icon

Nepracujúci partneri

15. júl 2023

preco aj v dnesnej dobe existuje vela partnerov/partneriek, ktori nepracuju a celu domacnost taha ten druhy, ktory ma bezne zamestnanie a teda zaraba jeden plat? Mam na mysli zdravych partnerov, vztahy, kde uz netreba byt na materskej...V pripade niektorych zien je to asi o nastaveni, ze muz ma vsetko uhradit...ale ved pracujeme aj pre deti a celkovo, ak chceme cokolvek, tak treba zarabat a nie vnimat veci tak, ze v manzelstve su vsetky peniaze spolocne...nie vsetky prijmy su spolocne, ale niektore vydavky su spolocne...ine je, ked je jeden z partnerov vazne chory, alebo aktivne hladajuci si pracu, ale nie take ze nechce sa mi a nahanat muza idealne aj do druhej prace...jasne, ze jeden plat na viac clennu rodinu je malo, ale to neznamena, ze dva platy ma zarabat jeden clovek....a to teraz myslim, ci uz muzov alebo zeny...tento koncept je vidiet aj opacne, ked zena taha domacnost a muz si nehlada pracu, pripadne hlada len v nejakej oblasti, v ktorej ak nenajde ostane doma, ved byvanie, stravu atd hradi ona...

Strana
z2
pralinka25
16. júl 2023

treba ludi nechat zit ich zivoty s ich rozhodnutiami, chybami a hocicim. pokial od teba nikto z nich nepyta peniaze moze ti to byt jedno. rada do buducna. usetris kopec casu a energie ked sa budes viac zaoberat vlastnym zivotom. to bez urazky a rypania. neverim ze by nejaky neurochirurg riesil ci sused maka alebo ho vydrziava zena. smeruje svoje myslieny a svoj cas inam. na svoj sebarozvoj a nema cas riesit koniny.

kamajka
16. júl 2023

@pralinka25 👍👍👍 vystizne

vroni
16. júl 2023

@zuzanockamt, plne. Je fajn mať partnera, ktorý je naozaj partnerom a nie len vhodný spolubývajúci v občasnej funkcií vibrátora. Rovnako esenciálne je, aby to bolo reciprocne, co zase vylučuje nepracujucu ozdobu domácnosti (fuk, ci chlapa ci zenu). Hovoríme o bežnej domácnosti, s bežným počtom zdravých deti.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
vroni
16. júl 2023

@zuzanockamt, kde si vzala spoločný účet? Ja hovorím o spoločnom hospodárení. Nie o hádzani na kopu alebo spoločnom účte. Dovolenku ratam podľa toho, kolko si môžeme dovoliť zo sumy x a nie z pohľadu na môj účet, na polovičku akej dovolenky mam. Je úplne irelevantné, na koľkých účtoch sú spoločné peniaze. Proste partnerstvo je (aj) finančné spoločenstvo. Inak je to len kamarátstvo s výhodami. Alebo aj nekamaratstvo. Polovičná účtovná jednotka. To pre mňa nie je naplnujuci vzťah. Nie je hrdinstvo bit sa do hrude, ze zaplatím polovicu. Partnerstvo je o tom, ze si vychádzame v ústrety navzájom. Financie sú len jednou z vecí, na ktorých sa musíme dohodnúť.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
vroni
16. júl 2023

@zuzanockamt, ved hovorím, ze NETREBA spoločný účet ale spoločne hospodárenie. Ani my nemame spoločný účet. Ale spoločne peniaze.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
vroni
16. júl 2023

@zuzanockamt, no, nemajú 🤣🤣🤣 Ani ja na mužov a ani on na môj.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
tanyag
16. júl 2023

A teba osobne to nejako obmedzuje? Alebo aj ostatných, ktorí sa tu vyjadrujú? Ak nie, tak nech si každý robí, čo chce a ako mu vyhovuje 🙂
Ja si teraz váľam šunky doma už skoro 5tý rok 😂 ale som sama, bez partnera...tvrdo som drela v zahraničí 15 rokov, mám vlastné bývanie, našetrenu peknu kopu peňazí...myslím, že môže byť každemu "u prdele", čo robím a ako to robím 😁 ale...nikdy by som sa nenechcela, aby ma niekto živil.. či už rodičia, partner...moje dieťa nikto ľutovať nemusí, pretože má všetko, čo potrebuje...bude mať "štartovné" do života...bude mať na štúdium...
Takže ešte raz....obmedzuje ťa to nejako?

