Nevieme sa dohodnúť na úvere
ahojte chcem vas poprosiť o nestranné nazory na moju situaciu .... mam partnerku nie sme manželia mame spoločnú dcéru 7 mesačnu .... robím v zahranicí chceme sa osamostatniť partnerka po dlhom presviedčaní súhlasila že príde za mnou aj s dcérou za hranice no tu nastal kameň urazu .,... tu to funguje tak ze uver na byt dostanem len ja sam keby sme manželia musím z primu odratať na manželku atd nevyšlo by mi to kedže zarabam 970-1000€ ... tým pádom budem aj na liste vlastníctva a partnerka s tým nesúhlasí stále sa so mnou háda že to nebude jej byt kedykolvek ju mozem vyhodiť alebo ju oklamať ale ved ona má len materskú a rodinné prídavky prečo by som ja mal platiť uver a ona nie a potom by si narokovala na pol bytu nevieme to vyriešiť bol niekto v podobnej situácií viete mi poradiť ? DAKUJEM
@riesic123 naozajstny chlap, ktory zenu miluje si ju vezme a neriesi majetok, nepolemizuje nad tym, ze ci je na peniaze 😀 a je pren samozrejmostou, ze je zivitelom rodiny na ten cas...
To, ze len uvazujes o svadbe musi byt pre matku tvojho dietata hrozne... ziadna istota, laska, ucta, nic...
@riesic123 veď bývajte v podnájme, kým pôjde žena do práce, byt riešte až potom, neviem, ako ťa vôbec mohlo napadnúť s takým príjmom žiadať o úver....čo ak prídeš o prácu? Čo ak príde ďalšie dieťa, napr. neplánovane? Sorry, ale tvoj plat v zahraničí nie že žiadne terno, toľko zarobí moja kamarátka v Rakúsku ako opatrovateľka a to má učňovku. Dva týždne robí a dva je doma. Možno ním ohuruješ v svojej rodnej dedine, ale tu sa z neho žiadna zlatokopka nezloží. Zlatokopka by o teba ani nezavadila, tá by už mala auto od priateľa a nie dieťa a prísľub môcť byť v TVOJOM byte.
@riesic123 ....a môže ísť tvoja partnerka do práce a zarábať?....budeš sa polovicu dna starať o Vašu dcéru ty?( a tým nemyslím tú polovicu dňa čo v noci spí.)....a ked nie , kolko z tvojho platu si vyčíslil, že patrí jej, za to že sa stará aj o tvoje dieťa?....tak si zober ponuku na opatrovanie detí , zober aspon 5 -hodinovú sadzbu, vynásob počtom dní v mesiaci......a to je jej príjem ......ak by to bolo 4 eur na hodinu..tak to vyjde 600 eur na 30-dňový mesiac ....
@riesic123 si trapny. Smiesnych €1000 volas majetok? Ved to su len drobne na zivobitie, v zahranici biedne zivorenie. Ty nemas predstavu co je majetok.
A neverim ze si naozaj, vynyslena tema. 😆
@riesic123 V prvom rade si uvedom, že je na materskej nie preto, že by nechcela robiť, ale preto, že že sa stará o vaše spoločné 7 mesačné dieťa. Ak sa dobre nepoznáte, tak je to ťažko, existujú aj mrchy ženy :D, ale vo všeobecnosti sa jej nečudujem. Raz keď sa zamestná bude splácať a ty ju jedného dňa pošleš tam odkiaľ prišla s holým zadkom.
Neviem, treba to nejako vyriešiť, ja by som napísala na úver oboch a tým aj na nehnuteľnosť. Vieš, až sa nestane to, že nehnuteľnosť napíšeš na oboch, ale pod úverom budeš iba ty sám. Až na to aj ty nedoplatíš...
@riesic123 🙂)) 970€ s vysokou.....v zahranici......sorry ale tolko kludne donesie domov chlap co robi niekde napr. v automobilke na beznom mieste a napr. kazdu sobotu ide niekam na fusku.
