icon

Nespokojnosť s rodinnými Vianocami kvôli svokre

19. dec 2023

Ja len taký povzdych. Po dvoch rokoch konečne môžme stráviť Vianoce ako rodina spolu ( po dva roky pred tým som bola v nemocnici tehotná) a nakoniec prd z toho. Príde sem svokra o ktorú sa treba postarať lebo je chorá. Som trocha nahnevaná lebo my sa tu už štvrtý týždeň dávame dokopy z choroby všetci, ja som sa vylízala zo zápalu pľúc, antibiotiká som len včera dobrala, deti ešte stále kašlú a teraz sem príde ona s covidom a staraj sa o mňa. Nehovoriac o tom, že si ten kovid privliekla sama lebo keď sme jej hovorili , že 70 ročná žena nemá čo strážiť susede choré vnúčence tak sme preháňali. Veď ona má dobrú imunitu a kovid sa teraz preceňuje🙄. Teraz sa tu s najväčšou pravdepodobnosťou všetci nakazíme ešte aj týmto a zbohom sviatky. Túto zimu ideme z choroby do choroby, staršie dieťa som v decembri aj zo škôlky odhlásila,len aby sme mali kľudné Vianoce ... A tá strata komfortu je tiež super. Nemám ju kde poriadne uložiť , čiže pôjde do spálne, manžel na gauč a ja môžem spať akurát pri deťoch na zemi .

ibatanecnica
19. dec 2023

@domininini ja neviem čo si z tých Vianoc robíte takú modlu. Je chorá, takže za stolom s nimi nebude. Ak je niekto chorý, netrepe sa k zdravým, hlavne kde sú aj malé deti. Bolo by úplne normálne, keby sa syn na pár dní odsťahoval k mame a postaral sa o ňu. Moja svokra býva síce bližšie, ale keď je chorá, tak ide niekto z nás k nej a nie ona k nám. Tých pár dní to žena s deťmi sama vydrží a babka by mala opateru.
A neviem prečo tu z niektorých žien robíte hyeny, nikto nenecháva nikoho umrieť. Situácia sa dá riešiť aj inak, nielen nasťahovať si chorého človeka domov a čakať, kým to dostanú ostatní. Potom kto sa o nich bude starať?

ljzozv
19. dec 2023

Baby .... Tak keď ste vy boli choré, to vám matky a svokry boli dobré s pomocou?
A keď ony potrebujú pomoc, tak ich problém, robte si čo chcete, mňa to nezaujíma?
Tu sa nebavíme o 30-50 ročnom človeku, táto osoba má už niečo odzite a presne ako píše niekto vyššie, už inak posudzuje situácie. Chcela len pomôcť, koľké z nás by boli vďačné za takúto susedsku pomoc. Veď ona ani nepožiadala o pomoc rodinu, keď jej bolo zle. 🤷🏻‍♀️ Čiže možno si je vedomá, že urobila blbosť.
A koľké sa tu bijete do pŕs, že vy budete iné... Možno a možno nie a budete ešte horšie ako tie osoby, ktoré teraz odsudzujete, lebo už budete inak brat tie situácie 🤷🏻‍♀️
Takže trochu aj empatie by nezaškodilo

Autorka držím palce, nech sa svojre polepší.

zoja1234
19. dec 2023

@nikpa máš úplnú pravdu, nemá čo robí u nich taka chorá

ibatanecnica
19. dec 2023

@ljzozv keby si pozornejšie čítala príspevky, tak by si vedela, že nikto nepísal vykašlať sa na ňu. Boli aj navrhnuté rôzne spôsoby riešenia. A po ďalšie, svokra nestrážila ich deti ale cudzie. Ok, chcela pomôcť ale to ešte neznamená že sa musí teraz nakaziť celá ich rodina. Dá sa to riešiť aj inak, než sťahovaním sa knim.

