icon

Nevieme sa dohodnúť na úvere

riesic123
13. mar 2015

ahojte chcem vas poprosiť o nestranné nazory na moju situaciu .... mam partnerku nie sme manželia mame spoločnú dcéru 7 mesačnu .... robím v zahranicí chceme sa osamostatniť partnerka po dlhom presviedčaní súhlasila že príde za mnou aj s dcérou za hranice no tu nastal kameň urazu .,... tu to funguje tak ze uver na byt dostanem len ja sam keby sme manželia musím z primu odratať na manželku atd nevyšlo by mi to kedže zarabam 970-1000€ ... tým pádom budem aj na liste vlastníctva a partnerka s tým nesúhlasí stále sa so mnou háda že to nebude jej byt kedykolvek ju mozem vyhodiť alebo ju oklamať ale ved ona má len materskú a rodinné prídavky prečo by som ja mal platiť uver a ona nie a potom by si narokovala na pol bytu nevieme to vyriešiť bol niekto v podobnej situácií viete mi poradiť ? DAKUJEM

vroni
13. mar 2015

@sissy27, ano, to by som povazovala za ferove riesenie.

zabka1000
13. mar 2015

@sissy27 samozrejme, ani ja by som nikdy nechcela niečo, čo nie je moje, alebo na čom by som sa finančne nemohla podieľať....zober si to ale z tohto pohľadu....on si zoberie hypo, bude ju splácať, ona po dvoch rokoch začne normálne pracovať, bude investovať do bytu, stravy, dieťaťa a podobne a nebude mať z toho nič....a čo potom? ako k tomu ona príde? byt, ktorý bude zaťažený hypotékou na ňu neprepíše, ani keby chce.....ja neznášam vypočítavé potvory, ktoré sedia na zadku a nech sa o nich chlap stará, ale majú spolu už dieťa, sú rodina, aj keď nie sú zobratí....to si budú deliť na polovicu všetky účty?

lucyzet
13. mar 2015

@riesic123 akože ty budeš mať byt, ktorý budeš platiť, ona nebude mať nič a ešte bude platiť stravu - vlastne bude živiť TEBA a tiež aj VAŠE dieťa... 😠 nemám slov nad takým sebectvom. ☹

martina833
13. mar 2015

@riesic123 Ze su to tvoje peniaze, preco by si mala narokovat na polku bytu??!! Ona nezaraba a je doma, kvoli tomu, ze mate spolu dieta!!! Mali ste byt uz davno zobrati!!!! Si sebec, nemas zmysel pre rodinu, tej zene, co ma s tebou dieta, by som radila, nech od teba uteka, kym nie je neskoro... Bude to mat pri tebe tazke...

miriam11
13. mar 2015

@riesic123 preco si s priatelkou? Len tak, lebo mate dieťatko? Vyznieva to tak. Pokial by si s nou chcel spolocnu buducnost, tak navrhnes sobas. Jajaj, to uz nie, v ziadnom pripade, ze? Čo ak tí pojde na nervy, co s nou? Boze, uviazat si na " krk" matku svojho dietata aaaaa byt s nou cely zivot??? Bojis sa. Tvoju priatelku lutujem, taktiez dietatko. Konecne by si sa mal k celej vasej situacii postavit zodpovedne a bez strachu. Ved oni su tvoja rodina!!! Ake moj byt, moje peniaze.... Prepáč, takto to vnimam ja. Keby si bol mojim synom, bola by som z Teba hodne sklamana. Mal by si jej povedat pravdu, ze ju nemilujes a cakas na niekoho lepsieho,to by bolo fer. A nie ju vodit za nos a svadba nikdy s nou nebude. Ver mi,zeny take veci vycitia. Ma pravdu, hovori Ti o svojich obavach,ktore su v jej pripade opravnene. Chcel by si byt v jej kozi a mat takeho partnera ako si Ty?

sissy27
13. mar 2015

@zabka1000 písala som to aj skôr, ak ju nechce mať na liste vlastníctve, nemal by potom od nej pýtať ani na hypotéku...
a teda ak mám dobré info, tak musí byť hypo aj nehnuteľnosť na tú istú osobu - ak je to tak, tak majú po probléme 🙂

zabka1000
13. mar 2015

@sissy27 no, to áno...nemal by pýtať od nej peniaze....rovnako ani na údržbu, opravy, akékoľvek investície a nemal by sa potom oháňať tým, aby ona platila stravu, pretože on platí hypotéku...
....to máš pravdu, ak je hypotéka iba na neho, tak aj nehnuteľnosť musí byť iba jeho...ideálne by bolo, ak by bola hypotéka aj nehnuteľnosť na oboch....čo sa jemu nepáči, pretože dva roky by ju splácal sám a podľa neho, by nemali spoločne dostatočný príjem....ako sme sa tu viaceré, vrátane teba zhodli, najlepšie je počkať s kúpou bytu....a uvidí sa, či vôbec potom ešte spolu budú...

