icon

Neviem potlačiť nenávisť ku svokrovi

babe3011
14. feb 2013

Pravdepodobne si to nikto neprečíta nevadí ja sa chcem len vyrozprávať. Žijem so svokrom v jednej domácnosti priťahovala som sa k nemu a k môjmu manželovi po narodení našej spoločnej dcérky. Zo začiatku mi nevadil, ale teraz len keď počujem jeho hlas mám zneho nervy.Stupňuje sa to keď zídem s poschodia a cítim ten starecky pach čo z neho ťahá, pravidelne ošťatí záchod, z tohto dôvodu záchod dole na poschodí ani nepoužívam. Zo začiatku aj ten som čistila, ale povedala som si dosť mám dvoch synov vo veku 9 a 12 ale ani mi nerobia taký svinčík ako on. Dohováranie nepomáha vyhovori sa na choroby na starobu a pod. Dokonca pravidelne si oš ti nohavice a odvtedy mu ani malú nedám nebude si ju predsa usadzať na svoje ošťate gate. Môj svokor je proste humusak. Svokra už nežije, on je na dôchodku má 140kg taký malý dôchodok, že sám by nevižil. Najradšej by som sa odsťahovala ale ani moje finančné možnosti nie sú ruzove.

moonlight1210
15. feb 2013

@irriss mozno proste prave dnes nema cas. Alebo vseobecne cez den. A pride si to precitat az v noci.
Alebo uz aj citala a nepacilo sa jej to. Tak sa rozhodla ze sa nebude dotahovat a nebude radsej uz reagovat.
Diskusia je sice o diialogu, alex nikto nie je povinny odpovedat vtedy ked ten druhy chce. Resp. Nemusi dalej dialog viest ked sa mu nechce. Nemozes ho nutit nech by ta to akokolvek iritovalo.
V postare ked sa ty rozhodnes uz viac neprispiet tuez by sa cudovala ako ta moze niekto za to kritizovat.
A tyka sa toto pravo aj autora.
Ale pockajme si prv ako ju skritizujeme ze tu nesedi vzdy pripravena ihned odpovedat.

Inak dialog v blogoch je nieco ine ako pokec ci skype. V bologoch je ocakavatelne ze pauzy medzi odpovedami budu dlhsie. Aj par dni.

irriss
15. feb 2013

@moonlight1210
souhlasim..ale.. 😉
kdyby tu byla ta varianta,o ktere mluvis.. ze uz NECHCE..protoze se ji neco dotklo...je tu snadne reseni: pozadat admina, aby celou Temu smazal.... 😉 ..
Ale nemyslim si,ze je tu neco tak extranegativniho.. 😉
Takto, kdyz sem nejde..a jen pripadne cte.., pokud ji neco trapi z nasich slov..jen umoznuje sve trapeni a bolest prodluzovat a prohlubovat..protoze neustale tu nekdo bude, kdo se BUDE k Tematu vyjadrovat.. 😉

p.s. Pokud nekdo zalozi tema..MUSI pocitat s dotazy..a i s opacnym nazorem na vec..Pokud na toto neni pripraven, je lepsi nechat smazat nebo vubec nezakladat.. 😉Ja osobne na zakladatelku cekam..a rada bych ji rekla neco, ale az kdyz tu bude..😉

moon1979
15. feb 2013

@prasiatko30 už si skúšala starému chlapovi dohovoriť v oblasti hygieny? a podarilo sa ti ho presvedčiť, že sa má pravidelne umývať, sprchovať a prezliekať slipy (trenky) keď mu cvrkne? no ak sa ti to podarilo, tak máš môj obdiv ... lebo ja čo mám v okolí starých dôchodcov tak to všetko smrdí v prvom rade močom, o hygiene len ťažko hovoriť, max si dajú záležať, aby boli oholení a ostrihaní, ale že smrdia od moču a nesprchovania sa, hold to je to posledné čo ich trápi ...

