icon

Neterka kazí rodinné stretnutia: Ako riešiť situáciu?

6. mar 2024

Baby zlozita a jeenoducha situacia zaroven.. Sestra ma 6/5 rocnu dcerku ktora je generalom. Bolo to zlate dieta dokym nebola doma dva mesiace pre zapal pluc kazdy to ospravedlnoval preto lebo ze sa uz doma velmi nudila co je samozrejme blbost. Kazdu nwdelu sa stretavamae u rodicov a hadame sa len lebo mala jenurazliva leniva nevie coje sranda trochu donej clovek rypne a uz bud ticho uz som velka!! a bla bla. Alebo dedko nemaluje obrazok podla nej napr listy chce aby boli ruzove on povie nie ved su zelene a uz bud ticho prestan. Otec jej nepovie nix sedi na mobile a sestra iba Lola slusne toje vsetko. Dostala po zadku asi 3x v zivote od segry aj to potajme muz to nesmie vediet.. Ja normalne nemam chut chodit do mamy koli nej lebo hned kazdemu diriguje vsade len ona na kazde upozornennie automaticky povie nie. To, ze do sestry hodi vec alebo ju udrie normalka . Segre dohovaramae ja aj mama ze o rok dva co bude?! A jej odpoved ja viem no zmena ziadna Je normalne ze pomaly zacinam
Neterku nemat rada?? Znici kazdu navstevu zazili ste podobne?

autor
6. mar 2024

@annm81 ty uz ani nekomentuj lebo ty si uctiva dokonala ach

letfenixa
6. mar 2024

@autorka riešiť to majú rodičia.

misiak7777
6. mar 2024

@lauriik môžem sa len zo zvedavosti spýtať, do akého veku si udierala svoju mamu a prípadne starých rodičov? A približne do akého veku sa rozprávala buď ticho a podobne?

autor
Autor odpoveď zmazal
lauriik
6. mar 2024

@misiak7777 ja si to nepamatam 🤷🏼‍♀️ Mna moja 3 rocna este obcas v amoku udrie, 7 rocna si to uz davno nedovolila. Kazdy kto bol niekedy na detskom ihrisku tak videl, ze decko tam bezne udrie v amoku mamu. Ide o to, ako potom zareagujes. Ci im to prejde alebo nie. Ja si seba otlkat nenecham, chytim ruku a velmi dorazne vravim nie. Ale pokial sa matka necha od decka otlkat tak sa nedivim, ze aj v 6 rokoch ju mlati.

misiak7777
6. mar 2024

@lauriik to nemáš žiadne spomienky z detstva? Nikdy si sa nerozprávala o svojom detstve s rodičmi? Lebo ja spomienky zo škôlky mám, z prvej triedy...

mandarinka555
6. mar 2024

Práve si predstavujem, čo to decko bude vystrájať, keď bude v adolescentnom období...A poviem ti, že je to desivý pohľad🙈

autor
6. mar 2024
lauriik
7. mar 2024

@misiak7777 wau, super. A ake to bolo? 🤣

misiak7777
7. mar 2024

@lauriik niektoré fajn, doteraz si pamätám hračky zo škôlky, niektoré nepríjemné keď som v 4 ležala v nemocnici 🙂🙂🙂
Ono asi si to preto nepamätáš, respektíve akože si sa o detstve nerozprávala s rodičmi, lebo predpokladám že si si nedovolila rodičom papulovat alebo ich udierať 🙂😉😉😉 alebo áno a máte to tradíciu v rodine 😉

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
annm81
7. mar 2024

@misiak7777 Vytvárať si v dospelosti predstavu o sebe v dobách detstva, na základe vlastných spomienok, je značne nespoľahlivá metóda. Desiatky percent našich raných spomienok sú úplne falošné, aj keď máme pocit, že sme to isto-iste zažili. Ďalšie naše "spomienky" z detstva vznikajú až s odstupom času a to na základe rozprávania iných, alebo z videí a fotografií. Nie je nejako extra náročné vložiť do dospelého človeka falošnú sponienku na jeho detstvo.

lauriik
7. mar 2024

@misiak7777 neviem o co ti ide svojimi komentarmi. Chces rozporovat, ze ked udrie 3 rocne decko svoju mami je to nieco vynimocne? Lebo ja som to v zivote videla xy krat ako male dieta v amoku tresklo mamu. A pokial si to mama necha a nezakroci tak sa nedivim, ze teraz ju mlati aj 6 rocna. Mozno som ako mala tiez udrela svoju mamu (nepamatam si) ale ak ano tak som si ista, ze moja mama si to odomna nenechala a zakrocila. Tak ako ja som zakrocila ked si na mna dovolili moje deti.