zuzin78
13. mar 2015

Zakladatel temy nejako nereaguje 🙂 ze by dalsia zase vymyslela tema ?? Hmmm

lucka1987
13. mar 2015

@zuzin78 mozno sa len chcel pochvalit, ze pracuje v zahranici a ma okolo 900 €... a nakoniec prisiel na to, ze z nasho pohladu zien, mat v zahranici 900 € .. no sorry, ale to je zobrac.. a to sa chcel asi ukazat aky je frajerik, ze zarobi a zenu posadi za sporak a z 200 e jej povie nech plati stravu / druhe sorry, my sme torjclenna rodina a 200 € nam nestaci na stravu ani nahodou /
tak mozno preto stichol. nenasiel tu podporu a nikto ho nepolutoval... 😀

zuzin78
13. mar 2015

@lucka1987 😀 asi ano a za chvilu tu bude zalozena nova tema zena ma nechape a nechce ist so mnou do zahranicia ...

katarinamarkova
13. mar 2015

@riesic123 ........su to moje peniaze a bude to aj moj byt......to ze sa stara o dieta je jej povinnost.......ved ona ma len matersku a rodinne pridavky.....preco by som ja mal platit byt, ktory potom bude moj iba na 50%......
??? ty sa pocuvas???
- ona je na materskej lebo sa stara o TVOJE dieta
- ste partnermi - nie su tvoje a jej peniaze su vase peniaze....a ked to stale beries ako moje - tvoje - tak si totalne nezrely chlap na vztah, rodicovstvo, partnerstvo!
- byt na mieste tvojej priatelky - kaslem na teba -
- preco by si mal platit uver na byt v ktorom bude byvat aj ona - matka tvojho dietata - zena co sa vzdala prace aby mohla vychovavat tvojho potomka.....? pretoze to spravny chlap robi - zabezpeci byvanie, stravu, strechu nad hlavou....jednoducho vsetko, co jeho rodina potrebuje!

taka rada na zaver: ak nie si schopny pochopit, ze mat partnerku( aj ked nie manzelku) a s nou dieta - spravil si si rodinu, rodina nie je o tom - moje- tvoje - je o tom nase - nase peniaze - nase deti - nase radosti - nase starosti.....ak to nechapes a nestotoznujes sa s tym, nikdy si neber priatelku za manzelku a radsej ostan slobodnym starym mladencom s jednym dietatom, ktoremu das povinne zo zakona ci mozno snad dobrovolne cast TVOJICH penazi.

trdielko007
13. mar 2015

nie ste zobrati,vobec by som byt neriesila.tot moj nazor.

julovka2013
13. mar 2015

Jaaaj...len co som sa vytocila, ako moze byt niekto taky spr..ty 😠 uvazujes ako 15 rocne decko.

krissy1
13. mar 2015

piseme,piseme a niekto sa na nas dobre zabava...

natalym
13. mar 2015

Však má aj taký nick, že RIEŠIČ - furt len rieši.

jasminet
13. mar 2015

vsak si kuknite ten jeho profil a blog -caj na spalovanie tukov, servitkova technika na drevo, minnie oblecenie - nepoznam ani jedneho chlapa, kt. by taketo veci riesil, iba tento riesic 😀 😀 😀

timea7
13. mar 2015

@riesic123 no s tebou to teda vyhrala,či už na SK, alebo v zahraničí, či už s bytom,alebo bez neho 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝

krissy1
13. mar 2015

@jasminet no kukla som to.Velmi pekne tam pise o svojej,ako ju vola zene.
Ako mu vycita,ze spi,ako jej zomreli 2 pribuzny a asi nieje normalna,lebo neplakala,ci tak nejak......
Musim asi uznat,ze asi sa dvaja hladali a nasli...ked o nej tak pekne pise a ona sa chce za nim trepat...

