icon

Nesympatické dieťa

19. mar 2023

Stalo sa vám už niekedy, že vám bolo niekoho dieťa brutálne nesympatické? Ja sa za to cítim hrozne a neviem ako si to mám v sebe vyriešiť, ale keď niekam príde, tak mne normálne zmizne dobrá nálada a všetko mi začne vadiť a mám chuť ísť domov. Konkrétne ide o to, že mužov brat si našiel novú priateľku a ona má 7 ročnú dcéru. Paradoxne s jeho novou priateľkou veľmi dobre vychádzame, je fakt milá, sympatická, slušná. Ale to dievča mi hrozne vadí a to sa mi ešte nikdy nestalo, lebo zbožňujem deti, pracovala som ako opatrovateľka a mám mladších súrodencov, v rodine máme x detí v rôznom veku, nikdy som nemala problém ani s cudzími deťmi na ihrisku či v detskom kútiku. Dievčatko mi však príde ako strašná vtierka, funguje to u nás tak, že buď majú deti k dispozícii detskú izbu alebo nejaký kútik resp. vlastný stôl, kde majú hračky a nejaké osoby, čo sa rozhodnú si to “vytrpieť” a venujú sa im a vymýšľajú aktivity, väčšinou to bývam ja a mužova sestra. Ona tam však nikdy nechce byť, aj keď sú tam aj mladšie aj staršie deti ako ona a chce stále počúvať len dospelých a už sa viackrát stalo, že potom poprekrúcala čo počula, porozprávala to niekomu a spôsobila hádky v rodine a myslím si, že celkovo niektoré témy nie sú vhodné pre 7 ročné dieťa a predsa aj dospelí sa chcú porozprávať a nie si stále dávať pozor na ústa, resp. stále vysvetľovať a odpovedať na jej otázky. Ďalej komunikuje zásadne len s mužmi, mňa napríklad totálne ignoruje, ale stále chodí za mojím mužom, ktorý nemá žiadny vzťah k deťom, takže je zakaždým prekvapený, keď k nemu príde a je hrozne kontaktná, obíjma ho, vešia sa mu po nohe, stále chce mať na ňom položenú ruku a lepí sa po ňom a ja viem že to je len dieťa, ale brutálne ma to vytáča a príde mi to nevhodné, veď je to pre ňu úplne cudzí chlap. Normálne vidím ako zatína zuby a žiarli, keď ma muž chytí alebo mi dá pusu a snaží sa niečo vymyslieť aby nás oddelila, minule hodila pohár o zem. Vlastne píšem to preto, že sme mali včera rodinnú oslavu, kde niekoľko hodín meškali, ja som sa výborne bavila a potom keď dievčatko prišlo, tak mi nálada išla “do kytek”. Dokonca ma vytlačila zo spoločnej fotky, aby bola vedľa môjho muža a mne príde smiešne súťažiť s malým deckom, ale to bol taký moment že som sa musela už ísť predýchať von a druhý bol, keď som vychádzala z wcka a ona si otvorila na chodbe zavesenú moju kabelku a rúžovala si pery mojím rúžom, tak som jej ho vytrhla a ona s úsmevom, že si myslela, že to je mamičkina. Dusila som to v sebe, ale včera cestou domov som povedala už aj mužovi, že si neviem pomôcť, ale to dievča sa hrozne vtiera a on zostal prekvapený, že veď ona ho má len rada a že som detinská, lebo mi vadí, že doteraz mali všetky deti z rodiny radšej mňa ako jeho a teraz je to naopak a že mu chcem z ich dobrého vzťahu pokaziť radosť. Ja teraz neviem, že či je ozaj problém vo mne a ako to riešiť.

