icon

Nesamostatný manžel

pjana
7. júl 2021

Ahojte, aj vás sa doma manželia/partneri na všetko pýtajú alebo sú schopný sa pozrieť a spraviť veci aj sami? Napíšem zážitok s manželom z dnešného rána. Dcéra vychystaná do tábora, manžel ju pošle obúvať sa na chodbu a za pár sekúnd zistí, že ruksak nieje zbalený. Tak ju volá naspäť, že on nevie, čo jej tam treba. Proste zbytočný chaos. Namiesto toho, aby sa pozrel, otočí sa na mňa a spýta sa? Fľašu s vodou má nachystanú? Odpovedám neviem. On na to: akože nevieš? Stačí povedať áno alebo nie. Nevyhoviem odpovedi a už je zbytočná hádka na svete. Keď sa vráti sa pýta, čo spravíme s tou našou komunikáciou? Ako ja už nechápem a zároveň nevládzem. Kvôli deťom sa snažím veľa krát radšej nereagovať. On sa proste na všetko pýta ako 3 ročné dieťa. Namiesto toho, aby porozmýšľal nasledujú samé otázky. Pridám ešte jeden nedávny zážitok. Dcéra mala PSP a po omši sme mali objednanú reštiku. Celá rodina sme dorazili na miesto a začali sa usádzať k stolu. On medzitým išiel zobrať kočík pre malú. Keď sa vrátil, našiel ma už vytočenú, lebo jeho rodičia si odmietli sadnúť na miesto, kde svietilo slnko + švagor sa dodatočne nahlásil a nemal tam miesto a obsadil stoličku. Viacerí hostia ostali stáť, lebo si nemali kam sadnúť. Keď som mu to v rýchlosti povedala nech to zorganizuje, on že a čo má robiť? Ja som mala na starosti našu najmenšiu, ktorá už mala dosť nakoľko bola nevyspinkaná a ešte ja som bola tá, čo tam podľa neho spravila scénu.

Strana
z2
unicornlady
7. júl 2021

Nuž, sú aj také povahy, ktoré potrebujú, aby žena organizovala ich.
Ale to sa hádam aj predtým nejak prejavovalo.

A či sú takí aj naši chlapi. Tak môj nie. Ale myslím, že to máme podelené. Veci, ktoré chcem mať podľa seba, tak tie organizujem viac ja (napr. vyhľadávam výlety atd.. lebo on aj tak nemá na to čas), ale samostatný a taký trochu vodcovský je dosť.

malva123
7. júl 2021

@pjana U vas asi nie je velitel...ty chces aby to bol on...a jemu by vyhovovalo aby to byt nemusel....tak to zmen...a ujmi sa toho...inak to nezmenis...

sella38
Autor odpoveď zmazal
liz_lemon
7. júl 2021

sama nie si o nic lepsia, tak dieta ide rano do tabora, a vy zacnete veci chystat pred odchodom? preco ste to nenachystali vecer? ved si nejako rozdelte ulohy, ty nachystaj ruksak, on nech pripravi vodu...kazdy nech ma svoju ulohu a vyhnete sa konfliktom, a v tej restike? ved ste mali poziadat casnika o dalsie stolicky, alebo presunutie stola dalej, aby nesvietilo slnko, tak tvoj muz bol vonku, a ty si sa len vytocila, ale nijako si to nevyriesila, cize si cakala na neho, aby aj doniesol kocik, a este aj riesil to, co si mohla vyriesit ty

ivkazba
7. júl 2021

Nie, môjmu netreba nič hovoriť, nechcela by som chlapa, ktorého musím komandovať a usmerňovať. Ale ani takého, ktorý bude usmerňovať mňa. Potrebujem vyrovnaného partnera. Nikdy som si nezačala vzťah s niekým, kto toto nespĺňal. Aký výber urobí človek na začiatku, taký život potom má.

