icon

Nevidím zmysel vo vzťahu,ale neviem ako začať nový život.

11. feb 2020

Ahojte,s manželom sme spolu 10rokov,mame tri deti,ja ich mám štyri,keďže jedno mám z predchádzajúceho vzťahu.
Kedysi nám bolo fajn,ale čím ďalej tým viac sa situácia meni a mám pocit,že som na mnohe veci sama.
Zatiaľ som na RD(čo je super,lebo sa bojim predstavy,až budem musieť ísť raz do prace a neviem,ako to budem s detmi zvládať potom)
Moj manzel býva často prec(bud cestuje na niekoľko dni pracovne,alebo býva dlho v práci,do večera)ja si mozno zvykám na život “bez neho”,ale detom chyba.
A myslim si,že mu to takto vyhovuje a jemu ta rodina až tak nechyba(keď mu nezavolame,on nám nezavolá,neopyta sa,ako sa mame atd)
Nepotrebuje s nami tráviť čas.
Ja sa snazim pochopiť aj to,že má toho veľa v práci,ale on oddychuje veľmi zlým spôsobom-denne vypije niekoľko piv a k tomu si občas dá aj niečo tvrdé.samozrejme,veľmi rad sa v piatok alebo v sobotu večer opije(hanba,nehanba,nebudem tajiť čo sa u nás deje,keď som sa rozhodla napisat sem)
Kedysi sme chodili na vylety,dnes nikam.absolutne.on sa s detmi nezahrá,nezoberie ich von,mám pocit,že oni majú otca len na papieri.teda,dáva im vzor,keď na nich za niečo nakrici,vytaha za ucho.mojho syna rad nemá.snazila som sa rozpravat s ním,aj na tu tému,ale nakrici aj na mna,vynadá,že sa nechám deckom manipulovat(pritom to tak nevidim,len nemozem detom zakázať aj “dýchať”pomaly,riadiť každý ich krok čo kedy majú urobiť a čo kedy nesmú atd)
Deti to vnímajú.tuzia niekam ísť.
Tým,že moje financie sú obmedzene,nakolko mám príjem aký mám a robím často aj nákupy,detom oblečenie atd atd,lebo moj manzel často nakupuje menej-resp nechce nakupovať,lebo vraj veľa míňame(jeho alkohol cigarety nemam počítať,lebo na to si zarobí a nemieni sa toho vzdať)
Takze tiež nemam veľa možnosti,aby som deti niekam zobrala,sama.strasne mi to je ľúto.niekedy mám chuť začať pit aj ja!ci to naozaj pomáha ako nejaký druh relaxu!ale nemozem.
Nemáme spoločne financie,moj manzel si však každý mesiac odkladá,nie celkom malú sumu.odklada si niečo aj potajomky,prišla som na to náhodou,nepovedala som mu o tom.
Citim sa strašne.pred vianocami,požičal mi nejaké peniaze,musela som mu to všetko vrátiť(pritom išlo o to,aby som mohla nakupit pre NÁS všetkých)
Boze ľudia,mám chuť zbaliť sa,alebo sa aj nezbalít,utiecť odtiaľ.nie je však kam.vnutorne trpim,trapim sa.chcela by som niečo urobiť iba pre seba,nemam na to priestor.ja sa už ani necitim ako žena!iba ako slúžka.
Ja ani neviem s kým zijem.
On mi bude tvrdiť,že má lubi!ale nemá potrebu rozpravat sa so mnou o veciach,ktoré zaujímajú mna.dokaze sa so mnou rozpravat len o svojej práci(vypočujem ho,samozrejme)
On nespi v manželskej posteli,ale na gauci.sex mame raz v týždni, v sobotu vacsinou aj to už len takým spôsobom,aby bolo dobre jemu(mne je to strašne nepríjemne,správa sa ku me ako k nejakej veci,tak som mu to povedala,urazil sa)
Mám pocit,že potrebuje citit nejakú nadvládu nad nami,manipulovat mnou.
Ja už skutocne nevladzem a sú dni,kedy nemyslim na nič iné,len ako sa odtiaľ dostať.kam ísť,ako sa postarať o deti.o seba.nemam na blízku nikoho,kto by deti občas postrážil-mám nejaké zdravotné problémy,neriešim ich,lebo viem,že nezvládnem aj cestovať s drobcom,aj chodiť po lekároch s ním.staci mi,keď idem občas so všetkými k lekarke,keď sú chorí.
Niekedy nemam chuť ani žiť,verte mi,keď si predstavím,ako žijeme.strasne sa hanbim.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
autor
11. feb 2020