mirka414
15. feb 2013

@babe3011 ach jaj niekto si zrejme neuvedomuje,ze tiez raz bude stary!!!Tiez raz budes stara a modli sa aby raz niekto takto nezaobchadzal stebou.Pises ze si sa nastahovala ku svokrovi a co nieco nazad vratit?Je ti tazke umyt wc?A co zeny co to robia v nemocniciach alebo ine upratovacky?Fakt nemas preco take nieco spravit?Nechcem pisat moj pribeh a pribeh mojho svokra,lebo este teraz mi tecu slzy a to uz je skoro 2roky mrtvy a 2 roky som mu oplacala to,ze som sa ku nim nastahovala a oplacala som to tak,ze som nielen ze cistila wc a prala nohavice ale aj som ho prebalovala a vedz ze som do toho spadla tak povediac z minuty na minutu.Svokor zomrel a ja som sa rozhodla tuto pracu robit dalej aj pre cudzich ludi,lebo si uvedomujem,ze staroba sa tyka nas vsetkych a raz aj my budeme potrebovat cudziu pomoc.Moj svokor bol cistotny,ale neskor sa pridruzila rakovina a potom uz za to nemohol,ze mu obcas uslo,tak sme mu pomahali a menili spodne pradlo aj 2 x za den a ver,ze nikdy som dcerke nebranila,aby isla ku svokrovi stale pri nom bola a verim,ze raz z nej bude dobry clovek,lebo nikdy nezabudne ako sa hrala pri dedkovi v posteli a ako hovorila :mamiiiiiiiiiii dedkovi treba vymenit plienku 🙂.zamysli sa nad sebou a ked niesi spokojna tak sa postav na vlastne nohy a odstahuj sa,alebo snad necakas,ze sa odstahuje on z vlastneho domu?

loxa
15. feb 2013

@mirka414 to bolo pekné 🙂

moonlight1210
15. feb 2013

@irriss povedzme to inak - mala by pocitat. Vacsina ludi ale nepocita.
S tym tiez nic nenarobis.

irriss
15. feb 2013

@moonlight1210 ..ja to povim jeste jinak.. 😉
Vyjadrim se presneji k mym predeslym prispevkum 😉 ktere se zbytecne rozmazava..Jde o nazor..o nic vic..
Kdyz tu zustane viset Tema , ktereho se zakladatel neucastni,at uz ma k tomu jakekoliv duvody, stava se, ze prispivajici si mezi sebou vymenuji ostre sve nazory na vec a vlastne neni nikdo, kdo "slouzi jako rozhodci".., kdo doplni souvislosti a da moznost dospet diskutujicim k rozumnym pohledum..Takze...pokud chybi zakladatel je tu riziko stretu.. 😉
Jinak mne osobne nejde o nic..jen o podstatu Diskuse..snazit se pomoci..snazit se prispet pozitivne.. 😉

irriss
15. feb 2013

@moon1979 V nasem pripade se jedna o invalidniho cloveka, ktery ma silne nadvahu..
jsme si jisti, ze tento clovek ma bezbarierovy pristup do vany??? do sprchoveho kouta??
Vymena slipu nepomuze..pokud ma telo,ktere mu diky vaze "mokva" ☹
Mozna ma i narok mit pleny...

A navic, tento muz by mel mit co se tyce hygieny HLAVNIHO spojence jmenem SYN .. 😉 at uz z pohledu pohlavi ci vahy..

moon1979
15. feb 2013

@irriss ja som písala všeobecne o mužoch, že jednoducho čím sú starší, tým je väčší problém udržiavať základné hygienické návyky ... pri nevládnych a invalidných to je jednoducho na človeku, ktorý sa o nich stará, tam si už sám zrejme asi ťažko pomôže ... ale o tom zakladateľka témy nepíše, preto som písala všeobecne ...
stačí vojsť do čakárne u lekára, kde sedia dôchodcovia, to je samý moč ... a nemusia byť ani invalidný, jednoducho starý chlap sa necíti a niekedy je problém aj so ženami sa dohodnúť v staršom veku ... či je to spôsobené demenciou alebo len sa zatnú ... tažko kategorizovať, ale proste je to holý fakt ...

irriss
15. feb 2013

@moon1979
Ve zdejsi italske televizi bezela reklama na damske vlozky proti inkontinenci..i proti zapachu.. 😉
Reklama probiha tak, ze do firemniho vytahu nastupuji dve pekne upravene zeny stredniho veku, podivaji se na sebe a rikaji, ze diky vlozkam uz nemusi mit obavy vstoupit do vytahu spolecne s muzem 🤐
Pochybuju, ze tyto zeny s touto poruchou se nemyji pravidelne, nevymenuji si spodni pradlo...nekdy je proste nutny NUTNY pomocnik v podobe plenky, vlozky... 😉
k ordinaci: mozna, ze starikove nemaji financni prostredky na pokryti tohoto "pomocnika"

moon1979
15. feb 2013

@irriss
by si sa čudovala, že aj také ženy sú, bohužial ... nemusíme ísť ani do dôchodcovského obdobia, sú ženy, ktoré sa "necítia" ani že sa príšerne potia ... ano, súhlasím, môže ísť aj o poruchu zdravotnú, ale dá sa to prekryť antiperspirantmi ... sestra má kolegyňu mladú, ktorá sa tak príšerne potí (a nepoužíva žiadne spreje, ani voňavky, proste nič) že odpadávajú všetci naokolo, len ona sa "necíti" ... a to je mladá žena ...

