Nespravodlivosť v rodine: Ako sa s ňou vyrovnať?
Ahojte, potrebujem sa trochu vyrozprávať a možno aj počuť, že v tom nie som sama.
Máme v rodine situáciu, ktorá ma dlhodobo vyčerpáva. Ide o to, že švagor sa pred svokrou neustále ľutuje, rozpráva o tom, ako sa má zle a svokra mu na základe toho výrazne finančne pomáha. Príjem pritom majú normálny a výdavky takmer žiadne.
My s manželom fungujeme samostatne, máme hypotéku, úver, ja som na rodičovskej a žijeme skôr od výplaty k výplate, aj keď niečo málo každý mesiac odložíme. Keď sme raz potrebovali menšiu finančnú pomoc (len požičať), nebolo to možné. Zároveň ale vidím, že inde peniaze problém nie sú.
Čo ma však štve ešte viac než financie, je prístup. Svokra sa o naše dieťa prakticky nezaujíma. Naopak, k jeho deťom má veľmi blízky vzťah. Stretávajú sa denne.
Ja rozumovo chápem, že je to jej rozhodnutie a jej peniaze. Ale emocionálne to vo mne vyvoláva veľký pocit nespravodlivosti, krivdy a niekedy až hnevu. A úprimne – už mám pocit, že si to nosím stále v hlave a neviem to pustiť.
Chcela by som sa spýtať:
Má niekto podobnú skúsenosť v rodine?
Ako ste sa s tým vyrovnali?
Ako ste si nastavili hlavu alebo hranice, aby vás to prestalo tak veľmi trápiť?
Nejde mi o to niekoho meniť, skôr sa naučiť, ako s tým žiť tak, aby ma to nezožieralo

@anonym_autor niektoré matky tak reagujú na sťažujúce sa dospelé deti, stačí sa poľutovať, zaplakať a mamička už skáče. No veď teda skúste túto taktiku, povedz mužovi, nech vyplakáva aj on pred mamičkou, možno pustí perie aspoň trochu.
Švagor je obľúbenejšie decko, vie čo na mamičku platí, tak to využíva a pýta viac. Nie ste sami, je to takto v mnohých rodinách. A keď je obľúbenejší švagor, tak sú obľúbenejšie aj jeho deti, nič s tým neurobíš.
@anonym_a68ece muž nebude plakať, povedal, že si zarobí a hotovo. Nepotrebuje od nich nic.