icon

Nepracujúce ženy

30. mar 2023

Aký máte názor na ženy v domácnosti? Moja budúca svokra je taká, ukončila školu vydala sa a odvtedy vôbec nepracuje. Má 2 deti a ešte len 45 rokov, minuly víkend sme boli pozvaní s mojimi rodičmi aby sa spoznali, moja mama má o nej zlu mienku keďže takéto ženy neznáša… čo sa týka financií nie sú bohatí ale majú sa ok… no ja tomu aj tak nerozumiem… bola tam aj budúca švagriná (manželka jeho brata) ktorá je teraz s druhým dieťaťom doma a mama sa jej pytala dokedy je na materskej a kedy ide zase pracovať atd a ona a jej muž že ona pracovať nebude načo… milujem svojho snúbenca ale má zvláštnu rodinu neviem ako s nimi budem vychádzať

liljana
30. mar 2023

@evamarek77 O com to hovoris? Eurofondy a platby pre farmarov rozkradala tvoja vlada Dr. Fica, na ktoreho nedas dopustit. Pritom pozor, Matovic je pre pravicu velkym sklamanim jemne povedane. Len ludia z pravice nie su taki nekriticki idioti, ze im nevadi, co nimi zvoleny debil rozkradol, ci pokazil. A rozhodne ho nebudu volit zas.

vroni
30. mar 2023

@evamarek77, nielen ze si pamatam, dokonca aj registrujem tok casu a nasledne 12 rocne vycinanie besnych psychopatov, ktori akykolvek zdroj v mihu rozkradli az do dna.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
marryen
30. mar 2023

Čo má s touto témou spoločné Fico, Mečiar, Matovič a spol? Už Vám hrabe načisto?? Si píšte IP a nespamujte tu autorke . 🙈😖

liljana
30. mar 2023

@maciatkolulu Inak je zaujimave, ze ludia, co najviac vydrbavaju so systemom (ocr, pn, davky,..) najviac na ten system nadavaju, ze sa s nim neda vydrbat este viac a ze im system neda este viac, ako dostali.

vroni
31. mar 2023

@evamarek77, ano, paralelny vesmir, klamstvo je pravda a co tam po realite, ked blaboly zneju lepsie... Áno, Matovic je cvok a peniaze rozhadzal. Potial by sa dalo suhlasit. Tvoj svatec ROZKRADOL niekolkonasobok, ale nevadi, on nazval svoju zlodejsku bandu SOCIALNOU stranou s tym ma opravnenie na cokolvek. No jo, no....

katka700
31. mar 2023

@vroni Pár krát sa tu niekto pýtal prečo Fico za 8 rokov nezrušil miklosove a dzurindove neoliberalneho zmeny. - jednoducho preto lebo je rovnako pravicový ako oni. Jeho voliči odmietajú vidieť že jedine čo je na ňom ľavicové je klamliva reklama. Tých pár omrviniek pre ľudí napríklad rekreačné príspevky vymyslela ina strana.

vroni
31. mar 2023

@katka700, psychopat a zlodej nie je pravicovy ani lavicovy. Je jednoducho psychopat a zlodej. Fico je predstavitel kleptokracie a mafie. Kym pravica povazuje za ideal, aby si zarobil kazdy svoje, lavica povazuje za ideal, aby mali vsetci rovnako, tuto stranu zaujímalo jedine to, aby mali vsetko oni.

liljana
31. mar 2023

Fico ma stastie, ze ma "teflonovych" volicov. Budu plakat, ze nic nemaju, ale naduva ich pycha, ze ich vodca alfasamec sa vozi sukromnym lietadlom (let stoji 80 tis eur) do Turecka a a do Dubaia a spi v apartmanoch za 3 tis eur za noc aj za nich.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
31. mar 2023

neriešim druhých. Je to ich vec.

vroni
31. mar 2023

@evamarek77, svata prostota 😱😱😱

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
vroni
31. mar 2023

@evamarek77, nie, diskusia s fanatikom, ktory bludy vyhlasuje za pravdu, zmysel nema.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
liljana
31. mar 2023

@evamarek77 Nie som volic ani Sulika, ani Matovica. A hlavne nie Fica. To co pises, sa vola dnes acohentizmus. A co henti ...

zic
31. mar 2023

@galioska pokial viem, ti co pracuju maju minimalny dochodok... ti co neplatia socialne, tak dostanu asi zivotne minimum, co je menej ako minimalny dochodok...
Co sa tyka pomoci, tak je snad rozdiel, ci niekto nepracuje z nejakeho dovodu, alebo z "roztopase" ci lenivosti. Ak na to ma, tak nemusi pracovat. Ak na to nema, tak by potom nemal natrcat ruku... ci uz statu alebo detom
Ked je niekto invalid / chory, tak asi zanho plati stat (je na PN alebo potom invalidnom)...
Podla mna splietas rozne veci dohromady, ktore aj nesuvisia s povodnym prispevkom
Rodine v nudzi (nie vlastnou vinou) by som urcite pomohol. Ak je niekto lenivec a moze si za to sam, tak to holt ma smolu.
Ja sa tiez staram o to, aby ak ostanem na voziku som vedel co najviac zabezpecit sam (poistky, rezervy)... Nejdem ruka hore na doraz a potom "snad sa o mna niekto postara"... (financne)...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
rik01lulaka
31. mar 2023