zoja1234
19. dec 2023

@autorka tebe by mali byť deti prednejšie ako chorá svokra. Co si to za matku? Tvoj muž je jednak neschopak, lebo si to nevie zariadiť inak, a tiež je sprostý a sebecký lebo si nechráni vlastne deti. Pekne by som zavolala jeho sestre, nech sa vrátia skôr z dovolenky, a nech si ona opatri chorú maminku. Alebo poslať ku nej len muža, neexistuje chorú starú ženu dovliect do domu ku dvom malým chorlavym deťom. Až tak vám $$ €€ pomohla, ze ti to zato stojí? Aj keby mi moja svokra byt kúpila, tak si ju takúto chorú domov nevezmem a hasla fajka. Tu nemas co viac špekulovať, riešenie máš dve a obe sú jednoduché

ibatanecnica
19. dec 2023

@zoja1234 máš pravdu, muž nech ide k nej, určite to bude lepšie ako keď všetci ochorejú a potom sa kto o koho bude starať? Nehovoriac o tom, že aj to - myslím že ročné dieťa majú? môže ochoreieť tak, že skončí v nemocnici. To by mi za to nestálo. My sme tiež chodievali na striedačku ku svokre keď bolo treba a nie si ju domov chorú priniesť k deťom.
A nikto nemal pocit, že na niekoho kašleme a nechceme sa postarať

kristinka92
19. dec 2023

@simona1306 nehnevaj sa ale ani svojej mame by som nedovolila v takejto situácii prísť, keby som po zápale pľúc a veru že mám aj deti v autorkinom veku. autorka po zápale pľúc s covidovou infekciou by mohla skončiť aj na umelej pľúcnej ventilácii ak nie aj horšie. čo potom s dvoma detmi? oveľa rozumnejšie riesienie by bolo aby manzel zobral svoju mamu na hotel a tam sa o nu staral. vianoce-nevianoce. dobrovoľne by som k tak malým deťom nikoho s covidom nedoniesla.

netti87
19. dec 2023

Moju statku 74 ročnú zobrala záchranka mala ťažký covid, keď sa vyliečila a mali sme za ňou prísť náhle umrela, dostala emboliu.
Takže nechcem strašiť, ale 70 ročná plus nejaké choroby a covid, ako už hore písali možno bude mať posledné dni.

ljzozv
19. dec 2023

@ibatanecnica ja som čítala pozorné. Ak by si ty čítala pozorné, tak by si v mojom predchádzajúcom príspevku čítala že nech sa susedka tiež teraz postará.
Ja som teraz myslela niečo iné. Že keď potrebuje matka pomoc s vnúčatami alebo je sama chorá väčšina z nás si vydýchne, keď nám príde pomôcť mama alebo svokra.
A častokrát nie je možné si stále brat očr, a nie nie je tým meraná láska rodiča k dieťaťu .
Svokra sa k nim nepýtala, volal im muž, s ktorým zdieľa ubytovanie.
Ja neviem. Uvedomujete si všetky , že žena má 70 rokov?
Že už tu je reálny fakt, že tu nemusí byť dlho?
takze ja osobne by som sa snažila tak ako autorka nájsť spôsob a možnosť ako sa postarať, ale pritom neohrozovať svoje zdravie.
Ale nedokázala by som sa pozrieť na seba v zrkadle, ak by som sa rozhodla nepomoct nijako a svokra by to nedala.

slavaf
19. dec 2023

@ljzozv Nooo, keď som chorá, nevolám ani mamu, ani svokru, pretože ich nechcem ohroziť. Keď mám choré deti, nevolám ani mamu, ani svokru, pretože ich nechcem ohroziť. A takisto k sebe neberiem chorú mamu ani svokru, pretože nechcem ohroziť deti a náš samotných, lebo potom čo? Riešim to inak. Netreba robiť z ľudí hyeny len preto, že nechcú ohroziť svoje zdravie.

