Nespokojné 8-ročné dieťa a aj manžel
Idem si sem po radu. Posnažím sa zhrnúť najdôležitejšie časti. Sme manželia a najstaršieho syna teraz 8 ročného mám z prvého manželstva. Spolu máme jedno 2 ročné dieťa. Minulý rok sme boli na Kréte bez cestovky, mali sme požičané auto, celý apartmán atď. Áno bol starší syn trošku taký neposlušnejší, ale nebol to žiadny extrém, ale podľa manžela to bol extrém. Napríklad sa syn durdil večer, že mu seká youtube a nemôže pekne pozerať. Potom mu vadilo, že sme nikde nezohnali obyčajný sirup. Potom vadilo večer horko, že nemôže zaspať. Z toho dvakrát prišiel okolo polnoci, že nemôže zaspať a rozčuľoval sa, pýtal sa, kedy už pôjdeme domov.
Na ďalší deň mu opäť vadilo horko a že už nikdy nepôjde na dovolenku a ešte tam bolo pár ďalších vecí. Potom zas že chce ísť aj nabudúce na dovolenku. Tento mesiac som začala pozerať po dovolenkách a hneď ma muž stopol, že s ním sa mu ale nechce ísť a že ak bude opäť robiť scény, tak na dovolenky, víkendové pobyty a výlety s nami nechce chodievať a neustále mi vyčíta čo syn robil minulý rok na dovolenke aké scény kvôli internetu sirupu komárom a horku
Áno je pravda, že starší syn je taký večne nespokojný, umrnčaný a viac uplakaný ale čo mám robiť? Ja chcem brať na dovolenku a výlety aj jeho
@bluka2 vadí mu to aj doma, lebo aj v škole sú starosti. Napríklad, príde sa preňho do školy - bývame mimo mesto, vypýtam ho z vrátnice a čakám pred školou aj 15-20 minút než sa uráči prísť. A to tiež muž povedal, že si mám preň chodiť sama že on tam nebude čakať 20 minút ako kkt
@lienka.7 jezisi kriste. Ja neviem, ci si nechapava, ale tie deti maju problem zdravotny 🙄 Nemaju take vnimanie veci ako deti ktore tento problem nemaju. Ja neviem - vies pouzivat google? Si tu buransky nieco meles, lebo to nepoznas - a tak si pripadas ako lepsia matka co si to vie osefovat a my sme asi blbe aj s lekarmi.
Tak problém je väčší než len dovolenka... každopádne to s tým čakaním zo školy sa mi nezdá mimo normálu, t.j. proste to hlavne v zime trvá, kým dieťa niečo dokončí, zbalí si veci, oblečenie sa, prípadne po niečo vráti
@bluka2 obrovský
No a prečo ho berieš?? Keď ma byť on s ním? Ináč asi fakt chudák dieťa, načo si ho teda striedate?
Bývalý je pacient nie? Keď stále upresňuje výjazdy pred 8 ročným synom. Kokos to sú vzťahy, načo si takí ľudia deti robia, na súdoch oroduju, že chcú decko, len keď im to vyhovuje.
Ja som nebola žrať 7 rokov a už by som chcela s mužom fakt sama niekde. Ale nedá sa, tak sa nedá. Proste mame deti, tak sme to chceli tak robíme všetko spolu.