gabika0825
20. mar 2023

Podľa mna sa malej páči tvoj muž 😀 je to len obdobie ju to prejde nemusíš sa báť 😀 podľa mna jej možno daroval niekedy nejakú hračku alebo čokoládu a ona sa potešila a má ho rada. Dieťa treba brat s rezervou. Nemôžeš preboha žiarliť na malé dieťa. Ja som mala niečo podobne ale bolo to dieťa ex priatelovej sestry. Ona má 2 chlapcov a jedno dievčatko a jeden z tých chlapcov je až veľmi kontaktný, vždy keď sme u nich boli tak jej dcerka s tým druhým synom sa pekne hrali a tento tiež vtedy vekovo 8 ročný pri nás stále sedel, aj keď tam dosla cela exova rodina, oni už vedeli ako na neho a tak vždy došiel nakoniec za mnou a tiež take objimacky, hladkal má stále, niekedy aj po nohe že mi to bolo až nepríjemne, keď sme sedeli pri stole tak sa postavil vedľa mna medzi stoličky a opieraval sa o mna, no veľmi kontaktný. Aj ho exova sestra viackrát upozorňovala že nemôže takto sa opierať o mna alebo o iných ľudí že nie každému je to prijemne. Ale on si stále išiel svoje mne prišiel popravde aj taký spomalený na svoj vek, aj keď exova sestra tvrdila že je vraj zdravotne v poriadku. Tak neviem ale tiež som z toho dietata mala strašne divný pocit.

negymama
20. mar 2023

vies co autorka , chod na to uplne z ineho konca.
Kym sa jej podkladas a hras akoze starostlivost, nukas jej aktivity a inak sa jej podkladas...dieta na teba vzdy vyzrie prihodnou odpovedou.

Skus byt uplne nad vecou, lepi sa ti na muza, kludne sa usmej, "pokecajte si spolu" a nechaj muza s nou a veselo sa bav s inymi, Nenukaj jej ziadne aktivity, svoje veci si straz, ak ide za chlapmi vonku- co si idu pofajcit - tiez to nechaj tak. Neboj- ak im ona zacne vadit, nebudu sa s tym chlapi bavit a asertivne sa jej zbavia. takto len ty zakazdym vyjdes ako porazena co ju tromfne drze decko. Skratka nechaj ju volne posobit v okoli a okolie si to uzu vsimne azacne to riesit , ked im mala zacne liezt na nervy.

Male dievca moze byt akekolvek manipulacne ci prefikane ci drze...je to stale nezrele dieta, raz to prestreli, a ostatni ti potom daju za pravdu.

janage
20. mar 2023

Muža by som sa spýtala či by mal taky istý názor ak by sa takto "lepivo" chovala vaša 7 ročná dcéra. Že tebe to OK nepríde, ale keď jemu to nevadí, viac nebudeš riešiť.
Ja celkom nechápem, že matka dievčatka na toto nijak nereaguje.
Ja som podobne dievčatko prváčku poznala a tam za tým bolo nezdravé prostredie doma. Trojuholník bio matka, jej partner a bio otec, ktorý o ňu zrazu stratil záujem.
Ja na ten rúž by som reagovala: joj moja dávaj pozor, nedávno som mala herpes, aby si nechytila. 😉
Zubné kefky, žiletky, rúže pomády sa používajú len vlastné.
U babky. No ja som prišla k mojej mamke, babke....tak ako ty zlatko.

karolinakk
20. mar 2023

Je to jasne, jej chyba otec.. keďže jej mama je zjavne rozvedená, keďže je s tvojim bratom.. prechádza si separáciou. Navrhujem ti psychologicku, normálne sa o tom poradit a porozprávať aby ešte tebe náhodou neprešlo a nekrachol ti vzťah

katarina4141
20. mar 2023

😂 nic si z toho nerob.
Ja viem o com pises a mam to tiez tak.

lucineckalu
20. mar 2023

Ja si vôbec nemyslím, že autorka žiarli na to dievčatko… Skôr si myslím, že tak, ako nám môže byť nesympatický niekto z dospelých, prečo by nám nemohli byť nesympatické niektoré deti… zvlášť, keď je ich správanie “cez”…
Dnešné deti (samozrejme nehovorím o všetkých) sú vychovávané s mobilmi a tabletmi v rukách, možno niektoré nevyrastajú ani v úplnej rodine, nedostáva sa im pozornosti a potom hľadajú útechu a pozornosť takýmito spôsobmi.. prečo nezakročil žiadny z dospelých? Jej mama? Ja si neviem predstaviť, žeby sa moje dieťa takto vešalo po cudzích ľuďoch, alebo ze by si dovolilo hrabať sa druhým v ich veciach (kabelke a pod)… 7r dieťa je už dosť veľké na to, aby tieto elementárne veci vedelo…

kukulienka999
20. mar 2023

Ale inak, veď ju úplne ignoruj. Nech ide vonku aj hola-keď to nevadí jej matke nech robi čo chce aj skáče na hlave a fajčí pri tom😁a vôbec sa jej nemas čo venovať ako animátorka a robiť jej program. Proste ignoruj maximálne, len sa usmievaj a rozprávajú sa s dospelými

