icon

Neviem sa zmieriť s tým, že bývalý uprednostňuje dc=ru z 1. manželstva

8. sep 2020

Prosím vás poradte mi ako sa mám vyrovnať s tým,že bývalý priatel stale uprednostnuje dceru z prveho manzelstva,o nasu malu sa vobec nezaujima,na tu prvu vyzivne plati aj jej kupuje,mne na malu neposiela,velmi ma to trapi a neviem ako dalej,on sa ohradzuje tym,ze on nasu malu nechcel,ale tu prvu ano.

anita6666
8. sep 2020

Jasne ti povedal,že nechce dieťa,posielal ťa na potrat a ty ešte od neho drankas peniaze???? Už dávno pred pôrodom si sa mala zariadiť tak,že budeš na dieťa sama a nezivit v sebe falošné nádeje....nuž komu niet pomoci.....a keď nemáš peniaze na dieta z vlastných zdrojov, tak uzivaj antikoncepciu.

evkakozickova
8. sep 2020

Daj ho na súd a máš po probléme. Podpísal aj otcovstvo ?

simca06022011
8. sep 2020

@extempore ono to nie je take "krute", krute je to, ked mama sa teraz ide citit previnilo, lebo otec o dieta neprejavuje zaujem ... bud idem do vztahu so vsetkym vsade, alebo neriesim nic. Kolkokrat pri vychovnych problemoch si aj ja doma poviem "kiez by som zdrhla hned ako som zistila, ze som tehotna.. mala by som pokoj.. ani by nevedel :D "

rachel36a
8. sep 2020

By si bola hlupa nechat to tak...aj ked dieťa nechcel, ale raz uz tu je tak nech plati...ja mam tiez syna s debilom co sa o neho nezaujimal, ale vyzivne poctivo platil az kym syn neskoncil skolu...

viestta
Odpoveď bola odstránená
makova333
8. sep 2020

@extempore jedina najspolahlivejsia antikoncepcia (ak neratame nesexovat) je muzska vazektomia. Takze ak nechcel dieta, mal sa o to postarat. Len a len on tomu mohol zabranit, nik iny. Kondom, Hak, prerusovana suloz, ani zenska sterilizacia nie su 100% spolahlive.

viestta
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
8. sep 2020

Kokos ženy čítam niektoré komentáre a je mi normálne zle - tak žena neplánovane otehotnie, chlap ju opustí (žena totiž nevie otehotniet sama ak to naaaaahodou neviete) a vy jej tu niektoré píšete okrem.ineho, že dranka peniaze?! Normálne sa mi rozum zastavuje...

Autorka máš niekoho o koho sa môžeš oprieť? Kamoša, rodičov, aby si na to všetko nebola sama - daj ho na súd nenechaj sa oberať o peniaze na ktoré má tvoje dieťa právo.. to či ho chcel alebo nechcel je jeho problém., nemal sexovať keď nechcel deti.. pri vyhrážkach sa obrn, také isté peklo mu môžeš urobiť ty..

dilino
8. sep 2020

Ake peklo zo života to jej patri je to zo zákona ked podpisal otcovstvo má veľku smolu.On je na to krátky nato je súd ako pišu ostatne.A ešte nebol v problémoch za výhražky ja by som to povedala na súde.Pán exekutor si naňho posvieti neboj len to trochu bude viac bolieť peňaženku ONI si radi účtujú sa nedoplati. A argument že ju nechcel to je akože čo Primeros na vtáka neexistuje k...a fix ja na takých debilov na to som riadne nasrata. Ten by pri mňe mal vysrate časy. Kľudne by som ho dala na súd neplati nechce ak bude zapierať otcovstvo súd mu nariadi krvnu skúšku a dá mu to zaplatiť.Do p.. nie aby bol rád že je zdrava ale debil ešte ťa postrašuje nech ide z vyhražkami vieš kam dať ho na súd.Ked si v núdzi tak sú aj právnici cez samosprávny kraj ktorý poradia aj zadarmo a spišu návrh.Len sa prosím nedaj zahnať do kuta jeho výhrážkami čo ti urobi ake peklo ved malu nechce tak čo peniaze sú pre malu nie pre teba či si milý debil mysli že sú pre teba.Zákon je zákon tie platia rovnako zvlašť ked je výživné pre dieta.Pokiaľ sa dieťa nieje schopne živiť samo musi mu platiť.Nič sa ty neboj žiadne peklo zo života mať nebudeš to len ťa straši aby si na súd nedala ale asi si mysli že máš stiahnutý zádok normálne na súd by som povedala že sa mi výhraža ak požiadam o vyživné nič sa neboj Oni mu určia aj že ti bude musieť dorovnať. Za ten čas čo je mala na svete. Hajzel debilny.

