icon

Neustále hádky s manželkou bez vyriešenia

16. sep 2025

Čaute baby, mám s manželkou taký "problém", a to keď vzikne hádka, tak nekončí tým, že sa niečo vyrieši. Manželka ma vždy tlačí do jej videnia situácie a cez to už nejde vlak. A to nehovorím o tom, že to nechce riešiť ústnou cestou, ale uprednostňuje si písanie... Keď to chcem riešiť ústne, tak je ticho a že ona už nemá čo riešiť. Ako príklad uvediem krivdu na mojej strane. Mám aj druhý job, aby sme dokázali nejak normálne žiť a mohli ísť s deckami na dovolenku, avšak má problém mi na tento flexijob dávať priestor 🙂 unavuje ju byť s deťmi a riešiť tie dedske konflikty, stále s tým kalkuluje, kto je koľko s deťmi a podobne.Keď potrebuje peniaze a už nestačia naše dve výplaty, tak zahlási, že som predsa živiteľ rodiny. Áno, prinášam do rodiny 3/4 príjmu, manželka zvyšok. Svoj druhý job robievam po nociach ked deti spia a niekedy si aj prenajmem kancel mimo domu na pár hodín, s čím má problém, že nie som doma večer. Naposledy sa ma pýtala, či už mám vyplatené nejaké faktúry (potrebovala peniaze) a keď som jej povedal že ešte nie, tak mi vyčítala čo som robil tie večeri. A také samé výčitky a obviňovanie, zbavovanie sa zodpovednosti.
k tej hadke.. mal som ísť pracovať do terénu, kde som aj 12 hodin na nohach a uz par dni predtym to zľahčovala a že veď idem tam bez deti takze idem oddychnuť a už to ma vyprovokovalo, lebo pre mna to žiadny oddych nie je. Ona sa na to hlasne urazila, že nech idem aspon na tyzden prec, ze ona moje peniaze nepotrebuje, že ju ponizujem a ze su aj ini chlapi na svete, ktori ju ocenia a skončilo to vyhrazkami o rozvode... Ak nevidite suvis medzi témou a argumentmi, tak ani ja. A to je ten problém. Ked začnem hádku, lebo ma už niečo taktoštve, tak vždy to skončí na tom, že ju zanedbavam a že jej ničim sebavedomie. Keď to aj obrátim, že chcem riesit to ako sa ku mne správa, tak tam vraj nemá čo riešiť a zas ide odznova (zabedbavam ju, alebo vytiahne stare hriechy). Ked sa problem zahrabe pod koberec, tak to tam zastane a ja sa potom neviem pretvarovat že jej podme sa objimať, keď je tam niečo nevyriešené, čo stále bolí.. Čo to je? zámer alebo nejaka porucha? Ako to prebiť.

Strana
z2
anonym_7a9896
16. sep 2025

@anonym_autor Dobre ti skace po hlave ona 😄 A ty jej to vsetko dovolis, idealna dvojica 😉 Stavila by som sa, ze trpi narcisticko- manipulatorskou poruchou alebo niecim inym. Uplne ok ale nebude....
Najhorsie, ze ja sa vidim v tom tiez 😔 A moj vztah so snubencom, vsetko mi vyhadzuje na oci, same vycitky ale riesenie ziadne. Vela ustupujem vo vztahu. Ja mam pocit, ze som flegmaticky clovek, velmi trpezliby a tolerantny. Opacne to zial neplati. Komunikacia slaba az skoro ziadna.

anonym_343e9f
16. sep 2025
@viestta

@anonym_343e9f ano, pochopila. Problemov bude viac, nielen tie,ktore uz boli spomenute

@viestta ty to vieš ako, si jasnovidka? Alebo si vieš tak domyslat? Skôr je to to mudrovanie o ktorom hovorím, že?

anonym_4606d6
16. sep 2025
@viestta

@anonym_autor no ale tvoja druha robota je jednou z pricin vasich problemov

@viestta Načo múdruješ zase?

sidicek
16. sep 2025

Zlý výber partnerky, ja by som s takým individuom nebola , hadava hysterka, to musí byť ozaj radosť žiť. A to väčšinou držím stranu žene, ale tu sa to nedá.

rozculena
16. sep 2025
@viestta

@anonym_autor musi si aj ty vytriedit v hlave co je tvoja priorita. Tyzdnova dovolenka navyse alebo cas, ktory stravis s detmi a manzelkou mimo tej dovolenky. Ked robis po nociach, tak manzelka je sama (v posteli?). Ani sa jej necudujem, ze si pripada ako slamena vdova. Peniaze nie su vsetko.