jasminet
13. mar 2015

@krissy1 mal prist domov v piatok o 23:00 a prisiel v sobotu o 21:00 lebo sa po ceste autobusom potreboval vyspat? 😀 😀 😀 asi u rodicov.... 😉

minutka
13. mar 2015

ked zena kupi stravu,tak ty ju nemozes jest? a nechces byt na materskej ty? mozno 200e postaci na zivot tebe aj TVOJMU dietatu. chore vztahy toto ! ak to vobec nejaky vztah je.vsak ja a moj partner sme spolu v dome,kt.je a bude vzdy nas.naco mam rozmyslat z koho vrecka na co ide.sme jeden. a btw pochybujem,ze s prijmom 970e vobec dostanes uver na byvanie. macher

riesic123
autor
13. mar 2015

dcera bola planovana o svadbe uvazujem mozno neskor .... no nechapem prečo tu hovorite ze som sebec proste si hajim svoj majetok ako si mam overit či nie je na prachy ked chce polovicu bytu ktory sme este nekupili ... navrhol som jej riešenie ze napiseme zmluvu a nech si piše kolko investovala a tolko jej vyplatim v pripade rozchodu ... je so mnou lebo sa milujeme rozumieme si ... len ona ma proste nechape .... bud to bude takto alebo nech zije odomňa daleko .... ked jej to vyhovuje .... a o dceru sa starat dokazem len ona by asi tazko zarobila tolko čo ja kedze ja mam vysoku a ona len gympel .... zeny rozmyslate vsetky rovnako no nespravne som presvedceny o tom ze to raz pochopi a pride za mnou

minutka
13. mar 2015

podla mna si len vymyslena kreslena rozpravkova postavicka,lebo takyto T R A P K O nemoze v skutocnosti existovat 😀 😀 😀

ajana1
13. mar 2015

@riesic123 chlapec a co ze mas vysoku. Si v zahranici a nezarobis pomaly ani minimalku na zarhanicne pomery? Ja som napriklad vysku nedorobila a aj tak zarabam daleko viac ako ty takze vysoka skola nie je zarukou uspechu.Uz si si vobec zistil ci ti vobec s takym platom daju hypo a ake budu vydavky? Ked sa partnerka prestahuje za tebou kolko vas bude stat zdravotne a ine poistenia, poplatky, naviac strava. Mozno sa teraz citis ako macher a majster sveta lebo nemas vysoke financne zavazky. A tak otazka kde teraz byvate? Kto plati najom, stravu, osatenie, lieky pre dieta a aj vas?

0silvia0
13. mar 2015

@riesic123 ona keď to všetko raz pochopí, nebude chcieť mať s tebou už nič spoločné 😉

zuzkavladko
13. mar 2015

@riesic123 a v ktorom zahranici to zarabas ako vysokoskolak 970 eur, ked uz sa tak ohanas tymi peniazmi a VS titulom???? V Rumunsku?

ajana1
13. mar 2015

@riesic123 a hlavne kebyze je zlatokopla ako ju nazyvas tak by s tebou urcite nebola ale urcite sa poobzerala po niecom lepsom

kochanka
13. mar 2015

Načo tu zakladáš témy ked si aj tak stale omielaš len svoje nazory načo cceš potom odpovede ked žiadna okrem tvojej nie je správna. Chová sa uplne racionalne nejde tu o to že by šla po peniazoch uprimne nemá po akých lebo ten tvoj zárobok je na hovno nemáš sa čím chváliť ked robiš v zahraniči a tolko zarobiš. Má s tebou dcéru tak je samozrejme že má strach čo bude a chce jej zabezpečiť buducnosť. Kde má ona záruku že sa jedneho pekneho rana zobudiš prepne ti a vyhodíš ju z bytu aj s malou dcerou. Skús sa na to pozrieť aj s jej strany.

kochanka
13. mar 2015

a ešte niečo nechapem čo ma spoločné škola a zárobok to že máš vysoku neznamena že mzsíš zarábať viac ako ten čo ma gympel. Medzi rečou môj muž nemá ani maturitu nepodnika ale pracuje tu na svk a zarobí viac než ty pretože maká a robí všetko oreto aby sa postaral o rodinu

dadka28
13. mar 2015

@riesic123 ano mas vysoku..robis v zahranici a zarabas 1000eur?to je vela???keby si sa trocha snazil,bezproblemov zarobis aj 800eur u nas..a to hovorim o vychode,nie o zapade/Bratislava...cize zeby si zarabal majetok,nepovedala by som...cize nemas bohvieco vyskakovat...kebyze si zarabal 2-3000eur,tak chapem ze si dal viac do spol.majetku...ale takto?nemam co dodat vobec

libka1
13. mar 2015

@riesic123 napisal ti tu aj chlap co si o tebe mysli..
a ja si myslim ze si dost jednoduchy sudiac z tvojich prispevkov, priatelke radim vratit sa z kratsej cesty spat, na niekoho ako ty by som sa v zivote nedokazala spolahnut 😝