Nespokojné 8-ročné dieťa a aj manžel
Idem si sem po radu. Posnažím sa zhrnúť najdôležitejšie časti. Sme manželia a najstaršieho syna teraz 8 ročného mám z prvého manželstva. Spolu máme jedno 2 ročné dieťa. Minulý rok sme boli na Kréte bez cestovky, mali sme požičané auto, celý apartmán atď. Áno bol starší syn trošku taký neposlušnejší, ale nebol to žiadny extrém, ale podľa manžela to bol extrém. Napríklad sa syn durdil večer, že mu seká youtube a nemôže pekne pozerať. Potom mu vadilo, že sme nikde nezohnali obyčajný sirup. Potom vadilo večer horko, že nemôže zaspať. Z toho dvakrát prišiel okolo polnoci, že nemôže zaspať a rozčuľoval sa, pýtal sa, kedy už pôjdeme domov.
Na ďalší deň mu opäť vadilo horko a že už nikdy nepôjde na dovolenku a ešte tam bolo pár ďalších vecí. Potom zas že chce ísť aj nabudúce na dovolenku. Tento mesiac som začala pozerať po dovolenkách a hneď ma muž stopol, že s ním sa mu ale nechce ísť a že ak bude opäť robiť scény, tak na dovolenky, víkendové pobyty a výlety s nami nechce chodievať a neustále mi vyčíta čo syn robil minulý rok na dovolenke aké scény kvôli internetu sirupu komárom a horku
Áno je pravda, že starší syn je taký večne nespokojný, umrnčaný a viac uplakaný ale čo mám robiť? Ja chcem brať na dovolenku a výlety aj jeho
@danielahamar všade asperger a Adhd a dys.... A vôbec si neuvedomujete že tie deti sú väčšinou "normlane" alá výchova...
Dievčatá,treba si uvedomiť že toto dieťa má 8 rokov, môže mu kadečo vadiť, jeho mama ma iného chlapa, plus ako prepáč @autorka a všetky čo tu máte také a podobne deti a myslíte si že je to normálne a chudatka ľutujme, tak nie je normálne aby dieťa za všetko mraucalo, upozorňovalo na seba a prepáč, ale zjavne je rozmaznané a nevie čo od dobroty. Samé si za to môžete, keď deťom od útleho veku dovolíte organizovať vaše dospelácke životy a rozhodovať o takých veciach, o ktorých rozhodujú dospelí .. dieťa má byť dieťaťom a nie diktátorom.
@gertrudaosem sú tak normálne, ako z nich rodičia normalych spravia a zatvárať oči a ospravedlňovať, že také niečo neexistuje, tiež nie je ok. Ak tam problém je, ja ako rodič by som chcela vedieť ako ho riešiť, či už ma diagn. alebo nemá. A za mňa po rozvode chalanisko mal navštevovať psychologičku. A týmto vôbec neospravedlňujem toho jej chlapa, že sa tak chova.
Chudák chlapec, nič také extrémne sa nedialo , ja poznám oveľa otravnejsie deti a rodicia to s nimi v pohode dávajú, sú to totiž ICH deti a nie niekto cudzí koho nechajú doma ,aby mali super truper dovcu.Chlap ta už pomaly manipuluje proti vlastnému dieťaťu, dala by som si pozor .
Ja by som sa toho chlapca snazila pomalicky ucit,ako zvladat svoje emocie a reakcie na nepriaznive okolnosti,aby z neho nevyrastol chlap, ktory v dospelosti nebude vediet riesit rozne nepriaznive situacie,aby napriklad vedel,ze ak mu nieco vadi,riesenie nie je nechat doma 8 rocne dieta,ale pracovat na zlepseni problemu a hladat jeho riesenia.Lebo teda uhundrane dieta je otravne,ok,beriem,ale umraucany dospely chlap,ktory problemy neriesi,ale zameta pod koberec je....doplnme si kazda podla svojho uvazenia.
7 strán 🙈, ja som ti uz na 2.strane pisala,ze to, ako sa syn správa, znamená , že túži po vašej pozornosti, aj po partnerovej...ale ako dalej čítam,nie je to ružové u vas..mam pocit,ze tvoj partner syna odstrkuje a vidí na ňom len to zle...okrem toho diagnoza a striedavka..no chúďa dieťa,chcelo by to trosku pochopenia z vašej strany. Striedavka musí byť pre deti mega náročná. A deti ani nevedia, kde sú doma. Toto nie je správanie rozmaznaneho dieťaťa
@gertrudaosem na jednej strane je pravda čo píšeš ale na druhej strane sa tak možno správa lebo vidí že je nechcený že im vadí a že ho pán domu neberie ako svoje dieťa..... Tak to dáva najavo takto..... Naozaj možno necíti takú lásku ako dostáva druhé spoločne dieťa.........a tak to je... To nie je LEN ROZMAZNANOST.
nema...
si si ista, ze tvoj problem je umrncanost chlapca? nemala si nahodu zalozit temu o tom, ze tvoj chlap kasle na tvjho prvorodeneho?....
Ach niektoré ženské vychovali dve svoje deti a myslia si že majú patent na výchovu všetkých detí sveta 😩🤦
Tak keď chce byť na nete tak to ani na dovolenku nemusí chodiť...

Popravde, ani mne by sa nechcelo tak ísť...