@viestta ale tie peniaze vyžaduje ONA

anonym_a7d2a1
16. sep 2025

@anonym_autor Môj názor je iba toľko, že takto vyzerá život so ženou. 🙂 Nie nepomôžeš si. Nie logiku tam nehladaj. Prsteň si dal, máš smolu. 🙂 Ženy sa v ženskom kolektíve nevedia vystáť. Chlap má vystáť iracionálne psychické stavy žien celý život. Tieto nezmyselné a časté výčitky by som osobne nedával. Rozvod za problém nepovažujem, keď to nefunguje tak to nefunguje. Vo vzťahu chceš byť s niekým, s kým si rozumieš a je to to príjemné na čo sa tešíš a nie nepríjemné čoho sa strániš aby zas nebolo "divadlo", "hádka" ... ...
Tak rieš situáciu. Vzdaj sa ten druhej roboty. Buď s deťmi viac. Začnite viac šetriť. ... Ak sa nechceš rozvádzať 🙂 ... Musím však povedať, že takto funguje strašne veľa minimálne slovenských rodín. Neviem či to je nátura, alebo ich tak vychoval skazený socializmus. Ale pokiaľ vzťah nefunguje, a iba si stále niečo vyčítate a hádate sa, nie je dôvod spolu zostávať.

anonym_2f3044
16. sep 2025
@anonym_a7d2a1

@anonym_autor Môj názor je iba toľko, že takto vyzerá život so ženou. 🙂 Nie nepomôžeš si. Nie logiku tam nehladaj. Prsteň si dal, máš smolu. 🙂 Ženy sa v ženskom kolektíve nevedia vystáť. Chlap má vystáť iracionálne psychické stavy žien celý život. Tieto nezmyselné a časté výčitky by som osobne nedával. Rozvod za problém nepovažujem, keď to nefunguje tak to nefunguje. Vo vzťahu chceš byť s niekým, s kým si rozumieš a je to to príjemné na čo sa tešíš a nie nepríjemné čoho sa strániš aby zas nebolo "divadlo", "hádka" ... ...
Tak rieš situáciu. Vzdaj sa ten druhej roboty. Buď s deťmi viac. Začnite viac šetriť. ... Ak sa nechceš rozvádzať 🙂 ... Musím však povedať, že takto funguje strašne veľa minimálne slovenských rodín. Neviem či to je nátura, alebo ich tak vychoval skazený socializmus. Ale pokiaľ vzťah nefunguje, a iba si stále niečo vyčítate a hádate sa, nie je dôvod spolu zostávať.

@anonym_a7d2a1 aha, slovenske zeny su furie a slovenski muzi su dobracikovia, ktori suchaju nozickami? Naozaj?
Nemecke, americke, ceske, polske zeny su pokojne, vyrovnane, nic ich nerozhadze? Prosim ta aspon netrep kraviny.

danieli
16. sep 2025

Boze moj, vacsinou pisem zenam, kde taky poklad nasli, ale ty si musel tiez riadne dlho kopat…skus mesiac dva ist podla jej zelani, cize chces, aby som bol vzdy vecer doma? Dobre budem, ale donesiem domov o xy € menej, asi nevyjde na dovolenku, zakladom je suhlasit s jej navrhom riesenia, vysvetli jej dosledky a nechaj ju vybrat si riesenie, idealne, aby sama navrhla riesenie, no ako s malym dietatom, vzdy poukaz na to, ze sa takto rozhodla sama a moze sa hnevat a vyvrsovat akurat tak na sebe, mozno raz dojde k napadu spolocnej dohody…co by ine dali za muza co je doma pritomny, zarobi a este komunikuje, za mna si tvoja manzelka neuvedomuje, co doma ma a nevazi si rodinu, zdravie deti, ze sa vlastne mate fajn a hada sa pre totalne koniny…

alenka58
16. sep 2025

takých žien je veľa čo chcú od muža peniaze, aby bol doma, aby sa venoval deťom aj jej samotnej, lenže takto to nefunguje, keď chce niekto peniaze a nekradne alebo nededí, tak ich obyčajne musí zarobiť, pre to musia byť partneri uzrozumení s tým kto koľko dá do rozpočtu a kto sa obetuje ináč to nejde, buď si tvoja partnerka uvedomí situáciu, alebo ona bude viac zarábať a ty budeš viac sa venovať rodine, alebo to bude tak ako doteraz, alebo sa rozvediete tak ako tu niektorí skonštatovali

anonym_eb142d
16. sep 2025

Ani jeden nechcete byť s vašimi plačúcimi deťmi, sú pre Vás povinnosť a radi od nich utekáte.
Najlepšie rozvod a striedavka, potom budete mať obaja čas a priestor pre seba.
Stretli ste sa dvaja sebci, čo si nemali robiť deti a navzájom sa obviňujete z tejto situácie a preto to fungovať nemože.

