Neviem nič robiť a pripadám si nemožná
Ahojte. Mám pred 30-tkou a už dlhší čas si uvedomujem, že neviem nič robiť. Som ľavá a pomalá. Nemám žiadny skill alebo talent. Povahu mám nudnú. Som introvertka, veľmi hanblivá, tichá a komunikácia je na bode mrazu, neviem rozvíjať konverzáciu, čiže som v sociálnych situáciách divná.
Vždy som bola takáto, čo sa týka povahy a dosť ma to štve, lebo neviem, aké to je mať kamarátku alebo partiu kamarátov a veľmi po tom túžim. Chcem sa proste s ľuďmi baviť a zabávať, no nejde to. Chcem byť zhovorčivá. Už som unavená z toho pocitu trasu a zovretia v hrudi, keď sa s niekým rozprávam.
Čo sa týka toho, že nič neviem robiť... Je to fakt. Neviem sa nalíčiť (čo by som potrebovala vedieť, nemám peknú pleť), vytrhať si obočie, spraviť si pekný účes. Neviem tancovať, spievať, hrať na hudobný nástroj, maľovať/kresliť, či písať (príbehy, články, atď.).
Nie som dobrá ani v technike. V chémii, či fyzike. V matematike ani nehovorím. Dajte mi tú najľahšiu rovnicu na svete a nevypočítam ju, lebo nechápem ten princíp. No možno preto, že mi to nebolo dobre vysvetlené, kto vie. Neviem počítať z hlavy. Som pomalá, ľavá, nemožná.
Je pravda, že kresleniu som nikdy nevenovala viac než 10 min. Písaniu ani 5. Tancovala som v ľudovom súbore 4 roky. No viem, že v tanci dobrá nie som, tak sa tomu radšej vyhýbam. Na hudobný nástroj som sa tiež nikdy neučila a myslím si, že na to už ako dospelá nemám trpezlivosť.
Ľudia hovoria, že každý je v niečom dobrý, no začínam o tom pochybovať. Ako zistiť, v čom som dobrá a či som v tom naozaj dobrá.
Podla mna si fantasticka v sebalutosti. Taka znoska kydov. Doteraz si zila na zamku ci co?
Presne táto diskusia tu už BOLA
Zaujímavo píšeš, nechceš písať blog? 🙂 dobre sa číta tvoj prejav. Rada by som si prečítala niečo tebou napísané na tému sebarozvoja alebo podobne témy.
minule tu bola téma,kde sa niekto pýtal,že čo nás rozčuľuje,
TAK MŇA BRUTÁLNE ROZČUĽUJÚ TAKÉTO DISKUSIE,KDE AUTOR HODÍ NIEČO DO PLÉNA A POTOM NEODPOVEDÁ
minule tu bola téma,kde sa niekto pýtal,že čo nás rozčuľuje,
TAK MŇA BRUTÁLNE ROZČUĽUJÚ TAKÉTO DISKUSIE,KDE AUTOR HODÍ NIEČO DO PLÉNA A POTOM NEODPOVEDÁ
@rozculena ano to je pre mna tzv. bombshell - ako hodis bombu medzi ludi a cakas co sa stane a ty nereagujes. Toto tu je na dennom poriadku.
@rozculena ano to je pre mna tzv. bombshell - ako hodis bombu medzi ludi a cakas co sa stane a ty nereagujes. Toto tu je na dennom poriadku.
@billy_jean a potom sa nájdeš v novom čase
Máš talent, a to tvoj písomný prejav a gramatiku i štylistiku na vysokej úrovni. Popremyšľaj nad prácou v nejakom časopise alebo novinách.
