Netúžim po dieťati
Dobrý deň. Aj keď to možno nepatrí na túto stránku hľadám niekoho kto je v rovnakej alebo podobnej situácii ako ja. Nikdy ani teraz po dieťati netúžim za to môj partner áno. Veľa krát sme túto tému riešili, ale vždy ju ukončí so slovami teba to raz prejde. Aj keď sme sa už rozprávali aj o rozchode- nechcem mu brániť mať deti- tak mi povie, že ich chce mať so mnou.
Neviem ako ďalej, dúfam, že v tejto diskusii sa budú rešpektovať osobné názory. A snáď tu nájdem niekoho kto by mi vedel pomôcť alebo sa tiež zdôverí so svojím problémom.
ono naozaj - to ze dieta nechces, je sice nestandartne, no su zeny, ktore po detoch netuzia a basta. ty si medzi nimi. a ano, vyzera, ze si skalopevne presvedcena ....
preto sen tvojho partnera, ze mu porodis deti a budete rodina je len jeho zboznou fantazmagoriou. ty si vo vasom vztahu asi ta silnejsia, veduca osobnost. ked si sa bola uz raz schopna rozist ... skoda, ze si vtedy cukla a opat ste sa dali do kopy .....
ze ho milujes, ze ta ma rad a inu nechce, ale ze chce mat rodinu (rodina=deti) s tebou je krasne, ale ty mu to odopieras a odopries do konca zivota. s tym budes zit? ze on ti stale bude tvrdit, ze ta miluje, ale ze dufa? mozno este 12-15 rokov .... a potom mu dopne,ked uz tebe dotikaju biologicke hodiny, ze nic nebude a presral sancu doprosovanim sa zene, co mu dieta neda ......
toto je otazka, ktora musi partnerov spajat. na vsetko ostatne sa da najst kompromis,ale na toto nie. a ked on deti chce, ale prisposobi sa tvojmu nazoru a bude tvrdit, ze teda ok, deti netreba, ver, ze v hlbke srdca ho to bude trapit cely zivot.
musis si vybrat - chces zit zivot pre teba idealny, s chlapom, co si rozumiete, co ta bezhranicne miluje, paradne vecery, dovolenky, atd ...ale spojeny s tym, ze on bude v jednom svojom zivotnom rozmere - a teda snahe mat dieta - velmi nestastny?
@mima4 prepac, tak to vyznelo 😉
myslis si to, ale nie je to tak. a keby si sa rozhliadla viac okolo seba, nasla by si zial kopu matiek, ktore na tie besiedky nechodia - obrazne povedane. a poviem ti tak, keby som to nemala v okoli, tak tiez to vnimam tak ako ty. ale mam aj kamosku, ktora sa stretla s muzom velmi sa miluju, no nechcu deti... co je v ich pripade super, lebo sa nasli. ale v tomto pripade, to nie je tak
@ukulela nikdy som mu nebranila odist. Po dobrotky po zlotky odist nechcel aj ked som mu sama hovorila ze raz bude preto trpiet jeho odpoved je to moje rozhodnutie a basta
@mima4 😀 ježiši, nevytváraj si domienky. Na MK som sa prihlásila z jediného dôvodu, kvôli barefoot obuvi, lebo tu baby objednávajú zo zahraničia a tie boty vyjdú lacnejšie ako v obchode.
Či tu majú vstup len tehotné a mamičky a len tie sa môžu zapájať do diskusií?
Sú ženy, čo sú matky a sú kruté. Nejdem zovšeobecňovať, ani nemôžem povedať ako by som sa ja zachovala keby som bola tehotná. Keby sa to stalo, potom by som mohla povedať.
