Neviem zniesť správanie môjho manžela
Ahojte baby, som tu na koníku už dlho tak píšem radšej anonymne.
Ani neviem ako začať, asi sa potrebujem len vyrozprávať alebo utvrdiť či rozmýšľam správne.
Sme s manželom 8 rokov, 4 roky manželia, máme 2 malé deti. A posledný rok ktorý mal byť pre nás konečne krásny a pohodový lebo sme sa presťahoval do svojho ide všetko dole vodou. Správanie manžela uz neviem zniesť, najskor to bol alkohol kedy sa opitý správal velmi zle ( nikdy mi fyzicky neublížil) ale psychicky to bolo doslova tyranie, odchádzal z domu s vyhrážkami ze sa ide zabiť a podobne a ja som ho s plačom prosila nech nikam nejde.
Potom alkohol ako tak prestal ale jeho správanie sa nezlepšilo, stále musím počúvať nadávky na moju rodinu, aky sme všetci hrozni (pritom sa pred nimi tvári ako ich najlepší kamarát). Dokonca mu vadí že som bola pozdraviť môjho otca.
Výčitky že pracuje len on a ja som žiadne peniaze nikdy nedoniesla sú tiež bežné, ale pritom ja som doma s detmi.
To že nikam nemôžem chodiť ani spomínať nemusím, raz som šla na 3h na wellness a on ostal s deťmi, ked som sa vrátila bol opitý a nadával mi čo som to za matku ked odídem od detí. Keď sa snažím urobiť pre neho niečo pekné odbije ma že on nieje nesvojpravny a vie to urobiť sám.
Nehovorím že ja niesom bez viny a správam sa vždy správne, niekedy už vybuchnem a on ma za to že len preháňam a za vsetko si môžem sama. On v podstate asi ani nevidí žiadny problem v našom vzťahu, a všetky problémy vlastne robim ja. Veľa rozmýšľam o rozvode, ale je mi to velmi ľúto kvoli deťom, niekedy mám pocit že možno má pravdu a ja len preháňam. vyvolavam ja.
podaj žiadosť na rozvod a nenechaj sa od neho odhovoriť
@liljana
Muklovanie preto, ze pravdepodobne nema kreattivnu, zaujimavu a flexibilnu pracu, kde donesie domov aspon 1500 eur.
A muklovanie preto, ze bude robit vsetko sama doma a zarove chodit do prace ako jej muz, ktory bude iba chodit do prace a lutovat sa, aky je unaveny.
Pointa delenia prac si vzdy vyzaduje vzajomnu komunikaciu a spolupracu. Emancipacia nie je, ze zena je otrok domaci (ano, tu na slovensku sa taka zena povazuje dokonca za normalnu) a chlap chodi iba do prace.
Potom tu mame zodrate, znicene, frustrovane zeny bez akehokolvek osobneho zivota, casu, priestoru a chlapov na rybackach, fudbale, s kamosmi... vsak "on pracuje".
To akeho chlapa si "mala vybrat" je uz teraz neskoro riesit, hlavne ak maju dve male deti...
Ako keď máte dve deti ten vzťah si zaslúži ešte šancu.
Autorka tebe hlavne treba nejakú psychohygienu. Začni nieco robiť, aspoň 2 - 3 x tyzdenne, neviem behať, plávať, nejaký kurz. Nechať deti otcovi a ísť si prevetrať hlavu, to je základ. Áno bude hundrat, čo si to za matku, že opustí deti. Fajn, čo je on za otca ze ich nedokáže postrážiť. Časom si zvykne.
Bývate niekedy sami dvaja bez deti? Nepostrazili by rodicia, aspoň večer keď spia? Proste si vybehnúť iba vo dvojici?
Manželská poradňa. Chlapi to slovo neznášajú, dokopes ich k tomu až keď im horí pod riťou, ale veľakrát pomôže. Darmo ti bude tvrdiť ze on nemá problém, keď neustále vyťahuje zarábanie a je nervózny očividne nejaký problém má aj on, len ho nechce pomenovať.
Možno naozaj zvážiť možnosť ísť do práce. Kým máš rodicak môžeš si dovoliť súkromnú škôlku a naozaj veľa problémov tohto typu sa utrasie.
A samozrejme, keď sa to nedá tak sa to nedá. Pekný vzťah musia chcieť mať obidvaja. Vtedy je naozaj čas odísť, ale aspoň s čistým svedomím ze si to skúsila dat dokopy
@zoro9836 dala by som ti súhlas , keby sa jednalo o NORMO typovy ztah , áno analyzujme , nájdime riešenie .. Moje písmenká však pochopí len ten , kto ich zažil na vlastnej koži , ako dieťa , či ako partner , či ako rodič ... Tu absurdnosť a nelogičnisť týraná . Je nás veľa , a povedala by som, že práve preto stačilo , treba robiť osvetu ..