- 970€ je smiesny plat na to, ze robis niekde v zahranici
- 970€ je smiesny plat na to, aby si si bol isty, ze dostanes hypoteku
- 970€ je smiesny plat na to, aby po nom letela zlatokopka - keby bola tvoja priatelka na peniaze nie je s tebou - zozenie si chlapa, co ma auto, dom, podstatne vyssi plat, penazi ma tolko ze neriesi pri 970€ ovom plate - moj majetok, ale kupi jej na narodeniny kabelku za tych 970€ len tak.....a napr. len preto, ze je matkou jeho dietata jej kupi na vianoce auto, aby mohla dieta vozit k opatrovatelke, ktoru jej zaplati aby mohla par krat do mesiaca odbehnut ku kadernikovi ci na wellness.
v takomto pripade by si mohol uvazovat, ci je s tebou pre peniaze 🙂
@riesic123 na Tvojom mieste by som sa chvalila tym,ako sa viem postarat o svoju dcerku a jej matku. To, ze mas Vš a zarobis v zahranici 900 eur by som nabuduce ani nespomenula - nemáš sa cim chvalit - je Ti to momentalne na H... . Posobi to dost primitivne, robia to ludia,ktori nemaju cim ohurit s velmi nizkym sebavedomím. 900 eur mi pokryva necelú cast vydavkov za uver na dom, takze podla mna nemas paru ani o tom co kolko stoji. Vyckaj času a ked sa priatelka zamestna, potom rieste SPOLU uver, aby ste si mohli dovolit nieco vacsie ako garsonku. A veta,ze svadba mozno bude - znie ako - nebude nikdy. Nuz, ale to je len moj skromny nazor zeny tiez s VS, ktora ale nezije v zahranici, zarobi viac nez Ty, ale o tom celom vlastne nevie vobec nic.
@riesic123 ................... 😀 ja sa pošúľam z teba od smiechu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Vy sa milujete a zároveň jej radíš, aby si zapisovala investície, ktoré jej ty vyplatíš, keď sa prestanete milovať 🙄
Ty nie si skutočný, ty si nakreslený !!!
A že to raz všetky pochopíme.....ehmmmm.....a čo akože máme pochopiť ?
Už konečne pochop TY, že v partnerstve ťaháte za spoločný povraz ... ste jeden....
Školu možno máš, ale si veľmi jednoduchý ...je mi ťa vlastne ľúto....
Baby, toto je podla mna vymyslena tema. Bolo tu mrtvo tak sem hodili toto a moslima+krestanku a hned sa debata rozprudila...
tvrdis, ze si chranis svoj manjetok? ale pred kym?
resp. planujes zivot s dotycnou? Vies, ona je jednou z tych najivnych a dnesnych modernych zien, ktore ked si nechaju spravit dieta priatelom, myslia si, ze su uz jeho zenou a tvoria rodinu a teda mali by fungovat na principoch manzelsva. Ak ty s nou nepocitas, tak naco si jej spravil dieta a teraz jej davas pocitit jej miesto????
Tvoj problem je v tom, ze ty ju vobec neberes ako človeka do buducnosti... ale stale fungujes ako samostatna jednotka...
@radsej_knihu presne, vzdy ked sa nic nedej objavi sa takyto zivotabudic 😀
a ty si co za loosera ???
nielen ze hodis do placu total bezcharakternu otazku, ale este sa ti vidi, ze si v prave?
950 e tu ma absolvent nastupny plat. a to su zivotne naklady na svk uplne niekde inde, ako v de, at ci v ktorom kute to beries minimalku… to z coho chces hypo platit? a naklady na byvanie koncia splatkou hypo? a co dalsie vydavky?
aaa, dalej sa mi uz nechce, du blejt 😝
Boooze co ste vy muzi schopni vyprodukovať za temy. Ked sme pri tych povinnostiach, tak povinnosť starat sa o dceru mas aj ty nielen ona, to nie su len otcovske prava 🙂 a to, ze ona ma len gympel a nezarobila by tolko, tak tomu never, ked je sikovna tych tvojich 970 euro, teda ten tvoj majland, by dala hned do vacku asi aj dvojnásobne 🙂 inak ten tvoj plat by zlatokopka davno okaslala a nasla si ineho, to pri malom dietati a dvoch dospelých minies tak o tri tyzdne 🙂 ale som rada aspon za pozitívnu informaciu, ze nie všetky zeny zaspali na vavrinoch a ziju v realite...