@maslicka10 ale to nie je o braneni v odchode ... podla tvojho opisu on ta zboznuje, si jedina zena na zemeguli . ..🙂 . moze sa mu v tomto momente ponukat (... ja netusim, nepoznam jedinu aktualnu supermodelku, skoncila som pri klaudii schiffer 🙂 .... az nekriticka laska. on sam neodide - ale bude nestastny, ver.
a ty sice si cely problem uvedomujes, no viac u teba prevazuje pocit, ako vam(tebe?) je spolu dobre. to, ze on falosne dufa a sniva o detoch odbijes v kazdej odpovedi tym, ze mu nebranis odist .... zjavne nie je na odchod dost silny, ale ak po detoch ozaj tuzi, bude nestastny. mozno napriek tomu cely svoj zivot ostane s tebou, ty budes stastna a on si na smrtelnej posteli povie, ze prezil pekny zivot s milovanou zenou, no jedine, po com tuzi, od nej nedostal.
kolko zien ostava vo vztahu s muzom, ktoreho miluje, aj ked si uvedomuje, ze to nie je dobre? ze nieco chyba? tak tu je to obratene.
Pises, ze nemozes vychovat dieta, ktore nebudes mat rada...ako mozes teraz vediet, ze ho nebudes mat rada, ze ho budes vychovavat mechanicky, ked si to nikdy nevyskusala..na dieta nikdy nie je spravny cas..podla mna si chladny clovek bez emocie, ktory nemiluje svojho partnera tak ako vravi. Keby som si ja teraz mala predstavit, ze by som mala opustit muza, tak by ma to asi vnutorne zabilo...ty to hovoris s takou lahkostou..vas spolocny zivot, je cesta do pekla..
@ukulela uplny suhlas...ale vies,co mi napadlo?
co ked ani autorka nie je taka silna,aby zila bez priatela...lebo je si velmi ista tym,ze ju velmi lubi,atd....ale mozno keby on sa rozhodol naozaj odist,mozno by aj ona prehodnotila mnohe veci...
ale je to len moj pohlad
kludne moze byt,ze ju ma naozaj tak rad,ze je kvoli nej ochotny cakat a obetuje jej aj svoju tuzbu po dietati
@katies0410 nechápem ako si vôbec dovoľujete ju hodnotiť ako chladného človeka!!!
Och vy matky. Ale často tu vidím aké ste necitlivé voči druhým a hlavne voči názorom, ktoré nie sú tuctové. Len preto, že netúži mať dieťa je chladná a bez emócií????
Napíše tu otázku a ono sa to ešte otočí proti nej, že je necitlivá a chladná a má nejaký problém!
A toto sú ženy. Matky. Veľmi citlivé voči názorom druhých. A hlavne tolerantné a nehodnotiace!
Mám veľa kamarátiek co este v mojom veku nemajú ani poriadnych chlapov nie to snívať o dietstku.no ked sme mali stretsvku zo strednej okrem pár spolužiaciek sme tam boli všetky uz mamičky.je veľa žien co mali prve v 35 alebo v 40tke možno aj u teba neskôr pride tá túžba.
@emilia25 ked si precitas jej dovody a to ako o tom rozprava, nemyslim. je to vyzreta zena
@mandala77 ale ja nepisem ze je chladny clovek, kvoli tomu, ze nechce dieta, ale kvoli tomu,ze by nemala problem opustit muza.to ze nechce dieta je v poriadku, nikde nie je napisane, ze vsetci potom tuzia a vsetci musia mat deti.mna len zarazaju, tie argumenty, ze ho nebude lubit.ale ved nikdy nevies..ale tym jej samozrejme nekazem, aby ho mala a riskla to.urcite ju neodcudzujem.ale na druhej strane je asi fakt velmu silna, ze vzda svojho stastia pre svojho muza. V tom pripade ju obdivujem.
@silvinkabb ja mám sestrenicu co toto tvdils cele manželstvo užívals si jeho prachy dovolenky všetko potom sa rozviedli našla si druhého a uz majú aj dieťatko a uz veru nemala 30.clovek aj ked je vyzretý svoj postoj moze zmeniť rokmi.
@maslicka10 ak si silna osobnost rozides sa s nim. Tuzba po dietati ktoru on ma a ty nieje velmi silna a ty si pre neho nestastim a peklom na zemi (nie teraz ale v buducnosti)
@emilia25 to je ine fakt. tazko sa mi to vysvetluje a hlavne je to tu dost o pismenkach, ale podla toho co pise, citit, ze je rozhodnuta...a ty cakas 4 dietatko vsak? podla mna to pre teba je uplne nepochopitelne - prosim nie je to v zlom.