Keď im to vyhovuje prečo hneď si myslieť niečo zle o takých ženách. Mohamed starke boli ženy v domácnosti obe, moje dve kamošky mali mamy tiež doma a boli to fantastické ženy a rodiny obe veľmi sudrzne. Ak sa doma nenudia a robia okolo domu v domácnosti a riešia všetko aj za muža tak s takýmito problém nemám bo sama som momentálne na rodičovskej a neviem čo skôr okolo domu, doma, s deťmi, riešim koľkokrát veci aj za muža, aby nemusel čerpať dovolenku, nakoľko je živiteľ rodiny. Síce nemám v pláne byť doma, ale tiež si viem predstaviť, že by som sa nenudila a bola by som dostatočne zamestnaná. Pokiaľ by dotyčná bola taká, že je pohodlná a nič nerobí len vysedava a po kaviarňach vysedava tak to už nechápem a pomyslím si svoje, ale teda ak to vyhovuje žene aj mužovi takto tak je to ich "bordel" nie môj.

liljana
31. mar 2023

@evamarek77 Kludne. Ocividne si myslis, ze vsetci na Slovensku su blbi, len ty si neuznany mesias, co pozna pravdu. 🙂
"Rozum ste stratili Slováci, pri tom vládnutí cez Facebook, už ani neviete, čo je pre vás dobré."

rik01lulaka
31. mar 2023

* moje starke, nie Mohamed 🙄😁😁

gabika0825
1. apr 2023

Veď to nie je tvoja vec, však nech si žijú ako chcú. Keď ti tam je nepríjemne tak s ním nechod na navstevy k ním. Ak to bude nutne na nejakom rodinnom stretnutí tak sa s nimi nebav, iba ich akceptuj a keď sa budú niečo pýtať tak im odpovedz ale nemusíš sa s nimi bavit ako s kamarátmi. Veď to ti nikto nekáže. Ale skôr to vyzerá tak ze ich nemusí tvoja mama, nie ty. Rob si veci po svojom, tvoja mama u nich pravdepodobne nebude vysedávať od rana do večera a uvidia sa možno raz do roka.

miirka22111989
3. sep 2025

@anonym_autor staršia téma, ale prispejem. Týmto pozrdavujem všetky závistlivé ľavicové feministické intelektuálky, ktoré kopú do tzv. žien v domácnosti. Nie milé dámy, nie sme všetky lenivé tučné hlúpe darmožráčky.A napadlo vas niekedy, ze to robíme aj kvoli detom? Nasi uzasni manzelia prebrali na istý čas finančnú ťarchu zodpovednosti aby sme sa mohli plnohodnotne venovať deťom a domácnosti, aby sme nemuseli naše deti strkať do jasli uz od jedneho roka ci drzat zavrete v skolke alebo skole od 6.30 do 16.30.To vám príde normálne? Pozrite sa na vlastné životy, vlastných manželov, vlastné deti a vlastné bruchá, či je ozaj všetko uplne tak super, ako to prezentujete. Ženy z okolia, ktoré sa tvaria, že stíhajú pracu, domacnost, deti aj manžela sú klamárky. Vacsinou majú doma bordel, objednávajú jedlá z donásky alebo ich deti su neodpocinuté frustrované a preťažené a muzi sa tajne otačajú za inými. Superhrdinka, ktorá, dajme tomu aj zvlada vsetko, skonči skor ci neskor na infúziach, alebo v diabetologickej ambulancii...

galganka
3. sep 2025
@miirka22111989

@anonym_autor staršia téma, ale prispejem. Týmto pozrdavujem všetky závistlivé ľavicové feministické intelektuálky, ktoré kopú do tzv. žien v domácnosti. Nie milé dámy, nie sme všetky lenivé tučné hlúpe darmožráčky.A napadlo vas niekedy, ze to robíme aj kvoli detom? Nasi uzasni manzelia prebrali na istý čas finančnú ťarchu zodpovednosti aby sme sa mohli plnohodnotne venovať deťom a domácnosti, aby sme nemuseli naše deti strkať do jasli uz od jedneho roka ci drzat zavrete v skolke alebo skole od 6.30 do 16.30.To vám príde normálne? Pozrite sa na vlastné životy, vlastných manželov, vlastné deti a vlastné bruchá, či je ozaj všetko uplne tak super, ako to prezentujete. Ženy z okolia, ktoré sa tvaria, že stíhajú pracu, domacnost, deti aj manžela sú klamárky. Vacsinou majú doma bordel, objednávajú jedlá z donásky alebo ich deti su neodpocinuté frustrované a preťažené a muzi sa tajne otačajú za inými. Superhrdinka, ktorá, dajme tomu aj zvlada vsetko, skonči skor ci neskor na infúziach, alebo v diabetologickej ambulancii...

