Nevieme sa dohodnúť - viera a krstní rodičia
Ahojte , chcela by som sa spytat ci ste aj vy mali problemy aa dohodnut s partnerom .. som v 30 tyzdni a Nie sme zobraty , on je katolik ja evanjelicka ... nevieme sa dohodnut ani na viere ja chcem aby male bolo evanjelik ,,, z dovodu ze malo kde sa najde katolicky farar ktory pokrsti nemanzelske dieta , a este k tomu ked ja som evanjelicka co znamena ze by som musela prestupovat.... V nasej viere s tym problem nie je farar nam pokrsti male bez problemov , aj krstnych rodicov si mozeme dat koho chceme .. ja som mu doteraz ustupovala vo vsetkom , on mi neustupi v nicom :( chcem aby bol krst u nas lebo moji rodicia povedali ze nam zaplatia cely krst ... on mi povedal ze on nema rad mojich rodicov co dost nechapem , lebo nam dost pomohli ... aj jeho maju radsej ako mna .. ja len dufam ze casom dospeje ale bojim sa ze sa toho nedozijem ...

Takéto problémy vznikajú vtedy, keď sa viac verí cirkvám, než tomu skutočnému, čomu by sme mali veriť.....
Aj krstenie, mnoho ľudí to robí zo zotrvačnosti, ale neuvedomí si skutočný význam krstných rodičov. Ak by sa stalo nešťastie a zomrú obaja rodičia, krstný rodičia by si mali osvojiť a vychovávať dieťa ako svoje vlastné. A ruku na srdce.... ako by sa a či vôbec oň postarali.
To že niekto drepuje a kvíli v kostole každý víkned neznamená, že je to správny človek. Mnohokrát opak je prvda.
Preto by som nekládol dôraz na krstenie a krstných rodičov..myslíte si čo chcete, život mi ukázal mnohokrát pokrytectvo práve kostolných ľudí....
kaťas nie som a ani som nikdy nebol. Brrrrr....Navyše RKC si takto už od útleho detstva záskava ovečky a s tým spojené dukáty do zvončeka - v minulosti moc a vplyv, klamstvami a farizejstvom ktorý na škodu trvá viac ako 2000 rokov -