No ja budem za čiernu ovcu teraz, ale tvrdiť o 8 ročnom dieťati, ktoré si prešlo rozpadom rodiny, nemá nikde stabilitu a domov, ale chodí ako vandrak od rodiča k rodičovi, plus jeho nevlastný otec ho očividne nemusí a bol by najradšej, keby žije bez neho že je nevďačny a dosť veľký na to aby chápal je celkom cez. Áno, je to otravné, keď ma to dieťa takéto tendencie a povahu, ale treba vnímať aj to čo je za tým, tie zranenia, ktoré má a s ktorými treba pracovať. Samozrejme netvrdím, že mu treba dať všetko a rozmaznávať ho. Tu je však problém aj nový muž. Robí rozdiely, neberie syna ako svojho. Človek , ktorý si berie partnera už s dieťaťom, musí vedieť prijať a starať sa aj o to dieťa. Keď bude vaše spoločné také isté bude platiť rovnaký meter? Pochybujem. Máš doma dve deti a muza slušne uprac a vysvetli mu, že ako sa on bude chovat k synovi, to veľmi ovplyvňuje ako sa bude chovať aj syn. Plus, ak má syn diagnózu na papieri aj s tým, že nezvláda striedavku, dala by som návrh na zrušenie.
tak ale vela z toho co pises bude aj zo striedavky. tieto deti potrebuju stalost a klud. v momente ked lietaju hore dole a nemaju pevne miesto, tak to je s nimi tazke. Ale vazne sa neboj - casom sa to zlepsuje. Tych 9-10r je vyrazne zlepsenie.
@autorka po všetkých tvojich príspevkoch mám pocit, že najväčší porblem je nezáujem a ignoranstvo tvojho nového partnera. Absolútne nemá záujem vychádzať s tvojim synom a evidentne ho nemá rád.
@kittykat22 predstav si ze nie som nechapava, tak si laskavo odpusti to tvoje mudrovanie. Jasne som napísala, ze nech ide s nim autorka sama!!! Ona to hroti, ked napisala bud všetci alebo nikto!!! A nie, nečudujem sa potom jej mužovi. Asi si chce oddýchnuť a nie stále počúvať nejaké ponosy, ked to ma takmer non stop aj doma. Na to nemusi ist na dovolenku. Rozumies?
Necitala som , co Ti radili baby, ale mne napadlo, ci sa tak sprava aj ked je s vlastnym otcom. Pripadne, ci sa inaksie nesprava, ked si s nim sama, bez manzela. Ak je taky stale, riesila by som to tak, ze na dovolenku by som isla vtedy, ked je u otca a s nim by som absolvovala este jednu (predlzeny vikend na SK).
@lavinis to mi strašne pripomína, ako som kedysi ako študentka išla v lete cestovať po Španielsku a Portugalsku a spomenula to susede. Ona, či môže ísť aj jej dcéra so mnou. Prečo nie, viac ľudí, viac srandy, myslela som. Vykľulo sa z toho, že nemá rada slnko a teplo 🙈 to bolo také utrpenie s ňou, ale tak jasné, dospelý vs. dieťa...
Neviem...ale ja by som syna doma nenechávala...teda u otca alebo starých rodičov...a vy by ste si veselo dovolenkovali...takéto rozdiely robiť nie je dobré pre žiadne detí...buď všetci alebo nikto...alebo! povedz mu, že necháte doma aj to spoločné dieťa a pôjdete len vy dvaja...ako na to zareaguje...
Na rovinu bez syna by som na dovolenku nešla, čosi..pokazis si vzťah so synom, ešte len uvidíš čo bude v puberte ak ho začneš teraz odsúvať, a tu zvládnete bez problémov len ak je medzi vami pevný dôverný vzťah, takže musíte popracovať na vzťahoch. Syna do všetkého zapájaj všetko s ním komunikuj a kľudne sa s ním o Tom porozprávaj čo sa mu páčilo na Krete a čo nie a povedz aj ty čo sa ti nepáčilo ( jeho nespokojnosť ktorú dával najavo).
@lucia147852 vystihla si to uplne presne. chlapec ma neurologicky problem, je v striedavke, jeho bio sa k nemu sprava evidentne zle / pusinkovanie a branie na ruky/ jeho matka ma inj rodinu, a manzel matky ho ignoruje.
autorka, fakt sa divis ze sa ti dieta sprava tak ako sa sprava? ja vobec!
a chuda dieta...
