icon

Nešťastná v manželstve

domi129
28. okt 2020

Ahojte zeny, potrebujem sa vyrozpravat a vypocut si nazor niekoho ineho... Som v manzelstve 6 rokov, mame 2 male deti. Manzelstvo nam nefunguje, uplne sme sa odcudzili, nemame sa ani o com porozpravat. Od manzela nemam ziadnu pozornost, ziadne pekne slovo, som mu uplne lahostajna. Bozk si musim doslova vyprosit, tak isto je to aj so sexom. Manzel tvrdi, ze ved mi vyjadruje lasku tak, ze vari, robi mi kavu, postara sa o deti ked musim dlhsie pracovat (je na rodicovskej). Ale toto je vyjadrenie lasky? Ved aj ja som varila, starala sa o deti, prala, chodila s nimi von, ked som bola na materskej. Brala som to ako svoju ulohu, nie lasku k manzelovi preboha. Ked nastupi znova do prace, ako mi potom bude vyjadrovat lasku, ked nebude denne varit a pod? Su to len vyhovorky. On sa nezmeni. Milionkrat som mu hovorila o tom, co citim, ale on sa povazuje za perfektneho a nehodla s tym nic robit, vraj si vymyslam a nevazim si co mam, lebo ine zeny muzi biju, tyraju a podobne. Vzdy mi povie, ze ci by som chcela muza co by ma bil, pretoze lasku, aku potrebujem, vyjadruju len taki?

Nemam ani 30. To sa mam uspokojit s takymto zivotom? Toto je ,,to" manzelstvo? Zas na druhej strane je perfektny otec, deti ho zboznuju. Velmi by som chcela od manzela odist, pretoze uz k nemu ani nic necitim. Ale je mi strasne luto deti, ze im vezmem otca, ktoreho zboznuju :(

Strana
z2
janinah
28. okt 2020

@domi129 nikomu nevidíš do spláne,ak navonok fungujú ok,tak skutočnosť môže byť úplne iná,horšia....tvoj muž sa nezmení a nechápe,čo od neho stále chceš...máš len dve možnosti-zmieriť sa s tým alebo odísť...ak by si si napísala na papier pozitíva aj negatíva vášho vzťahu,tak myslím,že pozitíva by dooosť prevažovali....človek nemôže mať všetko..nemeň jeho,skús zmeniť seba....začni tým,že pôjdete /ked sa bude dať/ niekam na pobyt, s deťmi či bez,tam nebudú bežné povinnosti a chce-nechce bude sa ti musieť venovať a ty jemu a budeš mať možnosť premýšľať,či bez neho by ti bolo lepšie....teraz ti kávu urobí,potom nebude už ani to....

domi129
autor
28. okt 2020

@janinah dakujem ti za nazor, toto presne mi vychadza z toho ako najlepsia cesta. Prijat to, vyuzit, co mi to manzelstvo prinasa a tesit sa aspon z tych pozitiv, ktore ma. Som rada, ze mi umoznil podnikat, bez toho aby ostal doma by to neslo, chceme ten dom, dopriat detom pekne zazitky. A stastnou sa budem musiet urobit asi sama aktivitami, ktore ma naplnaju. A verit, ze bude lepsie.

martina9999
28. okt 2020

@yoxinka no postavou je, teda ako prekoho ale taky ten playboy model ano, hrozne sa stara kolko vazi, cvici velmi atd :(
@domi129 vies co ma tvoj muz spolocne s mojim? teraz mi to udrelo do oci, ten moj tiez zostal doma s malym a ja som sla zarabat. teraz uz robime obaja, ja sice zarobim viac a mam lepsie perspektivy.., ale cele to zle bez pusy atd nastalo prave od tej doby co zostal doma s malym. aj ked sa to javilo ze ok, asi to zle znasaju ti chlapi. len bohuzial u nas sa to neupravilo ani ked uz 3 roky pracuje:( ja som nedavno pocula, ze ak su role v domacnosti obratene (muz zena, doma deti vs zarabanie) tak tie pary nefunguju dobre citovo. to je asi nas pripad.

domi129
autor
28. okt 2020

@martina9999 u nas to je tak isto, muz nas sice uzivil, ale zarobim tiez viac. Tiez mi tvrdi, ze je to okej, ved nie su ziadne moje ani tvoje peniaze, mame od zaciatku spolocny ucet a nepozeram sa na to, kolko na co mina, pre mna za mna nech si aj kazdy mesiac kupuje hry na ten xbox. On chodil do prace, aby zarobil, ja podnikam, lebo ma to bavi