annm81
7. mar 2024

@lauriik Máš pravdu, že je to úplne štandardná inštinktívna reakcia. Zbaviť sa jej, je beh na dlhú trať a v 6. rokoch to síce deti nepoužívajú denne, ale ani sa nedá povedať, že väčšina to má zvládnuté aj vo vypätejších situáciách. Stačí, že je dieťa pod tlakom, lebo všetci doň rýpu. Realita je taká, že túto inštinktívnu reakciu nemá zvládnutú ani veľká časť dospelých. Stačí si tu otvoriť nejakú diskusiu o tom, či je výchovné capnutie dieťaťa v poriadku a snáď aj väčšina miestnych matiek bude tvrdiť, že áno - lebo keď sa ocitnú v úzkych, nevedia vymyslieť žiadne rozumné riešenie, len dať na zadok.

misiak7777
7. mar 2024

@lauriik nooo to som chcela čítať, autorke si odpovedala inak 😉 ako by to bolo ok 🙂

lauriik
7. mar 2024

@misiak7777 co som autorke odpovedala inak ako pisem teraz? Prosim vytiahni konkretny odstavec lebo nejsom si toho vedoma.

misiak7777
7. mar 2024

@annm81 istotne áno, ale našťastie mám výbornú komunikáciu s mamou, a keď sme sa rozprávali o mojom správaní - vystrajani, tak teda správanie ako autorkinej netere by mi nebolo tolerované. Ja som bola vychovávaná k úcte a rešpektu, preto ma šokuje správanie niektorých detí.. a teda ani v mojom okolí takéto správanie u mojich kamarátok - matkach nie je tolerované

misiak7777
7. mar 2024

@lauriik 12:33, napr 12:43. Ja som len šokovaná ako je v celku tolerované správanie detí, bitie rodiny, drzé odvravanie.. asi nová doba, našťastie v mojom okolí to takto nefunguje.

lauriik
Odpoveď bola odstránená
autor
Odpoveď bola odstránená
autor
Odpoveď bola odstránená
abbey1
7. mar 2024

Autorka, čo si ty za človeka? Ak je táto tvoja diskusia pravdivá, nastav si zrkadlo. Ty tu nariekaš, ako sa chová to 6 ročné dieťa a pozri, ako sa správaš ty. Urážky, vulgarizmy, vôbec nie si ochotná vypočuť si názor a diskutovať. Skáčeš ako potkan zahnaný do kúta. Ty čakáš, že to dievča sa bude chovať slušne, vychované a s rešpektom. A kto jej dáva ten príklad? Veď sa pozri na svoje reakcie. Mne je ľúto toho dieťaťa.

annm81
7. mar 2024

@abbey1 Vieš čo sa vraví o karme... a tu to bude mať aj logický dôvod. Vďaka príkladu od matky, sa o pár rokov dočká autorka toho, že jej dieťa bude buď psychicky zdeptaný školáčik, alebo narcistický hajzlík.

autor
7. mar 2024

@abbey1 vazne?? A ona nech si nastavi zrkadlo a nech mi nenadava sinnutych ona moze pna zacala

abbey1
7. mar 2024

@annm81 Tak vieš, ako to s deťmi funguje. Monkey see, monkey do. Deti sú odrazom prostredia, v ktorom vyrastajú.

autor
Odpoveď bola odstránená
abbey1
7. mar 2024

Autorka, kto ona? Veď ty tu tak reaguješ na väčšinu prispievateľov. Už tvoj úvodný príspevok bol tak napísaný. Preto som hneď napísala, že chýba nie je v dieťati. A každý tvoj ďalší príspevok to potvrdzuje.

autor
7. mar 2024

@abbey1 vyssie uvedena mi napisala ze osm sibnuta komu som ja napisala
Nadavku??

autor
7. mar 2024

@abbey1 ja niesom meterkin mama ja ju nevychovavam

abbey1
7. mar 2024

Och, neviem či to hráš, alebo máš 12 rokov, alebo si skutočne tak jednoduchá. Škoda vysvetľovať. Absolútne nechápeš písanému textu, prečítať si niečo o psychológii dieťaťa odmietaš? Zjavne si saclen prišla vyplakať a prečítať si, že vy robíte všetko dobre a správne, a to malé dievčisko sa už hnusné narodilo a ešte i takej neschopnej matke.