Nespravodlivosť v rodine: Ako sa s ňou vyrovnať?
Ahojte, potrebujem sa trochu vyrozprávať a možno aj počuť, že v tom nie som sama.
Máme v rodine situáciu, ktorá ma dlhodobo vyčerpáva. Ide o to, že švagor sa pred svokrou neustále ľutuje, rozpráva o tom, ako sa má zle a svokra mu na základe toho výrazne finančne pomáha. Príjem pritom majú normálny a výdavky takmer žiadne.
My s manželom fungujeme samostatne, máme hypotéku, úver, ja som na rodičovskej a žijeme skôr od výplaty k výplate, aj keď niečo málo každý mesiac odložíme. Keď sme raz potrebovali menšiu finančnú pomoc (len požičať), nebolo to možné. Zároveň ale vidím, že inde peniaze problém nie sú.
Čo ma však štve ešte viac než financie, je prístup. Svokra sa o naše dieťa prakticky nezaujíma. Naopak, k jeho deťom má veľmi blízky vzťah. Stretávajú sa denne.
Ja rozumovo chápem, že je to jej rozhodnutie a jej peniaze. Ale emocionálne to vo mne vyvoláva veľký pocit nespravodlivosti, krivdy a niekedy až hnevu. A úprimne – už mám pocit, že si to nosím stále v hlave a neviem to pustiť.
Chcela by som sa spýtať:
Má niekto podobnú skúsenosť v rodine?
Ako ste sa s tým vyrovnali?
Ako ste si nastavili hlavu alebo hranice, aby vás to prestalo tak veľmi trápiť?
Nejde mi o to niekoho meniť, skôr sa naučiť, ako s tým žiť tak, aby ma to nezožieralo
@motylik2559 viem to, pretoze ako pisem vyssie, byvanie maju zdarma (ziaden uver, hypo), platia len inkaso. Uver na rekonstrukciu a pod nebrali, kedze do byvania neinvestuju. Kuchynu, obyvacku im zariadila svokra. Auto im kupila svokra. Casto im robi aj nakupy potravin, tankuje, plati poistky (tym sa nam sama svokra pochvalila).
@anonym_autor
môj manžel má sestru a bývame všetci v jednej dedine, kde sú aj rodičia ( svokrovci ). Naša rodina, vždy bola na poslednom mieste, naše dieťa detto a teraz, ako je dospelé už vníma, čo sa deje. Nikdy nemali klasický vzťah babka - vnúča. Švagrovci veľmi veľa pomoci od nich dostali a my nikdy nič, ale svokrovci sú veku, kde im treba pomôcť . Švagrovci sa im dosť otočili chrtom a svokrovci nie raz im vykríkli, koľko pomoci dostali a toto majú za to. Minule na oslave svokra hovorí svojej sestre, že odo mňa očakáva, ako ostanem doma a budem ich opatrovať. Potom sme to s manželom rozoberali a jasne im bol vysvetliť, že toto nepripadá do úvahy. XY rokov sme boli pre nich vzduch a zrazu sme im dobrí, ak toto nie.
@anonym_autor stačilo by nežiarliť, ako vieš, či nemajú aj iné problémy, keď im svokra pomáha? Predpokladam, že pomáha svojmu synovi a určite tebe nebudú vešať na nos pre aký dôvod im pomáha
@anonym_afe675 ehm, nebudem rozoberat detaily. No viem o nich viac, ako by som chcela. Aj o ich problemoch. Viem to nie len od mojich svokrovcov ale aj od svagrovych. Ale to je na dlho. Nie je to o ziarlivosti, ale o pocite krivdy. 🙂
No veru,toto už ohľadom svojho trápenia 99 téma, už by si sa mohla nato 💩a žiť si svoj spokojný život
zatial sa mi to nepodarilo, ak budes vediet napis, uz 20 rok. sa mi nedari to zahodit za hlavu, stale sa to len nabaluje a pridavaju sa nove a nove veci
Chyba podľa mňa je to, že o tom viete ako im finančné pomáhajú,je to medzi nimi a malo to ostať medzi nimi lebo je to ich vec
Co sa týka detí,to chápem, keď vzťahy neprekvitaju, možno zistiť či nieje nejaký problém
@anonym_autor stačilo by nežiarliť, ako vieš, či nemajú aj iné problémy, keď im svokra pomáha? Predpokladam, že pomáha svojmu synovi a určite tebe nebudú vešať na nos pre aký dôvod im pomáha
@anonym_afe675 je tam žiarlivosť zo strany autorky a taká nulová empatia. Trošku aj z iného uhla nie len zo svojho by som sa pozrela na situáciu. Svokra nie je zlá, keď pomáha svojmu synovi. Má nato svoje dôvody. Ty všetko asi nevieš. Asi vidí, že druhý syn je schopný a sám sa vie o seba postarať, druhý syn je momentálne nejaký zraniteľný, možno pod vplyvom choroby, nezamestnanosti, za ktorú nemôže, alebo psychickej poruchy, alebo iného, tak im pomáha. Ja by som bola rada, že dostávajú pomoc, keď tu pomôcť potrebujú a nie závidieť. Lebo musím mať, to čo má druhý, mám nato nárok. No nemáš, lebo svokra vyhodnotila, že ste sebestační, tak pomáha inému synovi. Možno za rok budete vy v riti a švagor si polepší, tak zase sa môžete o pomoc na svokru obrátiť vy.