Toto iste mi hovorila jedna znama, ze hoci po financnej stranke to manzelstvo prosperuje, ale ta citova ide do uzadia. Tiez podnika a zacalo to viac a viac skripat. Odporucila mi knihu tusim Byt muzom?? Alebo tak nejak sa to volalo. A hovori sa tam o tom, ze v manzelstve je rola chlapa a rola zeny. A ked zena zacne viac zarabat ako muz, tak chtiac nechtiac sa v tej domacnosti ocitnu dvaja chlapi a skripe to. Ona hovorila, ze akokolvek to financne bude, doma by zena mala byt vzdy zenou (prijimanie a makke vlastnosti=starat sa o deti, varit, piect kolaciky, atd.) a chlap chlapom (rozhodnovanie, vladnutie = tvrde vlastnosti). A vidis to, az teraz po precitani tvojho prispevku mi to zacina davat v nasom pripade zmysel. A hovoris, ze u vas sa to nezlepsuje teda? Nieco na tom bude..

noemi155
28. okt 2020

@domi129 tiež mam malé dieťa a viem aké je to byt doma s ním a nerozprávať sa s nikým a len sa venovať a jeden nekonečný kolotoč
Tiež to na mna dolahne,že sa poriadne nerozprávame,alebo ani nepomojkame,ale je to len obdobie,že je toho proste veľa
Inak by som ho nikdy nemenila
Vsade príde kríza,cítiš sa nedocenená, nepovšimnutá a máš pocit ,že si tam len matka a gazdiná
Ale skus tiež robiť prvé kroky
Ja tiež keď sa cítim osamelo,tak urobím ten prvy krok ja,vecera,šampanské,sexi oblecko a proste všeličo sa da vymyslieť,ale človek musí chcieť..
Vždy si poviem,môžem byt šťastná,čo mame,mame ozaj všetko čo potrebujeme bývanie,zdravé dieťa a ostatne sa dorobi čo nám chyba,všetko príde,keď má...
Aj okolo mna sú normálne pary,ale aj veľa takých čo majú doma chruna,detská,alkoholika a podobne ...

janinah
28. okt 2020

@domi129 ak chceš knihu,tak pozri Divoký v srdci

yoxinka
28. okt 2020

@domi129
Áno, ale to nie je o tom, že chlap nebije ženu a to stačí. Ja som napríklad veľmi haptická, mám rada dotyky, objatia ... len tak, pre nič, ale môj muž to nejako prirodzene sám od seba nevie, jemu to nenapadne ma len tak objať, lebo jemu to netreba, tak ho objímam ja. Ale zase, vie ma objať aj spontánne, keď som smutná alebo vytočená alebo niečo. Zase, keď si ja popod nos zamrmlem, že niečo nefunguje v domácnosti, ani neviem, že ma počul, na druhý deň to je opravené. To sú jeho prejavy lásky. Veľa času trávi s deťmi, furt ma nechá ráno spať, lebo ja som väčší spachtoš ako on ... proste skutky. Ja som si zvykla, že z neho nejaká mega brutal romantika nevypadne, ale seeem taaam sa hecne 😜. Len ja keď sa chcem s ním rozprávať aj o nejakých blbostiach, tak odloží telefón ... a toto sme sa ale dohodli, že keď sa bavíme, nečumíme do telefónov a celú pozornosť venujeme sebe navzájom ... čiže možno takto skúsiť sa s ním dohidnúť, že ti to vadí. A s tým sexom je to tak, že je to 10% vzťahu keď v tej oblasti všetko funguje a 90% keď niečo nefunguje, no ...

3michaela23
28. okt 2020

Ludia a co vravite na moj pribeh?mam muza,ktory mi lasku vyjadruje,no je doma kazdy vikend,ale to len v podvecer,kedze aj cez vikend robi,cez tyzden je prec v praci.Je strasne to,ze dom ma novsi,ale nie je rieseny na oddelenie priestoru svokry a nas.za to je to poschpdovy dom a to si este predstavte svokra je nasačkovana v izbe na poschodi veddla nas,pricom dole izbu by kludne mohla mat az by sa satnik vypratal. Viete si predstavit tie spolocne priestory kedze mam aj male dieta,keby bolo vacsie je mi to jedno nakolko pojdem do prace a pridem vecer a rovno spat.

martina9999
28. okt 2020

@domi129 ach, no u nas to tak bolo, pred narodenim maleho, ja som varila vyhradne cele roky, zehlila, upratovala. Administrativu som ale riesila ja vzdy, ale vtedy to bolo akurat take ze priprava svadby, alebo vyberanie zariadenia do domu...ked sme sa prestahovali, manzel bol pravy 'muz', vela robil na dome, v zahrade take tazke veci porobil. Potom prisiel maly, a zacal mi pomahat, ze varil veceru casto kym som maleho uspavala. Potom prisiel ten obrat, kedy som sla do prace. On zacal viac varit. Kupila som si susicku, zacala som menej zehlit.., na upratovanie som si najala vypomoc, (ale polku domu robim ja). A cele sa to pokazilo, ze si ani pusu nezasluzim, pohladenie..., cela administrativa je na mne, v ramci rozdelenia 'uloh' ja viac spolieham na nom v soferovani, ked ideme niekam ako rodina, (soferuje lepsie, ja sa viac bojim). Aj to soferovanie do mna husti ze by sa rad nechal vozit...uz fakt by som v nom asi chlapa nevidela :( Varit by som hrozne rada varila, no take ze mi to zje je tak raz do tyzdna, inak si varit musi on, lebo to musi byt zdrave, proteinove, a presne odvazene...a mna take uz ani netesi, ked moje uhundre (a to roky som varila a bolo dobre), kolac mozem upiect akychcem to nezje, lebo v case ked nepracoval, zacal sa velmi zaujimat o to ako vyzera...cvicenie atd..mozno si tymi svalmi fakt chce stale kompenzovat ze je 'chlap', ale na mna ma potom tiez priserne vizualne naroky. Ach, fakt netusim ako z toho von. Co sa tyka financii, ja som zaviedla ze ten rozdiel platu (moj a jeho), odkladam na dovolenky, a vzdy ideme ako rodina na nejake pekne miesta v roku. Aby akoze sa necitil uplne ze zarabam viac, je to taky bonus, pre vsetkych, ja som rada lebo keby neni jeho, nemam chut ist na take miesta na dovce sama. Nejake napady, ako to poriesit?