@maslicka10 Neviem ta pochopit lebo odkedy som dostala prvy kocik ako trojrocna som snivala o detoch ale zelam ti aby si bola stastna,pre mna niesi ani zla zena ani nenormalna,ked nechce deti ,na mna posobis len velmi chladne ale si povedala ze si empaticka,priatelska sama najlepsie vies aka si,mozno este po dietatku zatuzis,mozno nie nech to bude akokolvek ti prajem aby si bola stastna a a s tym partnerom ak chces aby bol stastny tiez asi to treba naozaj ukoncit
A mozno ze tak ako teraz strasne nechces dieta tak strasne by si ho potom milovala,nikdy nevies co s tebou spravi materinsky cit.Ja byt na tvojom mieste keby som tak lubila svojho nastavajuceho urcite by som to riskla.Mozno si si z toho ze nebudes mat rada svoje dieta zbytocne vyrobila v hlave bubaka
@maslicka10 ja ťa chápem, ak necítiš túžbu po dieťatku, nebolo by dobré, aby si sa do toho nútila. Nie pre všetky ženy musia byť deti naplnením života. Nechcela by si hio ani za takých podmienok, že by s ním na MD ostal muž? Alebo dieťa odmietaš celkovo? Ak áno, bolo by od teba férové, keby si sa rozišla ty s ním. Inak bude po zbytok života jeden z vás nespokojný. Nemusí sa to prejaviť hneď, ale ak by ťa ukecal a nebodaj by sa podarili dvojičky, pre teba by to bolo zrejme na mašľu (obrazne samozrejme), ak by ustúpil tvoj partner, pri každom narodení dieťaťa v rodine, u známych, kolegov, by on cítil smútok. Možno čím bude starší, tým viac. Toto je jedna z najzásadnejších vecí, v ktorých ´ba sa mali partery zhodnúť.
@silvinkabb ja neodsudzujem žiadnu ženu ked to tak proste necíti tak je lepsie nech ho nemá.je to každého osobná vec.mi sme sa s muzom zhodli aj o počte deti chceli sme 4 hned od začiatku nášho vzťahu.
Hadam ju nejdete ukamenovat len preto, ze je rozhodnuta nemat deti.
Dookola premielate jej partnera ako sa on citi, aky on bude nestastny.
a ze ju to prejde.?
nemyslim..su zeny, ktore skratka nevidia zmysel svojho zivota v tom, ze budu pozorovat ako ich deti vyrastaju..ona vie, preco sa tak rozhodla.
len ona vie, alebo si to aspon mysli, ci chce alebo nechce priviest na tento blaznivy svet novy zivot..nezavrhujte ju za to a nenalepkujte ju ako chladnu, nepoznate ani ju ani jej pohnutky..
@maslicka10 mňa by tiež zaujímal dôvod, prečo chceš svadbu
už sa ťa to pýtali, neodpovedala si
ja osobne by som svadbu neriešila, ak by som netúžila po deťoch. načo?
a už vôbec nie s mužom, ktorý by mal roky túžbu po nich a len z lásky ku mne by sa jej akože zriekol. lebo v skutočnosti tohto pudu ( chcieť mať svoju krv ) sa nedá zriecť, ak to v človeku je. a je to prirodzené od prírody, samozrejme, sú výnimky a sú v poriadku.
ja by som sa nielen po svadbe, ale celkovo v takomto zväzku (partnerstve) cítila tak nejak neustále pod určitým tlakom, že kedy zase to buchne, táto téma. skrátka viselo by to nadomnou ako čierny mrak. že ja som síce v pohode, pred deťmi sa chránim, ale chúďa ten chlap s očami prosiaceho psa by ma časom zrejme začal unavovať a cítila by som výčitku.
toto sú veľmi vážne veci v partnerstve, myslím, že fakt dôležité. manželstvo sa vníma ako založenie nejakej bunky - rodiny, kde stále tradícia je mať deti. jasné, že aj bez detí dvaja tvoria rodinu, ale....
skrátka neviem ako hlboko ho miluješ. ale ja by som chlapa, ktorého milujem, určite neposielala s pokojom angličana zakladať si rodinu s inou....
