icon

Nespoľahlivý muž

mladena
16. dec 2014

Ahojte, stále tu čítam o vašich problémoch a nech sa týkajú akýchkoľvek ťažkostí vo vzťahu s mužom, vždy píšete v tom zmysle, že aspoň sa vás snaží zabezpečiť, pracuje od rána do večera, aby vám nič nechýbalo a pod. Preto by ma zaujímalo čo si myslíte o mojom probléme: s mužom sme spolu 10 rokov, muž je povolaním vodič a je asi lenivý, alebo ja už neviem čo si mám myslieť o tom, že viac nepracuje ako pracuje. To znamená, že takmer mesiac čo mesiac odrobí pár dní a vyhodí sa na pn. Pn mu jeho doktorka vždy dá, nakoľko mal v minulosti vážny úraz a nie je pre neho problém vymyslieť si nejaké ťažkosti. Pritom mu ale nič nie je. Takisto si napríklad dáva papiere ako celodenné ošetrenie (keďže jeho sa mu už minuli) na mňa ako doprovod, ale ja som zdravá, ani som u žiadneho lekára s ním nebola. Pripadá mi to trápne. Nechápem ho. Takisto mi pripadá trápne, keď ja ráno vstávam do práce a on vylihuje. Celý deň potom posedáva doma, navarí a popíja pri tom pivo a potom ešte očakáva, že ho pochválim ako navaril a upratal. Pripadám si akoby sme mali obrátene ulohy. Lenže ja rada varím a upratujem a nepotrebujem veľmi aby to robil on, radšej nech donesie peniaze. Jeho kolegovia často robia nadčasy aby zabezpečili domácnosť a môjmu sa nechce. Začínam niekedy chápať tie tzv. zlatokopky, pre ktore je podstatné aby žili vo finančnej istote. Pretože my sme si zobrali hypotéku a splácame aj ďalšie uvery, veľa nám toho nazvyš nezostáva a mám obavy ako to všetko zvládneme keď mám takého muža. Predtým nám v mnohom pomohli moji rodičia, aj prispeli aby si dorobil vodičský a mohol mať takúto prácu. Až teraz keď sme odkázaní len sami na seba, pomaly začínam vidieť akú má môj muž slabú a nestálu povahu. Jeho zamestnávatelovi sa jeho opakované pn samozrejme nepáčia a výsledok je taký, že ho dal na horšie služby. Myslím si, že sa ho chcú zbaviť. A môj miesto toho aby sa snažil pracovať a dostať na lepšie trucuje tak, že sa zasa dal na pn. O všetky financie sa starám ja, lebo on to tak chce a mne to vyhovuje, aspoň mám istotu, že sú všetky nevyhnutné platby a účty poplatené. Zaujímalo by ma, čo si o tom myslíte. Ja ho už pomaly prestávam obdivovať ako muža. Keď ma však obdobie že pracuje znova k nemu začnem cítiť ako ho milujem, teším sa na neho kým sa vráti domov a podobne. Keď nepracuje začínam byť mrzutá a mám obavy o našu budúcnosť. Neviem prečo je to tak. Inak si vo všetkom rozumieme, muž je dobrý, stále mi napr. kupuje kvety a prejavuje lásku. Ďakujem vám za odpovede.

majdus
16. dec 2014

No, aj na tom by mohlo daco byt, ako pise
@karollka21 ...

mawka
16. dec 2014

@natalym ako ja viem ake je tazke uverit niecomu, pred cim zatvarame oci. uz som si tym presla. a vlastne aj teraz pri tomto prechadzam. len vies, ja sa nedokazem teorrizovat. proste ano, blba som bola nejaky cas, ale vzdy pride stadium, kedy pre mna pride take A DOST a koncim. sak v provom rade mne musi byt fajn, aby bolo fajn aj mojim detom a nas zivot aby bol fajn. ci mam riesit nejake poondene vztahy? vzdy pojdem za niecim lepsim. a viem, ze to najdem.

