icon

Nevesta - žena s diablom v tele

cacianka
22. apr 2016

Máte problémy s nevestou / zaťom ? Vyžalujte sa anonymne, ale slušne, k veci.
Možno vás niekto zneguje, ale skôr nájdete pochopenie, vyrozprávate sa a aspoň sa vám uľaví, prípadne aj niekto poradí a nájdete riešenie.

zita19
23. apr 2016

@tomiholjubavi co my dve, ale aka je strasne sklamana @cacianka Urcite cakala, ze za 24 hodin tu bude 50 stran pikantnosti a NIC, nicovate NIC 😖

anula
23. apr 2016

@tomiholjubavi
trochu od veci, ale prave som si citala tvoj blog, radosti plno, no co ti poviem. Nemohla by si pisat pravidelne ako volakedy Satinsky? Clovek pride po dlhom dni domov, precita si "balkansku cucoriedkaren" a hned sa citi lepsie 😀

natuska87
23. apr 2016

@cacianka Ale chodi...Sem, tam...Som svokra, zatial spokojna so zatom...Nevesta sa iba tuší...Ale to je urcite uz iny vztah.Matka a nevesta su predsa "konkurentky"...

charlie1980
23. apr 2016

Jaaaaaj, ja sa uz tak tesim na moju nevestu! A prisaham, ze si s nou budem vychadzat najlepsie ako viem! Uz sa tesim na to, ked si zazije naladovost, tvrdohlavost a vytrvalost mojho syna a ja budem tym padom konecne odbremenena. Aj navarit im pojdem. Dufam, ze v 30. mi ho neposle naspat 😁 Ja fakt budem snaziva a vychadzat si s mojou nevestou, urcite budem najlepsia svokrusa😃

prasiatko30
23. apr 2016

@charlie1980 to je dobre ze dufam ze mi ho 30 neposle naspat😂😂😂😂😂drviva vacsina 30 co poznam este vobec nie je zenata/vydata a mnohi este ziju na krku rodicovcom 😂😂😂😂ze aby mi ho v 30 neposlala domov ty si dobry vtipalek

stolvertka
23. apr 2016

@tomiholjubavi Dakujem!!..prave som si citala Tvoj blog a..mas neskutocny dar putavo, a pritom vtipne, opisat bezne zivotne situacie..🙂..to ako opisujes svokra, manzela a psa..no neskutocne som sa pobavila..🙂.
najma valentinsky romanticky vylet..tak som sa rehotala, ze az..pis dalej, vela ludom tu na MK zlepsis naladu a sprijemnis den (nezadanym aj noc..mozno)..a naozaj by nebolo od veci porozmyslat o napisani takych "malostranskych poviedok" na balkansky sposob..

charlie1980
23. apr 2016

@prasiatko30 Joj, tak ja ho budem vsemozne prehovarat, ze odkladanie rodicovstva moze mat aj neg. nasledky 😃😃😃 Samozrejme, aj ten zaklad im poskytnem, len nech ho nevrati ta moja nevesta buduca 😃😃😃

prasiatko30
23. apr 2016

@charlie1980 prajem ti vela stastia ale ako hovorim ja ked vidim v okoli tu panoramu tak neviem neviem ci sa dozijem vnucat😂😂😂

maxiva
24. apr 2016

@tomiholjubavi perfektneee,to sa ti podarilo 😀 😀 😀 😀

0silvia0
25. apr 2016

@tomiholjubavi mala by si začať písať knihu...fakt... 🙂

natalym
25. apr 2016

Ja som zlá nevesta. Neupratujem, nelietam s prachovkou a metlou celý deň, nevarím každý deň, niekedy kašlem na manžela a neobskakujem ho. Nemám rada mojich svokrovcov, lebo vidia len to zlé, prášok na podlahe si všimnú, ale to že som čítala deťom rozprávku im je nič.
Majú len pichľavé poznámky pre mňa, som pre nich menejcenná, dobrá len na robotu a opatrovanie ich syna.
Nedajú si námahu s mojím darčekom, dajú mi niečo čo majú doma, v mojej darčekovej taške v ktorej som im ja dala darček. Je im jedno, že mám rada knihy, nikdy mi knihu nedali. Preto nechcem aby mi dávali nejaké darčeky, nechcem aby mi gratulovali.

natalym
25. apr 2016

Som diabolská nevesta. 😉

standusina
25. apr 2016

@natalym tak na teba sa nazov tejto temy hodi :D :D to je naozaj az take vazne? a stretavas sa s nimi vobec?