Inak....Ja si neviem predstaviť, že nevesta by riešila koľko komu dám nedám peňazí
Neviem si predstaviť, že ja ako nevesta by som riešila svokrovcov koľko komu daju alebo nedajú
Tak isto neexistovalo riešiť u mojich rodičov koľko komu dali nedali
A nebodaj mna by niekto riešil komu dám alebo nedám
A stále sú to leeeen peniaze
@anonym_autor zamrzí to a veľmi, ale buďte vďační zato, čo máte. Že máte strechu nad hlavou, zdravie....to myslím, že je najpodstatnejšie.
keby to boli tvoji rodičia tak verím že ťa to hnevá, ale svokrovci.......veď to je ich vec s tebou to nemá nič spoločné iba s tvojim manželom
@anonym_afe675 je tam žiarlivosť zo strany autorky a taká nulová empatia. Trošku aj z iného uhla nie len zo svojho by som sa pozrela na situáciu. Svokra nie je zlá, keď pomáha svojmu synovi. Má nato svoje dôvody. Ty všetko asi nevieš. Asi vidí, že druhý syn je schopný a sám sa vie o seba postarať, druhý syn je momentálne nejaký zraniteľný, možno pod vplyvom choroby, nezamestnanosti, za ktorú nemôže, alebo psychickej poruchy, alebo iného, tak im pomáha. Ja by som bola rada, že dostávajú pomoc, keď tu pomôcť potrebujú a nie závidieť. Lebo musím mať, to čo má druhý, mám nato nárok. No nemáš, lebo svokra vyhodnotila, že ste sebestační, tak pomáha inému synovi. Možno za rok budete vy v riti a švagor si polepší, tak zase sa môžete o pomoc na svokru obrátiť vy.
@anonym_ee4564 tak empatiu nemá asi pravdepodobne ani svokra. Keď toto nevidí. Ubližuje ďalšiemu dieťaťu a jeho rodine len preto, že má nejaký pocit, že druhý brat to potrebuje? Vidí že robí v rodine problémy a netrápi ju to, len preto, že má pocit, že druhý to potrebuje viac? Každe dieťa potrebuje rodičov rovnako a ak niekomu pomôžem finančne, tak sa druhým snažím pomôcť inak. V tomto prípade je to velmi jednostranne.
Nič iné, len sa s tým musíš zmieriť...u nás svokra to isté ...trom deťom všetko a môj muž dostal veľké hodiny..jednoducho si pozemky a byť rozdala ako hrášok a fazuľu .len keď vie chudá len do troch rátať ...čo s tým narobíme. A pritom má štyri deti. Ani stará tak není, čerstvá dôchodkyňa, ktorá stále pracuje. .ale počítať aj tak nevie .. veľmi ma to bolelo, mrzelo, ale dnes už radcsej na to ani nemyslim . Ale premna neprávosť, ktorú si ponesieme s mužom celý život, a ona sa stále tvári, že vlastne všetko je v poriadku a pritom sa ešte čuduje prečo tam nechodíme
@anonym_ee4564 tak empatiu nemá asi pravdepodobne ani svokra. Keď toto nevidí. Ubližuje ďalšiemu dieťaťu a jeho rodine len preto, že má nejaký pocit, že druhý brat to potrebuje? Vidí že robí v rodine problémy a netrápi ju to, len preto, že má pocit, že druhý to potrebuje viac? Každe dieťa potrebuje rodičov rovnako a ak niekomu pomôžem finančne, tak sa druhým snažím pomôcť inak. V tomto prípade je to velmi jednostranne.
