icon

Nevesta sa angažuje v domácich prácach a mne to vadí

31. mar 2020

Dobrý večer, ja by som sa chcela len opýtať vás žien, ako by ste reagovali. Ide totiž o to, že nevesta sa v poslednom čase dosť angažuje v domácich prácach čo sa týka varenie, pranie, nakupovanie, upratovanie ... Mne sa to až tak nepozdáva, ako hej hovorila som že bývam na všetko sama a potom takto sa začala správať a nejako mi to začalo prekážať. Už som jej to samozrejme povedala a ona povedala že teda nebude robiť nič, nebude pomáhať ale čo by ste povedali vy? Jednak sa mi nepáčilo ako často prala aj každý deň , teraz to obmedzila na raz za týždeň dva a aj tí si donesie domov k mame. Syn so mnou odvtedy nekomunikuje. Čo by ste urobili? Blbé komentáre si nechajte.

autor
31. mar 2020

@janinah ale kto potom zaplatí tu elektrinu vodu prach.... No predtým mi kúpili, keď som napísala hej ale teraz už radšej mlčím... Stravujú sa už radšej sami vyhradili si poličku v chladničke, urobili si takú menšiu špajzu a tak ... Mne to už prekážalo všetko ....manžel tvrdí že mám byť ticho a nestarať sa do nich a do toho čo robia , ja som im aj povedala že už sa do nich starať nejdem a hotovo ale ....

autor
31. mar 2020

@janinah no mala obdobie kedy ma ráno ani nepozdravila ale ja som ju tiež nie

basullinka
31. mar 2020

Aky je problem s elektinou? Mesacna platba deleno pocet ludi v domacnosti, kazdy prispeje svojim podielom a no problem

autor
31. mar 2020

@basullinka tak to aj je všetko sa delí

basullinka
31. mar 2020

Tak preco potom riesite, ci perie 3 ci 5 x denne, ked prispieva za elektrinu? To je chore.

autor
31. mar 2020

@basullinka tak ničí sa práčka a všetko a navyše to kupovala dcéra pre mňa a nie pre ňu

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
berenika39
31. mar 2020

oni tě ale nepotřebují, tak jako můj starší syn se snachou nepotřebují mě - máme se rádi, žijeme si své životy, ale rozhodně si do nich nezsahujeme, proč je nenecháš jít vlastní cestou? chceš zničit jejich vztah?

ysseba
31. mar 2020

Čo by som na to ja povedala? Keďže píšeš, že blbé komentáre si máme nechať pre seba, tak si to teda nechávam pre seba 😀 Tak skúsim decentne...

Pozri, vadilo ti, že sa angažuje. Keď bude hniť na riti a nerobiť nič, tiež ti to bude vadiť. Prečo si si to s ňou nevydiskutovala hneď na začiatku a nepovedala to čo nám - že ti vadí, že perie každý deň napríklad? Mali ste si sadnúť ako dve dospelé a normálne ženy a povedať si pravidlá. Ty si jej mala povedať ako si zvyknutá - koľko krát prať, ako často umývaš podlahu, kedy by sa mali okná umyť, aké práce by si si rada robila naďalej sama a ktoré by mohla ona robiť. A druhá vec... Ona a tvoj syn sú zosobášení? A ona nepracuje? Lebo je to také divné keď píšeš, že idú do mesta za jeho peniaze. Že žehličku určite kupoval on. Lebo vo väčšine manželstiev sa pomyselná kasa stáva spoločnou. Aspoň z veľkej časti. A keby to aj on kupoval, tak čo? Však mu žehlí aj jeho veci, či nie? Ale tak keď ti kamarátka povedala, že nevesta je určite mrcha, tak jasné jasné - určite je 😀 No nič, že držím palce mladým aby si čím skôr našli svoje vlastné bývanie 😖

autor
31. mar 2020

@berenika39 no niekedy by som bola radšej keby sa rozídu a hotovo....

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
basullinka
31. mar 2020

Vam proste vadi na nej vsetko, aj ked bude zlatom s*at. Chuda baba. Dufam, ze sa skoro odstahuju.

berenika39
31. mar 2020

tak jsi marná a nemáš rozum.

autor
31. mar 2020

@ysseba áno keď moc nepomáhala tak som bola na všetko sama nik mi nepomohol. Oni si perú zvlášť, ja zvlášť. Neviem či pracuje, pracovala ale teraz je chorá už dlho tak nerobí. Asi má invalidný dôchodok.

autor
31. mar 2020

@ysseba a áno ona žehlí iba im dvom, ja som odmietla.

autor
31. mar 2020

Ani ona nie je neviniatko. Tiež má svoje chyby , večne keď sa urazí alebo sa pohádajú syn sa jej vtiera alebo ona odíde odtiaľto z domu sa prejsť, potom jej stále volá nech sa vráti

