icon

Neviem sa vyrovnať so synovým menom

16. aug 2023

Ahojte,potrebujem to len dostať zo seba von. Môj syn má 9 mesiacov, meno má po svojom otcovi. Mne sa konkrétne to meno nikdy nepáčilo, nehovoriac o tom že sa mi nepáči keď má dieťa meno po rodičovi. Ale on si išiel tvrdohlavo za svojím, on chce meno po sebe a chce a chce a chce, že on mi na matrike iné meno nepodpíše. Ako to meno nie je škaredé, ale sú aj krajšie mena, a ja čo som navrhovala tak nesúhlasil ani s jedným z nich. On je spokojný, lebo má svojho synčeka ktorý má meno po ňom a ja doteraz nie som s menom vysporiadaná. Viem že už sa s tým nič nedá robiť, lebo so zmenou by určite nesúhlasil.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
veronikaszabova
17. aug 2023

Cakala som vselico, ale Viktor?? Ved to je krasne neokukane meno. Ten Viliam... To uz sa mi tak nepaci.

autor
17. aug 2023

@kristiii ja som nechcela Viktor kvôli tomu že priateľ sa volá tak a sa mi nepáči keď má dieťa meno po rodičovi, ale on si išiel tvrdohlavo za svojím. Ešte aj meno pre dievčatko vymyslel on, po mne a tiež vravel že iné nechce dať. Len ja svoje meno neznášam, ja mám jedno z najskaredsich mien aké len môžu byť. Ja som pre chlapca mala vybraté Štefan, Jaroslav, Radoslav

autor
17. aug 2023

@veronikaszabova je to také meno ktoré nemá teraz každý druhý chlapec, ale tak sa volá malého otec, preto s tým nie som stotožnená

anjelicek26
17. aug 2023

Autorka teraz vazne Viktor je krajsie ako Stefan, Jaroslav ci Radoslav🫣 Viktor sa neda nijako zdrobnovat ci skomolit, skutocne dieta s tymto menom nijako trpiet nebude,prave naopak.

andreatytler
17. aug 2023

@anjelicek26 Co by nie.🙂 Ved sama autorka pise ze ho volaju Viktorko, Vikinko, Viki.

mima1608
17. aug 2023

@autorka, úprimne, Viktor je 100krat krajšie ako tie čo si mala vybraté ty 🙈
Inak Viliam malo byť aj naše bábo, keby to bol chlapček (a tiež po ockovi). Dievčatko sme vyberali extrémne dlho, lebo muž chcel po mne a ja som nechcela. A potom mal on vybraté úplne ale úplne iné mená ako ja. No napokon sme našli zhodu, ale chcelo to nejaké ústupky ☺️

majka99999
17. aug 2023

Prepac, ale tak on nic podpisat nemusel. Nechce? Fayn, dieta bude mat priezvisko po tebe, meno ako ty chces, priatel nebude docasne v rodnom liste, stretnete sa na sude, ze moze platit vyzivne. Ako matka mas vacsie prava, lebo matka je ista, ze ano. 🙄
Inac, Viktor je ok. Tiez je mladsi syn po muzovi, nepaci sa mi to. Inac meno mi nevadi ako take, skor, ze je po rodicoch, sama mam meno po mame a po starkej. Ale u nas bola dohoda, ze ok, prvemu dame meno ako ja chcem a muz je s tym ok, druhy bude po muzovi. Ak by nebol chlapec, tak by sme sa dohodli na dievcatku. Bola by som radsej, ak by bol druhy tiez na M. Maleho volam Janik alebo Kuki, lebo ako bol stale prisaty na mne, len tie velke ocka na mna pozerali.

autor
17. aug 2023

@anjelicek26 voláme ho väčšinou Viki alebo Vikinko

darinkal
17. aug 2023

@andreatytler môžem sa opýtať? To dieta nebude z toho zmätene ? Ja si teda neviem predstaviť dieta volať dvoma menami. Keď je otec doma tak Palo. A keď je doma mama tak Miso ? To dieta sa ma k tomu ako postaviť ? Keď je malé a nechápe tomu. ?

darinkal
17. aug 2023

Viktor je pekne meno. Tie ktoré si vybrala ty nie sú pre tuto dobu . Chlapec môže byt rad , že otec si to vydupal. Ja by som sa mu v puberte poďakovala.

lalala94
17. aug 2023

@mima1608
@anjelicek26
@darinkal ale autorke je jedno, že to meno je krajšie ako tie, čo mala vybraté ona, jednoducho s ním nie je stotožnená a nepáči sa jej, čo je úplne ok a chápem ju. My sa napr. s manželom teraz tiež doťahujeme pri druhom dieťati ohľadom mena. Pri prvom sme sa zhodli do týždňa, pri druhom diskutujeme už tri mesiace a zhodu nájsť nevieme, lebo jemu sa páčia úplne iné ako mne.