11silvia11
20. mar 2023

Vôbec nežiarlite,práveže myslite správne.Takto sa dieta nemôže správať ,matku tam ma na čo?To nevidí,že jej dcéra sa správa neslušne.Čo ma čo dieta robiť medzi dospelými a počúvať rozhovor,dieta môže byt pár minút-hodinku a dosť,nech sa ide hrať,na dospelé reči ma čas .Ešte to celkom tolerujete .

jana_eyre_2
20. mar 2023

Nechcem sa ťa dotknúť, ale asi máš z pár jej prejavov na ktoré nie si zvyknuta averziu, žiarlis na ňu a nevieš to zmeniť.. nie každý nám musí byť sympatický, aj s deťmi máme prírodzene sympatie, hoci ja som teda nezažila dieťa ktoré by mi bolo nesympaticke, nevylučujem že sa to nemôže stať.. ale musíš si uvedomiť, že to je naozaj len dieťa a svoje prejavy nemyslí tak, ako to chápeš ty zo svojej perspektívy.. predpokladám že sa s ňou nemusis vídať často, tých pár krát máj na pamäti že to je dieťa..

victory7897
20. mar 2023

No očividne sa hrá na ,,dospelačku,, je to smutné...môj syn má 7r a si neviem predstaviť, žeby sa po niekom na návšteve vešal a bral veci z cudzej tašky,už len to ,že si davala 7ročna rúž je divné..a celé zle čo opisuješ ,nečudujem sa ,že sa cítiš nepríjemne ,ale asi budeš musieť zakročiť ráznejšie nabudúce

autor
20. mar 2023

@jana_eyre_2 s tou averziou máš úplnú pravdu, priznávam že ja proste nedokážem ignorovať ako sa správa, ja sa jej už neprihovarám ani nič, ale vidím veci čo robí a jednoducho mi vadia. Tu nejde o žiarlivosť, ale príde mi choré keď 7 ročné dievča dáva ruky na stehná 35 ročnému ženatému cudziemu mužovi, my nie sme jej rodina, s tým čo sa v dnešnej dobe deje v tom vidím stále niečo zvrátené. Tým ako mi drzo na všetko v sekunde odpovie proste vidím, že ona veľmi dobre vie čo robí.

syslik81
20. mar 2023

to vobec nieje o tom ci ziarlis alebo nie .. mala je nevychovana rozmaznana a hlavne drza plostica co sa nevie chovat a jej mama ju ignoruje a vobec neusmernuje .. tym ze ju hodili tene na krk si si vytvorila averziu .. ale je to dieta je tak vychovana a zial ty ju neprevychovas -este je sanca ze z toho vyrastie .. ja by som uz na nu mila veru nebola-ake pozicaj take vrat .. aj tak ta uz nema rada .. porozpravaj sa s bratom povedz mu co ta trapi aq ze si sklamana ze ti lezie do kabelky bez dovolenia ze chapes ze je to este dieta ale ak by ohol na nu viac davat pozor on ..

zuzkaferko
20. mar 2023

Možno si všimla, že ti to vadí, a ju to svojim spôsobom baví - skúša hranice, reakcie. Máme v rodine dievča 8 r., ktoré keď má svoju chvíľu, rado hrá na city alebo ako to povedať. A vyslovene robí niečo alebo rozpráva, a sleduje reakciu okolia. Najviac sa osvedčilo si ju nevšímať.

fauko
Odpoveď bola odstránená
janapeterjana
20. mar 2023

Mne sú tiež niektoré deti nesympatické. Podľa mňa je to úplne normálne.