irriss
15. feb 2013

no doufam, ze mne opet nekdo neoznaci...ale toto JE k teme:
tento VZOR mi neprijde prilis stary... 😉

p.s. Jen ty vis-citis, ze ho nosis..😉

jabadaba
15. feb 2013

@moon1979 no, na temu unik mocu a zeny mam svoj nazor a neprijemne smerovany voci nasim surovym medicinskym praktikam pri porodoch!!!! To nie je vekom, ze sa zeny pocvrkavaju, to je zle vedenymi porodmi! Dalsim dovodom je masiarina zvana hysterektomia. U nas akosi s lahkostou bytia riesia problemy pani doktori tym, ze zenu komplet vykuchaju. Sak deti uz mat vzhladom na vek neplanuje, tak fik! vsetko von. V malej panve nasledne prestavaju veci fungovat ako treba. A bum, mame tu zeny, ktore potrebuju plienky ako male deti! Sakris. 🙄

moon1979
15. feb 2013

@jabadaba to už je o inom ... ano, máš pravdu ... ale žena by si mala vedieť poradiť čo sa týka hygieny, aby zostala ženou, aj keď podstúpi také záležitosti ako si písala ... 😖

jabadaba
15. feb 2013

@moon1979 ostatne, ak by aj problem zapachu bol cisto nespidrnej povahy,tak hadam si hodim rec so spindurom, nielen taktne, ale doslova naznacim ako sa veci maju. V dome je zena, pan syn moze vysvetlit otcovi, ze ci sa nehanbi pred zenou takto sa zrichtovat. Proste nastavit mu zrkadlo, mozno to potrebuje lebo ma tendenciu sa opustat. Pan sa skratka z nejakeho dovodu "neciti". Ale to chce pomocnu ruku v akomkolvek ohlade.

jabadaba
15. feb 2013

@moon1979 ano, zial, nie ze mala by si poradit, ona si musi doslova poradit s dalsou komplikaciou vo svojom zivote, akoby toho uz nemala nalozeneho dost. 😖 Neviem no...jasne, ze vysmradzat nemoze a neverim, ze sa neciti. Kde je problem ale netusim. Ci tak rezignovala na zivot a dostojnost, alebo ma iny problem...je to vsak k jedu ako sa plundruju zeny. Mna to rozculuje!

simca06022011
15. feb 2013

@moon1979 no ak ide o zdravotnu vec neprekrijes to ani antipenspirantom, ja som od septembra v kuse chora (mononukleoza + potom v kuse dookola kadeco = imunita) a potim sa ako kon, ani von nejdem ked nemusim :P nepomoze nic... maximalne tak sprcha... na hodinu-dve 🙂

@jabadaba súhlas...

A k téme, miesto nenavisti k svokromi (teda ak sa nechces stahovat a porusit aj kompletne rodine vztahy), by si mu mala prostrednictvom manzela pomoct, nech mu dohovori, zisti co a ako... dostane k lekarovi, pomoze vybrat plienky.... kazdy raz budeme stary... raz za tyzden mu uprac a podobne... mala som podobnych "spolubyvajucich"chvilu - priatelovho otcam, ktoremu v priebehu roka odrezali 1,5 nohy, nedalo sa to s nim vydzat niekedy a prezili sme to v pohode.. pomohli sme, prerobili sme mu co sme vedeli, vetrali sme mu a je klud 🙂 Ja by som si rodinu viac do domova dochodcov nedala, mali sme tam chvilku babku, kym sa doliecila aby mohla byvat zase sama... a veru... pekne postarane je o tych ludi na oko...

jabadaba
15. feb 2013

@irriss ale ze mu to sekne! Fakt decentne riesenie, nenapadne a este aj pomoze co to zvyraznit z muznosti...

Toto by mohlo byt riesenim celeho problemu u zakladatelky.

jabadaba
15. feb 2013

@simca06022011 ale chuda, s mononukleozou sa teraz trapis? Neprijemne, vo vyssom veku to vie pekne s clovekom zamavat. Manzel mal ako dospely a teda daval sa dohromady dost dlho. Drzim palce nech sa zotavujes rychlo. 😉

marmete
15. feb 2013

@irriss Škoda, že niečo také nevymyslia na tie typické pásikavé trencle, ktoré nosia dnešní dôchodcovia, síce nepoznám a nejak neskúmam čo nosia, ale keď vidíš zavesené prádlo u starších ľudí resp. mužov, trenírky jasné u nich vedú 🙂

simca06022011
15. feb 2013

@jabadaba 🙂)) no dakujem 🙂))