@majkeel JA mám malo financií,aby som sa dokazala postarať o seba a deti,nie moj muž.on vôbec nezarába zle.
Ani neviem kedy sa to zmenilo,že začal takto veci brat,začal mi dávať pocítiť,že som niečo menej.chcela som ísť do prace,mala som možnosť,rozprávala som mu o tom,na čo mi povedal-ešte ostan doma,ved môžeš,lenze v tom čase bol ešte iný.

autor
11. feb 2020

@veronika4495 ja som zle napisala úvodný príspevok-moj muž takýto vždy nebol,ako je teraz.

modrava
11. feb 2020

a najmensie ma kolko? asi ti neostava nic ine, len pockat az zacne chodit do skolky a ty do prace. aj dojdes k nejkym peniazom, aj sa dostanes medzi ludi a nadychnes sa.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
autor
11. feb 2020

@modrava mne najstarší veľa pomôže,naozaj. Tiež to vidim zatiaľ tak,že musím vydržať,kým si nájdem prácu a najmenší pôjde do skolky.snad sa postupne budem mat od čoho odraziť.

majkeel
11. feb 2020

Uprimne? Tu sa na fore kazda pysi, co vsetko im muz plati a nechava ju doma. Pritom velakrat tomu "super" chlapovi ide iba o pohodlie, ze sa doma nemusi uz o nic starat. Lenze vztahy aj ludia sa mozu zmenit, ludia sa mozu rozist. Vzdy sa snaz byt sebestacna. Pomoze to pri nepredvidanych katastrofach (uraz, nezamestnanost,...), rozchodoch,...

autor
11. feb 2020

@veronika4495 áno,vyhovuje mu to tak.tiez som mu pred pár mesiacmi načrtla tému rozvod-nechce o tom ani počuť.
Čo sa týka pomoci,tak nepomáha mi.povedal,že on bude robiť niečo iba vtedy,keď sa bude jemu chcieť.cize tu je už asi čokoľvek zbytočne.

autor
11. feb 2020

@majkeel presne tak.

malasandrika
11. feb 2020

3 deti boli plánované? Koľko rokov si už doma? Kedy nastala táto jeho “zmena”? Kde si predtým pracovala?

autor
11. feb 2020

@malasandrika tretie plánované nebolo.doma som 7rokov,čo je ozaj dlha doba,pred tým som pracovala v zdravotnictve

modrava
11. feb 2020

ano, tak som to myslela otazkami na vek deti. ze sa treba na chvilu zatnut, zakuklit aby si vnutorne trpela co najmenej. a popritom si budovat svoj svet, kde su len deti a ty. naucit deti navzajom si pomahat.

autor
11. feb 2020

@majkeel a pýšiť sa nemam cim

malasandrika
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
11. feb 2020

No neverim,ze je az teraz takyto. Takze pri 1 dietati ti pomahal. Pri 2 dietati ti pomahal. Pri 3 dietati ti pomahal. A 4 sa zmenil? Vies, 4 deti su fakt dost a 13 rokov byt doma- no zblaznila by som sa. A on sa citi podla mna frustrovany. Manzelka 13 rokov doma,stale male umrncane deti, vzruso ziadne. Je este mlady a uz vyrazne obmedzovany. Ludia by mali deti planovat aj s ohladom na to,ze co ak mi stroskota vztah,alebo sa nieco jednemu z rodicov stane. Uzivim tie deti? Pretoze tu na MK akoby nikto neuvazoval do buducmosti. Len tu a teraz. Je supeeeer mat 7 deti a podobne blaboly ti tu budu rozpravat. Len potom ked clovek precitne do reality, tak je zle.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
eliska13
11. feb 2020

@3009 nebuď naivná kto jej dá podnájom so 4 deťmi, pôjde do jasiel hneď budú všetky choré sama ich takto neuzivi aj podnájom, chodiť do práce, čo s chorými deťmi.....autorka koľko ma najmenšie dieťa?

