Neviem sa preniesť cez dávnu krivdu
Ahojte,
už päť rokov nie som v kontakte s mamou a stále ma trápi, ako sa medzi nami všetko pokazilo.
Rodičovský dom prepísala bratovi. Viem, že bol jej a mohla s ním naložiť, ako uznala za vhodné. To nespochybňujem. Čo ma však bolí, je pocit nespravodlivosti.
Nikdy som nebola problémové dieťa. Vyštudovala som, postavila sa na vlastné nohy, vzala si hypotéku a celé roky si poctivo splácam vlastné bývanie. Brat naopak dlho nebol schopný zabezpečiť si bývanie sám a nakoniec získal celý dom.
Nejde mi ani tak o samotný majetok. Skôr ma trápi pocit, že som bola potrestaná za svoju samostatnosť, zatiaľ čo brat bol odmenený za to, že sa o seba nevedel postarať. Čím som staršia, tým viac sa snažím pochopiť a pustiť to, ale stále sa mi to nedarí.
Dá sa niečo spraviť s tým pocitom krivdy voči mame, keď už na minulosť nedá zmeniť?

Problém je v zlej výchove vašej matky. Mňa moji rodičia učili ,že sa budem mať tak dobre ako sa budem snažiť. Pochopil som. Ak to tvoj brat nepochopil, tak aj tak časom o ten dom príde a buď ho predá on, aby na pár rokov "vyriešil" svoje problémy, alebo mu ho zoberie exekútor. Potom príde za sestrou, teda tebou, aby si mu pomáhala ako mu pomáhala jeho mama.