@777januska777 možno nemá pocit, že potrebuje pomoc,možno tu pomoc naozaj potrebuje. Je zvláštne, že to tak kole oči neveste. Možno aj prvý aj druhý syn je s tým OK, len nevesta by rada organizovala, ako svokra pomôže. Samozrejme jej v prvom rade.
Chápem ťa, prežívam niečo podobné. Len s tým rozdielom že švagrovci bývajú u svokrovcov a tým pádom im pomáhajú aj finančne aj so stráženim deti. A na nás ani nespomenú..
My tiež máme hypotéku svoj dom a ony bývajú u svokrovcov zadarmo, ani odtiaľ nechystajú odísť.
Ako nejde mi o peniaze to si vieme zarobiť, len o ten princíp že občas by mohli aj nám pomôcť a to je jedno s čím, či už len povarovat deti cez leto alebo prerobiť niečo. Ja každé leto rozmýšľam ako vykryť prázdniny lebo ony moje deti nechcú. Nemajú k nim žiadny vzťah, skôr to ma trápi že moje deti nepoznajú starkých.
A nie je problem v tom, ze tvojho muza maju radsej menej ako toho druheho? Skratka rozdiel v detoch ma nastaveny svokra tam a vy sa len veziete na nezaujme o syna
Chápem ťa, prežívam niečo podobné. Len s tým rozdielom že švagrovci bývajú u svokrovcov a tým pádom im pomáhajú aj finančne aj so stráženim deti. A na nás ani nespomenú..
My tiež máme hypotéku svoj dom a ony bývajú u svokrovcov zadarmo, ani odtiaľ nechystajú odísť.
Ako nejde mi o peniaze to si vieme zarobiť, len o ten princíp že občas by mohli aj nám pomôcť a to je jedno s čím, či už len povarovat deti cez leto alebo prerobiť niečo. Ja každé leto rozmýšľam ako vykryť prázdniny lebo ony moje deti nechcú. Nemajú k nim žiadny vzťah, skôr to ma trápi že moje deti nepoznajú starkých.
@anonym_08b31e a tvoji rodicia su aspon funkcni stari rodicia?
@anonym_08b31e a tvoji rodicia su aspon funkcni stari rodicia?
@anonym_a68ece Mama už nežije a otec alkoholik, nie sme v kontakte.
@anonym_a68ece Mama už nežije a otec alkoholik, nie sme v kontakte.
@anonym_08b31e tak to mi je luto, ze vase deti su bez starych rodicov😌
@anonym_ee4564 asi to bolo smerovane autorke
@anonym_afe675 ehm, nebudem rozoberat detaily. No viem o nich viac, ako by som chcela. Aj o ich problemoch. Viem to nie len od mojich svokrovcov ale aj od svagrovych. Ale to je na dlho. Nie je to o ziarlivosti, ale o pocite krivdy. 🙂
@anonym_autor a krivdu citis iba ty, alebo aj tvoj manžel? Ty možno ani z ďaleka nevieš o všetkom, lebo toto švagrinkvské viem o všetkom poznám.. tiež nam svokra pomohla a švagrina žiarlila a vyčitala jej to, úplne na smiech, a pri tom nevedela dôvod, čim sme si prešli, pretože, niektoré veci sa jednoducho nerozširuju po žiarlivých švagrinkách, ale povyprávaj si
@anonym_autor mame to iste, svagor chudacik nema na nic, ale vzdy dojde s flaskou a svokra uz ma iskry v ociach. Chudacik to je, jeho frajerke este zuby ide dat robit.
@anonym_autor a krivdu citis iba ty, alebo aj tvoj manžel? Ty možno ani z ďaleka nevieš o všetkom, lebo toto švagrinkvské viem o všetkom poznám.. tiež nam svokra pomohla a švagrina žiarlila a vyčitala jej to, úplne na smiech, a pri tom nevedela dôvod, čim sme si prešli, pretože, niektoré veci sa jednoducho nerozširuju po žiarlivých švagrinkách, ale povyprávaj si
@anonym_afe675 viem všetko rovnako, ako oni o nás. Žiaľ, to ako sú naše rodiny a rodinné vzťahy prepletené vysvetľovať nemusím. Navyše švagrová nevie držať jazyk za zubami, prezradí všetko od ich intímnosti (na ktoré sa ani nepýtam) až po ich zárobky a financie.