"prepáč ale čítal si čo pisala? Ja vezmem objektívny nazor, ale pani ma zrejme nejaký problem". Skor mam dojem, ze ty si tu clovek s problemom.
Ludia maju rozne nazory, ale staci slusne a milo povedat, ze mas iny nazor a by si nerada, aby sla diskusia tymto smerom. A ja mam dost inej prace, ako tu stracat cas.
Ale ked to niekto odpovie arogantne, ci urazlivo. To sa mi nepaci a vtedy na dotycneho reagovat budem a takym stylom, ktory sa mu vobec nebude pacit. Na urazky zvyknem reagovat aj v zivote a dost neprijemnym sposobom. Takze, vzdy milo a slusne. Inak to bude nemilo a neslusne. 🙂
@zmrzlinka2021 Prepac, necham bez komentara. Uz tu ani nie som. 🙂
A skúšala si sa s ním aj porozprávať, či hneď ideš tu vypisovať? Keď má problém s tvojou rodinou, nie je práve preto, že spolu pracujú (písala si, že otec mu dal prácu). Nie vždy robí dobrotu, keď rodina spolu pracuje. Neprenáša si problémy s tvojou rodinou prípadne z práce do súkromia? A pritom odchode do wellnes - podľa mňa mu nevadilo, že ty si odišla (že ma potrebu ťa strážiť), ale skôr, že si mu nechala deti, načo podľa mňa nie je zvyknutý. A opitý bol vtedy ako veľmi?
mozno ma nejaky problem, o ktorom teda ty nevies a potom tie nevy co v sebe dusi, nevie ventilovat. treba sa o tom poriadne porozpravat s oci do oci, lebo ina cesta ako to vyriesit nie je
@zoro9836 😃😃😃 ty si fak tvtipny
"vieš problém je reálne v 1 veci. A to je tým že ženy chcú chlapov menej ako chlapi ženy.
Zhoršili to rôzne časopisy magazíny a feminizmus zrovnanie miezd.
Jeden z benefitov pre ženy voči chlapov boli aj majetky čo vymizlo" .
Jasne zlatý patriarchat, kým ženy nezarabali, nestudovali, nevlastnili žiadny majetok (lebo ten prešiel okamžite na manžela), rozvod bol tabu zato výchovná bitka úplný štandard, tak bolo sveta žiť a priam rozprávkové vztahy!
Zena mohla akurát tak držať hubu, šuchat nohami a znášať čokoľvek!
Až kým neprišli tie hnusne feministky a tuto priam idilku nezrušíli. Fakt PROBLÉM
@zoro9836 prosím Ťa neexistuje nejaký diskusný klub mužov kde by si zapadol s Tvojomi názormi? a išiel by si si tam hladkať svoje ego? lebo toto čo tu predvádzaš za názory to je už naozaj vrchol…ja som naozaj zástanca kompromisov a hladamia riešení v akomkoľvek probléme ale to čo píšeš je naozaj veľmi zlé..
Deti vase hadky nevidia-zatial. Pred starsimi detmi toto uz ale neutajis
Uz len kvoli tym detom sa s nim rozved.
Ach boze... Tazke to je viem. Alkoholje priserny. Lubis, chces aby to pochopil..
Pre neho to je pohoda... Zodpovednost aj jeho je na tvojich pleciach...
Toto je zla situacia k tomu hypoteka, dom, zavazky... Obrovske...
Nebudem ti pisat, ze ukonci to, viem, ze je to srupavne, ale viem aj ze to nie je lahke.
Postavit sa tomu ze sa to pokazilo zoci voci, prijat to, a zvlazdnut to...
Ale myslim, si, ze skor ci sneskor rezignujes a poznaci ta to na cely zivot.
Ako kazfu z nas taketo nieco...
Urcite by si tak ale zit nemala.
Drz sa.
Je s tebou max nespokojný, vieš to, vyhadzuje ti to na oči, dookola, si pre neho neschopný človek aj matka.. Mňa by to urážalo, vadilo by mi to a bolo z toho smutno.
Ale ja by som sa urážať nenechala, slušne by som oznámila, že som dospela k záveru, že nie som pre neho hodná.. Nevyhovujem mu v ničom a tak nech ukončí tento vzťah, bud pôda návrh on, čo logicky by mal keďže on je ten nespokojný, alebo ty..
A uvidíš ako sa bude tváriť správať, či niečo zmení.
A prosím ta, že deti nevidia, nepocuju, mýliš sa.. Deti cítia veľmi veľa.. By si sa čudovala.
A práve kvôli deťom by som to cele zmenila.. Keď už tebe to nejak nevadí.. Ale za deti, krásne a pokojne detstvo nesie zodpovednosť ty.