makova333
8. sep 2020

@jana_eyre_2
@dilino baby, suhlasim s vami, je to chrapun. Ale to peklo zo zivota spravit vie. Zazila som s ex a teda, keby sa mam teraz rozhodnut, vykaslala by som sa na vyzivne, len nech mam od neho pokoj. Bohuzial, ona mu nema ako "spravit zo zivota peklo", taha za kratsi koniec. A kedze vieme, kto vsetko sedi na stolicke sudcu, tak rozhodnutia mozu byt rozne...

extempore
8. sep 2020

Jasné... všetci chlapi sú debili!! Ale tak mi odpovedzte, milé osvietené dámy - prečo máte s takými debilmi deti? Niekto vás núti? Alebo vám drží pištoľ pri hlave? Alebo vám už bijú biologické hodiny a necháte sa oplodniť prvým looserom, ktorý o vás prejaví záujem? Fakt to nechápem. Rozhodnutie mať s niekým dieťa je jedno z najdôležitejších v živote. Ak sa aj partneri po vzájomných nezhodách rozídu - ok, stáva sa. Ale kydať na otca mojich detí, že je debil a taký a onaký... no čo ja viem. Nešpiníte si tak trochu aj do vlastného hniezda? Veď vaše deti majú genetickú výbavu aj od tých "debilov". Fakt mi toto niektorá vysvetlite. Ale prosím hodnoverne. Lebo také taľafatky ako sa niekto za pár mesiacov zmení zo zodpovedného a milujúceho chlapa na monštrum mňa nepresvedčia. Takéto kopernikovské obraty sa možno niekedy dejú, ale sú podmienené vážnymi okolnosťami (obrovská fyzická alebo psychická trauma), ktoré sa bežne nedejú.

79viktoria79
8. sep 2020

@jana_eyre_2 az take neplanovane to asi nebolo,ked otehotnela,keby nechce tak sa chrani,vedela,ze on dieta nechce a predsa otehotnela mozno aj naschval,to uz je jedno ,teraz zato pyká

tncka
8. sep 2020

Mala si dieta s debilom,tak teraz co chces pochopit. Nelubi ju,nechcel ju,nezmenilo sa to v nom. A vyhoda je ze ho mala nezaujima ze ti ju nechce vziat. Teraz ho uz len udat za neplatenie vyzivneho. Pri troche stastia si aj v base oddychne a ty budes mat pokoj😅🤷‍♀️

extempore
8. sep 2020

@tncka nemal by dostať trest smrti? či myslíš, že basa bude stačiť?

jana_eyre_2
8. sep 2020

@79viktoria79 a ty si tam bola, poznáš autorku alebo jej ex? Lebo ja nie, ale zato napríklad viem že otehotniet sa dá aj celkom neplánovane (napríklad aj mne sa to stalo pri druhej dcére, s tým rozdielom že môj muž je normálny partner) raz to dieťa má, existuje, neviem prečo by on mal byť oslobodený od platenia na neho, opakujem AK nechcel deti mal si ho vyhonit ak mam byť taká expresivna - za toto nikdy nemôže jeden človek..

jana_eyre_2
8. sep 2020

@makova333 to chápem.😔

79viktoria79
8. sep 2020

@jana_eyre_2 kde píšem aby neplatil?

jana_eyre_2
8. sep 2020

@79viktoria79 a kde píšem že to píšeš? Pýtam sa či si tam bola, či poznáš autorku alebo jej ex keď si môžeš dovoliť tvrdiť že možno otehotnela naschvál a že "predsa otehotnela"..