natalym
16. dec 2014

@mawka Príde chvíľa, že ma prekvapí a prejde to. Ale zas a znova je to tu. Asi by ma mal niekto poriadne buchnúť do čela.

mima4
16. dec 2014

@mawka a ak sa smiem spytat, co je dovodom planovenho rozchodu? to ze kazdy druhy mesiac si v nemecku?

kaja73
16. dec 2014

@mawka nemusi ju mat na haku..mam kamosku co ma problem s muzom..nepomaha doma,vsetko je samozrejmé co ona spravi,o deti sa stara sama...
On s nimi max k lekarovi nebehne a zubarovi....inak ma vseto na pleciach ona. Ona aj celkom dobre zaraba a financie maju oddelene.
On prispeje fixnou sumou na plyn a este daco-neviem presne,ale vsetko ostatne je v rukach kamosky.
Ale co chcem povedat on ju miluje a to az moc.....az vracia ked ide babena raz za uhorsky rok niekam von so mnou a babami..pusti ju,o to nejde,ale je mu fyzicky zle a ked sme s nimi spolu pekne sa s nou bavi,dava jej najavo, ze ju miluje ,smeju sa spolu.......aj po 15 ci kolkych rokoch.
Proste vidno, ze mu na nej zalezi..ozaj to vidno viac ako napr na mojom chlapovi, ze by mu zalezalo na mne....a to moj pomaha teda doma riadne a je na neho 100% spolahnutie.
Je to prose jeho blba povaha ........kamoska zo zaciatku aj chcela zmenu,ale teraz to uz ani neriesi,maximalne sa mi trochu postazuje , ale neriesi. Vraj to nema zmysel.
Proste takto ziju.....nechapem, ale je to tak. 😒 to treba fakt vidiet, ale aj tak je to tazko pochopit. 😖

natalym
16. dec 2014

@kaja73 Neznáša keď niekam idem. Najspokojnejší je keď sme stále spolu a robíme všetko spolu, myslím, že preto aby to nemusel robiť sám.
Nerozpráva sa so mnou nijako, na otázky odpovie max. pokývaním hlavy. Tvrdí, že je nekomunikatívny. So svojou sestrou, mamou, príp. kamarátkou sa rozpráva úplne inak ako so mnou. V spoločnosti si najčastejšie so mňa uťahuje, okolie si myslí, že je to vtipné, mne to už po niekoľkých rokoch vtipné nepríde.
My sa vieme normálne rozprávať len o robote a sem tam o niečom čo nás oboch zaujíma.

kaja73
16. dec 2014

@natalym vztah moze vyzerat rozne..na prvy pohlad uplne zle,alebo uplne fajn a pritom pocity ludi v tom vztahu nemusia byt vobec take, ako to na povrchu vyzera.
Kamoska sice nie je uplne spokojna,ale zariadila sa po svojim,nasla si svoje a rozvadzat sa nemieni.
Mozno niekedy, ale teraz nie.
Ak miera nespokojnsti vo vztahu vyrazne prevysuje spokojnost ,tak s tym treba nieco robit,ale kazdy mame hranice inde...
Uz som ti to vcera pisala..tvoje hranice si este nedosiahla.....preto nekonas,ale len o tom hovoris.
Ale to nemusi byt chyba,mozno ti to v podstate takto vyhovuje...viac ako keby si zostala sama.

natalym
16. dec 2014

@mladena Prepáč, že sa Ti tu montujem. Ale zaujíma ma to. Neviem si rady.Ešte raz prepáč.

mima4
16. dec 2014

@natalym
prepac, ak sa miesam do tvojho vztahu, ale tvj manzel vzdy bol taky cudak?

natalym
16. dec 2014

@kaja73 Snažím sa to analyzovať a pochopiť. Nekonám, lebo viem ako by to pravdepodobne dopadlo. Ukončila by som to a vrátila by som sa. Kvôli deťom, kvôli okoliu, možno aj kvôli sebe. Chvíľu by bolo dobre, ale začne sa to zas. Chyba sa stala na začiatku. Ako som písala, zobrala som si študenta, nezarábajúceho, ja som zarobila dobre. A tak to zostalo. Je to moja chyba. Ten vypadávajúci riad z drezu, ja ho umyjem, lebo nemám dať z čoho deťom jesť. A on to vie.