tom_i
16. sep 2025

Papier, pero, čísla, fakty... a pobaviť sa

anonym_687297
16. sep 2025

Vsadil si zleho kona... Ale vsetci si berieme za partnera kocku v mechu. Nevies, co sa z toho vyklube... Podla mna zistila, ze ju decka nebavia a je z nich na prasky. To su asi priemerne dobre deti, ziadny zurvalci, inak by si spomenul, ze vam z nich teciu nervy po podlahe. Zbrkla, nevrla, nelaskava zena a matka, manzelka. Aka je z nej sestra, dcera, kokegyna, suseda, kamaratka❓. 🤔🥀

autor
16. sep 2025
@anonym_eb142d

Ani jeden nechcete byť s vašimi plačúcimi deťmi, sú pre Vás povinnosť a radi od nich utekáte.
Najlepšie rozvod a striedavka, potom budete mať obaja čas a priestor pre seba.
Stretli ste sa dvaja sebci, čo si nemali robiť deti a navzájom sa obviňujete z tejto situácie a preto to fungovať nemože.

@anonym_eb142d Inak, celkom trefné. :D No ja som s detmi rad, ale nie ked mam pracovat. A ak si naražala na dovolenku s detmi. Neviem, ale asi sa vsetci zhodneme, ze dovolenka so školkarmi, to nie je pre dospelaka ziadny relax ani ultra luxusna dovolenka. 🙂 Na dovolenku ides aby sme tym detom nieco “dali” a nieco zažili. Oddychujes potom, doma.

autor
16. sep 2025
@anonym_687297

Vsadil si zleho kona... Ale vsetci si berieme za partnera kocku v mechu. Nevies, co sa z toho vyklube... Podla mna zistila, ze ju decka nebavia a je z nich na prasky. To su asi priemerne dobre deti, ziadny zurvalci, inak by si spomenul, ze vam z nich teciu nervy po podlahe. Zbrkla, nevrla, nelaskava zena a matka, manzelka. Aka je z nej sestra, dcera, kokegyna, suseda, kamaratka❓. 🤔🥀

@anonym_687297 Tak no, asi by som tazko nasiel blizsiu osobu, s ktorou este neprisla do nejakeho konfliktu 🙂 Samozrejme, v praci to nerobi, ale doma len pocuvam kto vsetko jej vadi a preco 🤷🏻‍♂️. Najvacsi problem je s jej mamou (lebo dava najviac kritiky) a je to taka zvlastna laska plna plameňov ale aj objatí.

marca12
16. sep 2025

@anonym_autor Mate to obaja tazke a nemate pochopenie jeden pre druheho. Ty pises,ze pracujes,ked deti zaspia. A kde je ona? Kedy mate cas byt spolu,venovat sa jeden druhemu,utusovqt vztah? Stali sa z vas rodicia a zabudli ste na to,ze ste aj partneri.

sidicek
16. sep 2025

Tak sam vidíš, že je to konfliktny typ, s nou nikdy nebude pohoda aku si predstavuješ.

autor
16. sep 2025
@marca12

@anonym_autor Mate to obaja tazke a nemate pochopenie jeden pre druheho. Ty pises,ze pracujes,ked deti zaspia. A kde je ona? Kedy mate cas byt spolu,venovat sa jeden druhemu,utusovqt vztah? Stali sa z vas rodicia a zabudli ste na to,ze ste aj partneri.

