Neviem sa vyrovnať s chorobou svojho muža
Ahojte, neviem sa vyrovnať s chorobou svojho muža.
Keď sme sa zoznámili nebol úplne zdravý, ale normálne fungoval. Počas troch rokov sa mu zhoršil zdravotný stav - chrbtica. Stále má bolesti, chodí na injekcie. Do práce chodí, ale s bolesťami. Všetko okolo domácnosti je na mne. Sama som chorá, ale fungujem. Len asi potrebujem aj podporu a nemám ju. Preto viem, že trpí ale ja nevládzem.
Viem,že sa s tým musím vyrovnať, len neviem ako. ☹
Ako ste sa vyrovnali vy s chorobou svojich partnerov?
Ja keď si niekedy zufam, pomôže mi, keď si uvedomím, že sú na tom ľudia aj horšie. Nechcem, aby to vyznelo, že niečo zlahcujem, ale skús sa na to pozrieť takto: je chorý, nezvláda mužské práce a všetko je na tebe... na druhej strane je pri tebe, dokáže sa o seba sám postarať, nie je na vozíku, nemá nevyliečiteľne ochorenie... zbav sa zlosti, pozhovarajte sa spolu pokojne, bez výčitiek s cieľom hľadať riešenie, ako to uľahčiť jemu aj sebe.
@lolalita toto si opakujem a som vďačná za to,že mám zdravé dieťa,že mám prácu,že mám aj toho svojho muža. Ale chcem,aby sme fungovali ako rodina,aby mu bolo ľahšie,aby som sa prestala báť, že sa mu po ceste z a do práce niečo stane,keď ho chytí bolesť a kŕč. Že raz budem mať znova muža čo netrpí, že bude mať radosť zo života.
Viem,ako si to myslela.😉
@mamamia1 ... to čo ti rádia baby, Nové Zámky, iný pohľad, možno operácia, ale tvoj muž MUSI potom aj cvičiť. Drvivá väčšina ľudí na to kašle, a potom by chceli zázračnú tabletku ktorá všetko vyrieši. Bohužiaľ, taká nie je. Pri pracovnej záťaži sa musí chrbtica aj zregenerovať, takže jej treba dopriať cielene rehabilitačné cviky, ktoré naozaj zaberajú. Ty už musíš brať ohľad aj na seba a takto to mužovi aj predostrieť. Buď, alebo. Zvykol si na to, že ty sa vždy prekonáš. Musí pre to, aby mu bolo lepšie aj niečo urobiť. Väčšinou ľudia keď prejde bolesť kašlú na to, veď už je dobre. A presne vtedy treba na sebe zapracovať. Chlapi sa radi ľutujú a upadajú na duchu. Hádate sa? Tak sa dohadajte až k tomu, že si to uvedomí. Určite na to minies menej energie ako robiť za neho chlapsku robotu 😉
@danielahamar on musí podľa mňa ako prvé cvičiť pri terapeutovi a posluchne ho a bude potom aj sám pokračovať.
Už sme v stave,keď ja už mu nemôžem vravieť,že cvič.
@papricka33 ja nepopustim, preto si on aj uvedomuje,že treba s tým niečo robiť a už začal robiť. Len trocha neskoro a asi aj on očakáva veľa od operácie ak by teda bola.
@mamamia1 Hlavne musíš byť aj trochu sebecká, lebo keď ty nebudeš fungovať, bude to horšie. S mužom a dieťaťom ste rodina, rieš tento úzky kruh. Na ovocné stromy sa vykašli, no tak si budete ovocie kupovať. Keď sa zničíš pri ťažkej práci v záhrade, kto sa bude starať o tvoju rodinu? Vravíš, že sa staráš s rodičmi o brata. Stará sa aj brat s rodičmi o teba? Písala si, že tiež nie si zdravá. Máš pocit že je to vyrovnané?
@namornicka starajú sa o nás,ale treba podľa mňa aj im pomôcť a to už vonku tie ťažké práce nerobíme. Ja upratujem vonku a tak to v pohode.
Práveže pomáhajú,a ja aj tak nevládzem.
Nakopli ste ma znovu ženy...nemala som to komu povedať.
@mamamia1 A ty máš akú diagnózu? Je to iba niečo dočasné čo sa vyrieši?
@namornicka ja trpím depresiou. Už som sa s najhoršieho dostala, neberiem lieky. Ale aj tak vedľajšie príznaky zostali,ako veľká únava. Preto nevládzem.
@mamamia1 skús si ísť dať skontrolovať aj hladinu minerálov v krvi. Tá únava môže byť aj z toho. Plus potrebuješ aj reálne kamošky a čas na relax. To je najlepšia terapia.
Ja doporucujem v ziline dr.Vyletelka, najvacsi odbornik. Ak hrozi operacia, vzdy najprv robi ozonove vstreky. Velmi vela ludom to pomohlo. Ozon vstrieka priamo do platnicky pod ct-ckom. Ako prvy to doviezol pred viac ako 10 rokmi na slovensko a stale to robi. Z celeho Slovenska chodia za nim . Po tom zakroku lezis na izbe v nemocnici asi 3-4 hod a ide domov . Zo 2 tyzdne doporucuju klud a potom zacina normalne fungovat. Je to fakt super vec.
ahoj, bol tvoj muž už na ozonoterapii ? Známy mal problémy s platničkami a dosť mu to pomohlo, ale nie hned a nie po prvom raze, jedna kočka tu spomínala aj cviky sm systém, tie sú super, bývajú aj dvojdňové kurzy, a ešte pomáha aj ľubovníkový olej, držím palce,...