natalym
16. dec 2014

@mima4 Bol. Len som to nevidela. Dokonca sa mi to zdalo zlaté. Inak baby, na mňa sa aj lepia tieto podobné typy.

kaja73
16. dec 2014

@natalym tak si kup umyvacku,kup so automaticky vysavac.....proste pomoz si ako vies..kamoska to tak robi...spravi len nevyvhnutne..riad umyje umyvacka,pracka vyperie,zehlit nezehli....proste vyradila kopec cinnosti a ma cas aj na to co ju bavi. Muza neprevychovava...uz nie. Aj takto sa da....

mima4
16. dec 2014

@natalym a ako dlho ste uz manzelia? mate aj deti?

natalym
16. dec 2014

@mima4 Ani sa nepýtaj. 20 rokov. Mám dve.

natalym
16. dec 2014

@kaja73 To aj robím. Redukujem činnosti. U nás je najväčší problém - peniaze. Jemu je všetko dosť a dobré. Nič mu nechýba. Veď áno, keď to ja zabezpečím. Dookola to isté.

kaja73
16. dec 2014

@natalym aspon ze tak 😉 treba si pomoct ako sa da...Aj ja som s mojim 20rokov a teda na zmenu nemam naladu....aj ked dovody by sa nasli....ale ci by mi bolo lepsie.???.myslim ze nie..a preto sme stale spolu a zijeme ako sa najlepsie da...teda pre nas ako sa nejlepsie da. 🙂
Financie.....kazdemu staci ine....holt toto asi nezmenis.

natalym
16. dec 2014

@kaja73 Asi tak. No ťažko sa s tými financiami zmieruje, keď ja platím všetko a on sa len vezie. No aby som neklamala, sem tam niečo zaplatí o väčšine vecí nemá ani poňatia. Teraz je dcéra mimo, vreckové, nejaké veci, cvakla som. Minule bola doma, dala som jej 10 eur a vravím, oco nech Ti doloží, samozrejme nemal. Nasere, to ako to decko nič nepotrebuje alebo ako.Čakali sme na vlak a vravím, by si stihol do bankomatu, myslíš, že ho pohlo. Nič. Tak ja som stále v mínuse a takto si žijeme.

cecil36
16. dec 2014

@mima4 ale on viac nepracuje ako pracuje, bavme sa o tom, co trapi zakladatelku, nie o hypotetickych domacnostiach.....

