Nespokojné 8-ročné dieťa a aj manžel
Idem si sem po radu. Posnažím sa zhrnúť najdôležitejšie časti. Sme manželia a najstaršieho syna teraz 8 ročného mám z prvého manželstva. Spolu máme jedno 2 ročné dieťa. Minulý rok sme boli na Kréte bez cestovky, mali sme požičané auto, celý apartmán atď. Áno bol starší syn trošku taký neposlušnejší, ale nebol to žiadny extrém, ale podľa manžela to bol extrém. Napríklad sa syn durdil večer, že mu seká youtube a nemôže pekne pozerať. Potom mu vadilo, že sme nikde nezohnali obyčajný sirup. Potom vadilo večer horko, že nemôže zaspať. Z toho dvakrát prišiel okolo polnoci, že nemôže zaspať a rozčuľoval sa, pýtal sa, kedy už pôjdeme domov.
Na ďalší deň mu opäť vadilo horko a že už nikdy nepôjde na dovolenku a ešte tam bolo pár ďalších vecí. Potom zas že chce ísť aj nabudúce na dovolenku. Tento mesiac som začala pozerať po dovolenkách a hneď ma muž stopol, že s ním sa mu ale nechce ísť a že ak bude opäť robiť scény, tak na dovolenky, víkendové pobyty a výlety s nami nechce chodievať a neustále mi vyčíta čo syn robil minulý rok na dovolenke aké scény kvôli internetu sirupu komárom a horku
Áno je pravda, že starší syn je taký večne nespokojný, umrnčaný a viac uplakaný ale čo mám robiť? Ja chcem brať na dovolenku a výlety aj jeho
Vsak nech ide na vylet so svojim bio otcom a vy chodte s muzom
Nemôžeš ho zobrať na (kľudne aj menšiu) dovolenku sama?
Kto nemá také dieťa nepochopí....a bude tu točiť o romaznanosti...moja dcéra určite nie je rozmaznana....je najstaršia z troch detí je veľmi zodpovedná a rozumna ....tie rady že vyčistiť žalúdok a spraviť s ním poriadok....fakt kto nezažil nepochopí....pri takomto decku by vám to vôbec nepomohlo ....ona za to nemôže že jej vadia niektoré veci čo bežne ľuďom nevadia. Ja nehovorím že skaceme ako ona píska ....ale máme pochopenie pre to aká je ....
Úplne jednoduché, išla by som iba do synom, možno by si zobrala ako sa z brucouna stane zlaté dieťa....
Ja som možno divná, ale tak by som jednoducho žiadnu dovolenku neplánovala. Skôr by som si naplánovala výlety s deckami po okolí - detské kútiky, zoo, kupko, prípadne aj prespávací víkend bez manžela (ak by nechcel ísť). ja som bez chlapa bola kade tade s deckami, takže ten vie, že keď povie, že nikam nejde, tak pôjdem aj bez neho 😂. A ak manželovi bude zrazu chýbať dovolenka, tak by som mu povedala, že veď kvôli synovi nikam nechcel ísť, tak si nič spoločné nezajednala 😉. A deťom by som spravila pekné leto doma. Neviem odkiaľ si, ale tu z ba sa dá mrte zážitkov vyriešiť aj prostredníctvom výletov do okolia. (Ja by som naopak mega rada letnú dovolenku vypustila, je to pre mňa obrovský stres a nervy, žiaľ, každý chce ísť, takže ja sa prispôsobujem 🤪).
No a čo robí ten syn na dovolenke, keď by plakal, žeby nešiel?? Lebo ako dievčatá písali,
Je pravda, pýta si pozornosť
Je rozmaznaný, ty niesi dostatočne prísna, lebo veď...
Muž sa nestara, lebo veď neni jeho
A on si ventiluje svoje a v podstate nevie, že čo, čo vie 8 ročný čo spôsobuje celej rodine.
Takže, by som sa s ním prísne porozprávala a pochopil by to chlapec, alebo by ďalší rok plakal u otca na striedavke.
@0silvia0 podla mna ano. ALe povedala by som, ze je to z pohodlnosti. Urcite ma predpoklady k tomu aby bol samostatnejsi
@elizabet173 ja som chodila s ním k psych. Mala rozhovory aj so mnou viackrát, pár vecí mi aj poradila, usmernila, ale až taký veľký problém v mojej výchove nenašla
Skôr, že mám byť jemnejšia, ale to povedala na margo toho, že jeho biootec je naňho ako med, ťuťu ťuťu ako k dvojročnému.