ibatanecnica
19. dec 2023

@ljzozv to že tu nemusí byť dlho si každý uvedomuje ale to ešte neznamená, že si ju nasáčkujú domov, keď má malé deti a sú po chorobe. NIKTO opakujem NIKTO im nekáže vykašlať sa na ňu. Nech ide syn k nej. Čo je na tom také ťažké alebo zlé? A keď autorka skončí v nemocnici a zle to skončí? To už bude v poriadku?
A keď som ja bola chorá, tak som s a izolovala a o deti sa staral muž, nevolala som ani mamu a ani svokru. A choré deti sme im tiež nesáčkovali.

hrabovo
19. dec 2023

Véd nech sa stará o mu osoba, co jej dávala hore deti na stráženie. Vylúčené, aby prišla ku mne do domu chorá, k mojim deťom. V žiadnom prípade. A aj keby bola zdravá, v živote by nespala v mojej manželskej posteli, návšteva, nech sa páči, tam je gauč

culienka
19. dec 2023

@ljzozv veru evidentne niektorým empatia chýba. Za trest ze svokra pomohla cudzím deťom a ešte sa aj nakazila a ešte aj kovidom, tak by ju asi mali nechať umret nech sa do buducna poučí. Co si vôbec dovolila cudzím pomáhať tak jej treba. A ešte si aj myslela ze ma dobru imunitu to už asi trpko oľutovala. A keby sa dakde v obchode nakazila tak to by sa už obchod mal o ňu starať. A mali jej volať videohovorom, ze keď zvládne tak dvihne.... však svokra bola vo vážnom stave a mali ju ako pisala autorka hneď vziať do nemocnice. Co ju našťastie potom aj zobrali. A neviem tie rady ze nech zavola svagrinej a ta nech sa vráti z dovolenky . Však svokra by aj pošla kým by sa ta vrátila. Ešte že mal autorkin manžel dosť rozumu a išiel jej pomôcť. Však ona sa nechcela ísť k nim rekreovat na vianoce 🤦‍♀️

janinah
19. dec 2023

@domininini tebe zjavne na covid nik blízky nezomrel....a kopa umrti bola aj preto.lebo ľudia sa navštevovali a covid zúril...lebo návštevy na Vianoce byť musia.aj keby to niekoho malo stáť život alebo " len " doživotné post covid nasledky

lenicka999
19. dec 2023

O rodinu sa treba postarať o tom žiadna. Tu ide o to že suseda zavesila choré deti na svokru a ona dobrá duša nevedela povedať nie a chcela pomocť. A skončila so silným kovidom v nemocnici, pretože sa od nich pravdepodobne nakazila. Ako sa vraví: "za dobrotu na žobrotu." To preto sa autorka a pár diskutujúcich rozčuluje.

autor
19. dec 2023

@zoja1234 neschopak si ty aj s tvojim mužom . A ešte si aj hlúpa a to poriadne. Svokra nám v živote ani cent nedala, ale obetovala svoj život výchove dvoch malých detí, ktoré neporodila. Môj muž ani jeho sestra nie sú jej biologické deti, ale vychovala ich ako svoje. Chcel jej pomôcť, pretože mu na nej záleží , je to jeho mama a potrebovala pomoc, ak by sa jej niečo stalo tak by to niesol kurva ťažko. Minulé Vianoce mu zomrel otec, predminulé nám zomrel syn a teraz kľudne mohla zomrieť ona ( vyhrate stále nemá, posledné správy z nemocnice sú, že je na áre a snažia sa ju stabilizovať) . Muž sedí v nemocnici a čaká, okrem toho posrateho kovidu majú podozrenia na zápal obličiek a močového ústrojenstva. Ty svoju mamu aj zdochnut nechaj, nech sa páči, ale neútoč na ľudí , ktorým na svojich rodičoch záleží. Bohvie koľko ľudí na ten covid zomrelo len preto, že im nemal ani kto do nemocnice vziať ... Týmto komentárom opúšťam diskusiu, nemá význam viac diskutovať, ja som bola nešťastná s toho, že budú naprd sviatky, ale teraz som ešte aj znechutená z toho čo za hovädá ľudia sú.

