icon

Nervózny manžel

emmina1978
20. feb 2016

Baby musím sa vyžalovať. Dnes bol manžel s deťmi na nákupoch. Behali po blate, kázal im ísť do auta (mal plné ruky tašiek) a oni neposlúchli. Tak mladšieho vraj hodil do vnútra silno, ale až tak, že si buchol čielko.... Samozrejme výsledkom je hrča ☹ ☹ . Prišli domov, manžel zaspal na gauči lebo ho hrozne bolela hlava... Pospal si cca 2 hodky, prebral sa (samozrejme deti neboli ticho). Tak som mu kázala nech postráži najmladšie že potrebujem ist na wc. Lenže malá mu plačkala, chcela za mnou a spustil na ňu krik, ze nech prestane revať, ze mu ide hlavu roztrhnúť od bolesti, dve staršie deti sa rozplakali tiež, asi sa ho báli. Dal malú do postieľky a išiel hore do spálne, nadával, hulákal a treskol tak dverami že ich až rozbil... Išla som s deťmi radšej von. On opravil medzitým dvere a vyšiel za nami, este sice napajedený a zobral dvoch starších von na P rechadzku... Takéto stavy jedov máva tak cca 1x mesačne...ale dnes pritom ublížil malému. Ja už oňho nemám ani záujem, keď je takýto. Nemám zaujem ani o sex. Vy by ste mali? Veľakrát som musela odísť od najmladšej keď dom ju hore uspavala za deťmi lebo mal nervy...schyti maleho za ruku a tresne ho s nervami napr na gauč...počujem to na jeho hlase keď kričí pomedzi zuby nervne... Co mám robiť? Su aj vaši muži takýto?? Ako sa k nemu chovať?? Je mi do plaču zo všetkého 😢

janinah
20. feb 2016

odpíš mi ešte na jednu vec a už tu končím...bola si ty aspoň raz v sobotu dopoludnia sama s dvoma deťmi na nákup? toto ma ozaj zaujíma....

mima4
20. feb 2016

@janinah preto mna najdete v kauflande vecer po deviatej 😉

janinah
20. feb 2016

@mima4 mňa ráno o 7mej 😉

malabiba
20. feb 2016

@emmina1978 tvoj mm je podla vsetkeho cholerik, a s tym nenarobis nic a asi aj tvoja dcerka ma tento temperament...dokaze sa ovladat, ale v kombinacii s únavou, stresom, migrenou uz na to nema energiu...pises, ze aj ty si unavena, pri tak malych detoch je to pochopitelne...no ako ste si zariadi tak to je...nema vam kto pomoct, alebo si zohnat asponraz za cas niekoho na strazenie deti a oddychnut si obaja

sense
20. feb 2016

@emmina1978 nuz pri migrene nemusis vzdy zvracat, mavam migreny a ver mi nezvraciam ale vtedy mi vadi aj to ze pomaly dycham, najradsej len chlad , tmu a hlavne ticho....
ň

to ze maly ma hrcu muza nijako neospravedlnuje, ale ak robim 10hod, aa este aj dve hodiny cestuje tak ma narok na oddych ....ano ajj ty mas narok, pohovorte si ak nevladzes zozen si niekoho na pomoc v domacnosti, niekoho na par hodin k detom a oddychni si aj ty, ak mate velku firmu tak par eur urcite v rozpocte najdete...

emmina1978
autor
20. feb 2016

@janinah bola.... Aj cez týžden chodím 😉 do supermarketu s tromi deťmi, aj k lekárke s tromi deťmi...neboj, nesedim na riti pri troch deťoch... Vstávam o piatej aby som navarila dve-tri jedla a tak začínam svoj Denny kolotoč ktorý skončil pre mna práve v tejto chvíli 👍

emmina1978
autor
20. feb 2016

@malabiba nemá... Ja sa este navyše ako mozem starám o moju mamu, ale to je iný príbeh... Problem je ze prostredný synček neznáša najmladšiu (proste žiarli) a robi jej
Zle... Takze aj krby sa niekto našiel na opateru, nenechala by dom -aspoň v tejto perióde, deti nikomu.... Musíme to len zvládnuť, snáď keď deti podrastú bude trosku inak

emmina1978
autor
20. feb 2016

@sense on z tých 10 hodín dve precestuje... Plus banky a tak....

janinah
20. feb 2016

@emmina1978 nebojím,neide o mňa....ale ty to máš zle zorganizované.....ja som tým prešla,viem,že variť každý deň a dokonca viac jedál netreba,že ťahať všetky deti do supermarketu netreba.....ale ok,ak ti to tak vyhovuje..