marca12
16. júl 2023

Preco by to mal byt problem? Ak sa to partnerovi nepaci,treba si dupnut a nahnat toho druheho do roboty a nenechat sa zdierat. A ak to dvom takto vyhovuje,preco nie? Zena ma cas na domacnost a je aj privetivejsia,ked si v klude porobi a nemusi sa pachtit po robote este vsetko postihat. A nie,nie su horsie ako my,co pracujeme.

vroni
16. júl 2023

@zuzanockamt, ved hej, ale nefunguje pri blbeckoch, ktorí rataju peniaze na moje a naše. A to je tu náramne častý jav. Zaplatí pol hypotéky, stovku navrch a mysli si, ze je king. A ženská sa ešte prsí, aká je ona samostatná. Tak úprimne, načo okrem onej vulgarnej činnosti potrebuje toho trúda? Alebo porodí dieťa, dve a čaká, ze chlap bude nasledujúcich 40 rokov plus omdlievat nadšením... Zase extrem z opačnej strany....

simona20201309
16. júl 2023

@kamajka áno mam v okolí.... pomôcť? Ako sa dá pomôcť takej ženskej ktorá by vez deti skončila na ulici? Poskytnut jej svoj domov?
Načo slúžia diskusie? Aby nejaká kamajka a spol. rozhodovali aké reakcie sa tu písať môžu a aké nie a aké názory sú tu prípustné a ktoré nie?
Verím tomu ze sa tu našli také, ktorých sa to týka a preto toľké pohoršenie. Viem ze je tu dosť takých, ktoré sa tým aj veľmi rady chvália, ako ich živí muž. Všetko je super, pokiaľ to majú ošetrené tak, ze ich muž kvázi zamestnáva na čierno. Ale ,,dobrovoľne " nezamestnané, alebo len nezamestnané skutočne riskuju, že skončia ako bezdomovci. Prečo by sa to tu nemohlo vytiahnuť? Vieš koľko o tom ani nevedia? Ze ak nepracujú, nezaratavaju sa im roky a dostanú 200e dôchodok, za ktorý si nezaplatil ani polovicu nájmu za jednoizbový byť?
A nie je mi to jedno, lebo takých hlúpych ľudí je dosť a ti potom, keď príde do tuhého zvyknú vyplakavat kade chodia, obviňujú celý svet len nie seba a očakávajú pomoc z každej strany.

nikinikiniki8
16. júl 2023

No u mňa to normalne nepríde ani dokonca na materskej :D mám 5 mesačného syna a pracujem aj pri ňom dokonca si rozbieham nové podnikanie. Fakt si neviem predstavit doma sedieť s malym a proste len byt..:D a to akože utiahli by sme to čo sa týka finančnej stránky aj od priateľa, ma dve prace tiež sa snaží. Ale tak to je proste, určite sa netreba furt len sťažovať a cakat že sa nieco udeje ale makať na sebe a na živote… 🙂

kamajka
16. júl 2023

@simona20201309 nie tej zene, ale tym, ktori kvoli nej trpia. Tvoje pohorsenie ani pohorsenie inych prispievatelov do tejto temy to nevyriesi. Len si navzajom pokvakate a tot vsjo. Preto mne osobne to pride zbytocne klebetenie, bez vysledkov. Ale taka som ja🙂.

neriman
Odpoveď bola odstránená
bambulka224
11. jún 2025

Súhlasím s Tebou. Keď som si po materské hľadala prácu, muž mi povedal, že môžem ostať doma, veď nás uživí.
Ale ja som mu povedala, že potrebujem ľudí, sociálny kontakt a nechcem, aby má deti videli nechodiť do roboty.
Náhodou by to chceli po mne opakovať... 😁

Strana
z2