No a k tomu haló ohľadom usadenia hostí, stačí vopred pripraviť menovky a zasadací poriadok, dohodnúť sa s niekým, kto na to dohliadne a myslieť na to, aby nikto, naozaj nikto nesedel na slnku. Plánovanie ušetrí kopec nepríjemností.

mamamasama
7. júl 2021

Ako si vychováš, tak máš 🤣🤣🤣 prosím, berte to s humorom 🙏🏻😅

ivkazba
7. júl 2021

@mamamasama ale je to pravda, ako si to človek na začiatku nastaví, také to má. Ak nenastaví, zbytočne potom po rokoch nariekať.

gbgb
7. júl 2021

@pjana no podla mna robite chybu obaja.
Chystanie veci detom by moj vedel,ale neurobi,lebo tiez by sa pytal... Cize mu odovzdavam zbalene, umyte,najedene, vycikane dieta a on uz len odvezie z A do B.

Usadzanie mal riesit on,ked jeho rodicia vymyslali a nevedeli sa dohodnut bez vas.

kassandra25
7. júl 2021

@pjana lutujem ta, ze sa takto musis starat este o jedno velke, mentalne postihnute, dieta. Nechcelo by sa mi

dajna8
7. júl 2021

@gbgb Záleží či chlap chce, ten môj sa snaží zapájať, bez problémov zbalí, nachystá čo treba malej aj keď ide k babke napríklad. Predsa len je rovnako rodič ako aj ja 🙂

h2
7. júl 2021

Prepáč, ale strašné kraviny riešite. A ešte sa kvôli tomu hádate a ničíte si navzájom život. Ani jednu z Tebou popísaných situácií nevidím, ako problém, kvôli ktorému by som bola vytočená a vyvolala hádku, alebo scénu.
A k tej odpovedi "neviem" na otázku, či má vodu nachystanú, to som tiež nepochopila. Pokiaľ netrpíš poruchou krátkodobej pamäte, tak vieš, či si vodu chystala, alebo nie. (Ak by ju chystal on, nepýtal by sa.)

gbgb
7. júl 2021

@dajna8 moj sa zapaja inde. No ak som to dobre pochopila on bol v tom, ze dieta ma batoh zbaleny. Potom zistil ze nie, nepozrel sa na vodu a spytal sa.. a to iste ta oslava. Naco isiel on po kocik, ked ona bola s krpcom. Tak ked mam v rukach male dieta a nemam cas na hosti, idem si po kocik, tam dam dieta a naspat uz dieta veziem.
Nevedia komunikovat obaja.
A zas chlapi su jednoduche stvorenia,treba im davat jefnoduche a zrozumitelne ulohy.
"Odvez dieta do tabora a aj si ho zbal a oblec" - uz by sa ma nepytal nic.

katkaseiner
7. júl 2021

neburia sa ti teraz hormony? ci len preteka pohat?

Ako moj muz tiez niekedy zacne s vecami ktore bud prehliadnem alebo sa pohadame.... lebo ja vecne nieco v chladnicke 'schovavam' - teda ze to nie je na 2. policke vpredu rovno pred ocami...
A ze ja poza chrbat nieco riesim - tym mysli ze uz som nakupila nejake veci malemu lebo vidim ze za chvilu bude mat derave botasky...

Ak je to len preteceny pohar, chapem ta, proste clovek neriesi kazdu prkotinu ale ked ich je viac v urcitom okamihu tak jednoducho staci a vybuch sopky je jasny...

Otazkou este je, ci bol tvoj muz stale takyto alebo si proste zvykol ze ty vsetko pripravis a on sa zvezie, pripadne sa ta potom vsetko spyta... lebo toto je asi dost podstatne...

Hlavne trpezlivost, aj mna niekedy naseru take prkotiny ze by som sa snad aj rozvadzala a o hodinu neskor ma potesi ze mi spravi bez otazky ladovu kavu, ta dobre padne a nedala by som ho za nic na svete... drzim palce

ivca88
7. júl 2021

Nečítala som komentáre, ale môj názor je, že ty si nervózna z niečoho iného a potom a reagujes neprimerane, na takéto situácie.
Chápem, že ťa trošku môže vytočiť, že tvoj muž nie je zrovna typ osoby, akú práve potrebuješ, ale uvedom si, že ty si si ho vybrala. Aj keby 99% mužov bolo takích, tak ty si si vybrala jeho.
Tak sa s nim musíš naučiť pracovať.
Kto vie, možno on ta vníma ako generála.
Každý sme proste iné povahy a napríklad je pekne, že sa snaží s tebou komunikovať.
Takže miesto akéhosi kydania na manžela, by som sa snažila byť na neho dobrá. Ak sa hádate pre takéto somariny, tak to časom nebude dobre a ostaneš sama na deti..