jabadaba
15. feb 2013

@simca06022011 nemas zac. 😉

P.S. som si az teraz uvedomila ako blbo vyznieva ten vyssi vek. Mala som na mysli vo vyssom ak ov dospelom veku. Ja len, aby si to nebrala nejako blbo. 🙂

prasiatko30
15. feb 2013

@moon1979 vidim ze si v zivote pracovala s vela starymi ludmi - ja viem o com vravim na rozdiel od niektorych co jedine co vedia je ohrnat nosom nad takymi ludmi. A ako som napisala starat sa o starych ludi nie je lahke vobec lebo sa spravaju horsie ako male deti ale maju uz svoj rozum a nazory ktore mnoho krat s nasimi nemaju nic spolocne ale nikdy nevieme ako skonce my to za prve a za druhe pokial zijem v dome ktory nie je moj a nieco mi vadi mam dve moznosti bud sa zbalim a odidem alebo sa snazim tomu cloveku pomoct - pokial nemas na to zaludok snazit sa ho donutit aby sa zmenil tak treba sa porozpravat aj s manzelom aby otcovi dohovoril alebo ho proste postavil pred hotovu vec a postaral sa o to aby sa pravipne ujo umyval - ale to je velmi zlozity proces ktory treba bojovat kazdodenne!!!! A mozem ti zarucit ze viem o com rozpravam!!!!

irriss
15. feb 2013

@marmete podivam se na dalsi..je mozne , ze je neco i na ksandy 😉
@jabadaba
Bohuzel uz jen odbiham od plotny 😉 ..ale myslim si, ze zakladatelka nedomyslela a podcenila jednu dalsi dulezitou vec..
ze se jedna o Tema, ktera se dostane do "nestastneho spojeni" s jejimi inzeraty... 😎

moon1979
15. feb 2013

@prasiatko30 nemusíš sa rozčulovať, ja tento problém nemám ... ani som nemala, mala som hygienicky založených starých rodičov, nebol problém, aj keď dedo bol tvrdohlavejší a bol to niekedy boj, ale teda babka bola poklad ...
píšem, čo vidím z okolia ... nemusím sa o toho človeka starať, ani žiť s ním v jednej domácnosti, stačí ísť po ňom do výťahu, aby som vedela koľká bije ...

irriss
15. feb 2013

@marmete
jeste je toto...vypada to na vyssi trenyrky.. 😉

prasiatko30
15. feb 2013

@moon1979 ja sa nerozculujem ale zjavne ta co nevie o com rozprava si ty. v zivote si sa o nikoho takeho nestarala ale hovoris aby som si to vyskusala 😅 😅 jedine co o tom vies ze ked prejdes okolo niekoho starsieho tak smrdi - ano lebo su inaksie nauceni lebo su uz stari a je im to absolutne pase ci sa umyju raz za tyzden alebo raz za mesiac. lebo mnoho z nich setria na vode tak ze radsej sa neumyju aby nahodou neminali viacej ako je treba a je to fakt tazke ich k tomu donutit lebo su to intimne veci a oni sa " necitia" u mnohych sa prejavuje strata cuchu - oni si to neuvedomuju lebo on si sam sebe nesmrdi. bud rada ze tvoji stari rodicia sa do takej pozicie nedostali a modli sa a teda z celej duse ti prajem aby tvojim rodicom alebo svokrovcom sa nieco takeho neprihodilo 🙂

jabadaba
15. feb 2013

@irriss hm, Ty si Sherlock Holmes! 😀

moon1979
15. feb 2013

@prasiatko30 skús si ešte raz prečítať môj príspevok, potom pochopíš, čo som tým chcela povedať 🙂 o tom, aby si si to vyskúšala, tam nie je ani zmienka 🙂 ja som dala otázku a následne, ak by bola kladná odpoveď som ti vyjadrila svoj obdiv, pretože viem, že pracovať so starými ľudmi je mnohokrát na nobelovu cenu ... a ano, starala som sa o svojich starých rodičov a dala som im maximum čo som mohla, pretože to boli tí najlepší starí rodičia akých som mohla mať ...
rovnako aj moja mama, ktorá už žiaľ tiež nie je medzi nami ... a ver mi, že by som aj pre ňu urobila maximum ...

prasiatko30
15. feb 2013

@moon1979 v tomto s tebou plne suhlasim vsak v podstate hovorime to iste - nie je to lahke so starymi ludmi ale ked su uz raz tvojou rodinou ktora ta podrzala ked nikto iny nebol na blizku tak sa treba o nich postarat - v com tiez sme si zajedno - len tu je problem ze babe nie je pokrvna rodina tohto pana a tak sa jej to hnusi no jo ale........ nejdem sa opakovat