@zoro9836 nazeranie na to iste dokaze byt diametralne odlisne v mnohych situaciach. Ale ako dokazes nazerat na tento konkretny problem sa nestacim cudovat. Skus este raz citat. 1. muz sa opija 2. vyhrazal sa zabitim 3. ked isla von ozral sa pri malych detoch (tu by som nedovolila sa k detom uz ani priblizit takemuto psychopatovi co sa raz vxhraza zabitim a raz da ozere pri detoch malych). 4. ponizuje ju, kritizuje 5. obmedzovanie slobody - zakazuje hocikam chodit.
Uplne typicky priklad tyrana. Uplne ako cez kopirak. A vies co je ich rovnakym znakom okrem mnohych inych? Vsetko davaju na vinu tomu druhemu cloveku, ktory aj uveri ze naozaj, on je na vine.
V takomto vztahu bud dlhodoba psychoterapia, alebo odist co najskor sa bude dat. Nedrazdit toho chlapa, nevyvolat hadky, nasetrit, postarat sa a odist. Nech by bol vo svojich svetlych chvilach neviem aky uzasny.
@zoro9836 opatrovatelka v Bratislave zarobi okolo 10€ na hodinu. Plus upratovanie, 8-12 eur hodina, varenie, nakupovanie atd., ratajme to do tej sumy, co opatrovatelka. Najdes vynimocne aj lacnejsie. Tak si to teraz zrataj. Matku ale nenahradi ziadna opatrovatelka, ale teda pocitajme. Dieta je hore v tom najlepsom pripade 12 hodin. Zena popritom stihne domace prace atd atd atd. a vacsina z nich upratuje ci vari este aj vtedy, ked deti zaspia. Takze, 120€/den. Ked uz teda mas potrebu porovnavat jeho a jej pracu…
Neviem prečo samu seba presviedčaš, že je to vlastne celkom dobré, aj napriek tomu, že je to naozaj zlé.
Čím skôr odídeš, tým lepšie pre teba lebo sa tým skôr postavíš na vlastné nohy, ale hlavne tie deti...teraz sa formujú ich osobnosti, pozor aby sa nestali tvojim mužom...alebo tebou! Buď sa budú v dospelosti zle správať k iným, alebo dovolia aby sa iní správali zle k nim.
V žiadnom vzťahu, ktorý stají za to, aby ste spolu ostali, sa nemôže takto ani jeden partner správať.
Vzala si si idiota nič viac nič menej.
@zmrzlinka2021 Tak ono, ak niekto nechce muklovat v práci, čo ho nebaví, je mali platená, tak hold mal na sebe makať, vzdelanie napríklad a nie hneď rodiť deti, lebo pardon, je vysoká pravdepodobnosť, že keď prestane žena rodiť a deti vyrastú plus sa vyskytne chlap debil, tak potom co? Čaká ju post na ministerstve na vyššej pozícii, alebo s tym mopom, poďme sa zamyslieť. Takže skôr, či neskôr pôjde muklovat. Doteraz zvládla porodiť deti a paci sa mi diagnostika chlapa na MK, už je všetko. Tyran, psychopat a kadečo. Škoda, že sa nemôže vyjadriť aj on. Však ak sa autorke nepáči, môže kedykoľvek odísť. Bude to mať zajedno asi teda, aj keď si nemyslím. Fascinuje ma ako na MK hneď vedia dámy zhodnotiť situáciu a radi rozvod, odchod, dofrasa to autorka nevedela s kým si vyrába 2 deti? Ale noooo, neverím. Tak hold veľmi na výber nemá, bud ostane, alebo pôjde a bude muklovat o kúsok skôr. S dvomi deťmi sama. Ak má šťastie, možno ju bude musieť vyplatiť, ak nie, tak ma smolu, aj tak pochybujem, že by mala na bývanie a najmä bez práce. Takže tie rady ako sa ma rozviesť t, lebo....su fajn, len čo ďalej, vsakze.ten, kto prešiel rozvodom na sk vie ako to funguje. Ale však kľudne do toho a ja súhlasím s
@liljana
@liv1 si robíš srandu🤣🤣🤣s tým porovnaním. Véd to dieťa je jej. To potom si by počítaj, čo stojí nájom, elektrina, strava a neviem, čo platí muž, to už snáď nie.... To ja mam tri deti, dve sú dospelé, idem to vypočítať a o búchať ex o hlavu, teda tie dva kusy. Najmä v čase po rozvode. Koľko mi platil a koľko som makala. Autorka ma dvojročnú, v zahranici sú už poväčšine matky dávno v práci a nefnukaju. Nejako tam nefunguje, že matka je strana pri dvoch deťoch doma. Ideál, keď jedno je v škôlke, čo predpokladám, že je. Ako matka troch detí ti môžem potvrdiť, že to sú tie, boli najkrajšie roky v mojom živote. A nedá sa to porovnávať s prácou,pracovnym stresom. Som teraz doma s tretím 9.
