Neviem sa vyrovnať s chorobou svojho muža
Ahojte, neviem sa vyrovnať s chorobou svojho muža.
Keď sme sa zoznámili nebol úplne zdravý, ale normálne fungoval. Počas troch rokov sa mu zhoršil zdravotný stav - chrbtica. Stále má bolesti, chodí na injekcie. Do práce chodí, ale s bolesťami. Všetko okolo domácnosti je na mne. Sama som chorá, ale fungujem. Len asi potrebujem aj podporu a nemám ju. Preto viem, že trpí ale ja nevládzem.
Viem,že sa s tým musím vyrovnať, len neviem ako. ☹
Ako ste sa vyrovnali vy s chorobou svojich partnerov?
@kindervajicko my sme obehali lekárov,stále niekde volám,zháňam, cť,magnetická, liečiteľ teraz, tie Nove Zámky vraveli,že nie. Teraz tu žienky písali,že áno,tak idem tam volať. Skáčem,robím,snažím sa. Tak mi tu prosím nepíšte,aj keď to dobre myslíte,že nič nerobím.
@katarinapekna nikdy by som si nedovolila povedať inému človeku,že jeho bolesť je menšia ako tá moja alebo iného človeka.
Prešla som nehodou svojho brata, umelý spánok dlho,vozíček,depresia, starosti s tehotenstvom, chorý muž a podobne.
Všetci sa spoliehajú na mňa a ja idem ďalej. Tak mi nevrav,že sa mám schopit.
Aj ten najsilnejší človek má svoje slabé chvíle.
@anetkaadamko nepočula som to. Ale vygooglim. Ďakujem za tip. Všetky info naviac pomôžu..ďakujem 🙂
@mamamia1 tebe pomoze to ked sa raz tak fajne "natotot" a poriadne vykricis kazdemu od pluc co v sebe dusis a co si myslis...lebo inak ti to v hlave skratne a sama budes potrebovat pomoc.
Hnusna otazk: ked nahodou TY skoncis zle, kto sa o teba postara??? Kto tebe pomoze?
Ja som tiez taka bola, pokial to raz neprasklo a fajne som kazdemu vytmavila co a ako...a nejako odrazu kazdy dokazal v ramci svojich moznosti pmahat v domacnosti. nejako "ozili" a uz "neumierali". 🙄 🙄
@lubkavargova1 teraz som sa aj usmiala 🙂 máš pravdu. Už dnes som mala reč.🙂
@katarinapekna ona ani tak neplače kvôli nemu, ale preto, že je na všetko sama a už nevládze
@mamamia1 ale ja nemyslim taky monolog...ale taky fajny vybuch...ale hlavne je, ze si to dostala zo seba von....a to co citis je normalne...jedna nasa docentka cvokarka nam tvrdila: "kazdy clovek aj ten najzdravsi ma pravo na to, aby mu zasvitorilo" 😅
@lubkavargova1 dobre,hodím to na to,že mi na chvíľu svitori 😀
@miriam11 aspoň netrep a nezavadzaj uboheho laika!!!
@mamamia1 ahoj, aj môj muž trpí tým, že má vydrane platničky, ale funguje. Porobi okolo domu, chodí do práce, pomáha mi s deťmi...pridu aj dni, keď je celkom "hotový" ale inak funguje úplne normálne...
Známy mi dal nedávno kontakt do brna...súkromná klinika, proste sa platí ....bol na op.na slovenskú...nepodarila sa...tak šiel tam...20 min.zakrok a išiel domov po svojich...odvtedy vravel že má pokoj...ak chceš mám nejaký kontakt...IP....samozrejme treba konzultáciu či je vôbec vhodný pre neho...kazdy organizmus je iný....ja by som to určite skúsila...tiež riešim teraz moje platničky....
@mamamia1 .... nemôžem nezareagovať 😉
Tvojmu mužovi na konzultácii ešte neodporúčali operáciu ...asi na tom niečo bude. Lekári neindikujú operáciu, ak nie je nevyhnutná a volia konzervatívnu liečbu ... ak nezaberá, nasledujú iné metódy. Nežeň muža zbytočne na operáciu ... dajte tomu čas, nech rehabilituje a cvičí SM systém ... skús osloviť Dr. Smíška na jeho klinike v Prahe, skvelé cvičenie sa robí v Žiline -Dr. Kotrbancová ...nech pláva...veľa chodí...
