icon

Skúsenosť s prezradením tehotenstva rodinou. Ako sa s tým vyrovnať?

Dnes o 15:23

Dobrý deň. Chcem sa asi hlavne vyrozprávať :-/
Som v prvých mesiacoch tehotenstva (10 týždeň) a chcela som si túto správu ešte nechať pre seba. Mame som to povedala len preto, že som jej dôverovala a výslovne som ju prosila, aby to nikomu nehovorila. O pár dní som zistila, že to už vie polovica rodiny.
Mama tvrdí, že to nemyslela zle, len sa tešila a nedokázala si to nechať pre seba. Ja sa však cítim sklamaná a mám pocit, že mi zobrala niečo, čo som chcela oznámiť sama.
Zamrzelo ma to. Neviem, či to z hormónov nejako viac prežívam, alebo mám právo sa hnevať?

biba_18
Dnes o 15:25

máš právo sa hnevať a povedz to aj mame. to že to nemyslela zle je jedna vec, ale urobila to napriek tomu, že si ju prosila aby to nerobila.
určite by som sa ja netvárila že je všetko ok ak by sa mi naozaj úprimne neospravedlnila ...

autor
Dnes o 15:26
@biba_18

máš právo sa hnevať a povedz to aj mame. to že to nemyslela zle je jedna vec, ale urobila to napriek tomu, že si ju prosila aby to nerobila.
určite by som sa ja netvárila že je všetko ok ak by sa mi naozaj úprimne neospravedlnila ...

@biba_18 Povedala som jej,ze sa hnevam.Ale ona si ide svoje,ze to nemyslela zle.

gribka1
Dnes o 15:26

Tak už vieš, že si si myslela, že nikomu nič nikdy neprezradila. Ja viem, že čo poviem, moja to proste neudrží, preto nič nevie. U teba je to nová skúsenosť a podľa toho sa zariaď do budúcna.

biba_18
Dnes o 15:27
@anonym_autor

@biba_18 Povedala som jej,ze sa hnevam.Ale ona si ide svoje,ze to nemyslela zle.

@anonym_autor pochopila som to. proste sa neospravedlnila. preto som aj napísala, že ja by som sa určite netvárila že sa nič nestalo pokiaľ by sa neospravedlnila ...

anonym_a12e07
Dnes o 15:29

Tak si zober z toho ponaučenie do budúcna !!

Príklad: a čo to bude? Chlapček? Dievčatko? Nevieme, chceme prekvapenie pri pôrode?
Kedy máš termin? Odporúčam povedať o 2 týždne neskôr
A aké máte nachystané mena? Nemáme. Uvidíme bábätko a podľa toho sa rozhodneme

biba_18
Dnes o 15:31
@anonym_a12e07

Tak si zober z toho ponaučenie do budúcna !!

Príklad: a čo to bude? Chlapček? Dievčatko? Nevieme, chceme prekvapenie pri pôrode?
Kedy máš termin? Odporúčam povedať o 2 týždne neskôr
A aké máte nachystané mena? Nemáme. Uvidíme bábätko a podľa toho sa rozhodneme

@anonym_a12e07 alebo pekne asertívne: mami, minule si ma sklamala a vykvákala si to ostatným - tak teraz si to nechám pre seba ...

anonym_fdb4cd
Dnes o 15:44

Mas pravo, ale zase poznas ju cely zovot ak si ju musela prosit aby to nikomu nepovedala tak pravdepodobne vies aka je. Ja tiez ludom ktorym som neverila, ze dokazu drzat jazyk za zubami som to povedala az ked bol vhodny cas. Ja tych, ktorym som to povedala skor som nemusela ani prosit aby to neroznasali dalej a zobrali to ako samozrejmost, nikto nic nepovedal.

anonym_6b8ee2
Dnes o 15:48

@anonym_autor Máš právo sa hnevať, na druhej strane máš ponaučenie. Nabudúce jej nehovor nič.

anonym_9e7d84
Dnes o 15:52

Urcite by ma to nahnevalo. Najma ked ide o prvy trimester, ktory je viac-menej najrizikovejsi. Napr. svagrina dvakrat potratila na konci prveho trimestra v priebehu pol roka (co ti samozrejme nezelam, len priklad). Keby sme vtedy vsetci v rodine vedeli,ze je tehotna a potom bum, potrat, to este by len bolo vysvetlovania... Proste taketo veci sa nerobia. Takze tiez odporucam nabuduce radsej nic nehovorit, kym to nie je nevyhnutne.

luciaruz
Dnes o 16:06

To je jedno, ze to nemyslela zle, ona narušila tvoju dôveru voci nej. Uz komu ma človek dôverovať ked ne vlastnei mame? By som jej to povedala. Ak by sa pytala na niečo do budúcna, nic by som jej uz nepovedala.

anonym_d85fec
Dnes o 16:22

Mas poucenie do buducna. Odo mna drankali meno, co sme vybrali a ked som povedala, tak celu dobu ma svokra presviedcala,ze ona si vzdy predstavovala, ze bude mat vnucku Ninku. Sestra mi tiez dohovarala, ze ona by dala meno ako Edita alebo Judita. Cim viac sa takych preslapov zasahujucich do mojich rozhodnuti stalo, tym moj vztah ku nim bol ostrazitejsi. Potichu som si nastavovala hranice, nehovorila im veci, ktore by mi vadilo, ze sa snazia ovplyvnovat. Ja vo vela veciach ustupujem, snazim sa im vychadzat v ustrety, ale oni si to casto ani nevsimnu, akoby na vsetko maju narok... Akoby cely svet len podla nich fungoval.

anonym_553377
Dnes o 17:05

Pozri, mas ponaucenie do buducna. Ale zas ani netreba velmi prehanat. Aby si z toho teraz bola zrutena zdeptana a zivila v sebe zlost, tiez to nema vyznam.

anonym_a4256c
Dnes o 17:30

Robiš somara z komára.

anonym_839e7a
Dnes o 19:26

Čo by si povedala na že bývalá môjho partnera vedela o tom skôr ako zvyšok rodiny ?😃