Ale ty a tebe podohné ste to tu nepochopili. Nejde len o peniaze. Vas by nestvalo, keby sa k vasmu dietatu spravali ako k cudziemu? Vzdy o svagrovych hovoria ako o "ich detoch" (rozumej..nase deti boli tam, kupili sme im to, urobili to) a potom je tu "ten vas" uz vie rozpravat? Uz vie chodit? A same porovnavacky, pricom je najmladsi. Ked som niekedy povedala, ze moje dieta bolo na ihrisku a hralo sa s inymi, tak svokra hned spustila joj nas Petusko (druhy vnuk) tiez chodi na ihrisko, minule som s nim bola a taky hrad sme postavili...a podobne. Bez spatnej vazby.
Vam by nevadilo, kebyze byvate isty cas v rovnakom meste a nemaju zaujem vidiet vas ani vase narodene dieta? Ze sa nan nikdy neopytaju? Nezavolaju? A ked vola manzel alebo ja, ze ako sa maju, tak zacnu riesit len seba a svagra? Ani jedna otazka na vnuca?
Co sa tyka byvania, my byvame od svokry 30km, svagor 20km. Cize rozdiel tam az taky nie je. Co sa tyka pomahania, ak im nieco treba, volaju vzdy muza.
@anonym_afe675 viem všetko rovnako, ako oni o nás. Žiaľ, to ako sú naše rodiny a rodinné vzťahy prepletené vysvetľovať nemusím. Navyše švagrová nevie držať jazyk za zubami, prezradí všetko od ich intímnosti (na ktoré sa ani nepýtam) až po ich zárobky a financie.
Ale ty a tebe podohné ste to tu nepochopili. Nejde len o peniaze. Vas by nestvalo, keby sa k vasmu dietatu spravali ako k cudziemu? Vzdy o svagrovych hovoria ako o "ich detoch" (rozumej..nase deti boli tam, kupili sme im to, urobili to) a potom je tu "ten vas" uz vie rozpravat? Uz vie chodit? A same porovnavacky, pricom je najmladsi. Ked som niekedy povedala, ze moje dieta bolo na ihrisku a hralo sa s inymi, tak svokra hned spustila joj nas Petusko (druhy vnuk) tiez chodi na ihrisko, minule som s nim bola a taky hrad sme postavili...a podobne. Bez spatnej vazby.
Vam by nevadilo, kebyze byvate isty cas v rovnakom meste a nemaju zaujem vidiet vas ani vase narodene dieta? Ze sa nan nikdy neopytaju? Nezavolaju? A ked vola manzel alebo ja, ze ako sa maju, tak zacnu riesit len seba a svagra? Ani jedna otazka na vnuca?
Co sa tyka byvania, my byvame od svokry 30km, svagor 20km. Cize rozdiel tam az taky nie je. Co sa tyka pomahania, ak im nieco treba, volaju vzdy muza.
@anonym_autor kazdemu by vadil ten nepomer, ale vyriesit sa to neda, ked svokrovci nemaju zaujem o deti. Ale co budes teraz nasledujucich 20 rokov nasrata? Potrebujes citat kydanie na svokru a svagra? To by ti akoze pomohlo? Vazne?
@anonym_afe675 a este dodam, ja som nikdy svokre nic nevycitala. Vzdy som slusna, volam im, ako sa maju, ci nieco nepotrebuju. Je to nieco s cim sama vo svojom vnutri bojujem. Manzel to vnima rovnako. Ja na nich pred nim neutocim, neohovaram, neociernujem, spravam sa tak, ako chcem, aby sa aj on spraval k mojim rodicom. Na financovanie jemu nikdy nepoukazujem, su to jeho rodicia, je to nieco, co by mal on riesit, ja na to nemam narok (preto to pred nim nevytahujem, ale riesim si to sama.v sebe a snazim sa s tym vysporiadat). Ak na nieco poukazem manzelovi, su to rozdiely, ktore robia medzi vnucatami. To ma ako matku s.rie. No financovanie poslednu dobu zacal uz on riesit a stazovat sa mi. Nejde o male sumy, mozno preto mu to vadi. Svokrovci maju velke firmy a rozne podiely v akciach, cize peniaze maju, preto si dovolili kupit svagrovi auto, vziat mu uver, ktory mu aj splacaju (to vieme od svokry). Asi mame tu smolu, ze z kazdej strany sa k nam vsetko dostane, ak by sa nedostalo, nema ma co s.at 🙂
@anonym_autor kazdemu by vadil ten nepomer, ale vyriesit sa to neda, ked svokrovci nemaju zaujem o deti. Ale co budes teraz nasledujucich 20 rokov nasrata? Potrebujes citat kydanie na svokru a svagra? To by ti akoze pomohlo? Vazne?