mamusa123456789
17. aug 2023

To dieťa si porodila ty? Lebo pokiaľ viem pred pôrodom sa pýtajú matky na meno dieťaťa tak nechápem, preco si súhlasila, nemôžeš mužovi ustupovať vo vsetkom

mamusa123456789
17. aug 2023

@janedoe u nás je Jaja starká 😁

andreatytler
17. aug 2023

@darinkal Tak urcite bude zmetene, ved pisem ze aj ja som bola zmetena ked ma zacali volat inym menom ale nebude to pre dieta o nic vacsie zmetenie ako ked ho mama oslovi doobeda Janko a poobede zlatko a ked pojde do skolky tak nejake dieta co vie anglicky ho bude oslovovat Johny. To dieta to velmi rychlo pochopi.
Ja som to navrhovala tak ze mama nech ho vzdy vola menom ake sa jej paci. Nie ze len vtedy ked muz nie je doma.

tomcimka
17. aug 2023

Keď som robila s deťmi,tak sme mali chlapca,ktorého volali Miloš,. Prešla som niekoľko krát zoznam mien a jeho som nenašla. Chlapec sa totiž volal Emil no jeho mama nebola stotožnená s menom,tak ho volala Miloš (Emil má posledné písmena mil a od toho ho volala Miloš)
Ďalší prípad z brigády. Študent volali Andy. Tak som samozrejme hľadala v zozname Andreja. A on sa volal Ferdinand- veľmi pekne meno no tiež sa jeho mamka nikdy nezmierila s menom, ktoré dostal po starom otcovi.
Takže nemusíte oslovovať,tak ako je zapísaný v RL.

kristiii
17. aug 2023

Tak Viktor je aj za mňa naj voľba z vášho výberu, ale tiež nie som za mená po rodičoch, presne ako niekto písal, aspoň v rodine vieme ovplyvniť akúsi jedinečnosť, originalitu človeka, aj keď už v tom okolí potom az tak nie a tiež sa mi nepáči to oslovovanie veľký/malý, starý/mladý, takže ti úplne rozumiem. A taktiež to nič nemení na tom, že rodičia ste obaja a nie je fér, aby si jeden niečo vydupal. Ale čo s tým už teraz?

sidicek
18. aug 2023

Fuha, najprv som bola proti partnerovi, ale keď si dala tie svoje mena ,tak chvalabohu , že si presadil Viktora. 🙂

persephina
19. aug 2023

Nie, ze meno, ale ani priezvisko by som nedala po nom

karolinakr
19. aug 2023

Nahodou Rado neni zlé

tinka8512
19. aug 2023

Ved Viktor je pekne meno, a ja ze sa vola Gejza ci co 😂

riyadh
19. aug 2023

A ty si nesvojpravna?neexistuje aby som dala meno ktore sa mi nepaci, ako ja som sa musela obmedzovat ako tehotna, ja som musela rodit a partner si Bude rozhodovat o mene? Proti mojej voli? Mnuz ked si pod papucou tazko radit.. Uz len pocuvat manzelika na slovo..

estellas
19. aug 2023

@petronelag aj ja, myslela som si že je to nejaké nezvyčajné meno.

mironka
19. aug 2023

@janedoe my máme po troch dcérach syna. Muž chcel po sebe Miroslav. A taktiež po svojom otcovi. To by bol tretí Miroslav v poradí. Len ja som tiež chcela Samka. Tak som si v pôrodnici dala. A máme Samuela. Keďže ani pri jednej dcére mi neprešlo meno Zoja.Nechali sme nakoniec synovi pri krste aj druhé meno Miroslav. Nech sa očko a dedo aspoň trochu potešia.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
lizatko1009
21. aug 2023

Urobila si veľmi hlúpu vec, nie ste zobrať í priezvisko das po ňom, meno das po ňom, ktoré sa ti nepáči, ako ti dokáže jeden človek len diktovať v slobodnej krajine a ty sa necháš. Ved meno nadiktuje matka po pôrode v pôrodnici, nie na matrike s podpisom. Ty si urobila jediná chybu, ze ešte žiješ aj s diktátorom

dadka_bb
21. aug 2023

@adka176 preboha aj ja.. 4 strany kktin citam o strašnom egocentrickom mužovi a otrasnom mene (samoška ze cakam gejzu, slavomira, ludovita,jozefa, fera a neviem co)a jeeeeb ze viktor ! A moj syn je viktor 😆😆 a je to najkrajsie meno na svete pre chlapca podla mna. Neokukane (trochu ho popizdil vincze 🤣🤣) ale inac je krasne.. zase zbytocne zabity cas v tychto fejkovych diskusiach trapnych.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
tamvtme
21. aug 2023

tak mu vymysi nejaku peknu prezyvku a volaj ho tak....

dadka_bb
21. aug 2023

Fake tema.. trapne.hlavne ze autorka vraj chcela štefana🤣🤣🤣 a muz debil dal meno Viktor.