dazdovka
11. feb 2020

VUAAAAAA chce sa mi kričať, toto je pre jednu matku a jej deti strašne nedôstojný život! Nech teraz napochodoju do vašej rodiny všetci čo chodia na POCHODY za ŽIVOT a ostatní zástancovia tradičnej rodiny a vyriešia tohto OTECKA, od ktorého si manželka musí pýtať pôžičku na dôstojné Vianoce pre ich deti, OTECKA, čo si ukladá peniaze z výplaty bokom na účet, OTECKA čo ziape po deťoch a dáva im len príklad despotického mača, toto je tá tradičná rodina slovenského typu...
Každý rok tu máme POCHOD ZA RODINU, kde sú všetci, čo tam chodia, nech pomôžu tejto rodine!

0silvia0
11. feb 2020

No ja neviem, s pravidelnou frekvenciou sa tu objavujú tieto dlhokosiahle anonymné príspevky ženy-trpiteľky, ktorá roky žije v nefunkčnom vzťahu a až teraz sa zobudila... stále o tom istom, stále bezvýchodiskové situácie, žena submisívna a bezradná, popíše stav duše, poodpisuje na pár príspevkov, evidentne žena celkom inteligentná, evidentne vie, čo by mala robiť, ale jednoducho dá výlev na koníku.... Ja neviem, mne sú už tieto anonymné výlevy nejaké podozrivé...

autor
11. feb 2020

@stanulienkat ja nie som 13rokov doma.moj najstarší syn má 13rokov.
Áno,presne tak,manze mi s detmi pomáhal,dokázal ich okúpať keď boli bábätka,prebaliť obliecť nakŕmiť.každý deň mi s niečim doma sám od seba pomohol.za posledný rok sa zmenil,ale úplne!

autor
11. feb 2020

@eliska13 2roky má najmensie

juliette173
11. feb 2020

Takto...
Peniaze nie su jeho, ale VASE. Byt je VAS. Nemoze ta vyhodit, proste NIE. (Cokolvek sa ti snazi nahovorit, je to aj tvoje...)
Ked poziadas o vyzivne pre deti a seba, co horsie sa moze u vas stat, ked uz teraz ste psychicky tyrani v rodine (aj deti, oni to vedia a bude to mat na ne vplyv).
Co sa stane ked zrusis ten sobotny "sex"? Mas plne pravo nerobit zo seba "gumenu Ancu".
Co sa stane ked sa vyseres na pranie jeho veci, varenie pre neho... Aj na to mas pravo, ked sa sprava ako hulvat.
Zatial nemusis pred nim utekat, ked nemas na to zatial podmienky, ale hanru z teba robit nemoze!!!
Si jeho MANZELKA, mas predsa prava, aj ked ta snazi presvedcit, ze si obycajna chudera, ktora nema nic. Mas predsa narok na polovicu casho majetku, aj penazi.
Je len a len na tebe ako budes dalej zit. A nielen ty, ale aj tvoje deti. Je to iba na tebe, nik iny to nevyriesi!!!
Vela sil...

sissy27
11. feb 2020

skrátim to - treba si zabezpečiť príjem, nájsť si bývanie (alebo ak máš možnosť tak k rodičom), podať si žiadosť o rozvod, zverenie detí do svojej opatery a výživné na deti.
Ten príjem - sama sa rozhodni, či ti je prednejšie pohodlie na RD bez príjmu alebo dáš deti do škôlky / jasiel a pôjdeš robiť a zabezpečíš si vlastný príjem. Ono totiž RD nie je povinnosť, je to jedna z možností.

eliska13
11. feb 2020

Keďže tvojho muža už riešila aj svokra, svokor musí to byť dosť zle.Islo o ten alkohol?zmenil ho asi alkohol, množstvo práce, možno tiež frustrácia.
To ako žiješ je smutné, ale teraz by som nepomýšľa na rozvod a odchod s deťmi.skusila by som si s nim sadnúť a porozprávať sa o všetkom, ak nepríde zmena tak rozvod.pises, že on sa nechce rozviesť prečo?na deti nervy nemá, tebe nepomôže, peniaze nedá.. .skús nadhodiť, že by si išla do práce, lebo Ti takáto situácia nevyhovuje....viete sa ešte normálne porozprávať?začnite aspoň tým, že cez víkend pôjdete niekam s deťmi