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
31. mar 2020

Ešte si trápne predo mnou schovávajú veci ako aviváž a prášok majú to u seba v spálni

dudos
31. mar 2020

Mne môj manžel kúpil auto. Ešte sme neboli manželia a ani sme spolu nežili. Boli sme spolu v tej dobe 10 rokov. Keď som auto nemala, každý deň si zachádzal a vozil ma do práce. Pre nás dvoch prerobil dve izby v dome jeho rodičov, aby som sa tam cítila cez víkendy ako doma. Robili sme nákupy, pre všetkých, upratala som naše dve izby. Pomáhali sme na záhrade a v tej dobe aj v rodinnom podniku. Prispievali aj financiami na nájom. Spoločné priestory ako WC a chodbu sme si striedali so švagrinou a svokrou. Raňajky som chystala ja, ostatne varila svokra. Na jej želanie.
Keď sa mi uvoľnil byt po mojich rodičoch, ktorí ešte žijú, sme sa doň nasťahovali. Kompletne mi ho pomohol zrekonštruovať. Podotýkam, že byt nie je v mojom vlastníctve.
Až na spotrebiče a nábytok. Na to som mala našetrené. Môj otec a môj manžel realizoval prerábku svojpomocne. Žili sme tam 5 rokov. Počas mojej materskej sme si kúpili vlastné bývanie na HÚ. Všetko platí môj manžel. Od poplatkov v MŠ, SÚ, HÚ, potraviny. Podotýkam, že pracujem.
Momentálne som OČR pre tú sprostú koronu.
Svokra mi nikdy nedala pocítiť, že ciciam jej syna.
Keď sme spolu chodili, kúpil jej auto, zaplatil skoro 30 tis. Sk za kožuch šitý na mieru k jej narodeninám. Sbokrovi dal veľkú finančnú čiastku na motorku, ktorú dostal darom k narodeninám. Tiež som mu v živote nič nepovedala, že ich nadpriemerne dotuje alebo niečo také. Je to jeho osobná vec. Je svojpravny. Pri žiadnej hádke som mu nevykričala nič na jeho rodičov a mamu, a bolo by čo. No uvedomujem si, že moja láska je iná ako láska čo mu dáva mama. S tou sa nikdy nemôžem merať, tá je materinska, ochraňujúca. Tak isto sa nemôže merať láska jeho matky s mojou. Moja je vášnivá, oddaná, tolerantná, niekedy aj zraňujúco úprimná.
Tým čo som tu rozpísala, som nechcela poukázať na to, že vďaka môjmu mužovi sme zatiaľ finančne v relatívne v poho. Ale na to, že takýto je život.
Matka a mazelka sú pre jedného muža dve úplne rozdielne osoby ktoré ale miluje rovnako silno. Nerobte mu ty ani nevesta to, že si bude musieť vybrať. Zlomíte mi srdce na dve časti a nikdy ale nikdy nebude úplne šťastný. To znamená, že bude nešťastný.

simoncik
31. mar 2020

No, pekne.chudaci mlady. Skus si po sbe precitat. A zamysli sa ci to co robis je normalne. Ake utracanie jeho penazi??? Su manzelia!!! Peniaze su ich spolocne. Zobud sa. Ze ta nastvala, lebo varila??? Haloooo ak si na to zabudla, he to jej manzel. A predstav si manzelka zvykne manzelovi navarit. Ze chodia v noci von.... AAAA???? Ty aky ma s tym problem? Su, mlady, nech si, uzivaju. Mas potrebu spehovat ich? Mozes si podat ruku s mojou svokrou. Ako si pisala, zo zaciatku sa snazili, pomahali, chodili s tebou a voes preco sa to zmenilo? Kvoli tebe. Kvoli tomu aka si,ako sa spravas.nejde tu o nic len o ziarlivost s tvojej strany. Mne raz povedala moja svokra, ze som jej ukradla syna. Verim, ze ty mas presne tskyto chory nazor. Naco si im dovolila byvat s tebou?tvoj dom, tvoja kuchyna, tvoja pracka.... Prides o syna. A bude to len kvoli tebe. Ze ty chces, aby sa rozisli? Haloooo??? Zobud sa.!!!!poviem ti zrejme novinku, lebo si, stratila zdravy usudok. TY MOZES TAK AKURAT CHCIET!!! A ze nevesty su zle. Ano niektore, ale take svokry ako ty su stokrat horsie. Mladym drzim prsty, nech sa im cim skor podari utiect od teba

dudos
31. mar 2020

@dudos... malo tam byť, že MU zlomite...

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
31. mar 2020

@simoncik ale veď predsa to je určite z jej hlavy že takto neskoro chodia von, synove peniaze sa dobre míňajú. Ja som im nikdy nič neurobila tak nechápem prečo sú takýto....

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
31. mar 2020

@dudos viem si predstaviť aká je nahnevaná keď sa ma syn niečo opýta, nevie zniesť že niekedy komunikujeme , vraj preto lebo rýchlo zabúda čo som im všetko urobila

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
simoncik
31. mar 2020

A co ze chodia???? Preco by dvaja mlady ludia nemohli??? Ak by nechcel, neisiel by. A ako som pisala. Ty sa nestaraj do toho na co oni minaju peniaze. Su ich. Vzal si ju zinu spolu. Co ich ma minat na teba? Ty si, len myslis, ze si neurobila. Urobila a velmi vela,len si, to, neuvedomujes. Pocitwj s tym, ze prides o syna. Normalne mam nervy, ked tvoje nazory tu citam. Presne toto moja svokra robila nam. Chces vediet ako dopadla? Zle. Nerozprava sa s nou syn ani ja. Chces vidiet svoje vnucata niekedy? Spametaj sa kym nie je neskoro

yna1
31. mar 2020

neviem akoze ja si myslim, ze v takejto situacii je komunikacia jedina cesta, treba najst nejaky zlaty stred aby bolo dobre, obcas musia urobit obe strany nejaky kompromis aby dobre bolo 😉

tykat
31. mar 2020

@fokuska preeeeesne to mi napadlo...ze ich treba dat dokopy nech si to vydiskutuju (a my si k tomu urobime pukance)

jankapepe
31. mar 2020

Najprv by som si ujasnila čo vlastne sama chcem.
Bez urážky: vôbec neviete čo chcete.