@anonym_a68ece vazne nevies citat s porozumenim. Tak skusme este raz. Precitaj si cely moj prispevok, resp. zaver:
Nejde mi o to niekoho meniť, skôr sa naučiť, ako s tým žiť tak, aby ma to nezožieralo
P.S.: ja na nikoho kydat nechcem a nepotrebujem ani aby to robil niekto iny. Viem, ze sa s tym stretavaju mnohe rodiny, preto ma zaujimalo, ci a ako to vnimat, aby som sa od toho co najviac odosobnila. To, ako sa svokra rozhodne a komu bude pomahat nijako nezmenim. No citim (aj napriek tomu, ze sa to snazim potlacat), ze to ma na moje psych zdravie zly vplyv.
@anonym_a68ece vazne nevies citat s porozumenim. Tak skusme este raz. Precitaj si cely moj prispevok, resp. zaver:
P.S.: ja na nikoho kydat nechcem a nepotrebujem ani aby to robil niekto iny. Viem, ze sa s tym stretavaju mnohe rodiny, preto ma zaujimalo, ci a ako to vnimat, aby som sa od toho co najviac odosobnila. To, ako sa svokra rozhodne a komu bude pomahat nijako nezmenim. No citim (aj napriek tomu, ze sa to snazim potlacat), ze to ma na moje psych zdravie zly vplyv.
@anonym_autor och boze, zasa to citanie s porozumenim. No jo, co ine napisat, ze? Nikto ti nic lepsie ine nenapise, ako ze to musis nechat tak. Ak to sama nedokazes, navstiv terapeuta, aby ta to nezozieralo. Nikto ti nenapise, ze urob to a to a odosobnis sa. K tomu musis sama dozriet pracou na sebe. Bud rada, ze riesis len toto a nie diagnozy a choroby. S tymto uvedomenim mozes zacat na sebe pracovat😉
@777januska777 možno nemá pocit, že potrebuje pomoc,možno tu pomoc naozaj potrebuje. Je zvláštne, že to tak kole oči neveste. Možno aj prvý aj druhý syn je s tým OK, len nevesta by rada organizovala, ako svokra pomôže. Samozrejme jej v prvom rade.
@anonym_ee4564 a čo ak nie? Aj tu má mk je vidieť ako sú tieto príklady časté. Jediní kto si vždy myslí, že robí dobre je len ten rodič. Vlastnou "pomocou" rodičia zničia úplne vzťah súrodencov, ale ani sa nepokušaju zistiť ako to súrodenci naozaj vnímajú. A to nie je len tento prípad.