mawka
16. dec 2014

@mima4 to je na dlhu debatu. po 4 rokoch mam zaujem vztah posuvat len ja. neviem sa o neho opriet a to doslova. nechce s nami zit. nechce sa stahovat. nechce sa odlepit od mamicky. prepac, ale v 34 rokoch aby som 4 roky cakala ako cakanka a nechala sa tahat za nos a pocuvala, ako to je to vsetko kvoli mne a aka je doba zla a ze nic neni dobre a hladat dovody a nie sposoby, to nie. ten, kto sa prisposoboval cele 4 roky som bola ja. cakanim na neho som sa vzdala x moznosti zivotnych. ked mi je zle, som chora, myslis, ze mi spravi caj? kdeze. to by musel byt pri mne. to, ze som v nemecku emsiac ok, nie som jedina, ktora takto funguje. ale ze ja pridem po 4-5 tyzdnoch domov a on pride az o dalsi tyzden na dva dni, to nie. vidis v tom nejaku buducnost? ja nie. bolo by ine, keby sme spolu zili, ze sa vratim na mesiac a sme cely mesiac spolu. ale jemu je dobre u mamky. zmenit to nechce. nic pre to nerobi. takze tak. a este milion dalsich malickosti, dielikov, ktore ked si skladam, davaju mi dokopy obrazok, ktory som predtym nechcela vidiet. je mily, zlaty, dobry, nepije, nefajci, ale je nepouzitelny do zivota. a to som opisala tak v skratke.
vies, posledne tri roky tahat zensku za nos ze uz sa prestahujem, uz uz uz a o tri mesiace a o dalsie tri, bla bla bla, is do vacsieho bytu ze do troch mesiacov pride, bla bla bla a presiel rok, ja sama s detmi v tom byte, aj ho sama platim.. pride ti to ferove? nehovorim, ze by som mnou vydrbaval, ale jednoducho nechce sa nakopnut k nejakej zmene konecne. a to podotykam, mal vybavenu pracu - vybavenu, za lepsie peniaze nez ma tu, za ovela lepsie. nie. mohol so mnou do nemecka, nie. mal dokonca vybaveny job vo svojom odbore, ktory ho bavi tam u nas, nie. chapes? mal x moznosti, nemusel sa bat, ze by si hladal pracu, len by presiel z jednej do druhej, nechcel. myslim si, ze kazdy normalny chlap, ktory miluje svoju partnerku a chce s nou zit, fungovat ako par a este ma moznost sa lepsie zamestnat a medzi ludmi, ktori su jeho rodina a priatelia a on toto odmietne... co by si povedala? doma ho nedrzi nic. ziadna hypo. ziadny prenajom. rodicia su zdravi. deti nema. nie je ani rozvedeny. nie je teda prekazka, preco by to neslo. a vidis. nejde to. ja som dala do vztahu vela. vela som obetovala svojich moznosti sa mat lepsie, obetovala asom financie. ked mi pomohol, vratila som. ja tomu cloveku nedlzim nic po ziadnej stranke. vlastne o com ten vztah je, ked nerobime nic SPOLU a fungujeme kazdy zvlast? ked iba jeden v tom vztahu hlada sposoby. a druhy len dovody. toto takto nejde. skusila som vselijako. a najhorsie co moze byt a co ma vytaca tak to, ze ked chcem diskutovat o tychto veciach v klude, normalne ako dvaja ludia, aby sme nasli riesenie, on je ticho. proste ticho. nevopie nic. nic. nic. chcela by si to? bavilo by ta vyvijat aktivitu k posuvaniu vztahu par rokov a druha strana nic? myslim, ze by to nebavilo ziadnu. a to som si zo zaciatku myslela, ze som konecne nasla seriozneho, spolahliveho chlapa. nenasla. idem dalej.

mawka
16. dec 2014

@mima4 ... a preto som sa rozhodla to ukoncit, aby som nemusela prist do takeho stadia ako je teraz @natalym . pretoze takto nejako by to dopadlo. ak by som ho dotlacila aj do spoluzitia, nakoniec by bol on ten, co furt nema a ja ta, co sa vzdy postara. lenze to neni moj styl. tlacit niekoho do niecoho, co nechce. to je zbytocne.

natalym
16. dec 2014

@mawka Je to smutné. Bože ja chcem byť Tvojím partnerom. Mať partnerku a prácu, aký problém?

natalym
16. dec 2014

@cecil36 Máš pravdu. A k čomu sme teda došli? Zatiaľ mi vychádza, lepšie byť sám ako s guľou na nohe.

mawka
16. dec 2014

@natalym keby len to. 😀 sak ja som sa ani dietatu nebranila, keby sme boli spolu, ani dalsej svadbe. chapes? co by chcel? este mi povie, ze chlapi po mne idu, ze som krasna, ale nerobi nic preto aby som bola jeho. zboznuje moje decka. ale tym padom taha za nos aj ich. moji rodicia sa sli z neho pokakat a tym padom taha za nos aj ich. lenze fakt je to uz dlha doba.
vies, ja mam este dlhy, ktore si splacam, dlho este budem, ale splacam si ich sama, on mi ich neplati. ale aj tak si myslim, ze toto je ta brzda. nuz ale vedel o tom od zaciatku, mohol sa rozhodnut uz vtedy. alebo som mozno prilis schopna pre neho, ja neviem. mozno si potrebuje nabit drzku na takej, ktora sa necha bez jeho suhlasu oplodnit, ktora ho dotlaci do hypo /ktorej sa brani/ a potom mozno pochopi, ze so mnou mu mohlo byt lepsie. ale bohuzial, neuvedomil si to teraz, asi musi dostat "facku" aby sa prebral. ja nemam co stratit. byvanie mam, deti mam, zivotne skusenosti mam, robotu mam. ja nepridem o nic.