Rok a vôbec sa nehrniem nikam.
@maciatkolulu ak nabuduce “vtrhnes” do komunikacie 2 ludi, skus si pozriet, na co sa reaguje. Ja reagujem na vyjadrenie zora, aby si autorka prepocitala svoje prace v domacnosti a porovnala to s tym co robi muz… Inak by ma ani nenapadlo to prepocitavat
@zoro9836 ano, mozes si zaobstarat k svojim vlastnym detom nekvalifikovanu pracovnu silu. No starostlivost matky to nikdy nenahradi. Princip tejto situacie ale je uplne niekde inde. A to, ze muz je tyran. Nic viac nic menej.
@liv1 ja som nevtrhla. Do komunikácie dvoch ludi, ale do diskusie, ak si chcete po kecať dvaja, supni to na internú postu. 😉A vypočítavat prácu matky takýmto spôsobom je smiešne. Inak učiteľky v jasliach, škôlke a škole sú neprofesionálne? Ci ako? Vieš čo, nech ja tak.
Toto “milujem” keď niekto vyhlási že zostava v zlom vzťahu kvôli deťom. Prosím vás veď deti trpia najviac keď vidia rodičov ako sa hádajú a vycítia že sa niečo deje. Vy zostávate z vlastnej pohodlnosti lebo rozvod je stres a delenie majetku a ďalšie nepríjemnosti ktoré sa vám nechce riešiť. Aspoň seba neklamte. Takých ako vy je ako maku. Po x rokoch sa rozvedu tak či tak a jedine čo získajú sú premárnené roky.
@liljana ou 😬 čítam tvoje komentáre a nestíham sa čudovať, že jedna žena takto môže rozmýšľať. Čítala si vôbec poriadne autorkin príspevok??? Veď ten chlap je blbec! A prečo ho neodhadla skôr?? No pretože niekto sa vie pretvarovať kým nedosiahne svoje, alebo napríklad aj preto, lebo človek sa mení, menia sa podmienky v rodine, príchod detí, materská dovolenka, to je veľká skúška vo vzťahu... . Ach jaj, toľko mam výhrad k tvojim komentárom, ale nie o tebe je táto diskusia. Zadávateľka chcela poradiť. A prosí ta aby si opustila konverzácia. Ale zrejme nemáš toľko chochmesu, o com vlastne svedčí celý tvoj postoj.
Autorke : podla toho, čo píšeš, mas žiaľ pri sebe naozaj idiota, prepáč. Tak ako niektoré dievčatá vyššie radia, ruky od neho preč. Najmä kvôli deťom, z tohoto si oni do zivota nič pekné neodnesu. Je vidno, ako tebou manipuluje, sama seba začínaš u podozrievať, že je chyba v tebe. Ma ta presne že tam, kde takéto typy ženu chcú dostať. Odpúšťaj sa od neho, pre teba je to toxický človek, ktorý sa zrejme ešte stále vyfarbuje. Nebude asi jednoduché zostať s detmi sama, ten krok bude ťažký, ale rozhodne budete mat krajší, normálnejší a hlavne pohodovy život. Držím ti palce
A aký ma problém? Čo konkrétne ho trápi?
Môžeš zmeniť svoj postoj. Viac by som sa ho pýtala, prečo je nešťastný, co mu vadí ako aj na to, ako by to chcel riešiť (tvoja rodina mu doteraz nevadila?, o čo presne ide?, financií máte dosť, ale ty nerobíš, nezávidí ti skôr “voľno”, že nemusíš do prace alebo nemá problémy v práci?, alebo nevie ako zrelaxovať?, ma nejaké koníčky, kamosov?)
Pomenovala a prijala by som s rešpektom jeho frustráciu, stav..vidím, že si nahnevaný, niečo ta štve, môžem ti nejako pomôcť? Zároveň si určila hranice (návšteva rodiny, voľno pre seba aspoň 1-2x do týždňa). Zároveň by si mal nájsť aj on čas na oddych. Alkoholikom síce nemusí byt, ale speje k tomu. Ak je pre neho alkohol jednoduchý, rýchly prostriedok ako sa uvoľniť namiesto aby problémy riešil, navyše je po ňom zlý, psychicky labilný, treba si dať pozor.
Peňazí máte dosť, ale možno ho štve, že všetko financuje prevažne sam (hlavne nove bývanie, ktoré by pripadne bolo na polovicu, no vidí len to, že ho plati on, možno, neviem, len tipujem). Nechcel by ísť na materskú? Mal by ju asi dosť vysokú, oddýchne si z prace, mali by ste viac času na seba, bol by menej vystresovaný..

@zoro9836 prepáč ale čítal si čo pisala? Ja vezmem objektívny nazor, ale pani ma zrejme nejaký problem