vinifred
20. mar 2023

Hej,mám pár "vychytávok" a tiež si nemôžem pomôcť..aj keď vo vnútri dávam šancu,nakoniec zistím,že to bolo mrhanie..intuícia na mamrdov ma nikdy nesklamala..😂

wazowski
20. mar 2023

ahoj autorka, ja ti sice poradit asi neviem, ale sucitim s tvojou situaciou. viem ze deti vedia byt zakerne a toto spravanie by veru ani u mna nepreslo. asi by som skusila novu taktiku ako tu niektore baby pisu, nenechat na sebe poznat ze si dotknuta/nahnevana, lebo ocividne ju to bavi. brala by som ju ako “rovnocennu” v tom, ze ak sa chce ona takto bavit, mozes aj ty. byt ustipacna, dat jej najavo ze je to len malicke dievcatko, usmievat sa a nenechat sa vyprovokovat. je to moc smutne ze je to takto, zjavne sa nieco pri jej vychove pokazilo (to tancovanie je veru tiez dost mimo). snad sa raz z toho dostane. drzim palce aby si si nepokazila kvoli nej vztahy.

vinifred
Autor odpoveď zmazal
jahodka17
Odpoveď bola odstránená
sova851
20. mar 2023

Ja si myslim,ze dievcatko ma nejaky problem..mozno len sa hra na dospelacku ale nie je to o.k.Ja by som jej ukazala kde su hranice co sa tyka mojej osoby..ruz z kabelky,vytlacenie z foto,.atd.a muza by som nechala tak nech si necha tie veci ked mu to nevadi..

vinifred
20. mar 2023

@negymama malá Lolita😂

lalilla
20. mar 2023

Podla mna vobec neziarli. Ja nechapem preco si vacsina matiek mysli ze je v poriadku ked ich dieta na navsteve sa cape po druhych, furt sa vypytuje, ci taha ludi od ostala. A duplom ked sa dospeli rozpravaju a dieta tam pocuva. Jasne ked je to mensie tak berem ale aj tak proste ked uz moc vyskakuje ci “otravuje” ma tam rodicov aby zakrocili.
Ja to tiez nemam rada, s detmi sa aj pohram pokreslim ale ked si potom vkuse vynucuji pozornost a mamicka sa len usmieva tak uz mam nervy a nejdem a este na mna kuka ta mamicka ze jooj a preco nejdem? No lebo ma nebavi sa hrat hodiny s plastelinou kym sa dospli rozoravaju. Zial to je aj vychovou ak je ta mala takato, urcite si myslim ze by mali zakrocit rodicia ze to uz je moc.
Ale ako pisem vela rodicov si mysli ze zato ze to su deti mozu vsetko, vidim to kazdy den v obchode ci na ulici.

bykaterina
20. mar 2023

Toto čo ona robilo aj moje krstna vesala sa po chlapoch a usurpovala si pozornosť. Jej rodičia sa rozvádzali, teráz keď ma mužský vzor to prestalo. Ale bolo to hrozné. Poznala nejakého chlapa 5 minút a hneď išla k nemu, sapala sa po ňom ako taká... Ťažko to az opísať. Doteraz má problém ale to vďaka Asi rozvodu zvládnuť že niekto ju nechváli za každú hovadinu. A tiež všade musela mať nastrčené uši aby Mohla klebetiť potom a roznášať. Už je to našťastie lepšie alebo bolo to hrozné

maryetta
20. mar 2023

A nevies aky ma to dievca vztah so svojim otcom?
Podla mna bud len hlada ten vzor otca. Pyta si istu pozornost. Resp to co nedostava od neho…
Pripadne opakuje to co vidi na svojej mame ako vzor.
Ako mam deti v podobnom veku ale toto teda nie.
Ja chapem ze niektori rodicia maju “volnu” vychovu…
Tiez som zazila situaciu ked sa dieta takto az vtieralo do priazne. Bolo az nechutne drze. A tiez klamalo. A od vtedy mam odstup a viac menej aj pokoj.

valerya
20. mar 2023

Povedala by som jej veľmi nahlas, že daj prosím tie ruky preč zo stehien dospelého muža. A na všetko čo prepáli by som je to presne a jasne pomenovala. Hlavne veľmi nahlas nech to počuje aj matka. Nesápaj sa po chlapoch, nemusíš sa stále niečo pýtať, keď to nie je adresované tebe, nevešaj sa na môjho muža, si už veľké dievča, to sa nepatrí. Proste to pomenuj ale daj si pozor na to aby to každý počul. Nehovoríš to jej ale jej matke.