@lady_hurts stotožňujem sa s tvojím komentárom
Nerobí s deťmi ťuťuťu. On je skôr taký, že keď niečo chcú, tak najprv musia niečo spraviť
@kittykat22 potom príde do puberty a budú s otcimom stále v sebe🙂čo mám skúsenosti s vyšším vekom sa aj tie konflikty vyostruju každý bude mať svoju pravdu.
Autorka nečítala som všetko tak mne sa to nezdá žiadna dráma, keď decku seká mobil každé zúri, že bolo teplo tak to si pohundrem aj ja na dovolenke a, že nebol sirup?Fakt sú aj horšie deti.Syna by som doma nenechala, ale zároveň by som ani nechcela byť ako na ihlách na dovolenke kvôli partnerovi, lebo viem, že mu pôjde dieťa na nervy.Blba situácia, ale tvoj partner by ho mal viac tolerovať veď to dieťa rozvodom asi aj emočne utrpelo.Jednoducho robí rozdiely a to, čo píšeš, že doma si ho nevšíma a do výchovy sa nestará je tiež zle.Nepoznam jedno dieťa, ktoré by malo iba dobre dní, ktoré by nezalovalo, nesťažovalo, nehundralo a niekedy nezneprijemnovalo deň všetkým🙂
On je dospelý tak nech to obráti na srandu, zahovori a nie sa hrať na ďalšie urazene dieťa.
Prejavuj synovi čo najviac lásky aspoň ty, no na druhej strane veľa s ním rozprávaj aj o jeho správaní, keďže má neurologicky problém, z večera do rána iný nebude, ale myslím, že toto správanie sa dá časom korigovať. Veľmi ma mrzí, že tvoj partner si neuvedomuje tento problém. Držím ti palce.
Cozeeee .to je normálne u detí ...a skôr manžela neber ...teda nešla by som keby ma také blbé poznamky 🤦
No nevyjadrim sa k téme ale keby mne ten tvoj "muž"/nie je asi taký úžasný ako ho vidíš ty keď tvojho syna absolútne neberie ako súčasť vašej rodiny ako vidím.... Keby mne povedal že on nebude malého čakať pred školou ako kkt... Tak by som mu povedala nech čaká normálne že nemusí čakať ako kkt ale síce čo iné sa dá od neho očakávať.....
@martinoocka tiež mam doma takého, majú veľa spoločného aj s aspergerom😬, môj nemá rád nové veci, vždy ho musím nane pripraviť dostatočne včas, má 16 a mam pcot, že pubertu ma už hooodne dlho, to je tým hundranim
@sono2 vies ako ....každý má iný štýl výchovy ale deti príliš autoritativnych rodicov si nesú následky v dospelosti tak isto ako deti s príliš benevolentnou vychovou....moje deti majú nastavené hranice pevné ale s láskou.....rešpektujem že je ina,mne tým dovolenku nepokazí že je zduta za niečo....a opakujem sa mám tri deti, prostredná je presný opak v povahe chodiace slniečko keby mám všetky deti také nikdy nepochopím tie rozdiely ....
@danielahamar presne ak by bola puberta o hundrani tak moja ju má od nepamäti 😂
@martinoocka je umenie sa naučiť, čo také deti vlastne chcú a keď sa to rodič naučí, ľahšie sa každému dýcha potom 😉
@danielahamar Presne toto mi napadlo pri citani prispevkov, prejavy typicke pre aspergera. Moj syn ma 7 rokov, je Asperger a hoci ma nastavene hranice, nedovolime mu skakat nam po hlave, su situacie, kedy sa mozeme aj rozkrajat, bohuzial, posobi ako nezvladnute dieta. A kedze syn autorky ma neuro problem, to spravanie uzko suvisi s tým

@sono2 takže ignoruješ to, čo cítia tvoje deti? tomu vr, že to teda neskôr neocenia. predstav si, že aj deti majú svoje potreby.