natalym
16. dec 2014

@mawka Akoby som o sebe čítala. Asi fakt nechcel. Ako môj muž, asi ma má na háku. Len ja kača som si to 20 rokov nevšimla.

lady511
16. dec 2014

@mladena ahoj,,sme zvyknutý že muž zabezpečili stravu(v momentálnej dobe peniaze) a ženy udržiavali ohen (teda varenie a práce okolo domácnosti)ide dost o to aké su vaše výdavky a príjmy,,vieš ked zarobíš viac ako tvoj muž,,a on sa lepšie cítit doma že naozaj dobre navarí,,pouprace,,nemala by som problém..je to síce iné ako priemer väčšiny rodín,,ale žijeme v modernej dobe,,ja tiež pracujem,,zarobím priemerne,,a moj muž bude o týžden doma s dcerou kedže budu prázdniny,,januar,februar bude slabší,,ale mne to neprekáža,,práveže poviem ti,,cítim sa doležito že dobre zarobím,,že poplatím veci,,potrebne pre chod domacnosti,,že je o malu postarane,,že ked prídem,,je (síce nie navarene) ale uprataný celí dom,,umyté wc -ko,riady,,podlahy,,a to ma robí štastnou,,že ked prídem unavená ako pes,,prídem do čistého,,ale takisti viem že ked príde jar ,,zase sa to rozbehne,,a budeme rovnocenný partneri aj po finančnej stránke,,nezniesla by som lenivého chlapa.,,ale u tvojho to nieje take jednoznačne,,možno sa nazaj,,lepšie cíti doma,,musíš mu dat najavo,,že máte uver,,a ine dlžoby,,a tie treba platit a nie z jedého platu,,možno práca a polovičný uväzok ale bola by to práca ktorá by ho bavila,,VELA KOMUNIKáCIE

mawka
16. dec 2014

@natalym ano ano. nepochybujem, ze ma ma rad. to by som mu krivdila. ale na haku ma prave ten zivot so mnou. tym padom ma na haku to, co chcem ja. moje pocity, tuzby a zelania. a je to cele o tom, co chce on. ze vlastne este nechce a tak sa tomu prisposobujem. teda som sa prisposobovala. dobre, sme spolu 4 roky, prvy rok ok, to sa dvaja spoznavaju. druhy uz by clovek sa chcel niekam posunut, ale ked ani v tretom roku nic a posledny 4 rok je uplne nanic a ziadny posun, to depta. fakt nemam pocit, ze by sa to zmenilo. sak ked sa doteraz nic...

natalym
16. dec 2014

@mawka No ak človek nie je spokojný mal by to zmeniť. To je dilema, čo?

mawka
16. dec 2014

@natalym no pre mna to dilema nie je. ja v tom mam uz jasno. uz som to chcela skor ukoncit, ale potom som si povedala, ze s horucou hlavou to nebudem riesit, dala som si cas, aby som si to premyslela, pre a proti, aby som nespravila hovadinu. nech na to pozeram z akejkolvek strany, buducnost tam nevidim. keby sme mali 20 rokov, si poviem ok, sme mladucki, atd. .. ale aby sme riesili v 34-35 rokoch vztah na urovni nst rocnych, to je na mna silne kafe 😉

natalym
16. dec 2014

@mawka Tak prajem všetko dobré. Niekedy treba ísť z kratšej cesty.

svetluska82
16. dec 2014

@mawka moj je taky isty...akurat zvazujem co dalej.