Ktosi ti tu už dobre napísal info priamo od lekára kamaráta - operácia až keď hrozí odumretie nervu v nohe. Ver mi, mám s tým skúsenosť ... cvičenie celoživotne je cesta jediná....
A btw. tie reči o Nemecku a Švajci - som sa pobavila dobre ...to iba ak ste milionári. 😀 ....všade má chlieb 2 kôrky a aj u nás nájdeš neurochirurgickú špičku ...
....v tomto článku nájdeš pár tipov ako sa správať k človeku s problémovou chrbticou ...
snáď lepšie pochopíš jeho bolesť a bezmocnosť. Viem, že je toho na teba priveľa....ale tvoj muž by tu rovnako mohol aj nebyť ...alebo byť imobilný...alebo...alebo...
Stromy, pole,záhrada ...nepodstatné veci ak sa nedá pohnúť. Trošku empatie ...http://www.plnohodnotnyzivot.sk/starostlivost-p...
tuto knihu si urcite precitaj: Jan Hnizdil: Bolesti zad - myty a realita
Ja ani neviem ako ta podporit. Moj otec ma problemy s platnickami,operacia zlepsila stav asi na 4 mesiace. Teraz je na tom eate horsie. Toto je stav,ktory podla mna nejde vyliecit. Vidim to na okoli. Viem,ze som ta nepovzbudila...treba sa s tym nejak zmierit. A muz by mal zacat cvicit
ahoj, je normalne ze sa hnevas a ze to zle znasas, nie si svatica aby si len podporovala trpiaceho cloveka ktoreho utrpenie nesies v dusi aj Ty a nic nepotrebovala alebo nemala vlastne pocity.
po dalsie, aj ked je realita tazka, podla mna vzdy treba verit ze moze dojst aj k vylieceniu. z toho co som citala sa mi zda ze manzel aj zle psychicky nesie svoj stav, co je pochopitelne a myslim si ze pre zenu je horsie ked je chory muz ako ked je chora ona sama-tazsie sa to zvlada. potom byva vo vztahu napatie ktore nikomu nepomaha.
inak ja som pocula od rehabilitacneho odbornika ze ak by sa dal operovat na chrbticu tak jedine v Novych Zamkoch vraj, tam udajne maju stovky operacii rocne a vela skusenosti. inak mojej znamej dobre zabrali lieky od neurologicky-antiepileptikum Lyrica a dobre ucinky mavaju aj niektore antidepresiva na chronicke bolesti- napr. Alventa, Cymbalta.
a na zaver-najviac mi pomohla modlitba a viera-priniesla mi pokoj a nadej, takisto mojmu manzelovi a teraz je to take ze spolu tahame za jeden povraz.
a este PS: cvicit ho urcite nut, spravne cvicenie robi zazraky!
drzim palce
@mamamia1 Moj kolega mal dlhoročné bolesti problémy s platničkami, operácie sa bál ako čert kríža. Ked už nemohol ani sedieť ani chodiť pomaly, konečne išiel na operáciu, potom na rehabky a prišiel do práce vysmiaty ako opica, šťastný, bez bolestí. Veľmi sa tešil zo života a nadával si koľké roky premrhal v bolestich. No musel stále cvičiť a zmenil aj stravovanie, trochu schudol a dával si pozor ako sedí, musel sedieť rovno s vystretým chrbátom a nosil si do práce aj takú tú veľkú loptu, na nej sedel 2 hodiny denne. Dúfam, že aj tvojmu mužovi operácia pomože. A inak tebe trochu na povzbudenie, sú aj oveľa horšie diagnozy, ja mám napr. 2 nevyliečiteľne choré deti, šanca na vyliečenie je nulová a nenariekam. Kto nevie, že mám choré deti nikdy to neuhádne, ja vždy s úsmevom.

@janinah ja neviem nikdy nemal nikto tie zlé myšlienky,že sa hnevá?
Ja ho šetrím, to, že v záhrade robil vravel,že dobre,ja som ho nenutila. Potom mu je strašne zle,tak ja nahnevaná,že nevedel pravdu povedať. A potom príde ten pocit,že sa hnevám,že je chorý.
Takže nie som taká hnusná že nevidím,že muž je chorý.