icon

Nevera môjho otca

15. aug 2020

Potrebujem poradit pretoze naozaj neviem co mam robit. Moja mamina zistila, ze ju moj otec podvadza. Rozhodla sa ze mu, ze o tom vie nepovie a tu je ten problem. Mamina je hrozne utrapena, ja sa ju snazim presvedcit aby ho konfrontovala, ze sa jej potom ulavi ale ona sa boji. Ma vyse 50 rokov a zdravotne problemy a boji sa co s nou bude. Mamina jeho milenku pozna a poznam ju aj ja z videnia. Na otca som strasne nahnevana, citim velky smutok a sklamanie. Mam 100 chuti mu to vykricat do ksichtu ale zaroven viem ze by som sa do toho nemala starat. Ako jej mam pomoct aby sa netrapila, hneva ma ta nespravodlivost, ze ony dvaja si uzivaju a moja mama sa trapi. Chcem uz tuto ich frasku konecne ukoncit.

autor
15. aug 2020

@h2 to si myslim iba ja ze kedy to bude a napadlo ma to dnes ked som nad tym rozmyslala a mamina to nevie ale poviem jej to, mozno sa mylim ale vela veci by to vysvetlovalo, nehnevaj sa ale nechcem konretizovat, neviem kto vsetko je tu poprihlasovani

janinah
15. aug 2020

Som staršia ako tvoja mama a v takom prípade by som bola ja,kto by podával žiadosť o rozvod,a to presne pre ten môj vek,neviem kolko "dobrých" rokov je ešte predo mnou a nemienim ich prežiť s niekým,kto si ma nezaslúži.Kludne by som ostala sama ,s deťmi /pozor,nie im na krku/,s kamoškami,s mojimi koníčkami.Našťastie m manžel to vie a podla toho sa aj správa😉 Nejako takto by som mamine načrtla jej možnosti,držať sa zubami nechtami niečoho,čo už pominulo nie je rozumné a najhoršie je,že len trápi samu seba a sama ostane tak či tak.Lepšie odísť skôr a zo vztýčenou hlavou ako čakať,kým ma niekto odkopne ako handru.

autor
15. aug 2020

@kvetinka75 tebe by bolo lahostajne keby sa ti trapi mamina?

h2
15. aug 2020

Veď jasné, ja som od Teba nechcela ťahať detaily, len mi napadlo, že ak vieš, kedy to bude, či to bude za dlho. Lebo ak by to malo byť čoskoro, tak počkať teda do toho termínu a potom sa uvidí.
Ale mama asi skôr dúfa a čaká, že otec to s milenkou skončí a zase bude všetko, ako predtým.

kvetinka75
15. aug 2020

Nie nebolo. Tiez to je u nas podobne. Vypocujem si ju , zoberism na kavu, odreagovat sa. ale vyriesit si to musia oni dvaja.

autor
15. aug 2020

@janinah zalezi vela aj od povahy cloveka, mamina je velmi nekonfliktny typ, radsej ustupi aby bolo dobre, nevie za seba zabojovat, ona celkovo myslela vzdy na druhych ako na seba

autor
15. aug 2020

@h2 to neviem presne, preto chcem aby uz o tom otec vedel aby som mu mohla polozit tieto otazky, ze ako si to dalej predstavuje, ze mama mu bude varit, prat a on si pojde zatrtkat s milenkou

zana1234
15. aug 2020

Nevera nie je len záležitosťou rodicov, ovplyvnuje celu rodinu, a hlavne deti. A ty môžeš konfrontovat otca. Ak uz vies co sa otec chysta urobit, vyuzite jeho nevedomost vo svoj prospech a zabezpecte sa co najviac.bud mamke oporou, vy to zvladnete aj bez neho. Všetko sa deje z nejakej príčiny. Drzim palce a prajem vela sily hlavne pre maminku aj teba.

zonjushe
15. aug 2020

Ja tak nechapem zeny typu “radsej zly,neverny chlap ako ziadny”..byt tak strasne zavisla na muzovi,robit mu xy rokov sluzku..skusam sa vzit do koze 60 rocnej a povedat si,ze budem ticho tolerovat jeho romanik a popritom mu dalej sluzit..och az ma dviha zo stolicky..