@stolvertka to ze ona nechce deti je v poriadku nefer od nej je ist do manzelstva s muzom ktory to vnima inak. To je cele toto proste neo..ries nech by si ako chcela si zober co vsetko su ochotne zeny ci muzi urobit pre to aby mali dieta je to velmi silna tuzba ak ju clovek v sebe ma . Zene, ktorej muz deti odmieta a ona po nich tuzi by malo kto tu doporucil aby si ho vzala a cakala ze sa zmeni ak sa nezmenil za 13 rokov a obdobne je to tu. Otazka deti je jedna z najdolezitejsich otazok v manzelstve ak v tom sa nezhodnu padne casom vsetko a ostane len to peklo na zemi z premarnenych rokov
@mima4 a aky je zmysel vydavat sa, ak nechce mat deti? Nerypem, pytam sa 🙂
Ja chapem svadbu ako nabozensky ritual pre veriacich. Chapem aj svadbu na urade ako sposob zabezpecenia sa - nadobudnuty majetok je spolocny, co moze byt dolezite v pripade rozvodu, kedze zena, ked ma deti, vacsinou nema sancu zarobit tolko, ako muz.
Aky moze byt dovod vydavat sa, ak nechce mat deti?
Nechcela som nikoho urazit, ani nasr..🙂..nastvat, som stastne vydata uz kooooopec rokov, mam tri deti a aj tri vnucata, inymi slovami "stara korcula" , ktora vyznava tradicne hodnoty.
cize aj manzelstvo so vsetkym, co k nemu patri..ale som aj babka-demokratka..😀 a tak nemam problem nechat inych, nech si ziju ako chcu a vedia..
..to ze tu bol spominany sobas som nevedela..:-/
Neriesim to, ze nechces deti. Zaraza ma fakt s akou lahkostou pouzivas slova ako rozchod, rozvod,... Absolutne odmietas akykolvek kompromis.Vy vytvarate vo vztahu hodnotu 50:50 ale ty pises len a len o tom, co chces ci nechces ty. Len to je dolezite. Tvoj priatel je pri tebe chudak, mat doma tak sebecku zenu musi mat isto za trest. Verim, ze vo vsetkych klucovych situaciach reagujes presne takto.Po mojom, alebo rozchod!
U nas to bolo dost podobne, ja som tiez deti nechcela, od puberty som kazdemu tvrdila, ze deti nikdy mat nebudem. Manzel mi ich obcas spomenul, ale ja som mala v sebe stale nejaky blok, nedokazala som si predstavit spolocny zivot s detmi. Mali sme rozne zaujmy, casto sme chodili na dovolenky, deti som brala ako obmedzenie nasich aktivit. Manzel vsak zacal deti spominat castejsie, vedela som, ze by z neho bol super tatko, tak aj ked som s tym nebola vnutorne vyrovnana, nechcela som ho stratit av 35 rokoch sme zarobili na dievcatko. Moje obavy sa naplnili, tri mesiace na rizikovom, po cisaraku ja takmer rok v depresii a malicka v kolikach, kedy sme bezne o druhej v noci lietali autom, aby aspon chvilku neplakala. Bez diskusie najtazsie obdobie v zivote, ale dnes po troch rokoch si uvedomujem, ze sme sa rozhodli spravne, s muzom nas to spojilo ako nic na svete a dcerka je poklad. Mozno potrebujete len cas...
@lanugo tiež mám trošku ten pocit
riešenia vecí "buď bude, ako ja poviem, alebo nijako"
poznám pár takto vyhrotene zmýšľajúcich a konajúcich ľudí, aj 40- tnikov a teda, nič moc pre život
a nie sú len jedináčikovia
takto "vychovať" vedia aj nekritickí rodičia jedno z viac detí, ktoré preferujú a majú za "Boha" 😒

@dai vystihla si to do bodky presne.