Nepríjemná situácia

17. apr 2022

Mama mala v pondelok narodky. Mali sme k nej namierené už minulú nedeľu. Staršia dcéra ochorela, tak som návštevu presunula na dnes. Vo štvrtok bola chorá už aj maličká, dohodli sme sa iba na krátkej návšteve. Ešte sme si iba sadli, keď otec oznámil že volala sesternica, že čochvíľa dôjdu ona a jej synovia na šibačku. Vraj nás chcú vidieť (hlavne moje dcéry). Tak doleteli spravili si z nedeľnej narodeninovej oslavy veľkonočný pondelok. Chlapci nás vyšibali, pooblievali a potom.....trápne ticho. Doma mám pripravené veľkonočné vajíčka, sladkosti aj peniažky ale so sebou som nemala nič. Bolo zrejmé že chlapci očakávajú, že niečo dostanú od každej ,,ženy,, väčší syn zrejme aj peniaze. Mama im síce dala po jednej čokoláde a nejaké drobné, ale aj tak to bolo pre nás trápne. Keby boli došli ako sme ich čakali mohli sme sa tomu vyhnúť.

petamich
17. apr 2022

nuz tak ti nema byt preco trapne 🤷‍♀️

janinah
17. apr 2022

Nemala si ani peniaze?

cimage
17. apr 2022

Mali ste im povedat, ze to bolo necakane a nemate so sebou vysluzku. Nie je to vasa chyba.

luccija
17. apr 2022

Tak im pošleš dodatočne...

pribinak
17. apr 2022

Nie je to vaša chyba, žiaľ niekto to veľmi zle zorganizoval.
Nemala si ani nejaké peniažky? Zeby si im dala

autor
17. apr 2022

@janinah nemala som so sebou peňaženku, bývame is seba nečelí kilometer šli sme peso

pribinak
17. apr 2022

Tak si ich mala pozvať k Vám oo vyslúžku, alebo vybehnúť, však mama by ti deti postrážila, alebo poslať muža

autor
17. apr 2022

@pribinak neboli u nás ani päť minút, že vraj toho musia ešte veľa stihnúť, tak ako rýchlo došli šli aj het

pribinak
17. apr 2022

Ja neviem, ak bývate 5 min., tak to je koľko 5 min? Tak nič, pošleš poštou, budú sa tešiť

zuzanka.zuzu
17. apr 2022

a ja že sa tu bude riešiť, že si deti navzájom poodovzdávali choroby a tu sa riešia čokolády 🙈

mirage
17. apr 2022

@zuzanka.zuzu tiez mi rozum stoji niekedy z "problemov", ktore niektori maju.

anickaaa6aaa
17. apr 2022

Tak mali prísť tak ako sa chodí. Ich chyba. Povedala by som ze si ich cakala v pondelok.. Isto by som neutekala domov po peniaze..

mamamasama
17. apr 2022

Počkaj. To som prespala deň a je už pondelok? Odkedy sa šibe a polieva v nedeľu?

deti95060810
17. apr 2022

zajtra pošleš manžela s výslužkou...

zuzanka.zuzu
17. apr 2022

@mamamasama u nás. aj v sobotu. hocikedy... kedy babka pripravila občerstvenie a rodina mohla 🙂 žiaľ, po jej smrti už takéto stretnutia nerobíme

ailiba
17. apr 2022

Tak v prvom rade, v nedelu sa nesibe, ale v pondelok... Nemohli ste to predsa cakat. Ale kludne si mohla povedat, ze ste cakalo, ze sa zastavia v pondelok, kde mate aj vysluzku. Urcite by to pochopili... Tak im zavolaj, ze kedy si pridu po vysluzku, ked vas uz vysibali.

autor
17. apr 2022

@deti95060810 bývajú v severnom Írsku, nikam muža posielať nebudem, aj keby bol doma, boli v SR vyše týždňa, mohla sa kľudne ozvať

sissy27
17. apr 2022

Vôbec by som neriešila. Ako sorry, ale tieto očakávania, že ma niekto vyšibe obleje a ja mám byť z toho šťastná, nalievať, chystať na stôl a tasiť peňaženku, by si už fakt ľudia mohli strčiť do zadku. A ešte aj v iný deň. No akurát 🖕🖕🖕
Na tvoje narodeniny sa tiež išli takto pretrhnúť a klopali ti s kyticou, tortou a darčekom??