kvetinka75
15. aug 2020

Na mieste tvojho otca by som sa o tom s tebou ani nebavila. Nech s nim hodi recmama. Jej je povinny vysvetlovaat

h2
15. aug 2020

Ale ak si mama vyslovene neželá, aby si mu niečo hovorila, tak to urobiť nemôžeš, lebo si znepriatelíš nielen otca, ale aj ju. Najlepšie by bolo nejako ju presvedčiť. Ja viem, že to bude mať ťažké, ale takto to má ešte ťažšie. ☹️

autor
15. aug 2020

@zana1234 dakujem ❤️

autor
15. aug 2020

@zonjushe skus si predstavit, ze mas pred sestdesiatkou, jediny majetok co mas je byt, ktory mas napoly s muzom, cely zivot manualne robis, mas zdravotne problemy, melies z posledneho, bojis sa ze ani tej penzie sa nedozijes a teraz sa mas rozvadzat, delit si majetok, hladat si byvanie tak aby si sa nezadlzila, zacat odznova a to nepisem o psychickej stranke ako ta to polozi.

barbora01
15. aug 2020

"zalezi vela aj od povahy cloveka, mamina je velmi nekonfliktny typ, radsej ustupi aby bolo dobre, nevie za seba zabojovat, ona celkovo myslela vzdy na druhych ako na seba" mala som presne takuto kolegynu, velmi mila a oblubena osoba, muz ju roky podvadzal a ona to trpela kvoli detom, nikto to nechapal, preco si to nechala, lebo by si zasluzila ovela viac, pred dvoma tyzdnami spachala samovrazdu, mala 52 rokov. Pred mesiacom by som ti poradila nechaj to tak, je to medzi nimi, ale dnes si myslim, ze to zober do svojich ruk a ries to za nu, ona si zjavne nevie pomoct. Drzim palce

autor
15. aug 2020

@h2 ja si myslim ze by aj chcela ale chyba jej odvaha, nevies si predstavit ako velmi sa musim ovladat aby som mu nezavolala, v tomto celom je este jedna osoba zapletena, ktora u mna skoncila a tej tiez ked bude prilezitost poviem svoje

kaja01
15. aug 2020

Prepáč, nie som v takej situácii ako tvoja mamina ani ako ty. Ale keď som prečítala "celý život manuálne robíš, máš zdravotné problémy, melieš z posledného........................ Ja osobne by som si zarezervovala chatu, pobyt, kúpele jednoducho niečo na týždeň a išla, nikomu nič nepovedala (manželovi už dupľom nie) a išla by som si oddýchnuť, načerpať silu, porozmýšľať čo ďalej. Na to aby zistila ako sa zachovať, potrebuje vypnúť a kľud.

h2
15. aug 2020

Skús na mamu viac zatlačiť, skús ju presvedčiť, že to najlepšie, čo môže v tejto situácii pre seba urobiť, je, že mu to povie. Buď jej oporou, nech sa necíti byť v tom sama.

autor
15. aug 2020

@barbora01 och, to ma hrozne mrzi, az mi je zle na to pomysliet

h2
15. aug 2020

@kaja01 To je výborný nápad, možno by autorka mohla ísť s ňou. 👍

autor
15. aug 2020

@kaja01 no a toto je dalsia kapitola jej zivota, dovolenky, wellnes? U nej nehrozi, ako som pisala, vzdy myslela na druhych cize na nas, ona nie je povaha, ze sa zoberie a ide niekam na vikend, tazko to popisat, musela by si ju poznat, za svoj zivot bola na dovolenke 3x (slovensko) a raz kupele aj to som ju zobrala ja. A dalsia vec je otazka penazi. Ale mas pravdu, ona si potrebuje velmi oddychnut, len neviem ci by jej ten vikend stacil.

zonjushe
15. aug 2020

Mas pravdu,neviem sa do toho vzit,ja mam za mamu uplne iny priklad..ovdovela ako 34r. pocas rozvodoveho konania..teraz ma 60 a partnera si uz nenasla..ale ona ho ani nikdy nehladala..nepotrebovala sa o nikoho starat ako jej rozvedene kamaratky,mala nas - deti a teraz uz kopu vnucat..alebo zas iny priklad..pani po 50tke sa rozviedla,byva v podnajme a zije si,chodi s kamaratkami po vyletoch,venuje sa vnucatam..tiez ma zdravotne problemy ale nezatrpkla..to,ze muzovi prepne po 50 tke neznamena ze zene skoncil zivot..