ivca88
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
7. júl 2021

Podla mna si celkovo alergicka na svojho muza a hladas kazdu prkotinu co ti na nom vadi.

luciafilipova
7. júl 2021

@pjana Len pre porovnanie - jedna známa zas odpustí mužovi všetko, očividne ťahá za kratší koniec, mám pocit, že aj na rukách by ho nosila. Jej muž ani nestiahne prádlo zo záhradky, keď prší, veď predsa citujem " on nevedel, aké má ona s tým prádlom plány"🙄 Čo už, programátor, bežné veci mu unikajú, ale doma má, zdá sa, všetko odpustené. Mňa by s takým chlapom porazilo.

Možno by si mohla mať toho svojho trochu viac rada a nebyť zbytočne predna*ratá, nestriehni na každú jeho "chybu", je ťažké byť v takomto manželstve.

mabenn
7. júl 2021

@pjana a to si zistila až teraz pri dcére čo ide do tábora a má prvé sväté, alebo ti to až teraz začalo ísť na nervy? Lebo z nejakého dôvodu si si toho muža vybrala. Mne to príde ako normálny chlap, ktorý starostlivosť o deti ponecháva viac na ženu, čo ste asi budovali roky. Spomínaš malú, tak asi máš toho veľa a rada by si trochu odbremeniť, ale si na zlej adrese...

danieli
7. júl 2021

Juuuuj byt zdravy a mat len taketo problemy, sveta zit😊a to si vravim vzdy ked sa chcem vytocit pre nejaku somarinu...

makova333
7. júl 2021

Na otazku mam spravenu flasu, odpovedz, nie priprav ju. Preco si odpovedala neviem? A inak suhlasim s babami vyssie, ako si na zaciatku nastavis, tak mas. Na zaciatku sa da usmernit aj uplny ignorant, neskor uz nie. Ale idealne je vyberat si rovnocenneho partnera.

oli18
7. júl 2021

@pjana ja som precitala len par komentov, lebo ma irituju, akych dokonalych manzelov maju vsetky doma 🙄. Najprv ich zo vsetkych moznych zivotnych situacii preskusali a potom sa zalubili. Ja nie, ja som sa najprv zalubila, potom vydala a v manzelstve zistila, za koho. Prevychovavam ho uz 41 rokov a aj tak nastanu situacie, o akych pises.
To su chlapi a nemyslia na vsetko, ako zeny. Nie su detailisti. Nedokazu naraz robit viac cinnosti, ako zeny. Maju inak nastavene hodnoty ako zeny. Pekne je to popisane v knihe Muzi su z Marsu a zeny z Venuse. Takze never vsetkemu, co tu citas.
Obrni sa trpezlivostou a vychovavaj muza spolu s detmi. S laskou to ide😉

nafka0483
7. júl 2021

@pjana Podla mna otazka "flasu s vodou ma prichystanu?" znamenala "prichystala si jej flasu s vodou?" Len to inak naformuloval. Keby ju chystal on, tak vie, ci je nachystana, kedze ju nechystal a myslel si, ze si to uz mohla urobit ty, tak sa opytal. Mohla si odpovedat "ja som nechystala, pozri sa a nachystaj".

A ku oslave v restauracii... neznasam, vyslovene neznasam, ked sme niekde pozvani a nie je zasadaci poriadok. A ked vtedy narychlo zacne hostitel, ze kto si ma kde sadnut, alebo povedia, ze sadnite si kde chcete. Potom dvojice nesedia pri sebe, lebo to nevyjde, oslavenec nie za vrchom stola a pod.
Takze vzdy treba prichystat menovky vopred a zabezpecit nech nikto nemusi sediet na slnku, nech nikto nesedi primao pod klimou, pod reprakom a pod. - aby sa kazdy citil dobre.