@henrieta1712 ozón má,tie cviky som nevedela ze sú. Tak pozriem sa na to a.ukazem mužovi. Ďakujem
@mamamia1 Veľká únava a depresie môžu byť prejavom histaminovej intolerancie. A zhodou náhod na histaminovu intoleranciu zaberaju antidepresiva. Skús si dať skontrolovať u imunologa, ci nemáš teda nejaku alergiu a intoleranciu. Hist. intolerancia sa vyriesi zmenou jedalnicka a je po unave.
@mamamia1 Tvoj muž je v bolestiach a Teba trápi, že nepracuje v záhrade. Skús si "darovať" jeden večer. Prejdi sa po meste, po parku a uvažuj, ako si chceš usporiadať hodnoty. Dohodni s rodičmi, že vy pracovať na záhrade nebudete, tak nech vysadia len pre seba. Alebo sa odsťahujte, aby si svoj čas a čas kedy je Tvoj muž ešte schopný sedieť a hýbať sa, venovali sebe navzájom. Musíš upustiť z toho čo od teba očakáva okolie, a robte veci pre seba. Niekedy my ľudia máme stanovené len to, čo očakávame od partnerov, od rodiny, ale to čo si máme dávať navzájom sa niekde stráca. A čo sa týka Tvojho pochopenia pre manžela, pre silu a energiu, odporúčam úprimnú modlitbu a prosenie za samú seba, aby si to zvládala v pokoji.
Nechcem sa dotknúť ale je potrebné obhospodarovat takú velku záhradu? Vy to aj predávate alebo len na vlastnú spotrebu? Lebo moja babka tiez mala hospodárstvo drela v záhrade, svinky chovala, sliepky apod a aj synovia chodili pomáhať napriklad kopať zemiaky ( lebo treba lebo co by susedia povedali). Teraz ma babka Alzheimera o záhradu sa nik nestará a Kupodivu nikomu to nechýba lebo tu trochu zemiakov a zeleniny si aj tak každý kúpi na trhu a synom sa už robit nechce a tie jablka a ovocie aj tak opadá tak radsej tie stromy vyťali a majú pokoj. Ale fakt neviem jaka je vaša situácia. A tu trochu co im treba si každý kúpi. Inac aj tie kompoty nikto neje takze ani nie je treba.
@katulienkax ale to práveže nie je veľká záhrada,to je na tom.
☹
@ivetkab. Nie je to o záhrade,tá bola len spomenutá. A ja neutocim na muža. Len všetko je na mne..aj jeho psychicky držať,aj fyzicky,aj o dieťa sa starať,aj jeho nálady znášať. A skrátka niekedy je to na mňa veľa. Ale idem ďalej a držím hubu a krok. Lebo nikto to neurobí za mňa.
Aj lekárov vybaviť,aj ho psychicky pripraviť aby bol v pohode.
Kto sa o mňa stará či mne je zle?
Preto som chcela len radu,že ako to mám ja zvládnuť.
Viem ako si to myslela, len nie je jediný chorý.
@mamamia1 rodičia by nesúhlasili s cudzím človekom...prepáč,a ty máš 5 rokov ? rodičia situáciu nevidia?manžel je pri tebe chudák,ty chceš aby kopal nejakú sprostú zahradu s bolesťami ? buď to urob ty,ak nevládzeš,tak zaplatený pomocník,ak ten niekomu vadí,tak kašli na celú záhradu,ona nevybuchne..môžem vedieť koľko máš rokov? ja 53 a s mužom sa nám podarilo zdediť záhrady dve,ale makáme a len nám semtam- málokedy niekto pomôže s oraním a pod.,kosím jak žihadlo aj všetko čo treba,síce v sobotu večer sa neviem poriadne zohnúť,ale od nedele rána fungujem zas...tak sa neľutuj,ale ak ozaj nevládzeš,tak sa zariaď inak a nie nervačiť na chorého muža....
k tej jeho liečbe..je dospelý a teda nech si veci .lekárov,rehabilitáciu vybavuje sám,ty ho nútiš cvičiť a preto sa vadíte? v akútnom bolestivom štádiu sa cvičiť nesmie,ak niečo,tak pod dohľadom....
@mamamia1 ja ta fakt nechcem urazit, ani hadat sa, ale co keby si namiesto vypisovania na MK hladala riesenie? Lekarov, rozne kliniky, alternativnu medicinu, lieky, riesit ozon, proste spravit vsetko preto, aby sa jeho stav zlepsil. Nie len nariekat ako sa neda, ale najst cestu ako sa da! Moju mamu operovali na chrbticu ked som mala 15, rodinny dom, 6 arov dvora a 20 arov zahrady, ziadny muz v rodine, iba ja a mama. Ja som bola stredoskolacka, kazdy den nakupit, varit, upratovat, dvor, zahrada, mama nevedela nic robit dobre dlho. nebola to prechadzka ruzovou zahradou, ale zena vydrzi vsetko. Vela sil prajem.
@mamamia1 ty places kvôli bežnemu degenerativnemu opotrebovaniu chrbtice chlapa????? Čo by si robila keby bol napr v bdelej kóme????? Sa vzchop,žena!
o neurostimulátore ste nečítali?.......poznám jednu známu a dala si ho......a po 7 rokoch bolestí zrazu nič....(nebolí)

@mamamia1 zaberie a potom cvičiť, cvičiť a cvičiť, aj švagor bol na oper.platničky ale vo švajci, tiež bol dva dni po hned fit, ani necvičí, ani bolesti nemá