Niekedy si to tu citam pre zlepsenie nalady a dlhsie som nic nepisal,ale toto mi neda 🙂
1.-podla mojho nazoru si niekto robi dobru prdel,lebo takyto chlap hadam ani nemoze existovat...
2.-takisto mam byt a som si na neho zarobil sam,ale ziskal som ho ako slobodny,dal som do toho svoje naozaj tazko zarobene peniaze a nerad by som skoncil neskor s 2 igelitkami na ubytovni,preto je pisany namna.
3.-Ty ale este ziadny byt nemas a uz zacinas rozmyslat vychcane-kym Ty pracujes v praci za ten plat,tak Tvoja priatelka je doma za almuznu.
Ked si to vezmem,do spolocneho by ste vstupovali spolocne-Ty zo zaciatku vacsim prinosom financii,ona tymi ,,povinnostami matky,, -tak to uz raz je,Ty,ja,nikto to nezmeni.
Takze do spolocneho by ste davali rovnym dielom,aj ked Tebe sa to tak nezda.
4.-ak chces stale riesit len peniaze,tak si si nemal robit decko,ono je to drahy konicek 😉
5.-Chvalit sa ze mas vysku a ona len gympel...co to ma so vztahom spolocne ?? 😨
6.-pracujes v zahranici,mas vysku,ale zarabas liter... V tomto Ta az tak neodsudzujem,lebo podla pisania to zahranicie vyzera na CR a tam ten liter (28 000kc cista ruka) je slusny.
7.-ak sa mylim a pracujes niekde inde ako v tej CR,tak Ti chcem povedat ze ja si dokazem tu na SK zarobit ten liter a nemusim za neho chodit do zahranicia a ked som pracoval v zahranici (nie CR) tak som si rukami zarobil 2 nasobok toho s ucnakom ako Ty,pan Ing,Mgr... 😎
8.-kasli na to,posli kazdy mesiac priatelke 2-3 stovky,aby Ti umoznila aspon par krat do roka vidiet malu,ju nechaj nech si najde niekoho ,,obycajneho,, a Ty si uzivaj toho zivota v zahranici...
9.-aj tak nechapem naco reagujem na vymyslenu temu alebo provokatera...
@natalym vies ze ani neviem,respektive nepoznam ? 🙂
Viem ze je blba doba a nikto nevie ako skonci,preto som si ako slobodny poriesil byvanie sam aby sa predislo takymto uvaham.
Tiez aj preto ze som videl dost chlapov co ako 40-50r. skoncili po ubytovniach s par taskami-aj ked treba tam kriticky povedat ze za 90 % toho vsetkeho bol alkoholizmus a byt zenskou,tak tiez neriesim buducnost (starobu) s opilcom...
Tych 10 % bolo ,,dobrakov od kosti,, alebo ako sa vravi za dobrotu na zobrotu...
Tuto chlapik je ale iny pripad,timto tu sa tusim vravi narcisi,alebo ako vravim ja k....i 😀
@riesic123 bud si robis srandu s touto temou alebo si tak ujebany, ze ja by som ta ostala, ako moj pes strom. ty si proste clovek, co zije v inej "dimenzii" zrejme na marse, pripadne jupiter. je velmi smutne aky zaklad si dostal a doniesol si zo svojej rodiny, kde si vyrastal. taketo exemplare podla mna nemaju miesto ano v bojniciach. ty tu pises take protichodne vyjdrenia ako milujes partnerku, dieta atd , ako ste spolu zarabas bla bla bla. v zasede svojimi komentari si vsetkym verejne napisal aky si chuj, ktory by vyj.bal matku svojho dietata a dieta. tebe by som ani tela neotelila. ty si sa mal narodit ako gay a mal by si vystarane 😠 a na zaver..napisat, ze mas VS a v zahranici zarobis 1000e tak to je hanba jak hovado. uz len tu vidiet, co si za primitiva ..
Možno by sa aj s priateľkou na tom úvere dohodol, len s ním sa nedá dohodnúť........ 🙂
@natalym nikdy sa nestaram do vztahov ale ak si si vedoma ze podobny exemplar mas doma,otazka je preco teda s nim zostavas nadalej...