dazdovka
11. feb 2020

@0silvia0 Draha, ale sama vies, ze zena toho unesie vela, no raz vyhori, alebo sa to niekde prejavi (napr. na jej zdravi)... Ja ju plne chapem, tiez mam 4 deti, tiez to najstarsie z prveho vztahu, ona hlada nejaky overeny sposob ako z toho von, lebo nemoze riskovat, stale taha tu nalozenu karavanu a nemoze spravit krok vedla...
Zial ja neviem ako jej pomoc ☹

autor
11. feb 2020

@0silvia0 v com je to podozrivé?ze tu je možnosť prispieť anonymne?alebo ide len o to,poznať identitu človeka?
Nikde som nenapisala,že roky trpim,iba som to nesprávne napisala.ospravedlnujem sa.
Napisala som ,že chcem žiť spokojne a kludne,ale už nie s takým človekom,ktorý si má neváži.

Ľudia,tu nejde o počet deti,niekto nemá kam odist ani len s jedným dieťaťom,niekto si nedokáže sám v zivote poradit,aj bez deti.
Som vďačná za pár príspevkov od žien,ktoré mi poradili,AKO začať,že existuju nejaké možnosti aj pre MNA.
Myslite,že je prijemne pisat sem?opisat sem v pár riadkoch svoj úžasný život?necakam ľútostive komentáre!ratala som aj s tým,že má tu odsúdite,je to názor každého.
Ja však neviem na koho sa obrátiť,kam ísť,ja som zodpovedná sa svoj život a zivoty mojich deti.nevladzem žiť takýto život,len nemam KAM ísť.
Viete ako dlho sa čaká na sociálny byt?zistovala som si to.
Mna sklamal niekto,s kým som mala prežiť svoj život,kto mi aj dnes tvrdí,že má lubi(asi je fakt chyba vo mne,keď ho lubit nedokážem)
Ja som nechcela rátať s tým,že mozno raz ostanem sama,že sa niečo zmení,že niekto nezvládne skĺbiť svoj pracovný a rodinny život!JA to všetko zvládnuť budem musieť?aj za cenu že by som mala ostať s ním,alebo odist.
Dakujem Vám všetkým,že ste si dali námahu odpísať mi,poradit,povedať názor.

autor
11. feb 2020

@dazdovka ďakujem

saluda
11. feb 2020

Mne pripadas byť hrozne podriadena svojmu mužovi. Ako on povie, tak je. Nedovolil by si na teba toľko, keby od začiatku videl, že s tebou kyvat nemôže. Ja mám na to celkom iný pohľad a teda aj môj vzťah s manželom tak vyzerá. Deti sú spoločné, financie tiež, starostlivosť a domácnosť tiež. Sme partneri a keďže máme 3 deti, makáme rovnako. Skúsil by mi povedať, že mi nedá potrebné peniaze, nie že by som mu musela vrátiť. Obidvaja sme sa rozhodli mať toľko detí, s vedomim, čo to obnáša, vrátane rodicaku a financií. Ja som už takmer 10 rokov doma, s polrocnou prestávkou. Pri akomkoľvek naznaku, že veľa minam, alebo keď sa váľa pred telkou s mobilom v ruke, napriek tomu, že treba pomôcť, si odo mňa vypočuje hubovú polievku a ide robiť čo treba. Okrem varenia zvláda všetko. A skús hádať, že prečo. Keby som ho od začiatku nechala tak, aby si robil čo chce, tak by som možno dopadla rovnako ako ty. Neviem, či je vo vasom prípade ešte možná náprava, musel by nejak radikálne precitnut a hlavne chciet. Už si mu dovolila prílis, dala si priestor na jeho egoizmus a toho sa už ťažko vzda. To, čo on robí, je čisté sebectvo, správa sa ako decko a nie ako chlap.

panipanka
11. feb 2020

tak ale zase musis to brat aj tak, ze mate proste styri deti a on musi nejako uzivit rodinu takze tu pracu mu asi moc nemozes vycitat. mozno prave ked uz ty pojdes do prace a budete mat trochu viac penazi tak sa to cele zlepsi. hlavne sa treba vela rozpravat

pribinak
11. feb 2020

@anita6666 no však to je už vec vlastnej sebahodnoty a seba účty, keď ti stojí kabelka zato, tak kľudne do toho