Nepríjemní susedia sa sťažujú, že moje dieťa dupoce a nepočujú TV
Ahojte, ako by ste sa zachovali, ak by vám búchali o podlahu a prišli vám vyzváňať k dverám, že moje dieťa dupoce a nepočujú telku?
Bývame v paneláku, máme štyri deti, najmenšie malo rok, ostatní sú školáci. Susedia pod nami sú dôchodcovia, sú celé dni doma a mám pocit, že iba striehnu, že čo sa u nás pohne.
Najnovšie začali búchať o podlahu a dnes sa aj prišli sťažovať. Ozaj sa snažíme byť k nim tolerantní, ale zas aby to išlo na úkor nášho rodinného života? U nás to "žije" naozaj až na večer, keď sa konečne všetci stretneme. Ale od 22:00 je u nás už ticho. Ráno sa vstáva cez týždeň o 7 a cez víkend o 9.
Hádať sa ozaj nechcem, nie sme žiadni asociály, obaja sme s manželom vysokoškolsky vzdelaní, vôbec sa nehádame, nebijeme. Len susede vadí podľa mňa už aj to, že nás je viac. Ešte sme sa ani nenasťahovali, už riešili, že prečo sa sťahujeme tam, prečo nie do domu a pod.
Dá sa to slušne vysvetliť, že nech sa do nás nestarajú?
Ďakujem.
@amelia89 A ty ju poznas, ked tvrdis opak? Nebyvala som nikdy dlhodobo v byte, ake to neznamena, ze zivot v bytovych domoch nepoznam. A ja nic dramaticke nepisem, len to, ze je vhodne urobit ustretovy krok v tom smere, sby tie starsie decka znizili decibely a uvedomit si, ze 6 ludi v byte jednoducho pocut je a vzdy bude, preto musia byt o to viac tichsie, ako keby mali povedzme len jedno dieta. Su dochodcovia rozni, aj taki, co sekyrovanie a stazovanie maju ako konicek, ale vacsina sa stazuje pravom. Oni chcu kludnejsi zivot, mozno chodia aj skor spat tak brat na nich ohlad.
Autorka: a kde ste byvali predtym, nez ste sa nastahovali do 4izboveho? Teda tych 10 rokov?
@natalienka12 lebo som bývala v paneláku 4 roky ako dieťa a takáto suseda nám robila zo života peklo neustálim sa sťažovaním. Nikto nebol doma a prišla búchať, sused jej vraví, že však sú v škole a v práci a suseda sa s ním išla hádať, že ona počuje, ako tam skáčem. Preto ti ukazujem aj iný pohľad na to, čo píše autorka, lebo to berieš iba s tej svojej strany a iný názor a pohľad neberies. Ja si pamätám ako som bola na prášky z tej susedy a bála sa ísť cez brušnú chripku vyvracať do záchoda, aby zasa nebuchala, tak som radšej ovracala koberec. 2 roky ma bolelo brucho zo stresu, čo si zasa nájde, a nehovorím o tom, ako som sa rozplakala, keď mi padol omylom pohár na zem. Našťastie to boli iba 4 roky a odvtedy som bytovku nevidela, ale niektorým dochodcom stačí, že si prdnes a sú hore a trieskaju ti na dvere.
A čo že sa nenaháňaju a nevrieskaju, nikdy sa neposkriepia, áno? A sú len tichučko. Tak tomu sa mi nechce veriť, z bytu kde je 6 ľudí a žije to večer, všetci sú doma, musí ísť hluk aj keď je akoze kľud, presne pre toto som rozmýšľala, ked sa budeme sťahovať, pred podpísaním zmluvy pôjdem pozrieť susedov, trápne ale bohužiaľ :D
@panda21 Precitaj si moj prispevok 12:51 tam pripustam, ze existuju aj taki susedia ako si mala ty, ale v pripade 6 clennej rodiny skor predpokladam, ze to bude iny pripad. Ved uz ked len 5 ludi zacne rozpravat, do toho telka a dupot malej rocnej dcery, tak to musi ist na nervy.
A ešte k tomu dodám, ak by som tam našla šiestich ľudí, tak ako dovi dopo, nikdy by som si ten byt nekúpila
@luci310 Ani ja 😂😂😂 rozmyslame uplne rovnako…teda ja by som so 4 detmi v byte nebyvala. Ak by som nemala peniaze na rodinny dom, tak nemam 4 deti.