mimcurik
25. apr 2016

@tomiholjubavi ty si uzasna zenska 🙂

cacianka
autor
25. apr 2016

@oli18 @mamulka211 - milé dievčatá / ženy, aj vo vašom prípade platí že neviete čítať s pochopením.
- je tu plno tém o svokrách, prečo by nemohla byť jedna o nevestách,
- ja nevestu nemám ani mať nebudem, tak sa tu nemusím nijako maskovať pred nevestou a bla bla bla
- kto nerozumie téme alebo nemá čo do nej prispieť, prípadne nechápe pointu, naozaj tu nemusí strácať čas a môže ísť umyť riad napríklad...
- už som svoje dôvody , prečo som založila túto tému,vysvetlila - skôr ako reagujete mimo, prečítajte si podklady
pekný deň

fuska
25. apr 2016

Ja este nevestu nemam, ale obavam sa, ze to bude diabol. 😀 😀

cacianka
autor
25. apr 2016

@tomiholjubavi ďakujem za krásny príspevok do mojej témy. ty jediná si to aspoň pochopila, aj ked trochu z iného uhla.... 😀
ostatným:
chodím sem na MK čítať si príbehy ľudí, ak môžem pomôžem, podporím, dám radu, poviem názor, svoj príbeh v takom odbore, ak nie tak len prekliknem inde. ale v poslednom čase sa neskutočne rozmnožili témy o svokrách, prípadne švagrinách, až mi brnelo v hlave od toľkej negatívnej energie, neskutočné špinavosti od dokonalých neviest na mrchy svokry.
nepoviem - je veľmi veľa zlých ľudí, a svokier ktoré manipulujú, ohovárajú, podrážajú a inak serú svoje nevesty je neúrekom, ako siateho maku.
ale - veľmi veľa nevestičiek neznáša svoje svokry len preto, že sú a každé jedno slovo, každé gesto, každý pohľad, každý počin berú veľmi vzťahovačne, prehnane, nemiestne a skrátka veľmi negatívne. aj preto som založila túto tému (návrhy boli dlho, od veľa členiek MK ), aby sa trochu pozreli do zrkadla niektoré osoby, ale hlavne aby si napísali a vyliali srdiečko aj tie normálne ale aj tak nenávidené svokry. ved je to tu možné anonymne, bez fotiek, bez bydliska.
na druhej strane - privítala by som aj veselé komentáre a poznámky, tak ako si tu napísala aj ty, ale aj niektoré iné dievčatá, ktoré pochopili pointu tejto témy.
kto nepochopil, nech sa ide odbavovať inde, kto chápe pridajte veselé i vážne príbehy, čo vám vaše nevestičky vyviedli, povedali, vynadali, podrazili. ved nielen svokry sú bosorky , či ? 😀

oli18
25. apr 2016

@cacianka možno ty si tá nevesta s diablom v tele 🙂

cacianka
autor
25. apr 2016

@oli18 veru máš pravdu, som.
od decembra do konca marca som sprevádzala svokru onkologickými peripetiami. pracujem totiž na onkológii.
koncom novembra si našla hrčku, do polky decembra mala porobené všetky vyšetrenia, po polke januára operácia. odprevádzala som ju na operáciu, bola som pri nej ked sa prebúdzala, každý deň som za ňou aspoň na chvíľku zabehla, niekedy aj 2x, potom k lekárke na stanovenie dalšej liečby, všetky kroky pred ožarovaním som s ňou vybehala, 3 týždne čo chodila na rádioterapiu som chodila s ňou, všetko som jej pripravila pod nos - napr. aj autobusové a vlakové spoje, mestskú dopravu, lekáreň, skrátka všetky menšie či väčšie veci okolo. a jej vlastná dcéra ? ked jej môj chlap volal, že akú má diagnózu, aby sa vedeli orientovať, tak len zahlásila že ved sa už dožila 75 r. a nech nerobí paniku. po operácii sa ozvala až o nejakých 5 dní, dovtedy ani obraz ani zvuk, ani či sa po nej zobudila.
ale pre ňu sme ja a môj chlap, jej brat nenažraní, hamouni a ja nepatrím do ich rodiny, lebo nie som katolíčka. a tá diablica si radšej zahryzla do jazyka, aby sa nevyjadrila tak primitívne ako ona.