A lúčenie, keď si pre neho prídem, objíma ho, berie si ho hore na ruky pusinkuje ho
Neviem no
@elizabet173 @autorka si za to môže sama, svojim postojom bud všetci alebo nikto. Uprimne, keby som bola v tejto situácii, sama poviem partnerovi, nech ide s dieťaťom na dovolenku sam a užijú si to tam spolu. Dieta predsa chodi aj k otcovi, v tom čase by som sla na dovolenku s mužom ziadny problém. Aj vlk sýty aj koza cela.
@lienka.7 autorka pisala, ze to ma potvrdene neurologom. Chapes, ze je to neurologicky problem? Alebo ti to treba napisat este 3x? To co ma syn autorky nie je vychovou.
@kittykat22 moj syn bol tiez vzdy pohodlny, akoze nervy mi zozral za cele detstvo poriadne. Stale rozmyslam, aky pristup by niektorym detom vyhovoval. Nastastie dcera je uplny opak.
@sono2 otec ho nezobral ešte na dovolenku. On keď má nejakú akciu na chate atď, tak mi píše aby som si ho vzala lebo víkend bude preč. To isté aj teraz na Silvestra, mal byť u otca a bol u nás,lebo otec bol niekde pařit
No..ja byt ako dietw v striedavke a u maminky mat uz uplnu rofinku aj bezomna..bola by som ovela horsia. Vadilo by mi aj, ze more je mokre a slane, ze zmrzlina je ina ako doma :D. je to volanie o pomoc, o lasku, o pozornost.
Nečítala som, že má neuro problem. Aky problem?
@0silvia0 ja mam ale dobre dieta. len si teraz vsetko berie. No ved ako bol nespavy, drazdivy, teraz toto. Stale nejaka vyzva ... uz som z toho unavena.
@lienka.7 to by ani nebol problém, ak by ho aj otec niekam braval, lenže ten nebude míňať peniaze za dovolenky. Všetky výlety atď má len keď je u nás
Skúsila si aj inú psychologicku? Nie vždy sadne/ je dobrá.
@bluka2 je to drazdive dieta - je to problem s nedozretou neuro sustavou. Ma to aj moje dieta. A je to velmi narocne. Stale nejaky problem s nimi. UPrimne, nedokazem si predstavit, ze by syn bol v striedavej starostlivosti ako syn ajtorky. TO by sme sa z neho asi zblaznili a mam obavu, ze pri problemoch ktore sme s nim riesili, by sa mi pravdepodobne nikdy nepodarilo mu pomoct k zivotnej spokojnosti. My ideme doma systematicky pracu s nim - ja aj muz - a mame celkom dost.
@martinoocka a možno tiež niesi dostatočne prísna. Ja mam tiež náročnú dcéru ale keď začnem iskriť, nedovolila by som jej vrtochom pokaziť dovolenku. A to sú diametrálne rozdielne deti pri mne a pri nás oboch.
Proste ja poviem, tak sa kmitá.
Proste deti cítia autoritu a do určitého veku to proste musí, neskôr sa to ocení.
@kittykat22 z čoho to môže byť?
@mikadooo ja nemám ani s kým
@bluka2 je to vrodene. Spadaju tam tie deti co nonstop placu a nedaju sa ani za nic utisit. Nosis na rukach, kocikujes, kojis, neviem -stavias sa na hlavu a stale placu.
@kittykat22 on je aj predčasne narodený v 34tt
@kittykat22 vsetko sa da ukorigovat len treba chcieť a nepodvolit sa vrtochom dietata. Nic ine.
@lienka.7 ty máš prosím ako staré deti?
akoby som seba videla, dovolenka pri mori, keď som bola dieťa, bola pre mňa za trest, bola som raz a viac by ma tam nedostali. Až keď som bola dospelá som si to vedela opäť užiť.
ja by som syna počúvala, viem presne, ako sa cíti. A nie, nie je to rozmaznanosťou. Aj deti majú svoje potreby, prečo by ssa museli vždy prispôsobovať len tomu, čo chcú dospelí
nas je v 37tt - planovana CS koli KP a polohe.
A tvojmu mužovi to mimo dovolenky nevadí? Iba zrovna na dovolenke?

Verim, ze to frflanie moze byt obtazujuce, urcite to so synom ries, lebo to bude problem vsade. Na druhej strane, v mojom okoli ma takych synov viac mamiciek, dokonca vzdy napr len jeden z dvoch, takze to je skor povaha, nie vychova. Co sa tyka muza, ak by mi zadelil, ze nechce ist s mojim synom na dovolenku, povedala by som, v poriadku, tak pojdem sama so synmi, to je nonsense.