maximilie
28. okt 2020

@domi129 nie je to náhodou tak, že sa našiel niekto v tvojom okolí kto ti vie vyjadriť lásku aj inak??? Neurob chybu a nerozbi svoju rodinu len preto, že ti manžel nedáva ráno pusu a neprivita tá s kyticou každý deň. Váz si čo máš.

bluka2
28. okt 2020

Čo ja viem, píšu ti, že si to máš vážiť a možno je fakt lepší ako niektorí, ale mne by vadilo, že nie je snaha... Manželská poradňa?

mon29
28. okt 2020

@domi129 ja ti rozumiem, moj manzel je velmi podobny, o rodinu sa postara ukazkovo..spolahlivy, zodpovedny, nepije, nefajci,pomaha, po praci navari, fakt by si mu málo co vycitala, ale 👆 co sa tyka manzelstva a partnerstva, teda staranie sa o vztah,prejavovanie citov, pozornosti je jak slon v porcelane.... on to ma ale z rodiny, mal studeny odchov.. svokra je jak psi cumak... ale musim povedat ze stale je to lepsie a lepsie.. ale uz má za sebou dlhe roky tazkeho treningu😂😂

janickacrazy
28. okt 2020

@domi129 napr. môj manžel by na materskú nikdy nešiel, aj keď naše deti miluje, ale byť stále s nimi doma by ho zabilo, proste nie je ten typ a takých mužov je na SK veľmi veľa, ale zase má iné prednosti, ktoré sú pre mňa veľmi dôležité, takže proste ber to tak, že nikto nie je dokonalý a vybrala si si ho sama

sanyvani
28. okt 2020

@domi129 boze ako keby som citala moj zivotny pribeh☹️len stym ze ten moj mi s detmi vobec nepomoze a ked mu poviem ze nech ich nachvilu zabavi tak mi povie ci ma toho malo!a to nerobi a chodi len do kotla prikladat.Ale on je ten ktory sa o vsetko stara a musime ho uznavat a chvalit ho aky je dokonalý a ja co o rana do rana pri detoch stale a vobec odneho nepocujem dakujem maminka za vsetko co pre nas robis to vobec ani pohladenie ani pokneho slova uz ma to nebavi a tiez by som rada odisla ale co tie deti!raz mi povedal keby som sa snim chcela rozviest sa postara o to aby som ich vobec nemala!ze mam dieta s prveho manzelstva to mi staci😥strasne to zaboli taketo slova!nenavidim ho strasne

janickacrazy
28. okt 2020

@sanyvani to sú len trápne vyhrážky, deti by ostali tebe, zvlášť keď sa im nevenuje, čo by s nimi robil

mon29
29. okt 2020

@sanyvani ale prosim ta, uz vidim ako iby ich bral a strala sa o ne vo dne v noci 😂 pozrela by som sa.. a inak kvoli detom nikdy neostavaj vo vztahu.

kassandra25
29. okt 2020

@domi129 no, vitaj v spolku, detto

lusyc
Autor odpoveď zmazal
lenka_932
Autor odpoveď zmazal
lenka_932
Autor odpoveď zmazal
lenka_932
12. sep 2022

@mon29 "studeny odchov" 😂 ...smejem sa len na tom termine, ako si to vystihla..inak moj muz detto to iste.... a to mi hovoria ludi, ktori ho poznaju dlhe roky, ze robim zazraky, ze predtym to bol jeden ladovec vo vztahoch....to si uz ani nechcem predstavit, lebo ak toto co mi prejavuje je jeho best off ....

h2
13. sep 2022

@domi129 Ahoj, ako to s vami vyzerá po skoro 2 rokoch?

domi129
autor
19. sep 2022

@h2 vďaka za otázku 😀 sme spolu, veľa, fakt veľa sme sa o tom rozprávali a snaží sa. Nie je to úplne to, čo som si predstavovala, ale vďaka hodinám rozprávania sa u nás rozvinul krajší typ vztahu, akoby hlboké puto 🙏

andigab
12. sep 2023

@sleepyo tú knihu som čítala, všetci by si ju mali prečítať pred vstupom do vzťahu

Strana
z2