@natalienka12 ale ona bežnú prevádzku domácnosti nevie nijako obmedziť. Proste keď jeden ide do kúpeľne, ďalší do izby, ďalší hrať s najmenšou, mama serviruje, a otec je na záchode a pendluje medzi úlohami, tak jasné že to bude viacej nôh na podlahe ako 2. Ale toto je prevádzkový hluk, ktorý proste autorka neovplyvní. Píše ako keby mala pubertiakov, tí toľko hluku nenarobia. Jednoducho, je ich viacej, večera a hygiena bude proste hlucnejsia, ale tak, tam nemá čo s tým spraviť. Jedine, žeby sa naučili po kladine chodiť 🤷♀️
Len bohuzial nemusis tam najst 6 ludi byvat…ale o pol roka byt predaju a nastahuju sa tam siesti, co bol aj tento pripad, lebo chudera stara pani hned zbystrila pozornost, ked sa taka velka rodina stahovala nad nich.
@natalienka12 tí starší im nevadia, vyslovene riešia malú... Predtým riešili lehátko, ktoré sme ani nemali a napriek tomu búchalo o podlahu 😜 to bolo v období, keď malá iba lozila a teraz keď chodí, tak dupoce.
@natalienka12 áno, v byte nikdy nevieš, ale tak možno tam budú bývať dvaja nastalo, ak by to bol ich byt, je tam aspoň ta šanca kľudu :D kto sa tam nasťahuje potom, ako v tomto prípade tak to už sa nedá žiadno ovplyvniť no, ale keby tam boli rovno na začiatku, nekupujem
U nás bola mamka s 5 deťmi vkuse behali s naháňali sa všetko sa to ozývalo to by tak nevadilo ale chodila a vydrsnkavala peniaze. Nakoniec sme ju vyštvali síce skončila na ulici ale je to jej problem
Autorka: tak skuste obehnut dalsich susedov a opytat sa na susedov dochodcov, ci su to notoricki vecne uhundrani dochodcovia, skusit aspon znizit prevadzkovy hluk a vybavene. Ak sa budu stazovat dalej, vysvetlit asertivne susedom, ze ste urobili maximum a dalej neriesit. Nech buchaju o podlahu kolko chcu.
My sme takto mali nad sebou 3 decká plus z boku dalšie jedno 4 roky sme tam po ich prisťahovani vydržali a utekali sme do domu.To je lahoda,občasný cirkulár tu na dedine a pes je ešte rajská hudba oproti tomu čo bolo v bytovke
Autorka: este by si mohla odpisat, kde ste byvali pocas tych 10 rokov, po opusteni 2 izboveho a nastahovani do 4 izboveho, lebo zamerne sa tejto odpovedi vyhybas.
@natalienka12 veď to, keď som sa bola spýtať susedy oproti, tá mi povedala, že je rada, že konečne mladá rodinka s deťmi (podotýkam tiež dôchodkyňa, celý deň doma). Oni to riešili, keď u nich syn býval dočasne s manželkou a dcérou. Im chodili vyklopávať tiež susedia zospodu (to bol zas mladí pár bez detí).
Smola je asi v konštrukcii paneláku, kde počuť všetko. A môžem sa asi aj na hlavu postaviť, aj tak im nevyhoviem....

@natalienka12 nevyhýbam... bývali sme v dvojizbáku (veľký, obývačka bola rozdelená na spálňu a obývačku) a potom sme sa sťahovali, hneď do štvorizbáku.Medzitým nič.
Autorka: Tak uplne evidentne klames, lebo v dvojizbaku vrieskali a prestahovali ste sa do stvorizbaku (medzitym nic) a zrazu maju + 10 rokov a uz nevrieskaju 😂😂😂 ja uz k tomu nemam co dodat, nech si kazdy urobi na teba nazor sam 😂😂😂 Ci to stahovanie trvalo 10 rokov?
ja zasnem z tych komentarov, 5 a viacclenne rodiny najlepsie vystahovat niekam na lazy nie?
my sme tiez 4 surodenci, teda 6clenna rodina, a nie - nerobili sme nikdy neviemaky brutalny hluk, ako si tu poniektori predstavuju, ze 6 ludi v byte pocut z prizemia az na 8me asi 🤦🏼♀️
fungovali sme normalne, boli aj hadky a krik, ved deti, ale ked raz idem byvat do panelaku, tak s tym ratam… nerobili sme urcite o nic vacsi hluk, ako mam teraz aktualne susedov, ktori sa pod nami skoro kazdy druhy vecer na niecom hadaju, cez tenke panely pocut vsetko, jak vrieskaju na seba… a v lete som uspavala syna z klasickej pol hodinky takmer hodinu, lebo sa na ihrisku santili prazdninujuce deti a tinedzeri, mala som im o 21:00 kricat z okna nech su ticho, uspavam? to tazko….
ja si ako decko pamatam, ze pod nami dve poschodia byvali fajciari, nasi nechali zasklit balkon kvoli tomu…. to je vzdy nieco za nieco, patri to proste k byvaniu v bytovke…
susedia oproti sa zas minimalne raz tyzdenne vadili a lietali veci z okien…
kto to nevie prekusnut, tak nech ide byvat do RD alebo na samotu k lesu….
