Neviem sa zmieriť s tým, že bývalý uprednostňuje dc=ru z 1. manželstva
Prosím vás poradte mi ako sa mám vyrovnať s tým,že bývalý priatel stale uprednostnuje dceru z prveho manzelstva,o nasu malu sa vobec nezaujima,na tu prvu vyzivne plati aj jej kupuje,mne na malu neposiela,velmi ma to trapi a neviem ako dalej,on sa ohradzuje tym,ze on nasu malu nechcel,ale tu prvu ano.
@makova333 Boris Becker a Angela Ermakova 😂
Inak zaujímavá teória, že keď nechcel mať deti mal si dať podviazať tojáše, možno nechcel deti iba s ňou.
Autorka: ako sa správal pri prvom tehotenstve? Bol šťastný? Bol smutný, keď si potratila? Celkom dáva zmysel, že ty si chcela to dieťa ešte viac po tom, čo sa ti stalo.
@seraa "Muz dieta nechce tak ma právo ho nemať a naplatili nan" A nato je vazektomia. Ak to nespravi, ma sa podielat na rieseni nasledkov. To je ako ked spravis skodu zamestnavatelovi, nedavas si pozor, nespravis si poistku (alebo financnu rezervu) na taketo ucely a povies "Ja som skodu spravit nechcel a preto nie som za nic zodpovedny. Lebo ja som to nechcel a mam pravo to nechciet. No mas, ale za nasledky si zodpovedny 😀
@acrobaleno ale no tak, tomu ani Boris neveri 😀
@acrobaleno tak nemal sexovat.
@makova333 Tak čo mal chudák povedať, to dieťa nezaprie ani keby chcel. 😂 A neviem, ja som videla na nete už všeličo, čo sú ochotné ženy podstúpiť aby si chytili chlapa.
@makova333 99 zo 100 to vyjde a ten jedenkrát sa mu pošmyklo😂.
@acrobaleno no nahoda je blbec a za chybi sa plati. V tomto pripade doslovne 😀
@sense tak či bolo dieťa plánovane 😀 Tak keď už jedno dieťa má, tak asi vie ako prísť k druhému 😅
@extempore tak ale to sa potom neda nazvat zenou....
V kazdom pripade ako autorka pise, nechranili sa ani jeden, obaja su zodpovední za dieta
To ako sa sprava k tvojmu dietatu neovplyvnis, ale vyzivne si pories urcite. Trvam na tom co som povedala. Ak vedel, ze dieta nechce mal sa chranit alebo nesexovat.
@mondolina ale čo ak chlap to dieťa chce? a postaral by sa on? Sorry, ale ak ako ženy chceme práva, potom by sme mali prijať aj povinnosti a fakt, že aj druhá strana má práva. Lenže otcovia sú odsúvaní na druhú koľaj len preto, že sa nejako "predpokladá" že matka je lepší rodič len preto, že mala dieťa pár mesiacov v maternici. To ale nie je univerzálna pravda.
@majulino súhlasím s tebou, ak dieťa nechcel a vedel, že partnerka neberie žiadnu antikoncepciu tak sa mal chrániť. Lenže čo sa týka dôsledkov - ak je tá žena svojprávna tak sa tiež mala chrániť ak nechcela dieťa. Ak ho chcela, potom jej mužova ľahkovážnosť prišla vhod - aspoň to môže hodiť naňho a ešte ho aj vycicať z peňazí.
Pre autorku- výživné rieš. Nie pre seba, pre dieťa. Keď ho nepotrebuješ, odkladaj dcére a v 18tke bude veľmi rada, keď sa jej tam nazbiera nejaká suma na vodičák, štúdium, maličké auto, alebo už čokoľvek, čo bude potrebovať. Ja by som bola na mamu VELMI nahnevaná, keby vyhodila do luftu peniaze, ktoré by boli "zadarmo" a mne mohli na začiatok pomôcť.
Ale teda musím súhlasiť s niektorými komentármi, muži sú v tomto vo veľkej nevýhode. Keď splodia dieťa a žena ho nechce, ide na potrat. Muž nezmôže vôbec NIČ, hoci by aj mohol tomu dieťaťu zabezpečiť krásny život. Keď nechce muž, zase nezmôže vôbec nič, musí platiť, hoci dieťa nechcel a ešte aj počúvať výčitky, že ho nemá rád a neviem čo. Samozrejme sa mal chrániť, ale polovica koníka záhadne otehotnela pri používaní ochrany 😂 či zlyhanie ochrany je výhovorka len pre ženu, muž je debil, čo sa mal lepšie chrániť, že 😅 v každom prípade fakt nerozumiem, ako môže dospelá žena udržiavať sexuálny vzťah a nemať vopred vyriešenú možnosť prípadného tehotenstva.
@extempore "že sa nejako "predpokladá" že matka je lepší rodič len preto, že mala dieťa pár mesiacov v maternici." A ze k nemu cele noci vstavala, dojcila, nemohla chodit do prace, 2-3 roky sa mu 24/7 venovala, ze ked je dieta chore zvycajne ide na OCR matka (a ano, vtedy nedostava plny plat) atd. A toto vsetko robi z lasky k dietatu.
@makova333 U nás nič takéto neexistuje. Samozrejme okrem kojenia je muž od prvého dňa plnohodnotný rodič. V noci vstáva odjakživa prevažne on, ráno tiež, zarábal mlieko, prebaloval, hojdal hodiny na rukách, tisil, hrajú sa, chodí s dcérou von, vie sa úplne 100% postarať vo všetkom, aj pri chorobe. A nie je to nijaký ojedinely úkaz, poznám veľa takých mužov.
Nechapem naco tu potrebujete rozoberat na 5 stran ci a ako sa chranili, Ked v zakone je jasne napisane: jeho DNA = musi platit, a je suma fuk ci ho chcel nechcel a ako bolo splodene proste je to Tak v zakone. Ok, kazdy moze mat svoj nazor na tuto temu z moralneho hladiska ale to na fakte, ze je povinny platit nic nezmeni.
@thoughtfulweirdo presne tak
@acrobaleno nemusí ho chcieť. Nemusí sa s ním ani stretnúť ani ho vidieť, ale má voči nemu vyživovaciu povinnosť. Ak dieťa nechce tak nedá t*****. Alebo si ma dat smyknut semenníky.
@ukulela To je jasné. Ušmyknúť semenníky je dosť rázny krok, on možno nechcel deti s autorkou. Ale tak mal sa chrániť. Kto vie ako to bolo. 100% pravdu aj tak autorka nepovie.
V prvom rade pochop že medzi vami to skončilo . Je úplne jedno že otec dieťaťa uprednostňuje 1 alebo 7dieta !
Ty si zodpovedná za životnú úroveň svojho dieťaťa .
Nepíšeš vek , ale premysli si čo robíš ! Žiadala by som to čo môjmu dieťaťu patrí a neukracovala by som ho o nič a ani o môj čas !
Podať na súd a žiadať to čo dieťaťu patrí ! Akcia reakcia .
Držím palce nenechaj sa odradiť či zastrašiť !

@seraa no veď dieťa defacto nemá, nemusí sa o neho starať a do toho ho nikto ani nenúti - ALE to dieta existuje, je to jeho DNA, ak deti nechcel mal sa o to postarať ale to je teraz uz jedno.. teraz jedina jeho povinnosť je platiť, pretože dieťa tu je.. a odkiaľ berieš že bol v niečom klamany to nechapem..