natalym
25. apr 2016

@standusina Samozrejme, že sa stretávam. Keď musím. Buď sa opijem hneď na začiatku, aby mi to bolo jedno, alebo som normálne nepríjemná. 😀

stolvertka
25. apr 2016

@cacianka Je mi smutno z toho ako sa k Tebe sprava svokra.Je to nespravodlive.Vies, tiez som svokra.Veru bolo by o com pisat.Hlavne o neveste c.1., ale vravim si-naco?Stacilo mi, ked na FB napisala, ze ona si veru do vychovy svojich deti od svokry (mna 🙂) hovorit neda.Ze jej staci, ze ma doma svokrou (mnou) vychovane dieta (mojho syna) a skody naprava uz 9rokov.
Ale na druhej strane som mala to stastie (alebo smolu?), ze som sa stala svokrou v relativne mladom veku (44) prvykrat a hned o pol roka sa vydala aj dcera.Ani syn, ani dcera sa sobasit "nemuseli".Proste chceli.
Tak som to akceptovala a ako som uz napisala, kazdy ma co chcel..🙂.No a tretikrat som sa stala svokrou v septembri.Tuto nevestu si este otukavam.Ako synova ptiatelka bola fajn ( chodili spolu 6r.),no a ako nevesta..ved este uvidime..🙂

cacianka
autor
25. apr 2016

@stolvertka ľutovať ma nemusíš, so svokrou aj pokecáme, ale len mimo jej teritória, ked bola tu u nás v nemocnici. vlastne minulý rok som tam bola až 2x - v januári ich pozvať na moju 50, malý obed pre 18 ľudí, a potom v máji - to mal môj partner súd o výživné pre dcéru, robila som mu zástupkyňu na súde, tak už ked sme boli v ich meste tak sme išli na dve hodinky k nim. na malinovku. ale len tak na návštevu nejdem, môjho to aj veľmi mrzí, už to mame aj sestre odpustil, ved sú rodina tak to aj chápem, ale mňa jeho sestra odtiaľ v podstate vyhodila, lebo už aj predtým niekoľkokrát povedala že si máme návštevy naplánovať tak aby sme tam neprišli ked oni prídu na víkend. môj robí na smeny 12, takže bežne ide hocikedy ale spolu niekedy na pol víkendu nám vychádzalo málo a aj to si mám vyratávať kedy oni a kedy my. po týchto výstupoch a najmä po tom poslednom ma svokra nevolala ani jediný raz, iba môjmu povedala že som vítaná. no ja sa po tom všetko vítaná veru necítim. ani tie týždne čo som ju sprevádzala po nemocnici nepadlo aani slovíčko však prídte na kávu, niekedy sobotu alebo nedeľu, auto nemáme, je to iba 30 km ale trvá nám to k nim vyše 30 min. ale na stanicu z domu a zo stanice k nim domov skoro hodinu. takže 1,5 hod. tam 1,5 späť , zo 2 hodky u nich, tak pri takomto "priateľskom " stave si tú kávu alebo čaj urobím doma a vyložím nohy. ja bohužiaľ deti nemám, s bývalým boli iné problémy, tak ani svokrou nebudem.

risicka
26. apr 2016

@natalym mne ani ten darček svokra nedá, všetky moje sviatky doteraz úspešne odignorovala, hlavná vec že sa raz na svoje vlastné meniny dotrepala k nám posadila v našej obývačke , vytiahla bomboniéru a že ja mám dnes sviatok zabila 🙂 🙂

natalym
26. apr 2016

@risicka No vidíš aká zlatá doniesla si sama, nemusela si jej kupovať. nevieš to oceniť.

timea7
26. apr 2016

@risicka mala si jej pripomenúť, že zabudla, kávu, šampanské a chlebíčky....aj to, že jej narodeniny ťa asi tak trápia, ako ju tvoje.

natalym
26. apr 2016

@timea7 Tá prvá časť bola dobrá.

nyusika
26. apr 2016

@risicka boh nech uchova jej zvyky...aspon ste nemuseli nic chystat 😀 😀 😀

natalym
26. apr 2016

@risicka Darčeky - mne kúpila tepláky dvakrát po sebe tie isté. 😉 Radšej nič prisámbohu.

petra7777
26. apr 2016

@magic08 Každá rozumná svokra nevestu nerieši 😀 A čo si mladý vybral....to má 😀

petra7777
26. apr 2016

@zita19 Ukáž mi jednu mladú babu, čo nechodí na koňa 🙂