@nevenka my zijeme v rodinnom dome, mame obrovsky dvor, medzi nami a susedou je cca 12m a ja som musela krotit deti, lebo jej vadilo, ked sa smiali, jasili... Jedneho dna som si povedala dost. Ja som uz len striehla kedy zapistia a ja ich napomeniem. Celkovo nemame dobre vztahy, ale toto iste robila nam ako detom a mojim detom to robit jej nedovolim. Chcela som povedat, ze zivot v dome nie je zarukou kludnech susedskych vztahov. Ono niektori su vyslovene nastaveni proti detom.
@natalienka12 tak si prečítaj, čo som písala, lebo potom zas tebe evidentne niečo ušlo. Ku koncu už aj v dvojizbáku boli tí starší kľudnejší. Keď však mali 1, 3 a 4 roky, tak uznávam, že robili bordel, ale už nie tu.
Ja byvam na prizemi, ale u nas sa stazovali ze obcas boli zurky, ale vsak sa to da vsetko zvladnut mam doma autistku co casto bucha hrackami, robi hluk mavala amoky aj v noci a nikdy sa na nu nikto nestazoval ani ja na nikoho proste ich ignorovat prejde to casom
Autorka: Napisala si toto:
Tí starší už nebehajú, tam už som rada, keď sa konečne pohnú 😂 vyslovene im vadí dcéra, ktorá sa učí chodiť a samozrejme pritom padá. Práve kvôli tomu sme si dali kvalitné hrubšie koberce, aby sa mohla hrať na zemi, aj aby nebolo až tak počuť všetko. Je to proste panelák, kde počuť všetko. 😔
Neviem, ale ja nikde nevidim, ze by si pisala, ze ku koncu bolu ti starsi aj v dvojizbaku kludnejsi 😂😂😂 oznac ten prispevok, kde to pises. Ja ti proste neverim, lebo si sa zamotala do vlastnych klamstiev. Chudaci dochodcovia, co byvaju pod vami.
A este toto si uviedla: Predtým sme bývali v dvojizbáku a starší majú medzi sebou menší vekový rozdiel. To bola samá naháňačka, bitky, vreskot... No susedka pod nami sa nikdy neprišla sťažovať, a keď som sa jej ospravedlňovala, že určite robíme hluk, povedala, že to je ok, veď sú to deti.
@natalienka12 proste, záver je taký, že sú hluční :D a nie je to tak, že si susedia vymýšľajú 🙂
@natalienka12 čo je na tom akože nepochopiteľné - proste kým mali tri deti tak bývali v 2izbaku - na zaciatku kým boli tie tri deti malé boli hlučné ako bežné deti a nikto sa nesťažoval, keď boli starší tak boli kludnejsi ako keď mali 3-4roky čo je prirodzene.. tam bývali asi až kým išlo na svet posledné dieťa a tak šli do 4izboveho a tam sa sťažujú susedia napriek tomu že traja pubertaci presedia pred PC pobyt doma a jediný kto tam dupoce je jednoročné bábätko.. tak aké klamstvá? Ty vieš vždy tak pekne obviňovať..
@natalienka12 ale veď je logické, že 13 ročný sa nebudu tak mlátiť ako 3 ročný. To musí ešte aj uvádzať, že v 9 rokoch sa ukludnili ako každé normálne dieťa?
@jana_eyre_2
@panda21 Pre tazsie chapavych:
1. v dvojizbaku jacali, vrieskali a dupotali
2. z dvojizbaku isli hned do stvorizbaku a zrazu su o 10 rokov starsi a uz su kludni
Zaver: v dvojizbaku mali chapavu a tolerantnu susedu, ale teraz im uz ten hluk susedia netoleruju
Kedy sa teda prestahovali z dvojizbaku do stvorizbaku?
Napíšem ti svoj pohľad. Bývame v malej bytovke cca 8 bytov.
Dcéra už je z domu, takze sme v byte len ja a manžel. Obaja pracujeme, odchádzame z bytu cca 5.30, prichádzame večer okolo 18.00- 19.00…
Nad nami rodinka kde žijú 3 generácie.
Ako ja chápem, že sa neda v byte lietať, aby nebolo počuť ani suchot, ale keď prídeš unavená večer domov a decko ti nad hlavou lieta non stop do desiatej večer, do toho hluk lebo sa krikom prehlusuju navzájom. Je to na mozog.
A tak ako píšeš, že nechceš, aby chovanie susedov obmadzovalo chod vašej rodiny. Mala by si sa vcítiť do pozície susedov.
Úprimne … ľutujem ich

@natalienka12 áno, už sa nenaháňajú a nevrieskajú, majú totiž o desať rokov viac... Najmenšia sa narodila po 10 rokoch. 🤗