@anonym_afe675 a este dodam, ja som nikdy svokre nic nevycitala. Vzdy som slusna, volam im, ako sa maju, ci nieco nepotrebuju. Je to nieco s cim sama vo svojom vnutri bojujem. Manzel to vnima rovnako. Ja na nich pred nim neutocim, neohovaram, neociernujem, spravam sa tak, ako chcem, aby sa aj on spraval k mojim rodicom. Na financovanie jemu nikdy nepoukazujem, su to jeho rodicia, je to nieco, co by mal on riesit, ja na to nemam narok (preto to pred nim nevytahujem, ale riesim si to sama.v sebe a snazim sa s tym vysporiadat). Ak na nieco poukazem manzelovi, su to rozdiely, ktore robia medzi vnucatami. To ma ako matku s.rie. No financovanie poslednu dobu zacal uz on riesit a stazovat sa mi. Nejde o male sumy, mozno preto mu to vadi. Svokrovci maju velke firmy a rozne podiely v akciach, cize peniaze maju, preto si dovolili kupit svagrovi auto, vziat mu uver, ktory mu aj splacaju (to vieme od svokry). Asi mame tu smolu, ze z kazdej strany sa k nam vsetko dostane, ak by sa nedostalo, nema ma co s.at 🙂
@anonym_autor al je to tak, dobre.. ale čo s tym spraviš? Svokrovci sa rozhodli, ich rozhodnutie nezmeniš, ani ich povahu, ani zakazať a prikázať im nič nemôžeš.. ale môžeš im to vyhodiť na oči, aspoň tie deti, ten nezáujem, ale budeš najhoršia v rodine, ale vypustiš to von, iba raz
@anonym_autor al je to tak, dobre.. ale čo s tym spraviš? Svokrovci sa rozhodli, ich rozhodnutie nezmeniš, ani ich povahu, ani zakazať a prikázať im nič nemôžeš.. ale môžeš im to vyhodiť na oči, aspoň tie deti, ten nezáujem, ale budeš najhoršia v rodine, ale vypustiš to von, iba raz
@anonym_afe675 mohla by som im vela veci vyhodit na oci, s manzelom sme svoji 12 rokov a ze sa toho udialo.... od ponizovania mojej osoby a pod. No z ucty k manzelovi som vzdy slusna. Preto na teraz nebudem nic riesit. Vzdy som bola ticho uz pri roznych narazkach na mna, na moju rodinu (rodicov a surodencov) a pod. Tie deti ma mrzia, no vzdy si poviem (ako aj tu pisali baby), osud im to vrati, ked budu oni potrebovat starostlivost. Inac, paradoxne, svokra vzdy povie, ze ked bude treba, pride byvat k nam. Ja sa len usmejem. Hadam to naozaj necaka.
@anonym_a65c69 nezakazovala som nikdy, byvali sme u mojich rodicov (v jednom meste ako oni), kym sme nas byt prerabali. Volala ich moja mama, aby prisli k dietatu, pozriet ho a tak. Nikdy nemali zaujem. Sami sa nukame na navstevu, no aj to im nikdy nevyhovuje. Volala som ich kedysi k nam, no nikdy nemali cas. Zo zaciatku som posielalal fotky maleho, nech im ho aspon takto pripomeniem, no ani na to nereagovali, tak som prestala. Mna asi nestvu ani tak financie, lebo byt mame vlastny aj ked na hypo, auto mame, splacat vsetko zvladame. Aj ked nepopieram, ze aj to nastve, ked svagrovi maju vsetko od nich (vratane auta a bytu). Skor mi je luto, ze robia tie rozdiely. Mozno ani nie pri ich detoch (muz a muzov brat) ale pri vnucatach.
@anonym_autor ocividne maju radsej muzovho brata. Mozno vidia, ze tvoj muz-je prvorodeny?je sikovny a zvlada a brat je neschopny, tak pomahaju. Nic s tym nespravis. Prezivam to tiez. Moji rodicia su spravodlivi, snazia sa cca.rovnako mne aj bratovi. Svokrovci viditelne pomahaju viac mojej svagrine-ich dcere a jej detom. Pozicali jej 7tisic, dodnes od 2016 nevratila. Chodi k nim na obedy s celou rodinkou, brava svokru na nakupy a jasne, ze jej svokra zaplati nakup.. chodia na langos/zmrzku a svokra sa mi stazuje, ako vela plati.. obmedzila som kontakt. Muz chodi pomahat, ja poslem z kolaca, ale uz tam nechodime kazdy vikend. Nerobilo mi to dobre. Chodime na sviatky, oslavy,.. Je mi psych.lepsie. deti mame v puberte, uz nechcu k babke, nudia sa tam.. dakedy sme chodili kazdy vikend a mna vzdy brucho bolelo.. stacilo..

@anonym_autor niektoré matky tak reagujú na sťažujúce sa dospelé deti, stačí sa poľutovať, zaplakať a mamička už skáče. No veď teda skúste túto taktiku, povedz mužovi, nech vyplakáva aj on pred mamičkou, možno pustí perie aspoň trochu.
Švagor je obľúbenejšie decko, vie čo na mamičku platí, tak to využíva a pýta viac. Nie ste sami, je to takto v mnohých rodinách. A keď je obľúbenejší švagor, tak sú obľúbenejšie aj jeho deti, nič s tým neurobíš.
@anonym_a68ece muž nebude plakať, povedal, že si zarobí a hotovo. Nepotrebuje od nich nic.