Milá autorka, chcem len vyjadriť trochu súcitu, lebo asi tu dostaneš dosť veľa hejtu že sa lutuješ a podobne..neviem sa síce vžiť do tvojej kože, ale mrzí ma to čítať že niekto nemá vo svojom okolí žiadnych priateľov ktorí by ho vedeli povzbudiť, musí to byť veľmi náročné..neviem ani čo by som ti poradila, napadá mi jedine, či neexistujú nejaké skupiny na sociálnych sieťach, napríklad pre introvertov, kde sa ľudia zdieľajú a takto si hľadajú priateľov ☺️ poprípade takíto ľudia ako si ty sú veľa krát citlivejší než my ostatní - nechcela by si skúsiť dobrovolničiť so zvieratkami alebo s nevýhodnenými ľuďmi? ☺️ tam nepotrebuješ žiadny špeciálny skill, väčšinou iba súcit s inými 🙂
Tiež som mala taký podobný pocit sama so seba. Veľký zvrat prišiel v 40ke. Času máš dosť, ono to raz príde 😉 keď to nebudes čakať 😀
Už existujú a sú dostupný kouči, mentori ktorý ťa povedu a ukážu ti čo vieš, kto si....treba si nejakého zaplatiť. Môžeš to brať ako formu terapie alebo kurzu, ako si robia kurz na to a iné tak si budeš robiť kurz o tebe, o tvojom fare a talente o Tom ako vystúpiť a možno povedať áno alebo aj nie, ako si určiť hranice, nastaviť ciele..
Nemusis tancovat, hrat na nastroj, kreslit na profi urovni. Hlavne, ze ti to robi radost. Pozri si take vychodne kultury, ktore miluju karaoke a kolko z nich vie naozaj spievat? Ide o to, ze maju z toho radost. Nehladaj veci co nevies, ale co vies. Nepozeraj sa na seba negativne, mas urcite vela pozitivnych vlastnosti, alebo danosti.
Možno by som vyhľadala na tvojom mieste aj nejakú psychologickú pomoc ak mas nejaké úzkosti pri interakcii s ľuďmi 🙂
Čo máte všetci voči introvertom? Máte s nimi priamu negatívnu skúsenosť? Nie, tak prečo ich tak veľa ľudí vníma negatívne? Introverti majú neskutočný dar počúvania, vedia si človeka vypočuť s trápenia. Som si vedomá, že si jedna slušná, rozumná, inteligentná osoba, ktorá toho ešte v živote veľa dokáže. Držím silno, silno prsty✊🤗
Milá autorka, chcem len vyjadriť trochu súcitu, lebo asi tu dostaneš dosť veľa hejtu že sa lutuješ a podobne..neviem sa síce vžiť do tvojej kože, ale mrzí ma to čítať že niekto nemá vo svojom okolí žiadnych priateľov ktorí by ho vedeli povzbudiť, musí to byť veľmi náročné..neviem ani čo by som ti poradila, napadá mi jedine, či neexistujú nejaké skupiny na sociálnych sieťach, napríklad pre introvertov, kde sa ľudia zdieľajú a takto si hľadajú priateľov ☺️ poprípade takíto ľudia ako si ty sú veľa krát citlivejší než my ostatní - nechcela by si skúsiť dobrovolničiť so zvieratkami alebo s nevýhodnenými ľuďmi? ☺️ tam nepotrebuješ žiadny špeciálny skill, väčšinou iba súcit s inými 🙂
@bebko1995 ❤️❤️❤️toto
@kvetinka_2 😊🌸
@bebko1995 vaše slová ma zasiahli, vystrihnuté do jedinej bodky🌷
Nepíšem to v zlom. Treba zmeniť postoj k sebe a k svetu. Možno sú príliš veľké očakávania na seba keď niečo robíš. Možno si dostala v detstve od niekoho priveľa kritiky. Neviem, nepoznám ani nesúdim, len neverím, že opísané je pravda. Skôr to vnímam ako postoj a pohľad na vec a na seba.
Uz snad tretia umela tema. Dostala si padaka ze mas tolko casu?
@really8 prečo umelá? Tiež som s tým pocitom bojovala a nepripadám si umelá
Skôr si na seba len príliš prísna. Aj ty máš určite kopec skvelých vlastností. A možno to, že si introvertka ti pomáha byť empatickou. Aj to je oblasť v ktorej môžeš byť vynikajúca. Mať súcit je skvelá vlastnosť.

Aspoň si na rozdiel od mnohých premúdrelých ľudí sebakritická a úprimná. 😉 👍V živote potrebuješ vedieť variť a upratovať.
@loliki Tak to dufam, ze nemyslis vazne...degradujes zenu na domacu putku, ale tebe to mozno staci