kassandra25
20. mar 2023

Tak je to, ze riesis vsetko tam, kde nemas. Naco to riesis tu s nami a tvojim muzom, ked ty mas problem s nou? Nechapem ta. To, co citis, je správne. Aj ty jej mozes nastavit zrkadlo a nie hladat zachranu v nas a muxovi, s ktorym z menejznamych pricin ta chce separovat. Viac pouzivaj mozog. Uz davno by som si to vyriesila s nou...., co sa ty zhryzas so 7 rocnou, to nam chces vazne povedat, ze hocikto ti nasere na hlavu a ty si 3 rocne decko, ktore nevie nic vyriesit a dat si veci do poriadku? Sama sebe robis svojim postojom a zmyslanim problemy, mozno raz prerastu do velkych problemov...... ano, nic nie je nemozné, citala si román Vtáky v tŕní? Tak neries problemy s nami, ale s tou, ktorou máš, nie s matkou, ale s ňou. Na margo tej kabelky , ja osobne by som v spolocnosti poznamenala : a ...xy... mi velmi rada chodi do kabelky pravidelne a berie mi moje veci. Že? To sa nestalo prvý raz!? - a este by som takto pridala, kludne, lebo mne je nesympaticke, ze jedna dospela vydata zena tu ma strach xo 7 rocnej a bojis sa nam tu, trases a pred dospelou , to uz by si bola udupana vo fialkach asi.

bybaa1
20. mar 2023

Nečítam všetky komentáre, avšak,úplne ta chápem. Moja dobra kamoška ma dieťa ( 5 ročne dievča), ktoré som od malinka mala veľmi rada, avšak, posledné dva roky malú fakt rada nemám. Je to hrozne a vôbec s tým nie som ok, ale, toto je prvý krát, kedy mi dieťa vadí. Non stop vrieska, dupe, skáče, ak jej kamoška niečo povie, tak len veľmi benevolentne a ta mala to doslova využíva. V obchode sme sa stretli a chvíľku, možno dve minútky rozprávali. To dievčatko k nám dobehla a začala na celý obchod jacat, nech ide kamoška odomna preč, že nech nakupuje iba s nou 🙈no hanba na tri zimy. Druhá naša spoločná kamoška mi zas rozprávali, ako boli spolu na káve a ze deti sa im v kútiku po hrajú. No, nemohli ani spolu sedieť, že len ziapala,kopala jej mamu a urazala tu druhu kamošku podobne ako mňa. Ze nechce až s nou mama sedí, že ma škaredé vlasy a podobne. Chápem, je to vec výchovy. Ja som to už kamoške viac krát povedala, že či je to podľa nej v poriadku. Ale, nedá si povedať. Vraj,, to sú deti,,. No, šľak ma ide trafiť, keď ju vidím. Dokonca, vôbec nevyhladavam ani kamošku, jej mamu. Nie je mi prijemne stretnutie s nimi a niekedy sa zamýšľam, kde nastal ten zlom. No, správanie otras.

majulino
20. mar 2023

@lucka_ke ani ja si to nemyslím, manžel mal taký "krátku dcéru". Vlastne krstný je len jej mladšej sestre. Tá staršia robila presne to čo opisuje autorka, voči môjmu manželovi... Nakoniec sme zistili, že je do neho zamilovaná. Držalo ju to od 5-13 rokov

autor
20. mar 2023

@kassandra25 chcela som sa vyrozprávať, vidieť iné pohľady na vec, našli sa tu aj ženy ktorým to príde úplne normálne a vynadali mi, že som chorá keď mi to vadí, tak som chcela vedieť či to správne vnímam, keďže nikto okrem mňa to zatiaľ nekomentoval a muž to berie tak ako som napísala. Podľa mňa nie je hanba sa poradiť, moja taktika bola ignorácia, vidím že to budem musieť zmeniť. Nikto sa tu nebojí a netrasie, teraz úplne prekrúcaš.

11silvia11
Autor odpoveď zmazal