@marca12 manzelka je vacsinou vecer unavena - podla jej slov - a vlastne zaspi s deťmi.. takže ak by som s nou chcel vtedy byť, musel by som ju zobudit... ale to nie je kazdy vecer, rovnako ja kazdy vecer nepracujem.. Ono mne sa ani nechce uz vecer robit, ved to sa uz ani neda niekedy, ked clovek o 6 rano vstava a ma o 22 vecer zacat pracovať 🙂
To že pracujem po neskorych večeroch je vlastne môj ústupok aby som počas dňa bol s rodinou, lebo boli výhrady a tiež ma nebavilo "pýtať si priepustku" do roboty, ako keby mám ísť na pivo 🙂 Tak som sa tomu asi takto prisposobil....
Ale chcel by som to zmeniť na iny rezim, napr dva celé dni z týždňa venovať práci (do osmej večer), namiesto tých večerov..

anonym_b14062
16. sep 2025

@anonym_autor

Skús si niečo prečítať o narcistickej poruche osobnosti. Ak by sa ti to zhodlo, tak skrátka žiješ so psychopatkou, čo nie je nič nezvyčajné, 20% ľudí trpí nejakou poruchou osobnosti a teda, tie samotné poruchy nie sú separatne, ale je to taký mix. Držím palce, nech žiješ so zdravou ženou, ale je trochu "podozrivá". Od tých s poruchami - pomôže len UTIECŤ a nie je to jednoduché.
Vyhrážky rozvodom, že zoberie deti, očiernovacie kampane, atď. Až potom sa ukážu v plnej kráse.
Známeho psychopatka obvinila zo znásilnenia, telefonáty do práce, vyhrážky dennodenne, no psychoteror 😒

autor
16. sep 2025
@anonym_b14062

@anonym_autor

Skús si niečo prečítať o narcistickej poruche osobnosti. Ak by sa ti to zhodlo, tak skrátka žiješ so psychopatkou, čo nie je nič nezvyčajné, 20% ľudí trpí nejakou poruchou osobnosti a teda, tie samotné poruchy nie sú separatne, ale je to taký mix. Držím palce, nech žiješ so zdravou ženou, ale je trochu "podozrivá". Od tých s poruchami - pomôže len UTIECŤ a nie je to jednoduché.
Vyhrážky rozvodom, že zoberie deti, očiernovacie kampane, atď. Až potom sa ukážu v plnej kráse.
Známeho psychopatka obvinila zo znásilnenia, telefonáty do práce, vyhrážky dennodenne, no psychoteror 😒

@anonym_b14062 našťastie až takýto teror to nie je, hoci aj mne denne do práce vyvoláva xkrát, ale väčšinou sú to také normálne telefonaty.. takisto verím, že to nie je skrytá narcistka. ale predpoklady tam su... svojej mame vyhadzuje na oči výchovu (teda asi tam sú rozne neduhy z detstva) a naozaj je rada ked je k nej smerovany servis, neviem ako to inak napisat :D

romiada
16. sep 2025

@anonym_autor chýbaš jej. Nie ako peňaženka, aupair, opravár, vodič, atď.... možno jej chýbaš ako muž ktorý ju schyti, objíme, utrie slzy, utíši ju keď je s nervami v koncoch, pozrie si s nou film, chytí ju za ruku, usmeje sa, vypočuje. Ako partner.

anonym_b14062
16. sep 2025

Odporúčam YouTube

Jan Dvorak - Poznejte sveho psychopata
Od 1. Časti, veľmi poučné, stručné a výstižné.

Rozšíriť obzory. Čo sa tyka ľudí celkovo.
No a skrytí narcisti - aj keď si to myslel inak, to "skrytá", to už je úplne iná liga. Ten kto to nemá naštudované, napocuvane kadejaké podcasty atd, že o čom to je, NEMÁ ŠANCU takého človeka odhaliť.

truhlikvseved
16. sep 2025

@anonym_autor Urci si den , kedy budete riesit hadku ktora nastala. Neries to v zapale hned. Ale povedzme stvrtok vecer, si sadnes a preberete to. Dal by som jej na vyber chce peniaze alebo tvoj cas poobede. S tym ze ak pustis vecerny Job tak nech si je vedoma ze nebudu take dovolenky.
Hlavne to treba riesit v klude ked emocie opadnu. Spytal by som sa jej ako si to ona predstavuje idealne a aka je jej predstava. Vysvetlit jej ze neda sa aj aj, tak nech si vybere. Vztah je o tej komunikacii, nie si za kazdu cenu dokazovat ze ja som v prave.