A ak svagor nepovedal, ze pride, tak ziadne take, ze on si sadne - videl by, ze nema menovku, cize on by ostal stat a nemal by si kde sadnut a na poslednu chvilu by ste poprosili casnika nech prida stolicku a prestrie pre dalsiu osobu.

tom_i
7. júl 2021

No ak by sme všetci riešili len toto waw raj na Zemi. Inak na slnku by som ani ja nechcela sedieť a fľašu s vodou by som napustila. A ešte, nepretvaraj na svoj obraz ale ži ako príde.

nafka0483
7. júl 2021

@oli18 Cize ty si sa vydala za nieoho, koho si nepoznala? Az v manzelstve si zistila za koho si sa vydala?

sense
7. júl 2021

Neznášam keď mi niekto odpovie Neviem na otázku kde stačí povedať áno al. Nie...
Ale ani nemám rada zbytočne otázky Typu Ma tam fľašu s vodu? Sak otvor ruksak a pozri sa a nemusís sa pýtať...
Takisto si nemyslím ze ostatní si kvôli jednej chýbajúcej stoličke nemali kde sadnúť, pokiaľ niekto netrvá vyslovene na zasadacom poriadku.

Za mňa sú toto také zabomysie vojny kto z koho... Kto sa urazí a nástve skôr...

katecameron
Autor odpoveď zmazal
oli18
7. júl 2021

@nafka0483 ano. Lebo za cas chodenia a bezdetneho spolunazivania nikdy neprinesie vsetky zivotne situacie. To prinesie len zivot ako plynie. A ak partner v nejakych pripadoch nereaguje, ako si predstavujem, usmernim ho a zivot ide dalej. Nevymenim ha preto za ineho. Len nech mi nikto nehovori, ze ste kazda vedeli, koho si beriete. To su len bachorky. Kazde manzelstvo je loteria. Ci spolu len chodite, ako to bolo za mojich mladych cias, alebo aj zijete, ako je to dnes.

katecameron
7. júl 2021

@pjana inak radšej by som apelovala na dieťa aby si vodu chystalo samé .Inak z neho vyrastie kópia tatinka.Moja dcéra sa vedela pobaliť tak od 8rokov sama.

ziarifka
7. júl 2021

@pjana len na odľahčenie, že to môže byť ešte horšie 🙂 boli u nás na týždeň svokrovci a deň pred odchodom sa svokor pýta svokry: "Chce sa mi ísť natankovať večer, alebo sa mi bude chcieť až ráno?' O 10 minút: "Už vieš, ako to chcem?" Svokra len prekrútili oči a zavelila, že idú. Svokor: "Mne sa bude chcieť ísť až ráno." Svokra sa vyzliekla. Svokor sa obliekol. Nakoniec išli. Trvalo to hodinu. A svokor bol ešte naštvaný, že svokra neviem, čo on chce :D Ale oni sú obaja veľmi zlatí a ľúbia sa. Len svokor má takú nesamostatnú povahu.

Mňa sa manžel stále pýtal, či sa mu chce ísť do sprchy = v preklade to znamenlo, či môže odísť, alebo potrebujem s niečím pomôcť.

janage
7. júl 2021

@pjana odpoveď na otázku či má zbalenú vodu. Ja som nezbalila.
Mňa takéto otázky vedia "nadchnúť " keď vidí muž, že robím niečo úplne iné a opýta sa či je urobené, zbalené toto alebo tamto. A kde je toto alebo ono a pritom dobre vie, že som mimo diania. Vtedy je odpoveď: moment, vytiahnem sklenenú guľu🙂príklad obaja sme v byte Ja v kúpeľni bez okná, on na chodbe a otázka Už prší? No viem tak ako on.
A áno očakávala by som ak sa Ja starám o bábätko, že on usadí hostí. Ale ak by som vopred vedela, že rodina je problematická dám mu vytlačiť jednoduché menovky a dám pred akciou na stôl pripadne poprosím niekoho z rodiny či obsluhu. Ak sa niekto pridá neohlásene a je z muzovej rodiny no nech sedí na mieste muža kým sa to nevyrieši.

Strana
z2