seraa
8. sep 2020

Citam tu komenti a je zaujmave, ze dnes sa tak bojuje za interupciu “lebo zena ma právo sa rozhodnúť” ale muz nie.. zaujmave .. preco by mal platit ked nechce a nechcel a aj to povedal? Mala si si davat pozor, je tot vône telo a tvoj zivot on sa vyjadril. Tiez si myslim ako pise @extempore ze jento nefér. Double standards ako sa hovori
Pre tie co pisu, ze bol pri splodeni Ano bol ale ju varoval a povedal, ze nechce urcote si dával pozor , ze sa zadarilo musi byt aj velka cast zo ženinej strany. Lebo ked zena nechce tak nechce a da si dobre pozor , kto sa dnes spolieha na muza? Nikto... ja si myslim ze in vie veľmy dobre preco nechce platit a nic s nimi mat. Vravim je to nefér , niekedy su aj muzi obete

kristina2015
8. sep 2020

Ty vieš o tom že ty si POVINNA riešiť výživné ak neplatí ,si PORUCNIK za vaše dieťa aj čo sa týka financií. Tam nie je že nechcem ,bojím sa ,ty si povinná zo zákona . Tie financie patria dieťaťu a sú pre ne určené .

mondolina
8. sep 2020

@seraa
Že nechce dieťa jej povedal keď už bola tehotná, nie predtým.
Čítajte pozorne, autorka to písala aspoň 2 x.

extempore
8. sep 2020

@mondolina ak dvaja ľudia spolu spávajú, potom otázku prípadného počatia by mali mať vyriešenú. A nie už keď je tehotenstvo tak sa škriabať na hlave, že sme deti nechceli.

seraa
8. sep 2020

@mondolina ja som čítala ale mi to nejak nesedí.. a ak teda Ano moj príspevok plati aj všeobecne .. poznala som raz jendu ženu co chodila s hokejistom (ona uz mala cez 30) a snažila sa silou mocou otehotnieť .. jemu tvrdila, ze berie tabletky .. a je ich viac takto.. co zachraňujú vzťahy deťmi a potom nariekajú, ze nema zaujme

jana_eyre_2
8. sep 2020

@seraa žena má právo sa rozhodnúť pretože ide o jej telo a jej pocity ak to treba vysvetliť..

majulino
8. sep 2020

@extempore akoze ked otec nechcel mal si navliect kondom 🤦 to co je za komentar nasilu mat dieta, ktore otec nechce!!! Ked nechce deti nech netrtka!!!

seraa
8. sep 2020

@jana_eyre_2 to ci ma a nema neriešim to je kazdeho názor .. a je tazka tema preto sa na celom svete nevedia dohodnúť... ale ak ma tak ma aj muz.. preco zena ma rozhodovat a živote a financiách muza ak on nesúhlasí .. ?
Muz dieta nechce tak ma právo ho nemať a naplatili nan, problem je ze je tazko dokázať kedy naozaj nechcel a vyjadril aa a kedy len sa chce na vsetko vykašľať a nechce platit. To je dovod preco dnes kazdy muz musi plati cic chcel ci nechcel.

majulino
8. sep 2020

@seraa vobec s tebou nesuhlasim, nechce deti, nech nesexuje, to je jedina 100% antikoncepcia. Ja som uzivala tabletky, pravidelne a dnes ma jedna z mojich tabletiek 9 rokov. Tiez vtedy priatel a dnes manzek nechcel deti. Ale postavil sa k tomu ako chlap. Dnes ich mame 3.

mondolina
8. sep 2020

@extempore
Áno, presne sú v tom dvaja, nevidím dôvod na potrat keď žena na potrat ísť napriek tomu nechce.

seraa
8. sep 2020

@majulino prepac ale ty mas kolko rokov? To co je za odpoveď? To potom plati aj pre zeny nie? Takze ked zeny nechcú deti tak tiez pomer az po svadbe a ked su pripravene ma deti aj ked po 40! Cakat, nie? No v podstane to tak malo byt ale nie je. A tvoj argument je uplne mimo..
Dieta je velka zodpovednosť ke dnielto ench e nema byt nútení a uz vobec klamaný

makova333
8. sep 2020

@extempore ako sa da otehotniet nasilu ked sa chlap neurobi tam kde ma? Len rozmyslam, ako to ta zena nasilu a bez jeho vedomia spravila 😀