Este co sa tyka zdraveho vztahu je milion vyskumov, z ktorych sa dokazalo ze priemerne potrebujes 1,5 hodiny kvaletneho casu s partnerom (znamena ze ste sami bez deti - po starom sa to vola rande, kde rozoberate hlboke temy, nie len kecy a vtipkovanie).

anonym_1dee1b
18. sep 2025

@anonym_autor ja som sa takto malinko podobne spravala k muzovi ked sme mali deti male a nebol stale doma..ja s nimi sama, vsetko na mne...vyčitky za vyčitkou. Teraz po rokoch viem ze islo o to že mi len chybala laska, prejavy, objatie, vyznanie, pocit ze aj ked je prec, tak na mna mysli, ze mu chybam. Psychika je komlikovana. Vaše problemy su bežne, tam ani neni čo riesit, hladat vinnika. Potrebujete byt viac spolu a sami bez deti, neriesit problemy, len odpocivat a lubit sa. Na zaver napisem ze sme zostali spolu a je to uz cez 20 rokov

sense
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_eb142d Inak, celkom trefné. :D No ja som s detmi rad, ale nie ked mam pracovat. A ak si naražala na dovolenku s detmi. Neviem, ale asi sa vsetci zhodneme, ze dovolenka so školkarmi, to nie je pre dospelaka ziadny relax ani ultra luxusna dovolenka. 🙂 Na dovolenku ides aby sme tym detom nieco “dali” a nieco zažili. Oddychujes potom, doma.

@anonym_autor tak deti v školskom veku budú mať zážitky aj na potoku za domom alebo v lese, nepotrebujú na to dovolenku x km od domu. Stačí že sú pri nich rodičia a trávia s nimi čas a je im úplne jedno či to bude ultra All inclusive niekde na Seychelach alebo to bude pri potoku pri lese so spekackou v batohu.
Vy obaja si hajite svoju pravdu a nikto nechce ustúpiť.
Mne keby ak expartner pri hádke povie že sa rozvedie tak mu poviem podaj papiere a podpíšem a bude nam obom lepšie.

anonym_43fc85
18. sep 2025

každý druhý ti tu píše, že rozvod,hysterka.Ja počujem iba zúfalú ženu, ktorá už nevie čo od zúfalstva tak okolo seba kope a trepe sprostosti.Tie veci čo ti v hádke vyrikuje to jasne ukazujú. Musíte si osvojiť pár základných pravidiel o hádke: vždy riešiť jeden problém, udržať to bez kriku a vecné ako náhle jeden ide do emócie,ten druhý ho musí jemné upozorniť. celkovo od odporučam YouTube videa Sláva Černý . Veľa ti to povie o ženskom svete a myslení. podľa mňa sa cíti nemilovaná,nevidená,nepočutá a z tohto jej šibe. Skús si to vypočuť,popri práci a ako podcasty a skús to potom posunúť na vypočutie a jej a pobavte sa potom o tom.
PS,: vlastná skúsenosť

zuzana76
18. sep 2025
@anonym_a7d2a1

@anonym_a7d2a1 mal/a by si zazit mexicke zeny, aby si vedel, kto je iracionalny, tie muzov volaju proveedor - teda muz poskytovatel, muz im ma poskytnut vsetko - lasku, peniaze, pozornost

anonym_f50c8c
18. sep 2025

Fuha. Tak toto robit manzelovi mojmu. Tak dostanem uprimne takk vynadane do najhorsich a pripadne aj popapuli s pre0acenim. Moj muz by neznesiel taku nevyzretu manipulatorku ako je tvoja zena. Musis mat nervy zo zlata. A este aj dve prace a nepodvadzas nu po nocisch ale robis to je super. Ona je domyslava ziarliva neviem. Zda sa mi ze extremne prehana. Deti do skolky sup do 4 30 pm a moze byt doma sama s nimi iba vever umyt vecera pohrst sa a o 8 spat. To neni take strasne.
Dalsia vec ty nevies buchnut po stole a povedat si tak toto teda nie.
Takto sa so mno7 bavit nebudrs husy sme nepasli. Na dnesne manipulativne zeny musis byt trosku prisnejsi(na oko) aby sa uvedomili proste.co ja by som dala za manzela kt. Ma dva joby taha vacsinu a este ma ma rad a dovolenkujeme a nebuchne po stole. Ja mam pravy opak doma. Ja mam takeho nervaka ze toto kebyze mu robim mam rozbitu drzku asi. A to neprehanam. A to ani dva joby nema a ani nedovolenkujeme je priemerny muz nic nepomoze doma a pod. A este aj chces komunikovat! Tak ty si dream chlap pocuvaj ma

Strana
z2