy, ze sa ani raz nepreriekol, ze ani raz to v hadke mame nevykrical tak, zeby si to zacula...nezda sa mi to veru realne.Tak, ci tak, ak uz tak strasne tuzis poznat svojho praveho otca, tak ho proste hladaj, kde sa da, iste o tom niekto nieco vie, pochybujem, zeby sa s nim tvoja mama vyspala a vobec ho nepoznala, ani odkial pochadza a tak, to je blud.Namiesto toho, co sa tu stale len lutujes, nieco podnikni, kontaktuj Postu pre teba napriklad a podobne. Ci tebe nejde o konkretne riesenie, len o polutovanie, aka je zivot svina, ako ti bolo ublizene? Vies, kolko ludi to malo ovela horsie ako ty? Kolko ludi vobec rodicov nepozna, vyrastlo v detskom domove, alebo ich matka pohodila...myslim, ze na tom najhorsie nie si, tak bud otca hladaj, alebo to uz nechaj tak...