@miirka22111989 ako sa ťa to dotklo. Ja som teda čítala len úvodný starý príspevok, ale reč bola o ženách, čo už majú aj dospelé deti. O ženách čo nepracovali 20 - 30 rokov. A ani sa nechystajú pracovať. A určite by si nemenila so ženou, čo musí dať ročné dieťa do jasličiek, lebo z pohodlnosti to väčšina nerobí, skôr z núdze. Čo do prčíč robia tie klamárky, čo tvrdia, že to ide, deti sú v inštitúciách a ona v práci? No predstav si, nemusia sa doma brodiť špinou, ani jesť objednané polotovary ( čo by teda asi dosť liezlo do peňazí), a nemusia to byť ani zanedbané obludky, od ktorých muži zdrhajú. Stačí byť v manželstve rovnocenný partner. Ak nikoho takého v okolí nemáš, to je celkom smutné. Lebo starať sa nonstop iba o deti a nemusieť chodiť do práce, to v prvom momente znie krásne. Ale keď sa v tom začneš pitvať, až také krásne to v drvivej väčšine nie je. Neustále kolotč, doma chlap, čo sa oháňa vetou "to je tvoja robita, ja som bol v práci" a v kuchyni, či pri pračke nehne prstom, žene cuká okom pri každom "mami", lebo to počúva denne, žiadne poriadne samostatné socializovanie, financie si tiež musia vo väčšine pýtať, buďme realisti, neviem o veľa rodinách, kde by jej ten chlap dak platinovú kartu, že na láska, ty naša matka rodiny, nezoder sa, užívaj si, ráno žena pachtí do škôlok, škôl, doma behá ako zdutá koza, lebo všetko musí byť tip-top a iba oba to dokáže správne, poovede rozvoz na krúžky, lebo je taxikárka, potom úlohy, večera, prádlo a o pol noci ešte zbadá riad na linky... A potom tu vidíš zdieľané akože vtipné obrázky, ako je žena kuchárka, taxi, učiteľka, tréner, práčka... A nikto ju neocení, alebo ako dovolenka je vlastne to isté naháňanie iba v plavkách pri mori... No, nie, neznie to pekne, však?

vroni
3. sep 2025
@miirka22111989

@miirka22111989, si ma po ranu výborne pobavila. Ak si chcela dokázať, ake sú ženy v domácnosti spokojné, uvoľnene a nad vecou, tak to dosť kapitalne nevyšlo. 🤣🤣🤣 Autorka sa pýtala na názor na nepracujúcu matku dvoch ženatých synov. Ta asi už doma kvôli deťom nebude.

anonym_875363
3. sep 2025
@vroni

@miirka22111989, si ma po ranu výborne pobavila. Ak si chcela dokázať, ake sú ženy v domácnosti spokojné, uvoľnene a nad vecou, tak to dosť kapitalne nevyšlo. 🤣🤣🤣 Autorka sa pýtala na názor na nepracujúcu matku dvoch ženatých synov. Ta asi už doma kvôli deťom nebude.

@vroni komu a prečo treba vysvetľovať z akého dôvodu je žena dospelých detí doma?Nepracuje a tým je povedané všetko.Zije taký život aký jej vyhovuje či si sadi kvietky, chodí cvičiť, alebo pozerá seriál je vec ich rodiny.Tak ako sa nemusí pracujúca žena ospravedlňovať, že nestihla navariť, venovať sa deťom a sebe, tak sa nemusí nepracujuca ospravedlňovať, že nepracuje😆

anonym_798839
3. sep 2025

ja si myslim, ze ak zena nema ziadne ciele a nevadi jej, ze nema ziadne vlastne peniaze a veri si, ze muz ju bude dotovať ak na dochodku preco nie, ved nemusiet vstavat do roboty moze byt fajn 😁

vroni
3. sep 2025
@anonym_875363

@vroni komu a prečo treba vysvetľovať z akého dôvodu je žena dospelých detí doma?Nepracuje a tým je povedané všetko.Zije taký život aký jej vyhovuje či si sadi kvietky, chodí cvičiť, alebo pozerá seriál je vec ich rodiny.Tak ako sa nemusí pracujúca žena ospravedlňovať, že nestihla navariť, venovať sa deťom a sebe, tak sa nemusí nepracujuca ospravedlňovať, že nepracuje😆

@anonym_875363, ja si pýtam nejaké ospravedlnenie? Veď každý nech si robí, čo len chce. Mňa len pobavilo, ako pani hystericky vysumela a použila argumenty od veci.