Nevieme sa dohodnúť ohľadom stavania
Ahojte, nevieme sa so snúbencom dohodnúť ohľadne stavania. Moji rodičia by na nás prepísali záhradu, bola by aj prístupova cesta. On nechce byť blízko rodiny.
V tomto ho úplne chápem, ale proste takto ušetríme minimálne 60-70tisic za pozemok 🙈 keby máme aspoň takú hotovosť,že na pozemok nemusíme brať žiadni hypotéku, ale to nemáme.
+ Dom čo by sme postavili a zariadili rátam okolo +200tisic 🙈
Ja neviem odkiaľ to chce on všetko zobrať, či chce banku vykúpiť,alebo drogy začať predávať 😀
Aj ja by som bola rada,keby sme inde no v tejto dobe musíme šetriť,kde sa dá.
Ako mu to mám vysvetliť? Alebo čo mám robiť?
No ja by som naoko pristúpila na jeho riešenie. nech vyberie svoj vysnívaný pozemok a choďte do banky vybaviť hypotéku. Keď si nedá od teba povedať, tak možno v banke mu ukážu kde je sever.
a nezvazovali ste kupit uz postaveny dom? ca. max 10r stary (je vela ludi, co sa rozvadzaju) nemusis skoro nic prerabat (problemy s materialom). My sme stavali a keby som vedela co to obnasa tak druhy raz do toho nejdem. Radsej by som kupila uz zabyvany dom (lahsie sa predava ako rozrobeny, ak by nastali necakane problemy).
Ty si ešte dieťa. Máš vysnívané niečo nereálne. A dupes nozickou ako to chceš. Pri všetkom sa hľadá kompromis. Upla si sa na rodičovský dom a bodka. A momentálne mozes snívať o tom, že dom postavíš a aj zariadis za 200 000€. Každý človek sa má prikryvat perinou na akú má. V byte ti vadia deti (btw, aby si aj ty raz nemala take hlučne dieťa), v hotovom dome alebo inom pozemku susedia. Ale vieš, o tom je život, že niekedy musíš vstúpiť aj do veci, ktoré dopredu nepoznáš a situáciu riešiť. Kto chce hľadá spôsob, kto nie dôvod. Snúbenca chápem, tiež by som nechcela bývať v jednom dvore so svokrou, aj keď mame nadštandardne vzťahy. Už len ten pocit, že vie o každom mojom pohybe by mi vadil.

presne ako napísala @h2 ja som bola v rovnakej situácii len sme to mali obrátene. Manžel mal takto pozemok vedľa rodičov presne ako píšeš ty. Dokonca ten pozemok už je jeho. Uvažovali sme nad tým ale nakoniec sme si zobrali hypo a kúpili dom úplne mimo všetkých z rodiny. Je to na nezaplatenie. Peniaze ušetríš ale nervy ti nikto nevráti. My sme tam ani nestavali ale vsetko co sme na tom pozemku robili tak svokrovci komentovali a montovali sa do toho co tam robíme. Na papieri možno bude váš ale pre nich to bude stále ich pozemok. Je to ale aj o vzťahoch. Ak si viete určiť hranice by to možno bolo realne ale to je tak málo kedy. Už len tým že tvoj muž tam nechce ísť to o niečom svedčí že on by mal radšej kľud za cenu väčšej hypo.