Neviem, čo si mám myslieť o potenciálnej svokre
Takze neviem ani ako poriadne zacat... moj priatel ma 20 rokov ja som o tri roky starsia ... on nema otca lebo mu zomrel ked bol maly...ked som sa zoznamila s jeho mamou tak som usudila ze je to faj pani da sa s nou porozpravat ....casom sa mi priatel postazoval bol opity tak to asi preto ... zevraj si jeho mama rada vypije ale tak osobne som ju este taku nevidela ale ked sme s nou tak on stale na nu hladi a akoby trpol co povie alebo tak... pohadal sa s nou pre jednu vec az u mna plakal ... chcem aby sa udobrili ale nechcem sa do nich pliest a akosi akokeby som sa nen trochu zacala obavat ... pritom ked som u nich tak sa o mna stara ako o dceru...ked spomnem jeho mamu ze co by povedala na to ze by sme mali babo tak len co ju po tom a tak a mna to ubija na sa normalne bojim pretoze nechcem mat problem ... priznavam dost mi zalezi aby bol pokoj a an to ze som citlivejsia hadam nemusim spominat 🙂
Jeho otec sa spraval normalne pokial viem a on ked si vypije tak ak myslis ze je agresivny tak to nie je
@worker_falcon ja nemusim mat doktorat z psychologie,ja mam realnu zivotnu skusenost. Bola som za jedneho takeho vydata. Keby sme s nou nezili,je mi sumafuk co robi. Nech sa oziera aj do nemoty,je to jej zivot. Tym,ze sme tam byvali, bola to aj moja vec. Nakoniec nam rozbila manzelstvo a cuduj sa svete- moj ex sa od nej odstahovat 100km,ozenil sa znova a funguju v pohode, jeho zena sa moc s nou nestyka. Niekedy je to len o chceni.
@worker_falcon okrem toho,kazdy ma pravo robit si v zivote co chce. Aj svokra,aj svokor,aj rodicia. Ja nemam pravo im do toho zasahovat,takisto ako si nenecham zasahovat ja do toho mojho. Takisto aj svokra autorky,ked chce pit, nech pije. Ona sa k tomu nema co vyjadrovat,pokial sa jej to netyka- t.j. nestrazi jen opita deti, pripadne nehucka proti nej muza.
@jana879 nemyslim agresivny....pytam sa aký je?
@jana879 mame svoje byvanie...upresni akoze mate spolocne byvanie? ci on zije u mami a ty u rodicov? Lebo nepoznam jedneho 20r co ma svoje byvanie.(hoci poznala som jedneho co v 17 zdrhol z domu a mal svoj podnajom) Nikto z nej nerobi alkoholicku iba tvoj priatel :D Alkoholici vedia dobre skryvat svoj problem pred svetom-to je len fakt. Ty snou nejsi 24h denne.Ona sa moze opit ked od nej odides. Ale to je jedno to je ich problem. Tvoj je ze chces mat babo s 20rocnym. Co je fakt riskantne. Preco si nenaplanujes naprv svadbu? Ze by bola o rok o dva. Dat mu najprv cas trochu dospiet. A dat si cas spoznat sa. Ste strasne mlady hlavne on. Ak mate byt spolu zvysok zivota na rodinu mate kopec casu. To neni len sranda mat deti je to zodpovednost stres unava a treba byt na to pripraveny a vyzrety. Mozno tym ze si o par rokov starsia sa uz na to citis. Ale 20rocny chlapec? Prepac pre mna je on este sam decko nech ma neviem ake vyzrete nazori. To este neznamena ze je na urcite veci pripraveny v praxi. A 8mesiacov je dost kratko. Moja maskara je starsia ako vaz vztah.
@jana879
Som so svojím mužom 13 rokov, z toho sme manželia 10 rokov a on NIKDY moju mamu nevidel opitú ... a bola a nie raz! Bacha na to. Som z rodiny, kde boli alkoholici takmer všetci, jeden sa upil k smrti. Keby tých ľudí vidíš, v živote by ťa to nenapadlo, lebo sú fajn a dá sa s nimi porozprávať ako s tvojou svokrou. Tiež som takto plakala môjmu mužovi, keď bola mama opitá, tiež som vyrastala bez otca. U mňa to spôsobilo to, že alkohol a opitých ľudi neznesiem. Dám si pohár vína s mojím manželom alebo na oslave nejakej, prípitok, v pohode, ale žiadne opiáše. A sakra som si dávala bacha na rodinu svojho muža. Ja by som neprežila, keby mi chodí spitý domov. Netvrdím, že matka tvojho priateľa je alkoholička, ani že bude on, ale na tvojom mieste si fest dávam pozor.

@jana879 otázka c. 2 : ako sa správa, ked si vypije - myslím priatela