autor
15. aug 2020

@h2 o to snazim, no budem aj nadalej na nu tlacit

kaja01
15. aug 2020

Ja to viem pochopiť asi aká je, ale to že celý život myslela na vás, tak teraz myslite vy na ňu. Ak máš súrodencov, zabezpečte jej niečo a povedzte ideš, lebo musíš, lebo ťa máme radi, lebo si pre nás veľa spravila a sme ti vďační.

h2
15. aug 2020

A nemohla by si ju zobrať niekam na tú dovolenku? Myslím, že by to bolo super, mamine by to určite prospelo.

autor
15. aug 2020

@h2 mohla ale ona nebude chciet, poznam ju a v tomto stave urcite nikam nepojde. Nie je v stave sa ist niekam odreagovat, ak toto vsetko skonci tak ju zoberieme s muzom niekam na dovcu

vilma7
15. aug 2020

V tomto stave si aj tak neoddýchne, hlava bude naďalej pracovať a ona sa trápiť. Na jej mieste sa idem uvoľniť asi až potom, keď všetko vyložím na stôl.

Zažila som v rodine niečo podobné, ale o čosi horšie asi v tom, že ujo sa zbalil po 25 rokoch manželstva a doslovne ušiel zo dňa na deň bez akéhokoľvek vysvetlenia atď. Samozrejme k milenke, kolegovej manželke.
Moja mama zas ovdovela ako 40 r. A doteraz je sama, čo je už cez 30 rokov pomaly.
Vy máte výhodu v tom, že o tom viete a mamina sa môže pomaly popozerať po možnostiach. S ním ostať by som na jej mieste nerátala ani kvôli iným výhodám, lebo zbaliť sa môže otec rýchle a bude to pre ňu opäť ťažké. Určite jej bude ľahšie na duši samej, ako dožiť starobu s klamárom atď.
Treba ju podporiť hlavne v tom, aby budúcnosť nevidela len v čiernom. Vykreslite pozitíva, negatíva, snáď jej to pomôže. Sama ostať mohla aj za iných podmienok (ovdoviet atd).
Tvoj otec by mohol mať aspoň ten charakter, že jej nechá byt, keď už má tie zdrav.problemy. aspoň o to by som bojovala, aj keď možno úplne nový začiatok by bol lepší ako ostať v byte, kde bude všade vidieť len otca.

canerko
15. aug 2020

Ja napisem za seba takto:Keby nebolo nevery a otec (nedajBoh)zomrie?!Musi odist,zomrel.Ako mama bude dalej zit?!Bude musiet tak ci tak.Nepises ci ma len teba alebo aj dalsie deti.Ja ako dcera stala bi som pri nej ako moralna podpora.To su tvoji rodicia,musia vyriesit to sami.Nikdy neni neskoro zacat zivot odznova.Mozno tvoja mama nakoniec zisti ze jej je teraz ovela lepsie a ze to mala urobit skor.

katty2012
15. aug 2020

@pribinak to ano, ale aj 30 rocne upadaju do beznadeje a myslim si, ze su to prave tie, ktore upadnu aj v 50 tke. a tie, ktore to zvladnu v 30 tke, su tie, ktore aj v 50 tke. uz to, ze zena povie, ze sa obetovala pre rodinu je predzvestou pozicie obete. ved robim pre rodinu maximum, ale nenazvem to obetovanim sa, pretoze bud to chcem urobit, alebo nechcem. ale ked nieco urobit nechcem a urobim to, potom sa zakonite musim citit ako obet

pribinak
15. aug 2020

@katty2012 nuž ale to je aj otázka štruktúry osobnosti a poznám ženu, ktorá dokonca sa naučila využívať pozíciu obete. Ľudia sú niekdy fakt čudní

kakawah
15. aug 2020

Uz som to tu niekde pisala.... Poznam manželov 70- nikov, on zenu cely zivot podvádzal. Ona taky typ ako tvoja mamka, vsetci su prednejsi než ona, vedela co muz robi ale bola ticho a robila slúžku. Lebo sa jej nechcelo nic meniť na tom zivote. Ale jej muz zostarol, uz frajerky nevyhladaval a prisli zdravotné problemy a teraz mu je jeho zena dobra. Ona sa samozrejme o neho stara a trpí jeho nálady. Tiez som za to, aby tvoja mamka mu o tom povedala a pripadne sama poziadala o rozvod. Lebo takýmto trapenim si privola este vacsie zdravotné problemy. Zivot nekonci. Ma vas deti a bude mat kľud.Ved keď si otec našiel frajerku nech si za nou ide a byt nechá mamke.. Ved on zradil nech ťahá ta het