simca06022011
19. dec 2023

Držím palce nech sa z toho dostane. Bohužiaľ teraz sa do kovidu vie zamotat aj bakteriálna infekcia. Škoda ze nešla k Dr hneď.

mondolina
19. dec 2023

skús predýchať tie hnusné komentáre, lebo niektoré ste fakt hyeny,
hanbite sa! polovica určite bude sedieť na Vianoce v kostole a tváriť sa ako neviniatka. ešte raz hanba Vám.
@autorka
držím Vám veľmi veľmi palce nech to dobre dopadne ♥️

katulienkax
19. dec 2023

toto je poucenie, ze stari ludia nemaju strazit chore deti ani vnucata a uz vobec chore cudzie deti. Ale to tu bolo milion prispevkov, kde zeny radili matkam, ze se lemry lenive nemaju brat OCR ale zavesit na krk chore dieta cipernej dochodkyni.!!!

katulienkax
19. dec 2023

inac treba to tej susede pekne povedat co sposobila s chorymi detmi staremu cloveku

joannita
19. dec 2023

Strasne co tu citam. To by ste aj svoju 70r. mamu ktora ma vysoke horucky a nevladze sa postavit, nechali samu v byte 200km vzdialenom?? Fuj mozete sa hanbit niektore tu.
Autorka a ty tiez sa vyjadrujes teda o nej....privliekla chorobu, musim sa postarat, strata komfortu 🤦‍♀️ aj o mame by si toto hovorila?
Ved 70rocny clovek v takom stave moze umriet.
Dufam ze moja dcera a nevesta nebudu take ako vy tu.

zuzana76
19. dec 2023

je sice pekne, ze sa chces postarat a aj sa treba, ale je ti jasne, ze ked pride k vam, tak to chytite vsetci a ty po zapale pluc, sama matka dvoch malych deti, tiez mozno riskujes zivot. Ako tu niekto radil asi by som bookla nejaky byt na tie dva tyzdne cez AirBnb a muz so svokrou by boli tam, priniesla by si im denne jedno teple jedlo pripadne, nechala pred dverami.

lavender94
19. dec 2023

Autorka ty sa tu hlavne nezavzdušňuj aj s polovicou prispievajúcich. Veď tu nikto nepíše, že sa maju vykašľať na chorého človeka. Ale naozaj existujú aj iné riešenia než nasačkocať si človeka s covidom domov k osobe po prekonanom zápale pľuc a dvom deťom aj keby ste mali zrušiť cele Vianoce a urobiť si ich o dva týždne. To vám niektorým naozaj príde ako hyenizmus keď mysli niekto na zdravie vlastných deti? Veď nasťahovať svokru k sebe nebola jediná možnosť ako sa o ju postarať.
Autorka prajem svokre skore uzdravenie. Verím že všetko dobre dopadne

jj298
Odpoveď bola odstránená
la_dolce_vita
19. dec 2023

@jj298 toto je dobry postreh...

simona1306
19. dec 2023

@jj298 ja som z prispevku mala pocit, ze je len frustrovana z toho ze budu mat pokazene vianoce ... mozno si autorka nakoniec naozaj uvedomila ze aj ta jej svokra je zivy clovek ktoremu treba pomoct ... a mozno jej k tomi pomohli aj tieto nechutne komentare

bobrina1
19. dec 2023

A to sama tym vlakom docestovala do nemocnice? Bola by som fakt zvedava, kolke z tych, co by ste nechali svokru (rodinu) samu doma ste v inej diskusii tvrdili, ze ist s kovidom do prace je ok.

jj298
Odpoveď bola odstránená
kaja
Autor odpoveď zmazal
betulinka1
19. dec 2023

Covidoveho kohokoľvek do domu nepustím. Ak potrebuje starostlivost nech ide do nemocnice. Ak potrebuje navarit, donesiem pred dvere kazdy den navarene aj napecene. Ale doma neeeee