h2
20. feb 2016

@emmina1978 Ahoj, prosím Ťa, prečo chodí manžel s deťmi v sobotu na nákup? Veď to je tá najhoršia kombinácia. Pokiaľ sa čo len trochu dá, neberiem syna na nákupy. A v sobotu nakupovať nechodím, iba ak by sme niečo fakt hrozne súrne potrebovali. Keď už máš muža, ktorý je schopný samostatne nakúpiť pre rodinu (lebo ver tomu, že veľa ich je takých, ktorí to nezvládnu), tak nech sa zastaví cez týždeň cestou z práce, bez deciek to aj rýchlejšie vybaví. Áno, jasné, že je po celom dni unavený, ale zase potom má v sobotu pokoj, môže byť doma. Vybrať sa v sobotu na nákup je zabitého pol dňa.

janinah
20. feb 2016

@h2 okrem iného je to aj miesto,kde je najviac bacilov na m2 😒

emmina1978
autor
20. feb 2016

@h2 no uz majú taký rituál, ide s nimi do detského centra a potom na nákup...

jana_eyre
20. feb 2016

@emmina1978 u nas je zas taky ritual, ze cez vikend tato berie deti von a nakupim vklude ja - je to rychlejsie a prehladnejsie premna, lebo doma varim iba ja a tak viem co potrebujem.. neznasam nakup s detmi a prechadzka s deckami je urcite jednoduchsia pre rodica a zazivnejsia pre deti..

h2
20. feb 2016

@emmina1978 Rituály sú dobrá vec, ale rituál nie je zákon, dá sa to zmeniť. Môžu ísť predsa aj bez toho nákupu, hlavne, keď chodia najprv do centra a potom na nákupy, čiže najprv majú zábavu a až potom povinnosti. Tak to majú stále pred sebou, že áno, teraz sa hráme, ale ešte treba aj nakúpiť,deti bývajú potom často mrzuté, že kvôli niečomu nudnejšiemu museli prerušiť zábavu.
Z Tvojich príspevkov som vyrozumela, že bývate v rodinnom dome, mne z toho vychádza ideálny scenár: manžel nakúpi v piatok po práci, v sobotu domáca pohodička, staršie deti "vypustené" na dvor, manžel si oddýchne, prípadne Ti pomôže s malou, alebo s domácnosťou. Do detského centra nemusia predsa chodiť každý týždeň.

emmina1978
autor
20. feb 2016

@jana_eyre no vieš, najmladšia má od októbra taku separačnú krízu ze bezo mna ani na krok. Tak som s nou doma ja a manžel aby ma odbremenil berie starších....

emmina1978
autor
20. feb 2016

@h2 este chodia aj k dvom klientom po tržby a do banky...a to musia len v sobotu.teda manžel... A kedže ma chce aspoň v sobotu odbremeniť berie deti so sebou

irusa
20. feb 2016

nemá nejaké problémy o ktorých nevieš, napríklad pracovné, finančné ???

malabiba
20. feb 2016

@emmina1978 prepac, ale to je najvacsia hlupost nakupovat s 3 detmi...zmenit organizaciu, logistiku, tri jedla na den byt nemusia a ak ano vela sa da pripravit dopredu, zmrazit, zjednodusit...maly by mohol ist aspon na dopoludnie do skolky, alebo vymysliet nejake aktivity okolo malej, aby si budovali vztah...skuste sa s mm o tom celom porozpravat, co by sa dalo zariadit lahsie, lebo vas to oboch zlozi

jana_eyre
20. feb 2016

@emmina1978 este sa da vo vacsine miest nakupit cez net tesco.. tak som parkrat nakupila aj teraz, ked mi bolo zle na zaciatku tehotenstva a necitila som sa na nakupovanie..

je jasne, ze kazdy ma nejaky dovod na to, ako si to doma zariadi, ale ked je manzel z toho nervozny /ja sa mu necudujem, fakt neznasam nakupy s detmi/ skusila by som zmenit nase ritualy, nakupovat inokedy, vymysliet detom inu zabavu ako detske centrum.. ale to je len napad..

h2
20. feb 2016

@emmina1978 Hm, tak potom už neviem. ☹ Ale už sa ani nečudujem, že Tvojho muža tak často bolieva hlava. Má toho celkom dosť a ešte sa Ťa snaží odbremeniť... Tak už mu to skús odpustiť, veď samého ho to mrzí a podľa mňa, keď ublížil malému, tak sa určite hrozne zľakol a možno sa z toho poučí do budúcna.

monikazs
20. feb 2016

Tvoj muz aj vycerpany. Aj Ty. pri robote a troch detoch vlastne nikdy nemate klud a ticho. Kazdy potrebuje vypnut. Zo stresu v robote sa vracia do hluku v rodine. Vlastne ani jeden z Vas nemate cas na seba sameho, nieto este jeden na druheho. Presne s tymto treba ratat, ak sa clovek rozhodne mat tri deti.

jeannna
20. feb 2016

Idete na doraz, obaja. Tahajte zachrannu brzdu, lebo vam rupnu nervy obom a co potom? Ako tu uz baby radili, domace prace, varenie, zehlenie, obmedzit na to najnutnejsie a kazdu volnu chvilu vyuzit na relax, pospat si, odist do ticha, nie do davu ludi, kde je takisto hluk, dopravne zapchy a pod.