Najcastejsiu dpoved -kvoli detom-neberiem,lebo deti raz vyrastu a potom sa s manzela stava len spolubyvajuci...
Budu sa taki ludia cely zvysny zivot obchadzat,pripadne riesit nezhody ?
Je to vlastne zivot,alebo potom uz len prezivanie ?
Tu ,,jesen zivota,, by som si teda predstavoval inak...
Moj manzel postavil dom za slobodna, ja by som sa blbo citila, keby ma napisal na list vlastnictva...ale zas splacali sme cast pozicky na dom spolocne, po sobasi,v pripade nudze mam narok na polovicu splacaneho dlhu a samozrejme polovicu zo vsetkeho nafdobudnuteho po sobáši. ..čiže, ak aj manzelku nedáš na list vlastnictva, ak sa zoberiete, budes jej v pripade rozvodu platiť polovicu z toho, co ste spolocne splacali...
@riesic123 toto je podľa mňa zas z tých jedných provokatívnych príspevkov, aby tu pobúril všetky ženy a on sa doma na tom dobre zabáva.
A ak to nie je vtip tak jedným slovom si len obyčajný pako 😝 😉
970-1000 eur zarobiť v zahraničí s vysokou školou? Na tvojom mieste by som sa nevyťahovala, lebo to je podľa mňa trápny plat na zahraničie 😅 Už keď sme pri tom tak to môj partner toľko zarobí tu na malom Slovensku 🙂
@riesic123 inak hej, je to čudne, už teraz sa boji, že by si ju vyhodil? tak málo Ti dôveruje? má na to dôvod? a možno možné riešenie: dalo by sa po kupe bytu polovička prepísať na nu? bud darovať, alebo predať za symbolické euro, existuje niečo také? skús nejakeho pravnika v tej krajine. nenajdeš niekoho, kto ma online poradenstvo zadarmo? ja som tu na SK našla poradenstvo cez email.
tajne dufam, ze je toto fake pribeh .. lebo ak by som vychovalala chlapovi dieta a ten by mi pixoval, ze mam len almuznu matersku a preto nemam narok na nic z naseho spolocneho zivota, tak by asidostal motykou do hlavy ... zakladatelovi (ak je realny) by bolo vysvetlit, keby ho chcela jeho partnerka osklbat, moze uz teraz ziadat od neho vyzivne na dieta aj na seba - kurde, uvedomuju si chlapi,ze zena na matrskej aj kvoli nim, teda ich dietatu prisla o svoj zarobok a len a len preto ma "almuznu"??? ze povinnost vychovavat jeho dieta ... a dostat za to trt makovy ... keby ta, moj zlaty,ziadala o vyzivne, ani hypo by ti nevyslo, ty len drz hubu a krok, lebo s tvojimi nazormi by ta radsej mala poslat do pecka!
@0silvia0 Vdaka za podporu 😉
Nehanbim sa za to ze nemam vysoku,vzdy vravim ze inteligencia musi byt vrodena,inak nepomozu ani 2 vysoke skoly.
Co sa tej prace tyka,vzdy ma bavila viac manualna praca,osobne si neviem predstavit sediet zavrety cely den v kancelarii,umele svetlo,umely vzduch...
Ale zase priznavam aj to ze jazyk som sa musel ucit 2x dlhsie ako ini,pocitacom nerozumiem...mam len tie dve ruky a zatial ma vzdy uzivili 🙂
Takisto poznam ludi co sa zivia hlavou a nevedia si,ako sa hovori,ani ziarovku vymenit-no zase tou dusevnou pracou si zarobia tolko ze dokazu zaplatit takych ako som ja.
A obe strany su spokojne. 😀
@comatsu nie je ani v spoločnosti žiaduce, aby mal každý vysokú školu. Nemal by kto pracovať manuálne. A je super, keď je niekto v živote vyrovnaný ako ty a netýra sa nejakými komplexami, ktoré sú fakt zbytočné. Každý má na svete svoje miesto a ak sa neporovnáva s druhými a je zdravo sebavedomý a vnútorne vyrovnaný, tento človek môže byť skutočne ľudsky šťastný 🙂 Želám všetko dobré v živote 🙂

@minutka cela tato tema je len dalsia provokacia 😅