autor
17. apr 2022

@sissy27 na moje narodeniny ... v tomto tisícročí sa tak ešte nestalo

sissy27
17. apr 2022

Tak čo riešiš? Na narodeniny ti zablahoželať nevedia a ty sa máš teraz cítiť blbo, lebo prišli len kvôli tomu, aby dostali výslužku? Varechou po vajciach si im mala dať, do rána by boli ako maľované 😂

mikadooo
17. apr 2022

Normálne by som tým deťom - chlapcom vysvetlila... Juuuj decká, ale veď ja mám výslužku pre vás doma nachystanú, nečakali sme, že prídete dnes... A je to🤷. Decká sa potešia, že predsa nejaká výslužka bude, aj keď dodatočne a všetko je vysvetlené... Vôbec by som z toho nerobila tragédiu. Ak si to tak nepovedala hneď, tak by som im zavolala a opýtala sa, či si zajtra prídu po výslužku, keď už nás pooblievali, alebo či im to mám poslať poštou🤷. Zbytočne sa nad tým trápiš.

autor
17. apr 2022

@mikadooo na zajtra majú naplánovaný výlet, potom odlietajú domov, deti hovoria pomalí iba anglicky, všetko im mama prekladá... ako sa jej zachce. Možno som divná ale nebudem im euri a kinderka posielať poštou do Severného Írska

sissy27
17. apr 2022

Divná si, že sa cítiš blbo… chlapci ani po slovensky nevedia, takže zrejme aj nejaké slovenské zvyky sú im neznáme, ale čakať výslužku vedia? Nech im nakúpi ten čo im to sľúbil a vybavené. Pre mňa je scestné už len tá výslužka - keď to má byť podľa tradícií, tak stužku na korbáč a maľované vajce, nie €€€ a čokolády. A ešte aj na drzovku o deň skôr, lebo im sa to hodí 🤦🏼‍♀️ Veď mohli prísť len na normálnu návštevu.

jana_eyre_2
17. apr 2022

Fakt je, ze človek sa cíti blbo ak úplne pri náhodnej návšteve nemá a pritom keď si tak uvedomí, tá náhodná návšteva si nespomenie ako je rok dlhý.. darčeky nemajú byť síce "ako ja tebe, tak ty mne" avšak veľa to ilustruje..

Autorka nerieš, veď dostali čokoládu.. chápem že aj mne by bolo nepríjemne, ale vskutocnosti je to blbosť.. cely tento sibackovy humbuk..

autor
17. apr 2022

@sissy27 normálna návšteva...to si pamätám, asi dva-tri roky dozadu, koncom augusta došli na deň pred tým ohlásenu návštevu. Sedeli sme na terase nášho napoli dokončeného domu ( za chodu prerábame už 10 rokov)a ona sa chválila aký majú oni super dom všetko funguje cez wifi a pod. A jej syn uvidel nafukovací bazén na záhrade a chcel sa ísť kúpať, v bazéne bola špinavá voda a navyše studená. Bola iba na polievanie (pár dní pršalo.) Nedal si to vysvetliť, hodil sa o zem a vrieskal.

autor
17. apr 2022

@jana_eyre_2 možno sa ani tým chlapcom nechcelo chodiť k neznámym známim. S tej situácie som mala pocit akoby im doma nasľubovali,(hory-doly) že dostanú oveľa viac. Neboli predsa na návšteve u strýka Drzgrosa.

mikadooo
18. apr 2022

Tak to nechaj tak, však to nie je povinné🤷. Ja som napísala čo by som spravila ja. Ale tiež by som to nehnala do extrému. Ak sa už odovzdanie nestíha, tak by som im poslala na účet € a nech to výberu a dajú deťom, ale ak nechceš, tak nechceš, potom nerozumiem vlastne čo sa tu rieši v tejto diskusii a načo si zakladala tému.

milenke
18. apr 2022

Určite tvoja mama alebo otec mali doma nejaké peniaze...požičala by som si každému po 5€ a vybavené