Asi som nieco podobne zazila, ked som bola decko, lebo doteraz som velmi citliva na hluk a konflikty, ked u nas doma niekto hlasno rozprava, hned ich napominam, nech sa nehadaju a utrzim len zmatene pohlady, ze ved sa nikto nehada 😝

bluka2
20. feb 2016

@loginexistuje Aha, neurobila som si taky detailny rozbor situacie....

bluka2
20. feb 2016

@pribinak Hej, mas pravdu, akurat som tak tym dnes uvazovala, ked som videla nejaku mamicku v mekaci, ktora v kuse ziapala na svoje 2 deti, co nic nerobili.... musime si davat pozor na svoje psychicke zdravie aj my, aj manzel zakladatelky

janette321
21. feb 2016

čo si tu zastávate toho chlapa ??? čisté psycho . a ešte sa tu navážať do matky . aj my mávame migrény a ktorej z vás vtedy starí vezmú deti a starajú sa o ne ??? a ešte že aj vtedy vrieskať po deťoch . a dokonca vlastná mater ??? hanbite sa poniektoré . sociálka by vám mala robiť kontroly !!!

emmina1978
autor
21. feb 2016

@janette321 ďakujem ze si sa ma aspoň ty zastala... Uz by ma boli presvedčili ze to ja som neni normálna... Ze je normálne keď sa takto otec správa. Jedna si tu vymyslela ze otec ma migrény 😏 no prd.od ibalginu ho bolesť prejde..je v poriadku ze šmari 110kg muž v nervoch 15kg dieťa, je v poriadku keď rozbije dvere, je v poriadku keď huláka až sa deti rozplaču, keď si da nôž pod krk ze sa podreže lebo musí neočakávane do roboty, ze sa šesťročná klepe od strachu a plače... Všetko je ok, ja mám ist psychilogičke....😡

qidko
21. feb 2016

@emmina1978 uz som Ti pisala ze to nieje normalne.......ale tu sa casto tak zvrtne situacia ze dievcata utocia jedna radost nic si s toho nerob.......my do toho nevidime az tak aby sme boli kompetentne sudit Teba alebo manzela....ale tak ako som uz pisala komunikacia skus snim porozpravat bez kriku ,placu a scen.....drzim palceky 🙂 pekny den

slivka3
21. feb 2016

@emmina1978 Ak mal tazke detstvo s bitkami a tak ako si pisala,tak to su dosledky toho,mal by zajst k psychologovy alebo psychiatrovy a liecit sa.

jeannna
21. feb 2016

Tvoj muz si ventiluje nahromadeny stres a pocity frustracie a najcastejsim prejavom byva zial agresivita. Psychicka odolnost a emocna stabilita su v prvom rade podmienene vlastnostami nervoveho systemu a je to dedicny faktor, na ktory sa este mozu nabalit vychovne vplyvy.

Zhorsuje sa to stresmi, zlou zivotospravou, nevyspatostou.
Neviem, ake povovalnie ma tvoj muz, ale pracovny stres + doma 3 male deti a vysledkom su situacie, ktore opisujes. Ocividne nevie zvladat stresove situacie a tazko sa mu to ovlada volou.

Chapem, ze mas obavy, v akom prostredi vyrastaju tvoje deti ☹
Jedina cesta je asi zajst k tomu psychologovi, aby mu nasadil lieky, ktore ho trochu skludnia.

malabiba
21. feb 2016

@janette321 nik sa otca nezastava, len sa snazime situaciu rozobrat, pretoze urcite ani on nechce nikomu ublizit, akurat uz tiez nevladze...dnes je zial taka doba, akoby matky nezvladali materstvo, obcas ked sa pozries aj na tie matky tak jeto to iste - kricia po detoch, aj capnu dietatu, su nahnevane - su s nimi denno denne, no nevenuju sa im efektivne, obvykle si hnev a unavu ventiluju na manzeloch...snazia sa mat vsetko tip top tak ako sa ma a podstata im unika...mala bez nej place, trojrocny jej robi zle a najstarsia je labilna , plus unaveny cholericky manzel, sex o nicom - cele zle nezvladnute z obidvoch stran